Her på siden finder du praktisk information og fakta om Kenya.


Praktisk info om at rejse i Kenya

Klima og bedste rejsetidspunkt
Østafrika kan besøges hele året. Der findes en lang regntid fra marts - maj og en kort i oktober - november. Regntid er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan besøge regionen i denne periode, men i nogle dele af Kenya kan det være vanskeligt at rejse rundt på grund af oversvømmede veje. I den danske sommer er det vinter i Kenya, hvor temperaturen er lige i begyndelsen af tyverne på fastlandet. Bemærk, at der bliver køligt i Nairobi om natten i disse måneder, så husk at medbringe varmt tøj og en varm sovepose, hvis du skal på safari eller trekking. De varmeste måneder i Kenya er den danske vinter, hvor temperaturen ved kysten ligger omkring 30 grader, og forholdene for dykning, snorkling og badning er bedst.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Kenya er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Kenya kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Kenya her.

Penge
I de større byer kan du nu hæve kontanter via ATM automater samt betale med Visakort i nogle forretninger. Sørg altid for at have en reserve af USD i kontanter. Medbring evt. rejsechecks.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

For danskere er der visumpligt til Kenya. Du skal udfylde en onlineformular og betale visumgebyret inden afrejse. Turistvisumet gælder i 3 måneder, og du har mulighed for at rejse ud og ind i Kenya igen på samme visum, hvis du besøger nabolandene Uganda og/eller Tanzania.
Visummet søges her og du kan desuden læse mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Kenya såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Kenya.

Transport
Bus:
På lange distancer kan der ofte vælges mellem ekspres og ordinær. Ekspres er selvsagt hurtigere, men tag den kun hvis du er indstillet på at køre STÆRKT.

Dalla-dalla:
Minibusser - et fint, fyldt og hurtigt transportmiddel til kortere distancer.

Tog:
Den legendariske togtur fra Nairobi til Mombasa giver smukke naturoplevelser og en stærk fornemmelse af kolonitiden.

Fly:
Der er et godt udbud af indenrigsflyvninger, et hurtigt men dyrt alternativ til den ellers billige transport.

Færge:
Er meget brugt på søer og langs kysten af de lokale, og det er dejligt at sejle - men turen kan blive lang.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Nairobi
Sprog: Engelsk og Swahili
Klima: Tropisk
Valuta: Kenya Shilling
Religion: Protestanter, romersk-katolske, muslimer, ateister og andre


Information om Kenya

Kenya er eventyr, afslapning og indbegrebet af safari - men denne østafrikanske perle er meget mere end man forventer. Her er små, hyggelige, eksotiske øer med arabisk stemning og skønne sandstrande, her er masaier med mobiltelefoner og dyr i farver man ikke troede fandtes.

Kenyas mange nuancer
På trods af Kenyas popularitet blandt rejsende er der utrolig mange ubetrådte stier, og landet rummer en mangfoldighed af naturmæssige og kulturelle oplevelser. Her kan man besøge alt fra Karens Blixens Afrikanske farm til Nairobis slumkvarterer og fra spændende kulturhistoriske kystbyer med arabiske og indiske dufte til isolerede og støvede masai-landsbyer.

Unikke safarioplevelser
I vildtreservatet Masai Mara tårner akacietræet dekorativt mod den næsten neonblå himmel og giver skygge til savannens imponerende vilde dyr. Løveunger lærer at jage gennem barnlig leg, vagtsomme zebraer græsser, og giraffer snurrer deres lange tunger om akaciens grønne blade. Et stykke derfra lever elefanter, bøfler, gnuer og flodheste, jo de er her alle sammen. I Lake Nukuru farver flamingoer hele flodbredder lyserøde med deres enorme antal. De larmer og lugter, men er til gengæld et fantastisk syn - især når de løfter vingerne og flyver i flok, og himlen skifter fra blå til pink.

Kenyas stolte masaier
Synet af den vidtstrakte, ensformige savanne bliver brudt af stolte, rødklædte masaier, som driver deres kvægflokke gennem græsset. Men synet bedrager i en vis forstand, for masaier er ikke blot tilbagestående kvægdrivere, men moderne kenyanere, der ikke kan leve uden deres mobiltelefoner. På trods af denne teknologiske modernitet findes der samtidig masai-landsbyer med lerklinede huse, hvor sengen er et ko-skind indhyllet i den evige røg fra bålet og lugten fra gederne. På disse kanter gør varme kilder det ud for både bad og vaskemaskine.
Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top