Søg
Søg
Safari
Wildebeest Eco Camp i Nairobi i Kenya
Girafcenter Kenya
Kazuri smykke værksted Kenya
Karen Blixen, Nairobi, Kenya
Kibera
Flamingoer Nakuru Kenya
Løve i Masai Mara Kenya
Fugleliv
Leopard i Masai Mara
Safaritur i Masai Mara
Masai landsby
Masai
SPAR 1500,-

Safari og oplevelser for den aktive familie

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 22.495,-

Før: 23.995,-
Børnepris fra

DKK 13.795,-

Varighed: 14 dage

På denne safaritur i Kenya kommer I blandt andet til at opleve vildtreservatet Masai Mara, national parkerne Lake Nakuru og Hell´s Gate, der alle har et usædvanligt rigt dyre- og fugleliv. Besøg de spændende steder som Karen Blixens hus, og forældreløse elefanter.

Safari og oplevelser for den aktive familie
Besøg Sheldrick Elephant Orphanage hvor I kan opleve de søde, forældreløse elefanter. Turen går også til Karen Blixens hus, som i dag er lavet om til et velholdt og spændende museum. Huset er omgivet af en smuk naturpark for foden af Ngong Hills. I kan komme til at fodre – og kysse! - de truede Rotchilds giraffer i Langatta Giraffe Centre. I besøger også Kazuri Bead Workshop, hvor I kan se fremstillingen af smykker og keramik fra bunden.

Lake Naivasha ligger kun 80 km nord for Nairobi med vulkanen Longonot som smuk kulisse. Fuglelivet er meget varieret og I kan bl.a. se flamingoer, flodørne og væverfugle. Af vilde dyr kan I opleve giraffer, antiloper og flodheste. Den nærliggende Hell's Gate Nationalpark er relativ lille, men har et smukt landskab bestående af en smal kløft omgivet af rå, røde klipper samt græsskråninger. Her får I mulighed for at cykle på kenyansk mountainbike og vandre i det særegne landskab. Det er ikke nogen safaritur, men hvis I er heldige, kan I blandt andet møde giraffer, bøfler, antiloper, gazeller, zebraer, bavianer, klippegrævlinger og gribbe.

Lake Nakuru National Park er berømt for sine tusindvis af flamingoer, der udgør et imponerende lyserødt syn ved søen. Udover flamingoer vil I opleve et bredt udsnit af vilde dyr som for eksempel bøfler, giraffer, flodheste samt hvide næsehorn.

Masai Mara er den mest populære safaripark i hele Kenya. Den enorme savanne, der ligger i landets sydvestlige hjørne grænser op til Serengeti sletten i Tanzania. I hele Masai Mara har I mulighed for at opleve et imponerende varieret udbud af vilde dyr: elefanter, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper, gazeller, gnuer, giraffer, hyæner, krokodiller og mange flere. Her er rigtig gode chancer for at se løver, og det er ikke et unormalt syn at se dem æde et bytte. I kan også være heldig at spotte geparder og leoparder.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Sæson
Safari rundturen i Masai Mara gennemføres året rundt. Generelt er det lettere, at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor I ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.

2. dag: Dagstur Nairobi
I Nairobi bliver I hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Her kan I opbevare jeres baggage, inden I skal på en spændende dagstur rundt til Nairobi´s højdepunkter. Her kommer I til at opleve:

 • Elefant børnehjem –I besøger Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen.


 • Giraf center – Dagen inkluderer også et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor I fra en balkon i 1. sals højde, kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.


 • Kazuri smykke- og keramikværksted – I besøger også Kazuri Bead Workshop. Kazuri projektet startede i 1975, og skulle være med til at hjælpe enlige mødre, med at tjene lidt penge, så de kunne forsørge sig selv og deres børn. Kvinderne håndmalede smykker og keramik og solgte det. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.


 • Karen Blixens hus - Turen tager jer videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen, af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, men meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
  Dagsturen ender tilbage ved Wildebeest Eco Camp. Overnatning på Wildebeest Eco Camp i et permanent safaritelt med fælles bade- og toiletfaciliteter.3. dag: Nairobi på egen hånd

Dagen kunne bl.a. bruges til a opleve Kibera. Denne tur kan bookes lokalt hos Wildebeest eco Camp og pengene for turen går til projekter i slumkvartet.

Turen til/fra Kibera foregår med offentlig transportmidler eller til fods. Efter ankomst går I gennem slumkvarteret sammen med en lokal guide, som vil fortælle om historiske og kulturelle detaljer. Der er mulighed for at vandre rundt i området og besøge nogle af de mange interessante projekter eller workshops, som er igangsat for at få folk i arbejde.
Overnatning I Wildebeest Eco Camp. (M)

4. dag: Hell’s Gate
Fra Nairobi kører I nordpå mod Rift Valley og byen Naivasha. Undervejs stopper I for at nyde den fantastiske udsigt over Rift Valley, Mt. Longonot og Lake Naivasha. Vi kører igennem Naivasha by og langs den sydlige bred af søen, forbi blomsterplantager til indgangen til Hell's Gate National Park. Når I kører ind i parken, udfolder et imponerende landskab sig, og I bliver ført ind i en dramatisk halvvejs gold verden med nøgne, takkede klipper, åbne vidder og dybe, skjulte kløfter. Da der er meget få rovdyr i Hell's Gate National Park, kan I deltage i mange aktiviteter i parken.
Blandt andet kan I cykle på kenyansk mountainbike, klatre på stejle klipper, kigge på fugle og trekke gennem kløften med varme kilder – valget er jeres. I nyder den medbragte frokost inde i parken. Sidst på eftermiddagen forlader I Hell's Gate og kører til Carnellie’s Camp på bredden af Lake Naivasha. Her er der mulighed for et velfortjent varmt brusebad samt aftensmaden, en kold øl og camping for natten. (M, F, A)

5. dag: Lake Naivasha - Crater Lake - Elsamere
Efter morgenmaden tager I rundt om Naivasha søen, med et stop ved Lake Olodien. Her har I mulighed for at se hundredvis af forskellige fuglearter såvel som flodheste (som I måske har hørt i løbet af natten!). I fortsætter til Crater Lake Conservancy Area, hvor I kan gå op til kanten af det smukke vulkanske krater og nyde udsigten til den smagradgrønne kratersø. Her kan I gå med guiden gennem området og kigge efter giraffer, antiloper og andre vilde dyr, mens I beundrer det brede udvalg af fugle- og plantearter.
Midt på eftermiddagen fortsætter I til Elsamere, hvor ægteparret Joy og George Adamson boede. Huset er nu museum, hvor I bl.a. kan se hvordan parret og deres store fredningsarbejde til fordel for Kenyas vilde dyr. De er nok bedst kendt for bogen og filmen ”Born Free”, baseret på den sande historie om den lille forældreløse løveunge Elsa, som paret opfostrede og senere satte fri.
Efter besøget kan I slappe af i den tilhørende smukke have, hvor I spiser frokost. Her får I måske fornøjelsen af at have selskab af en familie sort-hvide colobus aber såvel som et bredt udvalg af forskellige fugle.
Efter frokost tager I på en times bådtur på Lake Naivasha, hvor der er rig mulighed for at se fisk og fugle. Sidst på eftermiddagen kan I sammen med guiden kigge på planter, blomster og fugle i Elsamere Conservation Centre eller besøge Adamson museet.
Aftensmad og overnatning i camp. (M, F, A)

6. dag: Lake Naivasha – Mt Longonot
Efter en solid morgenmad, forlader I Lake Naivasha for at køre mod Mt Longonot. Undervejs er der stop for at nyde den smukke udsigt over Great Rift Valley. Dagens trek starter ved nationalparkens hovedindgang, hvor stierne hurtigt begynder at sno sig op ad den sovende vulkan. I skal bevæge jer godt 630 højdemeter for at nå til kanten af krateret, som ligger 2.776 meter over havets overflade. På nogle strækninger er turen meget stejl og ujævn, og selve vandreturen fra hovedindgangen til kraterets kant og tilbage igen er på omkring ni kilometer.

Fra toppen af kraterets kant er der en spektakulær udsigt over selve krateret samt det omkringliggende område, hvor Lake Naivasha, åbne sletter og små landsbyer pryder landskabet. Bunden af krateret er tæppebelagt med en skov af træer, som fungerer som hjemsted for en bred vifte af dyr, herunder både zebraer, giraffer og bøfler. Den sovende vulkan er blevet til på grund af mange lag af størknet lava. Den menes sidst at have været i udbrud i 1860'erne. Vulkanens navn, Mt Longonot, kommer fra Maasai ordet ”oloongonot” som betyder ”et bjerg af mange stejle højderygge”. Mt Longonot Nationalpark favner over godt 52 kvadratkilometer, hvoraf det meste af området er dækket af bjerge.
Aftensmad og overnatning i camp. (M, F, A)

7. dag: Lake Naivasha – Lake Nakuru National Park
Efter morgenmad er der afgang fra Lake Naivasha med retning mod Lake Nakuru. Efter første safari-rundtur i parken, nydes den medbragte frokost i parken ved udsigtspunktet over søen. Om eftermiddagen får vi endnu en safari-rundtur i Lake Nakuru National Park. Den er især berømt for sine hundredtusindvis af flamingoer, der kommer til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde. Her kan du være heldig at opleve helt op til tre millioner flamingoer, der danner et bredt lyserødt bånd rundt om hele søen. Nakuru har desuden fået status som særligt reservat for næsehorn, der altid ses under safariture i parken. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard.
Overnatning og aftensmad på budget hotel/hytte. (M, F, A)

8. dag: Masai Mara
Efter morgenmaden forlader I Lake Nakuru området og kører mod Masai Mara vildtreservat.
Der gøres stop undervejs på køreturen hvor I spiser den medbragte frokost. På turen ind til jeres camp, får I de første smagsprøver på parkens fantastiske dyreliv og afvekslende, bakkede landskab. Bemærk, at køreturen er meget hård på visse dele af strækningen, hvor vejen er i dårlig stand.
Aftensmad og overnatning i budget hytte/lejr. (M, F, A)

9. dag: Safari i Masai Mara
Hele dagen er sat af til at køre rundt og observere de vilde dyr i reservatet. I starter ud tidligt om morgenen, hvor chancerne for at se løver, geparder og leoparder er størst. Kenyas førende safarireservat, Masai Mara, er en fortsættelse af Serengeti sletten og verdensberømt for den enestående og spektakulære migration (vandring) bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra slutningen af juli begynder de at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter. Disse inkluderer ”The Big five”; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Reservatet har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter.
Aftensmad og overnatning i budget hytte/lejr. (M, F, A)

10. dag: Masai landsby Bush Camp
Stå tidligt op til morgenmad og en tidlig morgensafari. Fra Masai Efter safarien kører I til den nærliggende Masai landsby om formiddagen.
I vil blive budt velkommen til landsbyen af Masai krigere. Efter velkomsten besøger I de enkelte hytter, mens guiden vil forklare de mange aspekter af livet i landsbyen. Hør hvordan de bygger hytterne, holder bryllupsceremonier, skaffer mad, beklædning samt historier om deres familieliv, lederskab og traditionel medicin.
Efter frokost i bush camp, kan I tage en gåtur i området og deltage i dagligdagen. I er tilbage i landsbyen når dyrene vender tilbage fra græs. Her er I velkommen til at deltage i malkningen af landsbyens køer og sørge for at de er lukket inde for natten.
Aftensmad og overnatning i Maasai Bush Camp, Masai Mara Conservancy. (M,F,A)

11. dag: Maasai landsby
Tid til en tidlig morgenmad og en sidste bush walk med de lokale Masai krigere og deres familie, hvor I kan lære alt om denne spændende stamme.
Aftensmad og overnatning i Maasai Bush Camp, Masai Mara Conservancy. (M,F,A)

12. dag: Nairobi
Efter morgenmaden, kan I nyde morgen aktiviteterne i maasai byen. Sidst på morgenen kører I mod Nairobi og spiser frokost undervejs. I ankommer til Nairobi sen eftermiddag.
Overnatning i Wildebeest Eco Camp. (M, F)

13. dag: Nairobi – Nairobi Airport
I dag er en afslapnings dag hvor I kan slappe af i lejren, vaske tøj eller benytte jer af andre aktiviteter. Transfer til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. (M 07:00-10:00)

14. dag: Ankomst Danmark
Efter en spændende rejse til Kenya ankommer du til Danmark.

Overnatning:
2 overnatninger i flyet til/fra Kenya
3 overnatninger i Wildebeest Eco Camp
3 overnatninger på budget hotel/lejr
5 overnatninger i diverse lejre


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person). Din overskydende bagage kan i mellemtiden opbevares gratis på Wildebeest Eco Camp i Nairobi.

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Men vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Trekket kan ikke anbefales til børn under 10 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 22.495,-

Før: 23.995,-
Børnepris fra

DKK 13.795,-


Prisbemærkning

Prisen er en fra pris med forbehold for pladser, ændrede valutakurser og skatter og afgifter.
Prisen er eksklusiv Kibera turen, som kun kan bookes lokalt.


Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter
 • Transport
 • Overnatninger
 • Ture
 • Park fees
 • Trekkingguide
 • Bærer
 • Nationalparkgebyr
 • Overnatning
 • Måltider som nævnt i programmet.

Prisen er eksklusiv

 • Kibera tur
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Tilvalgsprodukter

fra: 3.795,-
Ballonsafari, Kenya.

Ballonsafari i Masai Mara

Masai Mara set fra himlen. I horisonten farver solopgangen himlen i rødlige nuancer og under dig græsser zebraer, gazeller og bøfler – hvis du er heldig, kan du måske få øje på en løve eller to.

Varighed: ½ dag
Til top
Find os på: