Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Færøerne. Du kan få skræddersyet din rejse til Færøerne helt efter dine ønsker eller du kan købe et rejseforslag præcis som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Færøerne.

Viser 6 oplevelser

Fantastiske Færøerne

Fantastiske Færøerne

På Færøerne finder du den autentiske naturoplevelse, et rigt dyreliv og et folk, der er 'nede på jorden' - vi har samlet det bedste til dig i én rejse!
Læs mere
6 dage
APRIL - OKTOBER
fra 8.195,-
Det bedste af Island og Færøerne

Det bedste af Island og Færøerne

Kombinér Island og Færøerne på én rejse, og oplev to af Nordatlantens perler. Du har billeje, overnatninger og alle fly inkluderet, så der er rig mulighed for at udforske den fantastiske natur og de to smukke hovedstæder, Reykjavik og Tórshavn.
Læs mere
9 dage
APRIL - OKTOBER
fra 11.995,-
Hele familien vil elske denne kør-selv rejse på Færøerne

Med familien på Færøerne

Der venter masser af børnevenlige oplevelser i Færøernes friske luft og grønne natur. Turen tager højde for børnefamiliens behov for fleksibilitet, og turene opleves i børnehøjde.
Læs mere
8 dage
MAJ - AUGUST
fra 9.995,-
fra 6.795,-
Færøernes højdepunkter

Færøernes højdepunkter

På Færøerne finder du den autentiske naturoplevelse, et rigt dyreliv og et folk, der er 'nede på jorden' - vi har samlet det bedste til dig på én rejse!
Læs mere
11 dage
MAJ - AUGUST
fra 20.995,-
Trekkingeventyr på Færøerne

Trekkingeventyr på Færøerne

Snør skoene og forbered dig på frisk Atlanterhavs-vind, når du på denne vandreferie oplever Færøerne på den bedst mulige måde - ét skridt af gangen.
Læs mere
8 dage
JUNI - AUGUST
fra 17.495,-
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Færøerne

Rejs på egen hånd på Færøerne

Kom godt fra start på rejsen til Færøerne. Vi sørger for flybillet og de to første overnatninger i Tórshavn, inden du selv drager ud på eventyr.
Læs mere
OP TIL 30 DAGE
MAJ - AUGUST
fra 3.695,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Færøerne

Få info og fakta om Færøerne lige her!
weather

Vejret på Færøerne

Trods sin isolerede beliggenhed i det nordlige Atlanterhav er klimaet relativt mildt på Færøerne på grund af Golfstrømmen. Sommermånederne er kendetegnet ved at være meget lyse (næsten hele døgnet) med gennemsnitstemperaturer omkring 10-15 grader. I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen omkring 0 grader, men det opleves overraskende mildt. Vejret på Færøerne er meget omskifteligt, og som noget helt unikt kan du opleve vejrfænomener fra alle fire årstider på samme dag.
travel

Bedste rejsetidspunkt

Sommermånederne fra maj til og med august byder på mindst nedbør og har mest dagslys. Det betyder dog ikke, at du skal forvente høj sol og +25 grader i denne periode. Også om sommeren skal du være forberedt på regn og vind. Vintermånederne er også fantastiske, og her kommer færre turister, men du skal forvente mere regn og korte dage (ned til 5 timers dagslys). Lige meget hvilken tid af året du rejser på, så følg de lokales råd: ”Hvis vejret er dårligt, så vent fem minutter!”.

Tag på en naturrig og traditionsrig rejse til Færøerne

Færøerne og Danmark er tæt knyttet til hinanden. Alligevel er landene så forskellige på alle mulige måder. På Færøerne finder du en helt unik natur, kulturarv og traditioner, som drager mange eventyrlystne rejsende hertil. Her er lagt op til en perlerække af oplevelser, der med garanti vil snige sig helt ind under huden på dig.

Nyd friheden til at opleve den fascinerende Nordatlantiske øgruppe i dit helt eget tempo - både til fods, på cykel og på kør-selv-rejse.

Hele familien vil elske denne kør-selv rejse på Færøerne

Opdag Færøernes betagende natur

Færøerne er et sandt paradis for naturelskere med sin enestående og betagende natur. Rundt på Færøernes i alt 18 øer kan du opleve dramatiske klipper, rå vulkanske landskaber, smukke grønne dale og imponerende vandfald med buldrende vandmængder.

Den færøske natur er i høj grad noget af det første, mange bider mærke i, når de rejser på disse kanter. Et af de mest spektakulære syn er Mulafossur-vandfaldet, der fra 60 meters højde sender plaskende kaskader direkte ned i Atlanterhavet. Ved Vestmanna-klipperne kan du opleve den barske nordatlantiske natur og tage på en uforglemmelig sejltur ind mellem de imponerende klippeformationer og dybe grotter. Samtidig er klipperne yngleplads for store fuglekolonier.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Færøerne

Færøernes fascinerende dyreliv

Færøerne er hjemsted for et enestående dyreliv og i særdeleshed et storslået fugleliv. Færøerne er et sandt paradis for ornitologer og fugleinteresserede, og der er god mulighed for at spotte enorme kolonier af fascinerende havfugle såsom alkefugle, stormfugle og søpapegøjer, der bebor de dramatiske klipper.

Færøerne er også kendt for deres kæmpe bestand af de charmerende færøske får, der nærmest overgår antallet af indbyggere på øerne. Her græsser de frit og fredeligt på de grønne bakker. Og ude på det dybe hav kan du være heldig at spotte en flok spækhuggere eller marsvin samt grindehvaler og sæler.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Færøerne

Fortiden og nutiden forenes på Færøerne

Fortiden og nutiden forenes på Færøerne. Øernes forbindelse til vikingetiden og middelalderen er tydelig, og historien kan mærkes overalt. Den traditionelle færøske byggestil afspejler landets kultur og historie. Det ses tydeligt i f.eks. Saksun, der kan føles som at træde ind i en unik tidslomme med gamle græstækkede huse.

Enhver rejse til Færøerne bør også inkludere et besøg i hovedstaden Tórshavn, hvor det moderne og traditionelle Færøerne mødes. Omkring byens centrum ved Vaglið finder du mange spændende spisesteder og gode shoppingmuligheder. Samtidig byder Tórshavn på en charmerende gammel bydel og den historiske fæstning Skansin fra 1580.
Hele familien vil elske denne kør-selv rejse på Færøerne

Oplev den færøske kultur på egen krop

På de smukke Færøerne findes en helt unik kultur. Det færøske folk er kendt for deres gæstfrihed og åbenhed over for besøgende. De byder dig velkommen med åbne arme og deler gerne ud af deres historie og traditioner. Oplev også den store årlige byfest Ólavsøka i Tórshavn, der bl.a. byder på kaproning med traditionelle færøske både og den velkendte færøske kædedans, som er blevet praktiseret siden middelalderen.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Færøerne

Smag på skærpekød og andre færøske delikatesser

Den traditionelle færøske madkultur er helt særlig med anderledes, lokale delikatesser, der uden tvivl vil komme til at udvide din smagshorisont, hvis du har mod på det. Da Færøerne ligger ganske isoleret i Atlanterhavet, har der historisk set været behov for at få mest muligt ud af det, som naturen giver, samt tilberede og opbevare maden på anderledes vis. Disse metoder holdes stadig i hævd den dag i dag.

Tørret kød spiller en stor rolle i det færøske køkken, hvad end det er fisk, får eller endda hval. Eksempelvis er skærpekød en favorit, som mange færøer nyder i stor stil. Skærpekød er fårekød, som har hængt og lufttørret i 5-9 måneder, og hvor den salte nordatlantiske vind er med til at give kødet sin karakteristiske smag.
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr på Færøerne
faq

Hvor ligger Færøerne?

Færøerne er en øgruppe i Atlanterhavet. Færøerne ligger nord for Skotland og ca. midtvejs mellem Norge og Island. Færøerne er – sammen med Grønland – en del af det danske rigsfællesskab, men de har en udstrakt grad af selvstyre.

Hvor mange bor der på Færøerne?

Der bor knap 54.000 mennesker på Færøerne, og knap halvdelen af befolkningen bor i hovedstaden Thorshavn.

Hvad skal man se på Færøerne?

På en rejse til Færøerne kan du se frem til at opleve et sandt naturparadis med enestående og spektakulær natur overalt. Et af de mest betagende syn er Mulafossur-vandfaldet, der er imponerende 60 meter højt. Ved Vestmanna-klipperne venter en ægte nordatlantisk naturoplevelse, hvor du kan sejle ind mellem klippeformationerne og få en smuk naturoplevelse.
Er du kultur- og kunstinteresseret bør du lægge vejen for Færøernes Nationalmuseum. Det finder du tæt på Torshavns hovedgade og parken Viðarlundin. Du kan også besøge Kirkjubøur, ca. 10 minutters kørsel fra Torshavn. Tilbage i middelalderen var Kirkjubøur landets kulturelle og religiøse centrum, og som navnet lægger op til, byder området på flere smukke, gamle kirker.

Hvad er klokken på Færøerne?

Tidszonen på Færøerne er Western European Time (UTC). Færøerne er 1 time bagud i forhold til dansk tid.

Hvor lang tid tager det at sejle til Færøerne?

Du kan sejle til Færøerne fra Danmark. Færgen afgår fra Hirtshals i Nordjylland, og turen tager ca. 36 timer. Alternativt – og det vælger de fleste – kan du flyve direkte fra København, og flyveturen tager ca. 2 timer.

Hvor mange øer består Færøerne af?

Færøerne består af i alt 18 øer med et samlet areal på knap 1.400 km2. Streymoy er den største af øerne, og det er på denne ø, at du finder hovedstaden Torshavn.

Kan man se Nordlys på Færøerne?

Hvis du rejser til Færøerne i vinterperioden fra november til februar, har du chance for at opleve det fascinerende Nordlys på den færøske nattehimmel.

Indret din rejse til Færøerne, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi sammensætter hellere end gerne den perfekte rejse til dine ønsker, behov og budget. Her hjælper vores egne Færøerne-eksperter, som selv har rejst landet tyndt, dig med at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i enhver rejseguide.

Drøm stort, og book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi en eventyrlig rejse til Færøerne for dig.


Til top