Søg
Søg
Maya Ruin, Mexico
oaxaca
Surfing ved La Punta Puerto Escondido
Hovedgaden ved La Punta stranden i Puerto Escondido
Mexico, Bamba, Palenque Ruins
Lago Atilian, Guatemala
Guatemala
zip-line, Guatemala
Paintball i Guatemala
Oplev stemningen på de farverige markeder i Guatemala
Semuc Champey, Guatemala
Antiqua, Guatemala
Tuktuk, Guatemala
Tikal, Guatemala
Tikal, Guatemala
Afslapning i Belize
The Split, Caye Caulker, Belize
Belize
Cenote Chelentún på Yucatán i Mexico
Dykning ved Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexico
Strand på øen Isla Mujeres i Mexico
Mexico city til Cancun, Mexico
Che Guevara, Havana, Cuba
Vinales, Cuba
Hesteridning, Vinales, Cuba
Vinales, Cuba
Trinidad på Cuba
Baracoa

Mexico, Guatemala, Belize og Cuba

Pris pr. pers.

DKK 23.995,-

Varighed: 2 mdr.

Grupperejsen er inkl. fly, udvalgte overnatninger og oplevelser

Oplev Mayaruiner, jungle, homestay, vulkaner, zipline, dykning og flotte bounty strande i Mexico, Guatemala, Belize og Cuba.

Unikt backpacker-koncept hos Jysk Rejsebureau
 • Grupperejse for unge backpackere
 • Frihed til at backpacke på egen hånd
 • Muligheden for at dele oplevelserne med de andre i gruppen
 • Bestem selv hvor meget, du vil rejse sammen med gruppen
 • Flybilletter, ankomstpakker og udvalgte ture er altid inkluderet
 • Mød dine rejsefæller inden afrejse på et infomøde
 • Få rejseinspiration og praktisk info om rejsen på infomødet
 • Få hjælp på din rejse via vores servicecentre


Hjælp inden, under og efter rejsen fra din rejsekonsulent
 • Rådgivning undervejs på rejsen via mail og telefon
 • Døgnbemandet nødtelefon under rejsen
 • Rådgivning om rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Rådgivning om din billet ved fx ændringer, afbestilling osv.
 • Rådgivning om visumprocedurer
 • Rådgivning om realistisk rejsebudget
 • Rabat på udstyr og guidebøger og mulighed for at leje en rygsæk for 100 kr. pr. måned


Verdensklasse dykning i Mexico

Detaljeret beskrivelse

PROGRAM:


Mexico
Dag 1: Mexico City - INKLUDERET
Velkommen til Latinamerika og velkommen til Mexico City! Beliggende i ca. 2.200 meters højde kan temperaturen godt overraske lidt, da det godt kan blive køligere om aftenen, end I nok har forestillet jer i Mexico. I bliver hentet i lufthavnen og kørt ind til jeres hostel, der er centralt beliggende i Mexico City. Brug dagen på at vænne jer til tidsforskellen, den nye verden, de nye farver, lyde og ikke mindst smagsoplevelser.

Dag 2-4: Mexico City Urban Experience og Teotihuacán ruinerne - INKLUDERET
I vil i Mexico City have to forskellige dagsture inkluderet, for at få en god introduktion til den mexicanske kultur og historie. Den første dag vil være en guidet tur til Mexicos Citys travle markeder. Mexico Citys markeder er nogle af de mest livlige steder i byen. Det første stop er et relativt ukendt marked, som mange mexicanere ikke kender. I besøger lidt flere markeder bl.a. heksemarkedet som er en af de mest bizarre steder i byen.
Intet besøg i Mexico City er fuldendt uden en tur ud til Teotihuacán ruinerne, som ligger ca. 1,5 time fra Mexico City. I vil sammen med guiden tage lokalbussen til San Martin de las Piramides, som er beliggende nær det arkæologiske område af Teotihuacán pyramider. Her vil I besøge en kaktusfabrik, en lokal familie og resten af eftermiddagen vil være til at fordybe jer i Teotihuacán ruinerne, hvor I har mulighed for at bestige sol- og månepyramiderne og få en fantastisk udsigt over hele ruinkomplekset. Soltemplet er den tredje største pyramide i verden (kun to pyramider i Egypten er højere).
Dagen efter skal I på en sejltur i en traditionel mexicans "trajinera" gondol ligende båd på de historiske kanaler ved Zochimilca og om eftermiddagen vil I besøge Casa Azul, hvor Frida Kahlo boede.
Overnatning på et hostel der er centralt beliggende i Mexico City.

Dag 4-22: På egen hånd i Mexico med Jysk Rejsebureau i ryggen
Efter en god start på rejsen er I nu på egen hånd sammen med gruppen og i bestemmer selv hvor I vil rejse hen. I kunne starte med at tage bussen til Oaxaca, hvor et besøg ved Hierve el Agua er et must see. Efter nogle dage i Oaxaca kan I tage bussen videre ud til Puerto Escondido. Byen er verdensberømt for sine ”Waves” og her afholdes store surf-konkurrencer. så selvfølgelig er det her I skal have testet jeres talent på et surfbræt. Byen er festlig og farverig og selvom du ikke mestrer surfbrættet kan du sagtens blive hængende pga. den gode stemning. Efter nogle dage med gang i den, kan det være tiltrængt med nogle dages afslapning, det kunne I gøre ved de mindre turistede strandbyer Mazunte og Zipolite. I kan så forsætte ind i landet til San Cristobal de las Casas, som er smukt beliggende i bjergene og har en helt speciel charme med sine brostensbelagte gader, smukke kolonitidsbygninger og farverige indianermarkeder. Mange siger at denne by afspejler det ”ægte” Mexico. Der venter jer mange oplevelser omkring San Cristobal de las Casas, som det storslående Sumidero Canyon, Agua Azul, Misol-ha ruinerne ved Palenque.

Guatemala
Dag 23: San Cristobal de las Casas til Panajachel - INKLUDERET
I dag starter jeres eventyr mod Guatemala. Guatemala er et farverigt land med en fascinerende kultur og befolkning. Guatemalanerne har en smittende venlighed og en enestående varme. Over halvdelen af Guatemalas befolkning er efterkommere af Mayaindianerne. I skal med bussen fra San Cristobal de las Casas via små landsbyer i det sydlige Mexico til højlandet i Guatemala ved Panajachel. Panajachel ligger på den nordlige side af Lake Atitlan, hvor I skal tilbringe de næste par dage.

Dag 24-25: Panajachel Homestay, Lake Atitlan - INKLUDERET
Homestay på Lake Atitlan i et tranitionelt Maya hjem. Opholdet vil give dig et ægte indblik i hverdagen for en lokal familie. I vil bo meget simpelt og spise det samme som familien. Familierne er ofte meget generte, da de ikke er vandt til turister, men de er meget venlige og imødekommende. Husk at spørge de lokale om tilladelse inden du tager billeder, da mange tror at deres sjæl forsvinder ind i kameraet. Dagen efter besøget i landsbyen skal I sejle rundt til mange af de andre landsbyer der er ved søen og besøge helt små landbrug og fisker samfund samt komme forbi de farvestrålende lokale markeder. I vil få et helt unikt indblik i, hvordan de lokale lever i Guatemala.

Dag 26: Panajachel - Antigua - INKLUDERET
I kører til Antigua med shuttlebus. Antigua domineres af den spanske barok arkitektur, maleriske gårdhaver og brostensbelagte gader. Byen er omkranset af tre vulkaner, hvor den ene er aktiv. Der er mange hyggelige restauranter og cafeer. Mange turister ender med at bruge lang tid her, da der er gode muligheder for at tage spansk-kurser eller lærer at danse salsa eller merengue.

Dag 27: Pacaya Volcano trek - INKLUDERET
I vil på dette dags hike komme tæt på den aktive vulkan, Pacaya Voolcano. Turen op til toppen tager ca. 1 1/2 time, og går ad størknet lava. Den hårde stigning er det hele værd da man fra toppen har en fantastisk udsigt og for det meste mulighed for at komme meget tæt på den aktive vulkan. I kan næsten mærke varmen fra den aktive lava igennem skoene. Tag en pose skumfiduser med op, da man kan få lov til at riste dem over den varme lava (det vil i visse tilfælde ikke være muligt at komme så tæt på lavaen af sikkerhedsmæssige årsager).

Dag 28: Antigua - Lanquin - INKLUDERET
I vil i dag forlade bjergene ved Antiqua og køre med bus til den frodige jungle i det centrale Guatemala til byen Lanquin. Efter nogle dage i bjergene er det dejligt at komme til varmer temperaturer. De turkisblå vandfaldsterrasser Semuc Champeys skal I tage ud at besøge når I er i Lanquin.

Dag 28-33: På egen hånd i Guatemala med Jysk Rejsebureau i ryggen
Udforsk området omkring Lanquin med en tur til grotten Grutas de Lanquin elller vandfaldene ved Salto del Cabro inden I fortsætter til byen Flores i junglen ved bredden af søen Lake Peten Itza. I Flores kan i tage ud og se de historiske ruiner Tikal, som ligger midt i junglen. Udsigten fra toppen af ruinerne er helt ubeskrivelige; jungle så langt øjet rækker, lyseblå himmel, dis i horisonten og lyde fra aber og fugle. Det er så fascinerende, hvordan Mayaerne har været i stand til at bygge så store og solide templer, uden nogen form for hjælpemidler andet end deres hænder. Flores og Tikal er et fantastisk sted at slutte jeres tur i Guatemala inden turen går videre til Belize.

Belize
Dag 33: Flores – Caye Coulker via Belize City - INKLUDERET
I dag skal I sige farvel til Guatemala, da I skal med bus og båd til Belize med slut destination på den smukke kalkstens coral ø Caye Caulke. Der venter jer nogle afslappende dage. Landet er kendt for at have en meget afslappet caribisk stemning og der er gode muligheder for at komme ud og snorkle eller dykke med rokker, hajer og fisk i alle farver. I kan også leje en kajak for en dag eller forsøge at lære at kitesurfe. Øen er omringet af hvidt strandsand og krystalklart turkisblåt vand, og er et lille stykke af paradis.

Dag 33-44: På egen hånd i Belize og Mexico med Jysk Rejsebureau i ryggen
Gå ikke glip af de smukke strande i det sydlige Belize og ved øerne Caye Caulker og Caye Ambergris, hvor du også kan opleve fantastisk dykning og snorkling i Hol Chan Marine Reserve. Ca. 100 km fra Belizes kyst finder du det store spektakulære Great Blue Hole, som er et stort sinkhul med et farverigt marineliv, et sandt mekka for dykkere. Belize har også mange spændende mayaruiner bl.a. Xunantunich og Caracol. I grotten Actun Tunichil Muknal kan du se rester af menneskeofringer tilbage fra maya-tiden.
I kan enten vælge at tage en færge direkte fra Caya Caulker til Chetumal i Mexico eller I kan tage tilbage til fastlandet og opleve mere af Belize og krydse grænsen ved Chetumal med bus.
Yucatán halvøen i Mexico er at skønt sted med lækre strande, lækker mad og spændende kultur. Vi vil anbefale jer at gøre stop i Tulum og se det eneste Mayaruin som ligger ud til kysten, Templo Dios del Viento og herefter tage videre op af kysten og ud til øen Isla Mujeres, hvor det i nogle perioder vil være muligt at svømme med hvalhajer eller at se verdens største undervandsmuseum. Hvis I ikke er alt for trætte af mayaruiner så vil et besøg ved Chichen Itza, som er et af verdens 7 nye vidundere, være et oplagt valg.

Dag 44-46: Playa del Carmen - INKLUDERET
Efter en lang periode på egne hånd, samles I igen i Playa del Carmen for de sidste par dage i Mexico inden I skal til Cuba. I har hostel og en snorkeltur til en underjordiske cenote grotte inkluderet.

Cuba
Dag 46: Cancun, Mexico – Havanna, Cuba - INKLUDERET
I skal I forlade Mexico og fortsætte til Cuba. I vil blive kørt til lufthavnen i bus for jeres fly til Havanna Cubas hovedstad. Ved ankomsten til Cuba bliver I hentet og kørt til jeres private indkvartering også kaldet casa paticular. I vil i Cuba have alle overnatninger inkluderet i casa particular og bus transport mellem de forskellige byer inkluderet. I skal selv stå for alle måltider og ture.

Havanna er en storby med cirka 2,2 millioner indbyggere, men virker ikke så voldsom og er en hyggelig og rar indgangsvinkel til landet. Den centrale del af Havana er opdelt i tre mindre bydele: Havanna Vieja, Centro Havana og Vedado. Vedado er den nyeste, dyreste og mest moderne del af Havana. Havana Vieja og Centro Havana er helt tilbage fra den spanske kolonitid.

Hele byen oser af liv. Tag en slentretur ad Havannas smukke gader med levn og atmosfære fra den spanske kolonitid. Barerne, restauranterne og caféerne bobler af liv og cubansk rom, musikbands fylder lokalerne med danseglad musik, så selv den mest tonedøve gæst trommer med i takt. En chevy fra 50'erne eller en hestevogn i gadens mylder, hensætter én til en fjern fortid.

Dag 47: Havanna – Viñales - INKLUDERET
I vil i dag have en morgenbus til Viñales dalen i provinsen Pinar del Rio. Når I ankommer vil I blive indlogeret ved jeres værtsfamilie. Byen ligger midt i en dal og er omgivet af noget af det smukkeste natur, I finder i Cuba. Omringet af kalkstensbjerge har I mulighed for at tage en tur gennem dalen på hesteryg, hvor I får set de kendte og frodige tobaksplantager, der stadig dyrkes på gammeldags traditionel vis.

Dag 48: Viñales - INKLUDERET
I har denne dag på egen hånd til at opleve Viñales. Jeres værtsfamilie kan ofte hjælpe jer med ture til tobakplantager. I kan også leje en mountainbike, og udforske dalen på denne måde.

Dag 49: Viñales – Cienfuegos - INKLUDERET
I vil bruge mange timer på transport i dag, da I skal transportere jer 7 timer med bus fra Viñales til Cienfuegos. Når I kommer frem så kan I tage en gåtur gennem centrum, som er en af de bedst bevarede kolonibyer i Cuba.

Dag 50: Cienfuegos – Trinidad - INKLUDERET
Nyd morgenen til at udforske byen inden i skal med bussen til Trinidad. Hvis i ikke allerede har forsøgt jer at lære at danse salsa, så finder i ikke et bedre sted end Trinidad til at tage lidt undervisning og efterfølgende få ud og prøve at danse det på torvet som om aftenen bliver omdannet til et stor diskotek med live salsa musik. Hvis i er til det mere moderene natteliv, så tag til Las Cuevas (et diskotek nede i en grotte) og dans reggaton hele natten.

Dag 51: Trinidad - INKLUDERET
Brug dagen på egen hånd til at udforske byen. Trinidad er nok en af de mest populære byer på Cuba, men absolut en by, der skal besøges. Byen er utrolig hyggelig og skal udforskes til fods eller i hestevogn, så I får oplevet de mange smukke bygninger fra kolonotiden. Desuden er Sukkermøllernes dal et must-see, når I er i Trinidad. Det er et stort areal med omkring 70 sukkermøller, som er et bevis på, hvor vigtig sukkerproduktionen er for landets økonomi.

Dag 52: Trinidad – Santiago de Cuba - INKLUDERET
I skal i dag kører godt 11 timer til den østlige del af Cuba til byen Santiago de Cuba. Santiago er den anden største by i Cuba og er en vigtig havneby. I mærker hurtigt at den østlige del af Cuba er meget mindre turistet, der er flere lokale på gaderne og I vil her virkelig kunne få brugt jeres spanskkundskaber. Byen opleves bedst til fods, hvor I kan gå rundt mellem de smukke kolonibygninger og slappe af på de mange pladser og bare opleve den cubanske hverdag glide forbi.

Dag 53: Santiago de Cuba - INKLUDERET
I dag kunne I tage ud at besøge det UNESCO bevarede fort El Morro, hvor man på klare dage kan se over til Jamaica. Cuba er kendt for sin gode rom og inden revolutionen havde Barcadi deres fabrikker i Santiago de Cuba. I dag bliver der produceret Cubas bedste rom, Santiago, på fabrikkerne og det siges at det er efter den samme opskrift som Bacardi brugte. I kan se mere om rom historien og smage på varerne på Museo Provincial de Santiago de Cuba Emilio Bacardí Moreau.

Dag 54: Santiago de Cuba - Baracoa - INKLUDERET
I dag skal I med bussen tidligt til kystbyen Baracoa. Baracoa er Cubas ældste by og er for mange besøgende en af de mest interessante oplevelser på øen. Det var her Christopher Columbus ankom på hans første rejse til Cuba. Byen har tidligere også fungeret som fængselsby på grund af den øde beliggenhed, men blev i det 19. århundrede opdaget af franske plantage ejere, der bosatte sig her og opdyrkede jorden. Indtil 1964 lå byen relativt isoleret og dette fornemmes på byens unikke atmosfære.

Dag 55: Baracoa - INKLUDERET
Slap af i Baracoa og nyd det smukke historiske centrum eller tag ud på vandretur i områdets tropiske vildnis.

Dag 56: Baracoa - Santiago de Cuba - INKLUDERET
I dag skal I retur til Santiago de Cuba, busrejsen tager ca. 5 timer.

Dag 57: Natbus fra Santiago de Cuba - Santa Clara - INKLUDERET
Brug dagen på at opleve mere af byen, sæt dig på en café og snak med de lokale eller gå ind og få undervisning i Salsa, mulighederne er mange. I skal om aftenen med natbussen til Santa Clara.

Dag 58: Santa Clara - INKLUDERET
I ankommer om morgenen til Santa Clara. Byen er en historisk by som byder på mange monumenter og museer, eftersom det var den første by, der blev befriet fra Batistas hær og diktatur. Du kan også besøge Mausoleum, som er mindested for den kendte revolutionær Che Guevara, der var medlem af Fidel Castros' hær.

Dag 59: Santa Clara – Havanna - INKLUDERET
Turen lakker mod enden og I skal i dag med bussen tilbage til hovedstaden Havanna. Brug jeres sidste aften i Cuba i det cubanske natteliv, drik nogle Mojitos og dans en masse salsa. I kunne også tage ind og se den berømte danse Tropicana Caberet.

Dag 60: Afrejse Havanna på Cuba - INKLUDERET
Jeres rejsen slutter og I flyver til Kastrup lufthavn i København. I kan også vælge at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at fortsætte på egen hånd.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Vær opmærksom på, at der kan forekomme ændringer i rejsedatoerne pga. udsolgte fly. Dette vil senest blive annonceret ved endelig tilmelding.

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Det koster 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
På forespørgsel 08.01.19 - 09.03.19 23.995,- Ring 70201915
Ledige pladser 05.02.19 - 06.04.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 05.03.19 - 04.05.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 02.04.19 - 01.06.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 22.10.19 - 21.12.19 23.995,- Reserver
Ledige pladser 03.12.19 - 01.02.20 23.995,- Reserver

Prisen er inklusiv


Mexico
 • Afhentning i lufthavnen i Mexico City
 • 3 overnatninger på hostel i Mexico City
 • Dagstur i Mexico City til Teotihuacan
 • Dagstur i Mexico City til Frida Kahlo museum & Xochimilco
 • 3 overnatninger på hostel i Playa del Carmen, Mexico
 • Cenote Underground Experience
 • Bus fra Playa del Carmen til Cancun

Guatemale
 • Bus fra San Cristobal de las Casas (Mexico) - Panajachel Guatemala)
 • 2 overnatning på hostel i Panajachal
 • 2 dages Maya Homestay tur på Lake Atitlan
 • Bus fra Panajachel til Antigua
 • 2 overnatninger på hostel i Antigua
 • Pacaya Volcano Trek
 • Bus fra Antigua til Languin
 • Bus fra Languin til Flores

Belize
 • Bus og færge fra Flores, Guatemala til Caye Caulker

Cuba
 • Afhentning i lufthavnen i Havanna
 • Alle overnatningerne på Casa Particular i Cuba
 • Bus fra Havanna til Viñales
 • Bus fra Viñales til Cienfuegoes
 • Bus fra Cienfuegoes til Trinidad
 • Bus fra Trinidad til Santiago de Cuba
 • Bus fra Santiago de Cuba til Baracoa
 • Bus fra Baracoa til Santiago de Cuba
 • Bus fra Santiago de Cuba til Santa Clara
 • Bus fra Santa Clara til Havanna
 • Transport fra jeres Casa particular i Havanna til lufthavnen

Prisen er eksklusiv

 • Overnatninger, transport, ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge. Det er god skik at give drikkepenge
 • Rejseforsikring
 • Vaccinationer

Gruppestørrelse

Maks 15 personer
Ønsker du at starte rejsen tidligere eller rejse hjem senere, så kan vi skræddersy din Backpacker Adventure rejse præcis som du ønsker det. Book et møde med en rejsekonsulent og snak mulighederne igennem.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: