Se nyhedsbrevet i en browser
 

Vidste du, at verdens største vandkamp finder sted i Thailand? 🎊

Bliv klogere på, hvilke festivaler du kan opleve på din næste rejse!
Nytårsfejring i Thailand finder sted den 13.-15. april, hvor du hvert år kan være en del af en kæmpe vandkamp, der foregår overalt på gader og i parker. Det er en spektakulær oplevelse, der ikke kun er sjov, men også fyldt med kulturel betydning. Vandet symboliserer renhed og friskhed, og ved at sprøjte hinanden med vand ønsker folk at rense sig selv og hinanden og begynde det nye år med et rent sind og krop. Det er dog også ret praktisk, at Songkran foregår på den varmeste tid af året, så vandkampene fungerer som en måde at afkøle sig selv og andre i det varme vejr.

I dette nyhedsbrev dykker vi ned i nogle af de mange festivaler, du kan opleve på en rejse til Thailand eller andre spændende steder i verden.

Læs mere om Songkran her

Festivaler i Thailand 👇

Alene det at opholde sig i Thailand kan være en fest, men udover varme sommernætter med liv og glade dage, kulørte lys og kolde øl, er der også et utal af festivaler og helligdage i Thailand. Nedenfor eller i vores blogpost: "10 fantastiske festivaler i Thailand" kan du læse om nogle af de mange festligheder, som du kan opleve på en rejse til Thailand.

Loy Krathong

Thaierne fejrer vandets godhed. ’Loy’ betyder at flyde, og ’Krathong’ er navnet på de små både lavet af bananblade, som sættes ud på floder, søer, å-løb og kanaler under denne festival. De små både af bananblade indeholder tændte lys, blomster, mønter og røgelsespinde, og i takt med, at de driver væk på det åbne vand, menes de at tage potentielle ulykker og ønsker for det kommende år med sig.

Læs mere her

Por Tor

Por Tor eller Hungry Ghost festival fejres på Phuket. Deltagerne er af den overbevisning, at portene til helvedet er åbnet, og at de sultne spøgelser uden familiemedlemmer er sluppet løs. Ofringer i de kinesiske templer på Phuket, bestående af mad, blomster og lys, skal være med til at mætte de sultne spøgelser. Festivalen er en god mulighed for at få en forståelse af Phukets lokale Hokkien-kultur.

Læs mere her

Yi Peng Lantern Festival

Du har nok set billeder af hundredvis af lanterner, der svæver op mod den mørke nattehimmel - hvorfor ikke opleve det i virkeligheden? Yi Peng blev traditionelt set fejret for at markere slutningen på monsunsæsonen og starten på den kolde sæson. I dag fejres Yi Peng i forbindelse med Loy Krathong.

Læs mere her

Vegetarian Festival

Besøger du denne festival kan du se frem til at smage lækker vegetarisk mad, lavet særligt til begivenheden, som kan købes ved vejboder eller på markeder. Men festivalen er ikke for sarte sjæle. Udover den lækre mad byder festlighederne også på bizarre spirituelle ritualer der bl.a. involverer knive og spyd.

Læs mere her

Ta' på festival ude i verden i 2024! 🔥

Du kan stadig nå at opleve en festival ude i verden i år
Går du med tanken om at tage på en rejse i år, kan du stadig nå at booke den, så du kan opleve en eller flere af de store og spændende festivaller ude i verden.

Tag f.eks. til Esala Perahera i Sri Lanka og oplev en af de største buddhistiske festivaler, International Camel Derby i Kenya eller Oktoberfest i Argentina. Læs her om 21 forskellige festivaler der i den grad er værd at opleve på din næste rejse.

Går drømmerejsen til Vietnam? Der findes et væld af festivaller og festligheder i Vietnam, og vi har samlet et udvalg af de bedste. Læs vores blogpost: "Fire festivaler og højtider i Vietnam".

Festivaler i verden

Mangler du inspiration til din næste rejse? ✈️

Så deltag i et af vores gratis rejsefordrag eller webinarer

Tilmeld dig her!