8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.495,-
FRA 5.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Intet siger Italien, som Toscana, så tag familien med på en tur til denne del af støvlelandet. Med sine bakkede landskaber, historiske byer og fantastiske mad, er Toscana noget helt særligt.

Ugen starter i Firenze. Her kan I gå på opdagelse i den historiske bys mange museer og spise jer mætte på nogle af Italiens bedste restauranter. Efter nogle dage i Firenze henter I jeres lejebil, og bevæger jer mod den kendte Chianti-region. Her skal I bo ved Del Mastio-familien midt i Chiantis bakkede landskab mellem cypresser, vinmarker og olivenlunde. Fra jeres rustike agriturismo er der masser af muligheder for dagsture eller for ren afslapning ved poolen.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Klimaet i Toscana er generelt mildt, men med visse forskelle afhængigt af geografi og topografi. Kyst og dale har tendens til at have varmere somre end bakker og bjerge, selvom kysten drager fordel af brisen fra havet. Hovedbyen Firenze oplever generelt godt vejr med relativt milde vintre og varme, solrige somre.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Toscana er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Toscana kan være omskifteligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
I flyver fra Danmark til Firenze, hvor I ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Firenze tager I den korte taxatur til jeres hotel, der ligger centralt i den gamle bydel
2. dag: På egen hånd i Firenze
Renæssancebyen Firenze er et sandt overflødighedshorn af kultur, arkitektur og gastronomi - og byen gemmer på oplevelser for alle aldre. Floden Arno snor sig gennem den historiske bymidte. Ponte Vecchio-broen, balancerer på forunderlig vis over floden. Det er et særligt syn, hvordan de mange små butikker udgør den gamle bro. Hele Firenzes bymidte er fyldt med smukke, historiske bygninger. Faktisk er hele byens centrum UNESCO-bevaret, og på jeres færden gennem Firenzes smalle gader, føles det som at være taget tilbage i tiden. Santa Maria del Fiore-Katedralen er byens vartegn. Kirkens smukke kuppel var engang verdens største. Med en reservation kan hele familien klatre ad de stejle trapper op til kuppeltaget. Herfra har I udsigt over alle byens tage. Gå på opdagelse i Uffizi-gallerierne, der huser nogle af verdens mest kendte kunstværker (husk at få jeres rejsekonsulent til at booke billetter på forhånd). De lidt ældre børn vil elske at udforske de mange finurlige opfindelser på det interaktive Da Vinci-Museum. Bliver I trætte af museer, så kan det anbefales at tage nogle frisksmurte panini med i Firenzes smukke Boboli Park. Firenze er fyldt med gode madoplevelser. Overalt i byen finder I små trattoria’er, og børnene vil elske en af byens mange gode pizzaer. Er I en madglad familie, kan det anbefales at besøge madmarkedet, Mercato Centrale. Her vil I finde grønthandlere med frisk frugt, boder med hjemmelavet pasta og slagterbutikker med lufttørrede skinker hængene fra loftet. Til frokost kan I følge Italienerne til gaden Via dei Neri. Her finder I de mest fantastiske panini, men forvent at stå i kø – italienerne venter gerne længe på god kvalitet. (M)
3. dag: Køretur mod Panzano i Chianti
Efter nogle spændende dage i Firenze kører I nu mod Chianti-regionen. Køreturen kan tilbagelægges på en god times tid. Har I mod på oplevelser undervejs, kan I overveje at slå vejen forbi middelalderbyen San Gimignano, der er kendt for sine 13 tårne, der rager smukt op i det toskanske landskab. De næste dage har I hos Roberto og Jussara og deres to døtre på deres agriturismo uden for Panzano. Et agriturismo er et landsted, der er omdannet til at kunne huse besøgende. Dette lille stykke paradis ligger 3 kilometer ned ad en lille grusvej, der snor sig mellem vinmarker og oliventræer. Jo nærmere landstedet I kommer, desto smukkere bliver omgivelserne, og I bliver ikke skuffede, når I modtages som familie ved ankomst. I indlogeres i jeres egen lille lejlighed med et fungerende køkken og flere værelser. Efter mange oplevelser i Firenze, er det måske tid til en dag ved den forfriskende pool, men I kan være sikre på, at jeres værter er ivrige efter at fortælle jer om områdets mange muligheder. (M)
4.-7. dag: Afslapning og oplevelser på agriturismo i Chianti-regionen
Panzano er en af Chiantis mest charmerende byer. På toppen af byen, troner den lokale kirke med flotte udsigter over landskabet. Nede på byens lille plads kan I nyde en espresso og lemonade med de lokale. Byens mest karismatiske beboer er den finurlige slagter, Dario Cecchini. Han er kendt over hele Italien for sin udadvendte personlighed og kærlighed for store florentinske bøffer. Deler I denne kærlighed, må I ikke snyde jer selv for et besøg på hans restaurant. Om lørdagen er der stort marked i nabobyen, Greve. Ved madboderne er der solmoden frugt, lokale skinker og spændende oste. Er I heldige, bliver der skåret for af den store porchetta – den italienske flæskesteg. Nede på byens charmerende piazza finder I tøjboder og små isenkræmmere, der for eksempel kan sælge jer kaffekander, lokal keramik eller en lille souvenir. I bakkerne over Greve finder I middelalderbyen Montefioralle. Byens smalle gader og gamle huse gør den lille landsby til en af italiens smukkeste. Og placeringen på bjergtoppen giver jer en god udsigt over hele området. Ønsker I som familie at komme helt tæt på den frodige, grønne natur i Toscana, så findes der et væld af forskellige vandreruter inden for køreafstand, hvor I kan tage ud på velmarkerede stier og få en rigtig god naturoplevelse. Jeres værter har naturligvis stor indsigt i lokalområdet, og kan være behjælpelige med at finde løsninger, som passer til jeres familie. Trænger familien til en is, må I ikke snyde jer selv for køreturen til Castellina in Chianti. Byens gelateria er nemlig de lokales favorit. Familiens udfordring bliver at vælge mellem de mange skønne smagsvarianter, som pistacchio, cioccolato og limone. Fortsætter I sydpå, kommer I til historiske Siena. Hele den centrale bydel er en labyrint af smalle, brostensbelagte gader, der snor sig mellem oldgammel arkitektur – meget af den i en karismatisk gotisk stil. Siena er nok mest kendt for Piazza del Campo og byens rådhus. Det siges, at Københavns Rådhusplads er inspireret af netop denne smukke plads. Chianti-regionen er selvfølgelig også kendt for sine mange gode vine. Meget af vinen produceres efter strenge traditionsbundne regler, som den velkendte Chianti Classico, men I vil også finde vingårde, der producerer mere eksperimenterende vin. I Panzano er de lokale gårde begyndt at dyrke vinen økologisk. Det er noget, som nabogården til jeres agriturismo med sikkerhed vil fortælle jer mere om. Her kan I med fordel nyde en vinsmagning i rolige omgivelser, mens børnene går på opdagelse mellem vinrænkerne.
8. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til familien Del Mastio og Chianti-regionen. I kører til lufthavnen i Firenze, hvor I afleverer jeres lejebil og flyver hjem til Danmark.

Overnatninger

2 overnatninger på familieværelse på Hotel Porta Faenza i Firenze.
5 overnatninger i lejlighed med køkken på agriturismo Podere Felceto i Panzano i Chianti. Et agriturismo er et landsted, der er omdannet til at kunne huse besøgende.

Overnatninger i Firenze kan ændres efter ønske, mens agriturismo Podere Felceto er unikt. Skulle dette agriturismo ikke være ledigt, findes der dog fine alternative i området.

Bemærkninger

Rejsen kan også nemt fungere til par eller større familier, da Podere Felceto ligeledes har dobbeltværelser - og endda en privat villa med plads op til 13 personer. Hør nærmere for priser hos din rejsekonsulent.

Hvis du ønsker at bestille middag på Podere Felceto på ankomstdagen, så skal dette bestilles i forvejen. Der afregnes lokalt for denne ekstra service.

Bemærk at i højsæsonen fra slut maj til slut september kan man som minimum booke lejligheden for 5 overnatninger. Disse skal lægge inden for lørdag til lørdag (eksempelvis søndag til fredag). For skuldersæsonen er der minimum 4 overnatninger påkrævet og i lavsæson 3 overnatninger. For nærmere delaljer og information forhør dig hos din rejsekonsulent.

Ønsker I mere tid i Toscana, kan rejsen nemt ændres en større rundrejse som skræddersyet løsning.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen er individuel.

Maj - september

Pakkeliste

 • Ordbøger og parlør
 • Guidebog
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Evt. håndklæde
 • Bøger
 • Internationalt kørekort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Firenze t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 5 dages billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Italien er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Told & vejskatter
 • Parkeringsafgifter
 • Lokal turistskat på 2 EUR pr. voksen per nat (betales lokalt)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top