Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Italien. Du kan få skræddersyet din rejse til Italien helt efter dine ønsker eller du kan købe et rejseforslag præcis som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Italien.

Viser 10 oplevelser

På togrejse igennem Italien

På togrejse gennem Italien

Tag på togrejse gennem Italiens facinerende landskaber og skønne byer. Oplev hvordan kulturen ændrer sig fra nord til syd. Undervejs bor centralt i storbyerne og derudover inkluderer rejsen blandt andet overnatninger på en lokal citronfarm og på nattoget mellem Napoli og Palermo.
Læs mere
20 dage
APRIL - OKTOBER
fra 12.295,-
Tag med Jysk Rejsebureau til Sorrentohalvøen og Amalfikysten

Vandreture og la dolce vita ved Amalfikysten

Med base i Sorrento på et historisk villa-hotel får du mulighed for at opleve Sorrento-halvøens vidundere. Jysk Rejsebureau har sørget for transporter og vandrekort, så du kan snøre vandreskoene og tage på opdagelse i eget tempo langs Amalfikysten og på de skønne øer, Ischia og Capri.
Læs mere
8 dage
APRIL - OKTOBER
fra 9.995,-
Tag med Jysk Rejsebureau på vandring i Brenta-dolomitterne

Vandring og Via Ferrata i Brenta-dolomitterne

Trek mellem de dramatiske klippeformationer i de italienske Dolomitter. Bevæg dig mellem små refugio (hytter) i bjergene og prøv kræfter med de hæsblæsende Via Ferrata-stier, hvor du følges af en professionel bjergguide. Brenta-dolomitterne er et af de mest ikoniske områder af Dolomitterne og er tilmed optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.
Læs mere
9 dage
JUNI - SEPTEMBER
fra 10.495,-
Tag med Jysk Rejsebureau på et trekkingeventyr i Dolomitterne

Trekkingeventyr i Dolomitterne

Trek mellem bjergsøer, grønne dale, vandfald, blomsterhav og stejle klipper i de italienske Alper. Gå ad de grønne og uturistede stier i Stelvio National Park, og bliv betaget af de dramatiske klippeformationer i Brenta-dolomitterne. Undervejs overnattes der på de charmerende og indbydende refugio (bjerghytter). Turen slutter med nogle dage i enestående Venedig.
Læs mere
10 dage
JUNI - SEPTEMBER
fra 8.895,-
Villaleje i Toscana

Tre-generationersrejse i egen villa i Toscana

Tag hele familien med til Toscana og bo i egen villa. Kom ned i gear og nyd kvalitetstid med børn og børnebørn i den autentiske villa. Tag på spændende dagsture ud i Toscanas maleriske landskaber og historiske byer med jeres lejebiler. Villaen har egen pool, 5 soveværelser, en hyggelig terrasse og meget mere.
Læs mere
8 dage
MAJ - SEPTEMBER
fra 4.195,-
Toscanas højdepunkter for livsnyderen

Toscanas højdepunkter for livsnyderen

Besøg én af Italiens smukkeste regioner, hvor du oplever de charmerende middelalderbyer og lokale småsamfund - du besøger det smukke og uturistede sydlige Toscana og rejsen slutter i de kendte vinområder ved Montepulciano og Chianti, hvor du bor på et agriturismo. Toscana er for livsnydere.
Læs mere
15 dage
MAJ - SEPTEMBER
fra 12.995,-
Siciliens højdepunkter på kør-selv ferie

Siciliens højdepunkter på kør-selv ferie

Kom tæt på Siciliens særlige kultur og historie. Smag på de lokale retter og vine, kør op ad Europas største vulkan og deltag i en lokal cooking class, alt imens du nyder den fantastiske natur og de skønne strande, som Sicilien også byder på.
Læs mere
11 dage
MARTS - OKTOBER
fra 11.995,-
Eventyrlige Sicilien og naturskønne Lipari

Eventyrlige Sicilien og naturskønne Lipari

Oplev det bedste af Siciliens nordkyst og nyd Liparis idylliske øer med sandstrande og azurblåt vand. Besøg øen Vulcano og tag et dyp i de varme kilder eller trek på øens vulkaner. Smag øens specialiteter og bliv en del af de lokales lune livsstil.
Læs mere
7 dage
MARTS - OKTOBER
fra 8.495,-
Familieferie i Toscana med agriturismo

Familieferie i Toscana med agriturismo

Tag familien med til solrige Toscana. Bo på en indbydende, autentisk italiensk farm midt mellem oliventræer og vinmarker i jeres egen lille rustikke lejlighed. I Panzano i Chianti-regionen er der dømt familietid med kultur, mad og oplevelser for alle aldre.
Læs mere
8 dage
MAJ - SEPTEMBER
fra 9.695,-
fra 6.895,-
Vandreferie i Toscana

Vandreferie i Toscana

Hvilken bedre måde at opleve det smukke Toscana end til fods? Gå mellem bølgende grønne bakker og frodige vinmarker, mens du beundrer middelalderens arkitektur. På denne del af Via Francigena, der strækker sig fra San Miniato til Siena, er der nye og store oplevelser hver dag.
Læs mere
10 dage
MAJ - SEPTEMBER
fra 9.195,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Italien

Få info og fakta om Italien lige her!
weather

Vejret på Italien

Italien har generelt et klassisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, koldere vintre. Temperaturerne er generelt mildere i foråret og efteråret, selvom der ofte stadig vil være masser af solskin. Størrelsen og længden af landet resulterer dog i nogle udsving mellem regionerne. F.eks. er Sicilien og Syditalien varmere end de mere nordlige regioner, og de italienske alper har korte og køligere sommerperioder.
travel

Bedste rejsetidspunkt

Sommermånederne i Italien byder på meget varme temperaturer, og mange af de mest kendte destinationer ser store mængder af rejsende. Særligt er juli og august ekstremt populære måneder at rejse rundt i Italien – også for italienerne. Det kan anbefales at besøge Italien uden for højsæsonen f.eks. i foråret og efteråret. Her er temperaturerne mildere og menneskemængderne mindre hvilket gør det til et perfekt tidspunkt at udforske landet på.

Rejser til Italien: En overflod af oplevelser

Hele vejen fra nord til syd byder Italien på sceniske bjerglandskaber, smukke strande, maleriske landsbyer, pulserende storbyer, imponerende romerske levn, tryllebindende renæssancekunst samt et overflødighedshorn af vidunderlige delikatesser. Italien er på mange måder et land, der er svært at opsummere og beskrive helt kort, og så er det et rejsemål, som bestemt fortjener et og gerne flere besøg.

Tag op på et højdedrag i Palermo, så du kan få et godt kig udover den gamle by

På opdagelse i Rom: Den evige stad

Colosseum, Peterskirken og Vatikanet, Det Sixtinske Kapel, Den Spanske Trappe, Pantheon, Castel Sant 'Angelo og Trevi-fontænen. De ikoniske seværdigheder står i kø i Rom, og overalt i byen fornemmer du den betydningsfulde og spændende historie, der i høj grad er understreget af de mange imponerende bygningsværker og levn fra Romerrigets storhedstid. Samtidig byder Rom på mange skønne restauranter, hyggelige piazzaer og gode shoppingmuligheder, der kan friste enhver.
På sightseeing med cykel.

Det maleriske Toscana

Tag på eventyr i det maleriske Toscana, hvor du kan kombinere natur, kultur, historie og smagsoplevelser fra øverste hylde. Regionen i det centrale Italien er kendetegnet ved sin betagende natur med bølgende landskaber, idylliske middelalderbyer, smukke gamle vinslotte samt de mange olivenlunde og vinmarker med nogle af de mest udsøgte italienske vine.

Toscanas hovedstad er Firenze, renæssancetidens gamle højborg i Italien. Byen er især kendt for sin kunst, arkitektur og kultur. Her finder du den gotiske domkirke Cattedrale di Santa Maria del Fiore fra 1400-tallet, den middelalderlige stenbro Ponte Vecchio, der krydser Arno-floden, samt det verdensberømte Uffizi-galleri, der gemmer på mange uvuderlige værker fra bl.a. den italienske renæssance.

Kom med på pilgrimsvandring i Toscana med dansk rejseleder.

Gå på opdagelse mellem de snørklede og charmerende småbyer i Toscana

Udforsk Syditaliens perler på din rejse

Syditalien byder på unik charme og traditioner. På det farverige Sicilien finder du landlig idyl, traditionel italiensk kultur, lokale specialiteter, middelalderlige byer og skønne badestrande. Du kan også opleve Europas største aktive vulkan Etna, den historiske kystby Cefalù, det græske amfiteater i Taormina samt den lille landsbyperle Castelbuono, som især er kendt fra Godfather-filmene.

I Napoli våger den mægtige Vesuv-vulkan over den syditalienske kystby. Napoli udmærker sig især for sin energiske fodboldkultur og sine traditionelle pizzariaer, der serverer nogle verdens bedste pizzaer.

I skyggen af Vesuv ligger de historiske ruiner fra den gamle romerske by Pompeji, der led en tragisk skæbne tilbage i år 79 e.Kr., da et voldsomt vulkanudbrud fra Vesuv begravede byen og mange af dens indbyggere.
Lad dig fascinere og inspirere af Palermos gader

På aktivt eventyr i Italien

Italien er bestemt også en oplagt rejsedestination for den eventyrlystne rejsende, der drømmer om at tage på opdagelse i den billedskønne natur med vandrestøvler på. I den italienske del af Alperne finder du Dolemitterne, der byder på storslåede alpine landskaber med højtragende bjergtinder, spejlblanke bjergsøer, livlige flodløb, golde tinder og bølgende græsarealer. Af andre populære vandreture tæller bl.a. Amalfikysten på øerne Ischia og Capri med smukke grønne skovstier og spektakulære udsigtspunkter.

Se også vores pilgrimsvandring i Toscana med dansk rejseleder.

Monteriggioni på pilgrimsruten Via Francigena

Nyd Italiens mange smagfulde specialiteter

Det italienske køkken er noget helt særligt, og de gastronomiske oplevelser er grund nok til at rejse til Italien. Med specialiteter såsom pizza, pasta, risotto, gelato, antipasti og et væld af populære desserter, heriblandt pannacotta og tiramisu, er det ikke svært at forstå, hvorfor det italienske køkken er verdensberømt og højtelsket hos mange.

Til maden hører der sig naturligvis vin, og som et af verdens mest berømte vinlande præsenterer Italien et mesterligt vinkort. Barolo, Barbaresco, Brunello, Amarone og Chianti er blot nogle af de mange udsøgte vine, der uden tvivl ringer en klokke hos mange. Fra Piemonte-regionen i nord til Sicilien i syd finder du storslåede vinoplevelser, hvad end du er til rød, hvid, rosé eller mousserende vin.

Der er altid god mad at finde i den Evige Stad
faq

Hvor ligger Italien?

Italien ligger i Sydeuropa med kyst ud til Middelhavet. Landet grænser op til Frankrig i vest, Østrig og Schweiz i nord og Slovenien i øst.

Hvad er hovedstaden i Italien?

Rom er hovedstaden i Italien og landets største og mest befolkningsrige by.

Hvor mange indbyggere er der i Italien?

Ved seneste opgørelse (1. januar 2022) var der 58.983.122 indbyggere i Italien. Kilde: EU Oplysningen

Hvor skal man rejse hen i Italien?

Italien er hjemland for mange spændende byer og unikke oplevelser.
I det nordlige Italien kan du tage på vandring i den smukke bjergkæde Dolomitterne eller sejle i gondoler i romantiske Venedig.

Rejser du længere sydpå til det centrale Italien kan du nyde vin, arkitektur og smukke vandreruter i Toscana-regionen med sin egen hovedstad Firenze. Du kan også besøge Italiens hovedstad Rom og udforske kulturen og romerrigets historie.

På din rejse til Syditalien kan du opleve Italiens smukkeste kyststrækning, Amalfikysten. Her kan smage guddommelig italiensk mad, bade ved fantastiske strande og udforske charmerende kystbyer. Syditaliens største by Napoli er også et besøg værd. Byen er en af Italiens smukkeste, og så er det pizzaens hjemby.

Hvad er Italien kendt for?

Italien er kendt over hele verden for særligt deres mad, vin, mode og historiske arkitektur.
Den italienske madkultur er kendt og elsket på tværs af kontinenter. Pizza, pasta og italiensk is er blandt nogle af de retter, der har sat Italien på det gastronomiske verdenskort. Og når du spiser et lækkert italiensk måltid, kan du passende nyde et glas af den lokale vin, for Italien er også anerkendt for deres smagfulde vine, bl.a. Barolo, Barbaresco, Amarone og Chanti.

Italien er også et af verdens vigtigste knudepunkter i den internationale modeverden med verdenskendte modehuse som Versace, Armani, Valentino, Prada og Gucci, og modeugen i Milano er da også en af verdens største modebegivenheder.

I hovedstaden Rom og flere andre steder i Italien finder du noget af verdens bedstbevarede historiske arkitektur, der kan spores tilbage til Romerriget. Et af Italiens kendetegn er Colosseum i Rom, som er et romersk amfiteater, der bl.a. blev anvendt til gladiatorkampe.

Giver man drikkepenge i Italien?

Det er almindeligt at give drikkepenge, når du rejser i Italien. Læs mere om vores anbefalinger til drikkepenge her.

Hvad er klokken i Italien?

Italien befinder sig i samme tidszone som Danmark (Central European Time, UTC+1), og der er derfor ingen tidsforskel mellem Italien og Danmark.

Indret din rejse til Italien, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau er vi eksperter i at sammensætte drømmerejser, der matcher dine ønsker, behov og budget. Vores Italien-eksperter har selv rejst landet tyndt, og de står klar til at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske for dig på din rejse til Italien. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i den klassiske rejseguide.

Realiser drømmen, og book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi en eventyrlig rejse til Italien for dig.


Til top