Søg
Søg
Vietnam: Trekking, minoritetslandsbyer og Halong Bay
Hanoi, Vietnam
Hanoi, Vietnam

Minoritetslandsbyer, trekking og Halong Bay

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 10.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 15 dage

Du får et unikt indblik i vietnamesisk kultur, når du vandrer forbi risterrasser, vandbøfler og traditionelle minoritets-landsbyer i bjergene. Nyd den smukke Halong-bugt og kalkstensformationerne fra en kajak og vær med til at pløje en rismark - the vietnamese way.

Trekking, minoritetslandsbyer og Halong Bay, 14 dage inkl. fly t/r fra København

Vi har sammensat et forslag til en tur, hvor du både vil opleve charmerende Hanoi, de spændende minoritetskulturer i nord og den fantastiske natur i Halong bugten.

I det nordlige Vietnam vandrer du på smalle stier i bjergene - forbi risterrasser, vandbøfler og traditionelle minoritetslandsbyer. Du overnatter lokalt og får et unikt indblik i vietnamesisk kultur. Fra en smuk træbåd kommer du til at opleve Halong-bugtens smaragdgrønne vand og fritstående kalkstensformationer¨og kan udforske området på de inkluderede kajakture. Derudover får du også mulighed for at bo lokalt en nat i homestay, hvor du får indblik i den traditionelle måde at dyrke ris på. Hanoi er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer, og du får masser af tid til at udforske byen på egen hånd.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag til Vietnam her


Sæson

Du kan rejse i Vietnam året rundt, men vær forberedt på, at der er stor forskel på klimaet i regionerne. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året. I nord er vinteren forholdsvis kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi), hvor det kan blive rigtig koldt i bjergene (nattefrost). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige, men korte regnskyl. Den bedste trekkingsæson er forår og efterår. Vil du dykke i området omkring Nha Trang (centralvietnam) er forholdene bedst fra slutningen af januar til starten af oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Vietnam er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Vietnam kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.


Halong Bugten, Vietnam

Detaljeret beskrivelse

1.dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Vietnam, hvor du ankommer næste dag.

2.dag: Ankomst Hanoi
Ved ankomsten til Hanoi bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. Hanoi er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer. Den er hyggelig og grøn, her er store skyggefulde træer, mange små og store parker samt smukke franske palæer. Især den gamle bydel er charmerende med Hoan Kiem Søen, de smalle stræder og duften af friskbagte baguettes. Men det første, der slår én, når man ser Hanois gader, er den uoverskuelige trafik. Motorcykler, cykler, fodgængere og et hastigt stigende antal biler fletter sig ind imellem hinanden uden noget umiddelbart system eller regelsæt – men tag ikke fejl her; der er regler i den vietnamesiske trafik, og det er sjældent der sker alvorlige ulykker.

3.dag: Hanoi på egen hånd
Dagen står på afslapning og oplevelser på egen hånd. Er du morgenfrisk kan du, mellem kl. fem og syv om morgenen, opleve vietnameserne lave morgengymnastik og Tai Chi langs Hoan Kiem søen. Ellers kan du bruge lang tid på blot at gå rundt og indsnuse atmosfæren i byens gamle kvarter. Eller du kan vælge at tage turen i cykeltaxa. De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Navnet stammer fra dengang, hvor gaderne var delt op efter hvilket produkt/håndelag, der kunne købes i den enkelte gade. F.eks. skogade, tandhjulgade, silkegade osv. osv.

Nordvietnam og området omkring Halong-bugten menes at være ”fødested” for det unikke vanddukketeater, som kun kan opleves i Hanoi og i denne del af Vietnam. Handlingen er oftest et drama af kærlighedshistorier, gamle myter og fortællinger. De spiller stort set hver aften, og billetter kan købes ved teatret.

4.dag: Hanoi og nattog til Lao Cai
Du har hele dagen i Hanoi, indtil du skal med toget nordpå. Du bliver afhentet på dit hotel ca. en time før togafgang og kørt til stationen. Herfra kører du med nattog (soft sleeper og A/C) til Lao Cai.

5.dag: Trekking til minoritetslandsbyerne Lao Cai og Sin Chai
Du ankommer tidligt næste morgen til Lao Cai togstation, hvorfra du bliver kørt med offentlig minibus til Sapa (35 km – ca. en times kørsel). Guiden vil herefter give dig den nødvendige information om trekket, inden du besøger Doi Bong og Sin Chai landsbyerne. Sin Chai er en mindre Black H’mong landsby. Black H’mong er en af de største og fattigste minoritetsgrupper i Sapa-området. Black H'mongerne er meget stolte af deres kultur, og det lykkes dem stadig i høj grad at holde fast i deres særegne traditioner og levevis. De taler deres eget sprog, bærer en speciel indigoblå klædedragt samt har deres egen byggestil.
Overnatning i Sin Chai Village
Trekking : 15 km

6.dag: Trekking til Minoritetslandsbyerne Y Linh Ho, Lao Chai og Ta Van
Efter morgenmaden fortsætter du videre til Cat Cat og Linh Ho der er en mindre by. Om eftermiddagen besøger du landsbyen Lao Chai, hvor du lærer meget mere om deres kultur. Herefter fortsætter du til Ta Van (1.200 m), som er en Zay landsby. I takt med udviklingen er mange af Zay-folkets oprindelige skikke gået tabt, men nogle af kvinderne bærer stadig den traditionelle skjorte, der har en stærk pink, blå eller grøn nuance. Zay-husene er bygget i træ og bambus med lerklinet gulv. Du indlogeres hos en lokal familie i Ta Van, hvor du også spiser middag.
Trekking: 15 km

7.dag: Trekking til Giang Ta Chai og Ban Ho
Efter morgenmaden fortsætter du videre til Red Dao landsbyen Giang Ta Chai, hvor du bl.a. ser et flot vandfald. Red Dao kvinderne har farvestrålende klædedragter pyntet med broderi og mønter. På hovedet bærer de en dybrød turban. Nogle har barberet øjenbrynene og et par centimeter af hårgrænsen væk, da et hårløst ansigt anses som det ypperste skønhedsideal for en Dao-kvinde. Efter frokost trekker du videre til Ban Ho, hvor du også overnatter i homestay hos de venlige Tay folk.
Trekking: 15 km.

8.dag: Sapa Minoritetsmarked - Afrejse til Hanoi
Efter morgenmaden kører du i jeep ud for at besøge de lokale markeder. Afhængigt af afrejsedagen fra Hanoi besøges et af følgende markeder:

Bac Ha søndagsmarked.
Dette er et af de største markeder i området. Her kommer mange minoritetsgrupper for at købe, sælge, spise og drikke. Der er 10 minoritetsgrupper i Bac Ha regionen. Du kan købe hjemmelavet håndværk og tøj. Kort trek om eftermiddagen til Ban Pho.
Can Cau lørdagsmarked.
Et farverigt marked beliggende i en lille bjerglandsby. Du vil se flere forskellige minoritetsgrupper, men hovedsageligt Flower H’mong. De lokale kommer her for at købe og sælge tøj, grøntsager, kød og kvæg. Kort trek om eftermiddagen til Ban Pho.
Coc Ly tirsdagsmarked.
Dette marked er lille, men meget farverigt. Det ligger i et bjergrigt område, hvor hovedsageligt Flower H’mong mødes for at handle deres hjemmelavede produkter. Relativt få turister. Efter markedet tager du på en sejltur ned ad floden og besøger en lille Tay-landsby.

Efter markedsbesøget kører vi tilbage til Lao Cai, hvorfra du tager nattoget tilbage til Hanoi.

9.dag: Ankomst til Hanoi – Ngoc Hoa Village
Ankomst til togstationen i Hanoi klokken ca. 5.15 om morgenen. Herfra sørger du selv for transporten til hotellet i Hanoi, hvorfra der ved 8.30 tiden senere er afgang mod dit homestay og Halong bugten. På vejen passerer du travle markarbejdere der på traditionel vis dyrker deres rismarker. Efter et par timer ankommer du til landsbyen og bliver indkvarteret på dit homestay. Der er planlagt en cykeltur rundt I landsbyen, hvor du kan se nogle af de gamle huse og få indblik i de lokales dagligdags liv. Tilbage hos familien bliver der serveret frokost. Efter frokost er det tid at iføre dig traditionel bonde klædedragt inden du skal ud og forsøge at plante ris og pløje markerne med hjælp fra en vandbøffel. En virkelig sjov og udfordrende oplevelse. Om eftermiddagen er der tid til at besøge et lokalt tempel og en bådtur ud og se Storke øen, hvor her lever tusindvis af storke og hejre. Vel tilbage på dit homestay er det tid til at være med til at lave din egen middag og slappe af i de hyggelige omgivelser.
Overnatning i homestay (F,A)

10.dag: Videre til Halong Bay. Stig ombord på skibet, ro kajak og nyd naturen.
Morgenmad serveres kl. 07.30. Inden turen går mod Halong bugten skal du opleve et marked, hvor de lokale kommer og sælger deres afgrøder og produkter. En fin og autentisk oplevelse som ikke mange turister oplever. Du ankommer til din båd lidt over middag og bliver tjekket ind i din kahyt. Din frokost serveres, mens båden cruiser ud forbi de smukke kalkstens klipper området er kendt for. I løbet af eftermiddagen er der tid til at ro i kajak og udforske de små øer tæt på. Middagen serveres ombord ca. kl. 19.00 og du kan senere slappe af på dækket og nyde stjernehimlen eller spille et spil kort.
Overnatning på båden (M,F,A)

11.dag: Halong Bay. Sejl kajak, udforsk grotter og nyd omgivelserne.
Efter morgenmaden fortsætter båden ud til de mindre besøgte områder af bugten. Du kan udforske de små øer i kajak og nyde den smukke natur. Efter frokost besøges en af de mindre kendte grotter. Senere kan du igen udforske området i kajak eller slappe af på bådens soldæk inden der serveres en lækker grill middag.
Overnatning på båden (M,F,A)

12.dag: Halong Bay til Hanoi
Hvis du står tidligt op kan du nyde en smuk solopgang inden morgenmaden serveres. Du besøger en af områdets mest kendte grotter Sung Sot tidligt inden de store menneskemængder kommer og sejler så tilbage mod havnen, hvor du efter frokost afmønstrer og kører tilbage mod Hanoi, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen.
Overnatning på hotel (M,F)

13.dag: Hanoi
Dagen er fri til afslapning og til, på egen hånd, at gå på opdagelse i Hanois gader, hvor mange spændende oplevelser venter dig. Tag f.eks. hen til folkehelten, og den tidligere præsident, Ho Chi Minh’s Mausoleum, besøg ”En-søjle-pagoden” der er en af byens mest berømte pagoder. På krigsmuseet i Hanoi vises Vietnams vigtigste sejre, hvor der især lægges vægt på sejren over kineserne i Bach Dang, franskmændene i Dien Bien Phu og Den Amerikanske Krig – Vietnam-krigen. Det fredfyldte Litteratur Tempel der blev grundlagt i år 1070 til ære for den kinesiske filosof Konfutse. Ved Litteratur Templet finder du restauranten KOTO (Know One, Teach One), der fungerer som et non-profit projekt. Fokus er at give Hanois gadebørn en mulig karriere indenfor tjenerfaget, som kok eller køkkenpersonale. Maden smager fortrinligt. Du kan også besøge det Etnologiske Museum eller bare slappe af og nyde det i en af byens grønne oaser.

14. Dag: Hanoi – afrejse fra Vietnam
Efter en spændende rejse går turen hjemad. Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du gå en tur langs Hoan Kiem søen eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår.

15. Dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.


Overnatning:
2 nætter i flyet til/fra Vietnam
4 nætter i Hanoi
2 nætter i toget (soft sleeper) fra Hanoi til Lao Cai og retur til Hanoi.
3 nætter i homestays på trekket.
2 nætter i kahyt med aircon samt eget bad/toilet på båden.
1 nat på homestay på vej til Halong.


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Trekking sværhedsgrad: Let til middel. Fornuftig fysisk form og helbred er påkrævet. Minimumalder for børn er 6 år.

Rejser du i vores vintermåneder er det en god ide at have en varm trøje med og evt en vindjakke, da det nordlige Vietnam er køligt på denne tid af året.
Afrejsedatoer

Denne aktivitet passer med afrejse fra Danmark på følgende ugedage: mandag, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Jysk Rejsebureau kan skræddersy jeres rejse til Vietnam præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne personlige favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 10.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

Prisen er en fra pris med forbehold for pladser, ændrede valutakurser og skatter og afgifter.

Priserne er baseret på min. 2 personer, der overnatter i dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg

I Vietnam er det god skik at give drikkepenge til guide/chauffør efter endt tur.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Min. 2 personer for deltagelse på denne tur. Der er normalt 2-8 deltagere på vores turer - dog flere på selve båden.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

  • Oversøiske flybilletter fra Danmark til Vietnam
  • Transport
  • Overnatninger
  • Ture og måltider som beskrevet i programmet
  • Engelsktalende guide på dele af turen

Prisen er eksklusiv

  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Andre måltider end nævnt i programmet
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Vietnam: 15-11-2018 18:00:00 : 11818
Aarhus
15. november 2018 kl. 18:00

Vietnam

For unge: Backpacking i Sydøstasien: 21-11-2018 18:00:00 : 11820
Aarhus
21. november 2018 kl. 18:00

For unge: Backpacking i Sydøstasien

Vietnam: 12-12-2018 18:00:00 : 11911
Aarhus
12. december 2018 kl. 18:00

Vietnam

Se mere her

Servicecenter

Vietnam Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Hanoi
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: