13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 22.195,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med den eventyrlige tibetekspres og tag samtidigt en lille bid af Riget i Midten. Er du en ægte eventyrer og er du historisk- og kulturelt interesseret, så er denne tur lige noget for dig.

Du starter i Beijing, hvor du kan glæde dig til at opleve byen fra en ny vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel. Og du får en unik mulighed for at udforske Den Kinesiske Mur på steder hvor turisterne normalt ikke kommer. Derudover er der afsat god tid til at opleve Beijing på egen hånd, så du kan besøge de store seværdigheder som f.eks. Den Forbudte By, Den Himmelske Fredsplads, og Himlens Tempel.

Dernæst starter togturen med Tibetekspressen. Glæd dig til en af verdens allerflotteste togture og en oplevelse helt i særklasse. Udsigten fra toget er fantastisk; skyerne flyder forbi på den azurblå himmel, sneklædte bjergtoppe glimter i solen og en klar blå sø dukker op i det golde landskab på Verdens Tag. Det er ikke uden grund, at toget også er kendt under navnet Himmelekspressen! Se de tibetanske bønder dyrke deres jordlodder ved hjælp af håndkraft og yakokser, og oplev vilde æsler løbe om kap med toget gennem endeløse landskaber. Turen fra Beijing til Lhasa er 4.064 km lang og varer cirka 40 timer. I Lhasa tager vores tibetanske guide dig med til Potala Palace, museer, Jokhang templet og fantastiske buddhistiske klostre.

Få information og fakta om Kina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Kina her

Bedste rejseperiode

De bedste måneder for en tur til Tibet er fra april til maj, og igen fra september til begyndelsen af november. I juli og august kan det regne meget, og der er mange turister i Tibet fra juni til slutningen af august. Den kolde og barske tibetanske vinter varer fra november til og med marts.

Erfaringerne har vist at Tibet ofte bliver lukket i marts måned, så derfor laves turen ikke i marts.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark mod Kinas hovedstad Beijing, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst Beijing
Ved ankomsten til Beijing bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er til fri disposition i Beijing. Ankommer du før kl. 14, er der mulighed for at tage med på en times guidet gåtur. Benyt lejligheden til at se lidt mere af området omkring hotellet og få et par rejsetips til Kina.
3. dag: Cykeltur i Beijing
I dag skal du se Beijing fra en lidt anderledes vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel. Det er nemt at cykle i Beijing, der er ofte brede cykelstier og trafikken er ikke hektisk i de områder, du cykler. På turen kommer du forbi flere af byens highlights. Du ser bla. Tiananmen Square, indgangen til Den Forbudte By, Beihai-parken og Lama-templet. En tur gennem de gamle boligområder, hutongerne, hører også med til en cykeltur i Beijing. Undervejs er der tid til at stoppe hvor du har lyst og besøge de enkelte attraktioner (indgangsbilletter er for egen regning). (M)
4. dag: Trekking på Den Kinesiske Mur ved Gubeikou
Efter morgenmaden kører du nordpå sammen med din guide. Det tager cirka 2 ½ time, at komme til dit udgangspunkt for turen. Du starter dagens trek ad små stier mod dit opstigningspunkt og du vil snart se dele af Den Kinesiske Mur, der ikke er restaurerede og fremstår i sin oprindelige strand. Synet af muren vil give dig en fornemmelse af historiens vingesus, og det bliver endnu mere spændende, når du nærmest klatrer op af stejle stier og gamle dele af muren. Med sved på panden, vil du være omringet af fantastiske udsigter til området bjerge. Her er ikke mange andre mennesker, og du vil have fred og ro til at virkelig at nyde oplevelsen. Du finder et sted med læ og nyder frokosten, som du selv har medbragt. Du får mulighed for at vandre cirka fire timer på muren, inden du kører tilbage til Beijing. (M)
5-6. dag: På opdagelse i Beijing
Du har dagen i Beijing på egen hånd, hvor der er rig mulighed for at udforske byen. Og byen byder på masser af spændende muligheder for oplevelser bl.a. (M):
 • Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By: Med sine 40 hektar blandt de største offentlige pladser i verden. Omkring og på pladsen, finder du bl.a. kinesernes parlament, Folkets Store Hal, historiske bygninger, mausoleet for den store landsfader Mao og det kejserlige palads Den Forbudte By. Inde bag de tykke røde mure til kejserpaladset, Den Forbudte By, boede og levede landets skiftende kejsere med hele deres hof af eunukker, konkubiner, tjenestepiger og beskyttet af kejserens livgarde.
 • Himlens Tempel: Kinas største og smukkeste tempelkompleks - to gange større end Den Forbudte By. Det smukke cirkelformede tempel, der er blevet Beijings vartegn, ligger i en enorm park omgivet af fyrretræer. Parken er en oase for byens borgere, der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen.
 • Sommerpaladset: Er den største kejserlige have i Kina, og fungerede som sommerresidens for Qing-dynastiets kongelige familie. Den er tre gange større end Den Forbudte By og blev i 1987 udnævnt til at være en World Culture Heritage Site.
 • Hutongerne: I de smalle gyder er det som om, tiden står stille og livet leves i slowmotion. Her er du i en helt anden verden: Gamle mænd spiller kort eller skak, der fiskes i søerne, unge kærestepar forsøger at finde privatliv, og gamle koner sladrer om livet og de få, forbipasserende turister. Tag et kort over byen med og gå på opdagelse i hutongerne eller prøv en tur med cykelrickshaw.
 • 798 Art District: Se hvad der rør sig på den kinesiske kunstscene! 798 er ikke et tilfældigt tal, men navnet på et fabriksområde, hvor der engang arbejdede 15.000 mennesker. I dag er de nedslidte fabrikshaller forvandlet til gallerier for moderne kunst. Du møder et blomstrende kunstnerisk fællesskab og et utrolig spændende og progressivt Beijing, hvor yngre, søgende kunstnere og kultursnobber nu holder til.
 • Shopping: Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder. Et af de mest kendte er nok Silkemarkedet. Her tilbyder de mange handlende mærkevarer kopier, silke- og bomuldstøj til priser langt under hvad du er vant til fra Danmark.
7. dag: Afgang med Himmelekspressen
Afgang med Tibet Ekspressen, ”Himmeltoget”, fra Beijing West Station. Toget afgår om aftenen. Kom i god tid (min.1,5-2 timer før afgang). Glæd dig til at stige om bord i dette unikke tog, som kineserne kalder Z21. Find din reserverede ”soft sleeper” kupé med plads til fire personer. Her kan du glæde dig til moderne bekvemmeligheder, som hvid dug på bordene og fladskærm på væggen. På toget forefindes spisevogn med simpel, kinesiske menu. Vi anbefaler at du gør som de lokale, og medbringer egen mad og snacks til turen.
8. dag: Tværs gennem Kina til Xining
Toget kører igennem bjergområderne og små landsbyer, og du får rig mulighed for at nyde landskabet og det lokale liv fra toget. Af og til gør toget ophold på større og mindre stationer, men reglerne for, hvorvidt du får mulighed for at komme ud og strække benene, ændrer sig hele tiden. Efterhånden skifter landskabet til fladt landbrugsland og ved middagstid kommer toget frem til Lanzhou, der ligger på silkevejen. Herfra følger skinnerne den gule flod, Huang He, i et stykke tid. Om aftenen når toget frem til byen Xining.
9. dag: Golmud over Tanggula passet (5.072 m) til Lhasa
I dag er der mulighed for at se yakokser, gazeller og vilde tibetanske heste blot ved at kigge ud ad vinduerne. Om morgenen ankommer toget til Golmud (2.082 m) i det nordlige Kina. Du kan glæde dig ekstra meget til den næste del af togrejsen, der går over det tibetanske højplateau mod Verdens Tag. Det er fantastisk smukt at køre gennem de rå bjerge syd for Goldmud og over højsletten og de imponerende Kunlun bjerge. Midt på dagen kører toget over turen højeste punkt; Tanggala passet i 5.072 meters højde, og herefter køres mod Nakchu, der er den første tibetanske by på ruten. Kun tre timers kørsel fra Nakchu ligger Lhasa. Forventet ankomst til Lhasa ved middagstid, hvor du hentes af en guide og transporteres til dit hotel. Efter den lange togrejse i højderne er det vigtigt at akklimatisere ved at tage det roligt de første par dage, så man undgår højdesyge. Vi anbefaler at følge disse enkle, gode råd for at minimere risikoen mest muligt:
 • Spis et let måltid, når du ankommer til Lhasa
 • Undgå kaffe og te, der virker dehydrerende
 • Drik rigeligt med vand – gerne 4-5 liter pr. dag
 • Tag dig god tid, når du går rundt i byen og hold hvilepauser
 • Svag hovedpine og lidt utilpashed er ikke unormalt. Kontakt straks din guide, hvis du føler dig meget utilpas
Hele dagen er afsat til afslapning og du har desuden mulighed for at gå på opdagelse sammen med din guide i denne meget spændende by, der var Tibets religiøse og politiske hovedsæde, indtil kineserne besatte landet i 1951. (M)
10. dag: Lhasa - Byrundtur
I dag kan du glæde dig til en oplevelsesrig bytur med guide i Lhasa. Du bliver vist rundt i det kæmpestore Potala Palads, som er Dalai Lamas tidligere bolig og regeringsbygning. Paladset er nu blevet Tibets verdenskendte varetegn og er et absolut must for alle rejsende til Tibet. Desuden besøger du det imponerende Jokhang Temple samt pilgrimscirklen Barkor Bazaar, der omkranser templet. Barkor Bazaar kaldes også ”Tibets vindue” og er både en vigtig rute for buddhistiske pilgrimme og et spændende souvenirmarked med en meget livlig atmosfære. (Entreér er inklusiv). (M)
11. dag: Drepung- og Sera-klostret
Drepung-klostret ligger cirka 15-minutters kørsel uden for Lhasa. Drepung blev grundlagt i 15. århundrede og var i mange årtier verdens største klostersamfund med over 10.000 munke. Store dele af klostret blev ødelagt under kulturrevolutionen, men er efterfølgende blevet genopbygget. I dag er det Tibets største kloster med 600 munke. Næste stop på dagen går til Tibets 2. største kloster, Sera-klostret. Her kan man opleve munke debattere hver dag, med undtagelse af søndag, i mindre grupper. (M)
12. dag: Afrejse fra Lhasa/Tibet
Efter et par mindeværdige dage i Lhasa er det blevet tid til at tage afsked med byen, der med sikkerhed har gjort et stort og uudsletteligt indtryk på dig. Den lokale guide vil ledsage dig ud til lufthavnen, hvorfra du på egen hånd starter din hjemrejse. (M)
13. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

5 overnatninger på budgethotel i Beijing
2 overnatninger på toget mellem Beijing og Lhasa
3 overnatninger på budgethotel i Lhasa

Bemærkninger

I Kina har regeringen det sidste ord i fordelingen af billetter på soft og hard sleepers (1. og 2. klasse) på Tibet Ekspressen. Hvis regeringen bestemmer sig for at fylde 1. klasses kupeerne med regeringsfolk, så inddrager de simpelthen alle købte og betalte billetter og forårsager dermed et stort billetkaos. Jysk Rejsebureau vil gøre alt, hvad der er muligt for at skaffe 1. klasses billetter, men i nogle tilfælde er der kun 2. klasses tilbage til ikke-regeringsfolk. Det kan også ske, at der ikke bliver plads til alle i den samme kupé, men vi vil gøre vores bedste for at dette ikke sker.
Alt dette kan ske indenfor kort tid før afrejse fra Beijing, så selvom vi har bekræftet en billet på 1. klasse, så kan denne blive til en 2. klasses billet kort før toget kører. Vi beklager, at det er sådan, men lige så interessant Kina er, lige så udfordrende kan det til tider være.

Helbred
Denne tur er kun egnet for rejsende, som har et almindeligt godt helbred. Det højeste punkt på turen er Tanggula bjergpasset, som ligger 5.072 meter over havets overflade. Højdestigninger på rejsen kan give mindre symptomer på højdesyge såsom hovedpine og appetitløshed, men det går oftest over igen, når toget kører videre ned ad bjerget.

På bookingtidspunktet bedes du venligst maile/indlevere/indsende:
1) dokumentation for, hvilket job du har, 2) tydelig kopi af pas samt 3) tydelig kopi af kinesisk visum.

Togets faciliteter
Toget er designet til at klare turen i højderne. Det betyder blandt andet, at der kommer ekstra ilt ud gennem ventilationssystemerne. Der er også ekstra ilt tilgængeligt i hver kupé og i gangene - togpersonalet kan hjælpe med masken, hvis det skulle blive nødvendigt.

Andre faciliteter i toget er:Spisevogn med simpel kinesisk menu og og toiletter - vestligt og kinesisk (hul i jorden). Spisevognen er dekoreret i tibetansk stil og her tilbydes frokost og aftensmad for RMB 20. Morgenmaden består af vælling, brød og grønsager (kolde). De tibetanske passagerer medbringer normalt deres egne snacks bestående af tørret kød og zanba.

Trekking sværhedsgrad Den Kinesiske Mur:Middel. Fornuftig fysisk form og helbred er påkrævet. Minimumalder for børn er 6 år.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes på faste afrejsedatoer, cirka 3-4 gange om måneden, undtagen marts.

April, maj, september og oktober

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Solhat eller kasket
 • Vandresko
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. mad og snacks til togrejsen

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Beijing // Lhasa - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Tog billet Beijing - Lhasa med 2 overnatninger på "hardsleeper" standard
 • Cykeltur i Beijing med engelsktalende guide
 • Trekking på Den Kinesiske Mur med engelsktalende guide
 • Entréer til Potala Palace, Jokhang Temple, Drepung- og Sera-klostret
 • Lokal engelsktalende guide under hele opholdet i Tibet
 • Tibetansk tilladelse
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Kinesisk visum
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top