Her på siden finder du praktisk information og fakta om Vietnam.


Praktisk info om at rejse i Vietnam

Klima og bedste rejsetidspunkt
Du kan rejse i Vietnam året rundt, men vær forberedt på, at der er stor forskel på klimaet i regionerne. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året. I nord er vinteren forholdsvis kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi), hvor det kan blive rigtig koldt i bjergene (nattefrost). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige, men korte regnskyl. Den bedste trekkingsæson er forår og efterår. Det centrale Vietnam oplever ofte mindre tyfoner og efterfølgende oversvømmelser i perioden oktober-november.
Vil du dykke i området omkring Nha Trang (centralvietnam) er forholdene bedst fra slutningen af januar til starten af oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Vietnam er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Vietnam kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Vietnam her.

Penge
Hvis du planlægger at krydse grænsen til Vietnam over land, så sørg for at medbringe rigeligt med kontante US dollars – nogle i små sedler. Muligheden for at veksle penge legalt ved grænsen er begrænset. I de større byer i Vietnam kan du hæve kontanter på dit Visakort, men vær opmærksom på, at der kommer et lokalt gebyr oveni på 1-3 procent. Medbring USD i kontanter.
Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

 • Visumfri i indtil 45 dage for turistrejser.
 • Ved ophold over 45 dage skal et 90 dages turistvisum søges online på https://e-visa-vietnam.com.
 • (Det anbefales at søge visum i god tid, og senest 14 dage før afrejse. Det er vigtigt at du printer din indrejsetilladelse og medbringer den på rejsen, da det i visse lufthavne er påkrævet at kunne fremvise denne.)
 • Du skal kunne vise billet til retur- eller vidererejse allerede ved ankomsten.
 • Andre landes viseringer og stempler i passet kan medføre, at du kan blive nægtet indrejse.
 • Særlige regler gælder for ind- og udrejse med mindreårige børn, som ikke ledsages af begge forældre. Kontakt Vietnams ambassade for afklaring heraf.
 • Se også https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/boern-unge-paa-rejse.


 • Der kan forekomme indrejsekrav til Vietnam såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Vietnam.

  Drikkepenge
  I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

  Links
  www.vietnamnews.net – engelsksproget website med nyheder fra Vietnam.
  www.vietnamrailways.net – Vietnam Rail. Her finder du opdaterende oplysninger om bl.a. afgangstider for tog over hele Vietnam.
  www.vietnamonline.com – brugbar i din planlægning af rejsen rundt i Vietnam. Beskrivelse af byer og attraktioner.


  Fakta

  Hovedstad: Hanoi
  Sprog: Vietnamesisk
  Klima: Tropisk monsun-klima
  Valuta: Dong
  Religion: Buddhisme, kristendom og traditionelle religioner


  Information om Vietnam

  Charmerende Vietnam
  Vietnam er landet, hvor karaoke er en folkesport, og et musikanlægs værdi bliver vurderet efter, hvor højt det kan spille. Livet i byerne foregår udenfor i gaderne, hvor latteren fra de små teborde og snakken mellem de højrøstede handlende blander sig med støjen fra de mange scootere. Midt i dette charmerende og pulserende byliv kan man også nyde en stille café au lait på én af de gamle fortovscaféer fra den franske kolonitid.

  Vietnams forskelligartede natur
  Tager du uden for de store byer, byder landet på naturoplevelser, der er dette S-formede lands slogan værdigt: The hidden charm. For selvom at omkring tre fjerdedele af landet er dækket af storslåede bjerge, kan man også nyde sandstrande, imponerende grotter og frodige skove. Det røde delta i nord, Mekong deltaet i syd, Ha Long bugten og de uendelige rismarker, gør Vietnam til en unik oplevelse af forskellige former for natur, der bare venter på at blive udforsket og fotograferet.

  Historien som rejseledsager
  Landet byder også på en rejse tilbage i historien. Forskellige lande og krige har sat deres præg på arkitektur, gastronomi og seværdigheder, og derfor har du i Vietnam hele tiden historien med som rejseledsager. Vietnam har trods landets skæbnesvangre historie bevaret et både traditionsrigt og moderne kulturliv. De mange minoritetsfolkeslag lever i dag side om side med den moderne inspirerede hverdag.

  Rejsekonsulenter

  Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

  Se alle vores gratis foredrag

  Tilmeld dig her
  Til top