Her på siden finder du praktisk information og fakta om Vietnam.


Praktisk info om at rejse i Vietnam

Klima og bedste rejsetidspunkt
Du kan rejse i Vietnam året rundt, men vær forberedt på, at der er stor forskel på klimaet i regionerne. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året. I nord er vinteren forholdsvis kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi), hvor det kan blive rigtig koldt i bjergene (nattefrost). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige, men korte regnskyl. Den bedste trekkingsæson er forår og efterår. Det centrale Vietnam oplever ofte mindre tyfoner og efterfølgende oversvømmelser i perioden oktober-november.
Vil du dykke i området omkring Nha Trang (centralvietnam) er forholdene bedst fra slutningen af januar til starten af oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Vietnam er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Vietnam kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Vietnam her.

Penge
Hvis du planlægger at krydse grænsen til Vietnam over land, så sørg for at medbringe rigeligt med kontante US dollars – nogle i små sedler. Muligheden for at veksle penge legalt ved grænsen er begrænset. I de større byer i Vietnam kan du hæve kontanter på dit Visakort, men vær opmærksom på, at der kommer et lokalt gebyr oveni på 1-3 procent. Medbring USD i kontanter og evt. rejsechecks i reserve.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Danskere skal ikke længere have visum til Vietnam for rejser under 15 dage. Visumfritagelsen er betinget af, at dit pas er gyldigt minimum 180 dage fra indrejsedatoen, samt at du har gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden 15 dage fra indrejsedatoen.

For ophold udover de 15 dage skal der søges om visum før afrejsen ved den vietnamesiske ambassade. Det er muligt at søge om e-visum på Vietnams immigrationsportal. Der kan søges om max. 30 dage med én indrejse gennem et antal udvalgte grænseovergange. Ved indrejse igennem øvrige grænseovergange samt flere indrejser og længere gyldighed, skal du søge om visum på den vietnamesiske ambassade

Der kan forekomme indrejsekrav til Vietnam såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Vietnam.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.vietnamnews.net – engelsksproget website med nyheder fra Vietnam.
www.vietnamrailways.net – Vietnam Rail. Her finder du opdaterende oplysninger om bl.a. afgangstider for tog over hele Vietnam.
www.vietnamonline.com – brugbar i din planlægning af rejsen rundt i Vietnam. Beskrivelse af byer og attraktioner.


Fakta

Hovedstad: Hanoi
Sprog: Vietnamesisk
Klima: Tropisk monsun-klima
Valuta: Dong
Religion: Buddhisme, kristendom og traditionelle religioner


Information om Vietnam

Charmerende Vietnam
Vietnam er landet, hvor karaoke er en folkesport, og et musikanlægs værdi bliver vurderet efter, hvor højt det kan spille. Livet i byerne foregår udenfor i gaderne, hvor latteren fra de små teborde og snakken mellem de højrøstede handlende blander sig med støjen fra de mange scootere. Midt i dette charmerende og pulserende byliv kan man også nyde en stille café au lait på én af de gamle fortovscaféer fra den franske kolonitid.

Vietnams forskelligartede natur
Tager du uden for de store byer, byder landet på naturoplevelser, der er dette S-formede lands slogan værdigt: The hidden charm. For selvom at omkring tre fjerdedele af landet er dækket af storslåede bjerge, kan man også nyde endeløse sandstrande og frodige skove. Det røde delta i nord, Mekong deltaet i syd, Ha Long bugten og de uendelige rismarker, gør Vietnam til en unik oplevelse af forskellige former for natur, der bare venter på at blive udforsket og fotograferet.

Historien som rejseledsager
Landet byder også på en rejse tilbage i historien. Forskellige lande og krige har sat deres præg på arkitektur, gastronomi og seværdigheder, og derfor har du i Vietnam hele tiden historien med som rejseledsager. Vietnam har trods landets skæbnesvangre historie bevaret et både traditionsrigt og moderne kulturliv. De mange minoritetsfolkeslag lever i dag side om side med den moderne inspirerede hverdag.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top