Søg
Søg
vietnam

Information og fakta om Vietnam

Vietnam sprudler af liv, farver og dufte. De mange smukke bjerge, de grønne rismarker, det imødekommende folkefærd og et utal af scootere udgør fundamentet for en oplevelsesrig rejse i Vietnams spændende kultur, natur og historie.

Fakta

Hovedstad: Hanoi
Sprog: Vietnamesisk
Klima: Tropisk monsun-klima
Valuta: Dong
Religion: Buddhisme, kristendom og traditionelle religioner
Charmerende Vietnam
Vietnam er landet, hvor karaoke er en folkesport, og et musikanlægs værdi bliver vurderet efter, hvor højt det kan spille. Livet i byerne foregår udenfor i gaderne, hvor latteren fra de små teborde og snakken mellem de højrøstede handlende blander sig med støjen fra de mange scootere. Midt i dette charmerende og pulserende byliv kan man også nyde en stille café au lait på én af de gamle fortovscaféer fra den franske kolonitid.

Vietnams forskelligartede natur
Tager du uden for de store byer, byder landet på naturoplevelser, der er dette S-formede lands slogan værdigt: The hidden charm. For selvom at omkring tre fjerdedele af landet er dækket af storslåede bjerge, kan man også nyde endeløse sandstrande og frodige skove. Det røde delta i nord, Mekong deltaet i syd, Ha Long bugten og de uendelige rismarker, gør Vietnam til en unik oplevelse af forskellige former for natur, der bare venter på at blive udforsket og fotograferet.

Historien som rejseledsager
Landet byder også på en rejse tilbage i historien. Forskellige lande og krige har sat deres præg på arkitektur, gastronomi og seværdigheder, og derfor har du i Vietnam hele tiden historien med som rejseledsager. Vietnam har trods landets skæbnesvangre historie bevaret et både traditionsrigt og moderne kulturliv. De mange minoritetsfolkeslag lever i dag side om side med den moderne inspirerede hverdag.

Praktiske informationer om at rejse i Vietnam


Klima og bedste rejsetidspunkt
Du kan rejse i Vietnam året rundt, men vær forberedt på, at der er stor forskel på klimaet i regionerne. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året. I nord er vinteren forholdsvis kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi), hvor det kan blive rigtig koldt i bjergene (nattefrost). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige, men korte regnskyl. Den bedste trekkingsæson er forår og efterår. Det centrale Vietnam oplever ofte mindre tyfoner og efterfølgende oversvømmelser i perioden oktober-november
Vil du dykke i området omkring Nha Trang (centralvietnam) er forholdene bedst fra slutningen af januar til starten af oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Vietnam er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Vietnam kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Hvis du planlægger at krydse grænsen til Vietnam over land, så sørg for at medbringe rigeligt med kontante US dollars – nogle i små sedler. Muligheden for at veksle penge legalt ved grænsen er begrænset. I de større byer i Vietnam kan du hæve kontanter på dit Visakort, men vær opmærksom på, at der kommer et lokalt gebyr oveni på 1-3 procent. Medbring USD i kontanter og evt. rejsechecks i reserve.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Danskere skal ikke længere have visum til Vietnam for rejser under 15 dage. Visumfritagelsen er betinget af, at dit pas er gyldigt minimum 90 dage fra indrejsedatoen, samt at du har gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden 15 dage fra indrejsedatoen.

Ophold af længere varighed end 14 dage er som hidtil underlagt krav om visum. Du kan søge om visum hjemmefra via den vietnamesiske ambassade i København, som bl.a. kan udstede 30 dages turistvisum. Bemærk, at du skal gemme en kopi af din udfyldte visumansøgning med pasfoto, som skal fremvises i den vietnamesiske immigration ved ankomst (foruden det allerede udstedte visum i passet). Visumformular kan fås på www.visumformular.dk

NB! Tidligere skulle man i sin visumansøgning præcist angive, hvor man ønskede at rejse ind og ud af Vietnam. Dette er ikke længere nødvendigt. Vi anbefaler, at du i rubrikken ”port of arrival/departure” skriver ”International”, så du frit kan ændre dine rejseplaner, hvis du ønsker det.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.vietnamnews.net – engelsksproget website med nyheder fra Vietnam.
www.vietnamrailways.net – Vietnam Rail. Her finder du opdaterende oplysninger om bl.a. afgangstider for tog over hele Vietnam.
www.vietnamonline.com – brugbar i din planlægning af rejsen rundt i Vietnam. Beskrivelse af byer og attraktioner.

Gratis rejseforedrag

Vietnam: 03-06-2019 18:00:00 : 13494
Kolding
3. juni 2019 kl. 18:00

Vietnam

Vietnam med kant: 18-06-2019 18:00:00 : 13573
Aalborg
18. juni 2019 kl. 18:00

Vietnam med kant

Vietnam: 19-06-2019 18:00:00 : 13588
Herning
19. juni 2019 kl. 18:00

Vietnam

Se mere her

Servicecenter

Vietnam Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Hanoi
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: