Budrunde: Afbudsrejse til Mallorca 31/7 - 7/8 Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 13.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Færøerne er et sandt paradis for naturelskere, og hvordan oplever man bedre naturen end med vandreskoene på?

Turen er sammensat således, at du har en lejet bil under hele rejsen, hvor du selv kommer fra trekkingtur til trekkingtur. Færøerne har et velfungerende vejnet, og øerne er nemt forbundet med færger, broer og tunneller. På din kør-selv tur er der masser af sceniske stop.

Dine store trekkingoplevelser foregår på fugle-øen Mykines, de nordlige øer omkring Kalsoy og Svínoy, på toppen af landets højeste fjeld Slættaratindur og langs gamle bygdestier.

Få information og fakta om Færøerne her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Færøerne her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at rejse til Færøerne året rundt, da hver sæson har hver sin charme. Trods sin isolerede beliggenhed i det nordlige Atlanterhav er klimaet relativt mildt på grund af Golfstrømmen.
Sommerperioden er kendetegnet ved at være meget lyse (næsten hele døgnet) med gennemsnitstemperaturer omkring 10-15 grader.
I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen omkring frysepunktet, men opleves overraskende mildt.

Vejret på Færøerne er meget omskifteligt, og man kan opleve det unikke at have alle fire sæsoner på én dag.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Færøerne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst Færøerne
Du lander på Færøerne efter cirka to timers direkte flyvning fra Danmark, og afhenter din lejebil i lufthavnen. Du fortsætter mod bygden Gásadalur på øen Vágar, som var den sidste af de færøske bosættelser, der fik vejforbindelse. Et ganske isoleret sted, hvor det føles som som, at tiden har stået stille i et århundrede. Bag bygden rejser fjeldene sig, og foran finder du det ikoniske ensomme vandfald, hvor vandet falder ud over klipperne og direkte ned i havet. Her kan du nyde stilheden og en storslået udsigt over Tindhólm, mens du lader op til de trekkingoplevelser som ligger foran dig. Du kører til dit Bed & Breakfast, hvor du indkvarterer dig for natten på Vágar
2. dag: Trek blandt søpapegøjer på Mykines
I dag tager du på en heldagstur til Mykines. Øen er Færøernes vestligste punkt, og et sandt paradis for de fuglearter, som lever der. Mykines er helt bilfri, og der bor kun en lille snes mennesker fast her. Vandreturen fra den gamle Mykines-landsby til øens fyrtårn ved Mykineshólmur er noget særligt - her får man virkelig følelsen af at være ved verdens udkant. Øen er i særdeleshed kendt for sine store kolonier af lunder - søpapegøjen. Kendetegnet ved sit farverige næb sidder de i hundredevis langs klipperne og i huler på Mykines. Derudover finder du også den imponerende fugl sulen her. Turen er guidet rundt på øen, hvor du vandrer 7-8 kilometer i ujævnt terræn, hvorfor den kategorises moderat til hård. Efter en spændende dag sejler du tilbage til Vágar, hvorfra du fortsætter mod Klaksvík. Her hviler du benene på dit Bed & Breakfast. (M)
3. dag: Vandring på Svínoy
Efter morgenmaden hopper du på færgen fra Viðoy til øen Svínoy. Her venter en vandretur mod pynten ved Dragin, hvor briterne havde en station under 2. verdenskrig. I dag er Dragin et yndet sted for de mange fuglearter i Færøerne. Du har undervejs mulighed for at se eller høre europæisk gylden hjejle, arktisk kjove, arktisk terne, edderfugl, engpiber, grågås og adskillige mågearter. Vandreturen denne dag er nemmere med en distance på 4-5 kilometer i ujævnt terræn Du går i cirka 4 timer. Efter turen tager du tilbage til Klaksvik, hvor du overnatter for natten. (M)
4. dag: Panoramaudsigter på Kalsoy
I dag tager du ud til Kalsoy. En 12 kilometer lang vej går gennem øens fire tunneller, som forbinder de fire bygder på øen. På grund af denne udformning kaldes øen populært Blokfløjten. I bygden Trøllanes møder du din guide, som du skal vandre med i dag. I går mod fyret, som ligger flot på ryggen af et fjeld. Undervejs fortæller din guide om livet på Kalsoy - om de lokale traditioner og sagn. Efter en times vandring er du fremme ved fyret, og belønnes med en uforglemmelig panoramaudsigt. Tag masser af billeder - også mentale - mens du står og nyder naturens lyde og den smukke udsigt. Samlet vandrer du 6-10 kilometer i dag i et ujævnt terræn. Du vender tilbage til Trøllanes, hvor du kan nyde lidt tid inden færgen sejler retur til Klaksvík. Herfra kører du mod den større ø Eysturoy, hvor du overnatter på din Bed & Breakfast. (M)
5. dag: På toppen af Færøernes højeste fjeld
Du kører til den nordlige del af Eysturoy, hvor du møder din guide. Turen har sin start ved Eiðisskarð - bjergpasset syd for Slættaratindur. En slidsom tur er det mod toppen, men det er det hele værd - udsigten fra toppen af Færøernes højeste fjeld er fænomenal med udsigter ud over andre bjergtoppe og bølgende dale. Vandringen er hård, og du skal forvente at vandre 5-6 kilometer i meget kuperet terræn. Samlet vandretid er cirka 5 timer. Efter nedstigningen kører du til din Bed & Breakfast på Eysturoy. (M)
6. dag: Vandring mellem Kæmper og Hekse
Du forlader øen Eysturoy og kører til Saksun, hvor fra din guide og dig fortsætter sammen til Tjørnuvík. Denne bygd er omgivet af flotte, stejle bjerge - mest kendt er de imponerende klippeformationer 'Kæmpen og Heksen'. Mens du vandrer i området ser du blandt andet Slættaratindur og Gráfelli, som er de to højeste bjerge på Færøerne. På vejen fra Tjørnuvíksskarð otil landsbyen Saksun får du udsigter over den smukke lagune og fjorden. Vandringen i dag er moderat i ujævn terræn. Samlet trekkingtid er cirka 5 timer. Du starter bilen op igen efter en spændende vandredag, og kører mod hovedstaden Tórshavn, hvor du overnatter. (M)
7. dag: Hovedstadsoplevelser eller vandring af bygdestier
I dag kan du enten vælge at gå på opdagelse i Tórshavns gader eller tage ud og trekke en sidste gang. Bliver du i hovedstaden, så kan det varmt anbefales, at du besøger den gamle bydel. Her er et virvar af smalle stræder, gyder, trapper og små sorttjærede huse med grønne græs­tage. Det føles næsten som om, at man er trådt direkte ind i fortiden, men faktum er, at der stadig bor og lever mennesker her. Vælger du at ville vandre endnu en gang, så overvej den gamle bygdesti til Kirkjubøur. Her får du udsigter over øerne Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. I Kirkjubøur kan se Roykstovan, der er en cirka 900 år gammel bygning. Du kan også se ruinerne af St. Magnus katedralen og Ólav´s kirken fra år 1111. Vandringen kan tilrettelægges efter behov, så der kan vandres alt mellem 7-14 kilometer. Denne vandretur er ikke med lokalguide. Om aftenen har du måske lyst til at slutte rejsen med et godt måltid på en af de mange restauranter i hovedstaden, hvor du kan prøve de fremragende fiske- eller kødretter, som du finder her. (M)
8. dag: Afrejse til Danmark
Dejlig øm i stængerne efter et fantastisk trekkingeventyr rundt på Færøerne kører du først tilbage til lufthavnen, hvor bilen afleveres, hvorefter du flyver tilbage til Danmark. (M)

Overnatninger

1 overnatning på Vágar i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger på Klaksvík i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger på Eysturoy i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger i Tórshavn i B&B inkl. morgenmad

Overnatningerne er baseret på Bed & Breakfast, men kan opgraderes til hoteller mod merpris. På Bed & Breakfast er toilet- og badfaciliteter delte.

Bemærkninger

Programmet og vandreture kan ændres på grund af dårligt vejr. I sådanne tilfælde, hvis det er muligt, tilbydes en alternativ vandretur/tur.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejsen som beskrevet her er med startdato torsdage. Dette skyldes bestemte færge- og turdatoer. Ønskes der afrejse på andre ugedage er dette på forespørgsel og genstand for ændringer i rejseplanens rækkefølge.

Gruppestørrelse

Rejsen er udformet som en privat tur, men det må forventes, at der er andre rejsedeltagere på trekkingturene.

juni - august

Pakkeliste

 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Evt. vejkort
 • Evt. guidebog
 • Internationalt kørekort
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Færøerne t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Trekkingtur på Mykines inkl. transport t/r med færge, hikingfee og lokal vandreguide
 • Trekkingtur på Svínoy inkl. hikingfee og lokal vandreguide. Obs færge betales lokalt
 • Trekkingtur på Kalsoy inkl. hikingfee og lokal vandreguide Obs færge betales lokalt
 • Trekkingtur på Slættaratindur inkl. hikingfee og lokal vandreguide
 • Trekkingtur på Tjørnuvík inkl. hikingfee og lokal vandreguide
 • 8 dages billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Tilkøbsture

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top