Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Grækenland. Du kan få skræddersyet din rejse til Grækenland helt efter dine ønsker, eller du kan købe et rejseforslag præcis, som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Grækenland.

Viser 13 oplevelser

Ø-hop med færgepas i Grækenland

Athen og ø-hop med færgepas i Grækenland

Dette er det ultimative græske ø-hop eventyr med frihed til at vælge hvilke øer, du vil besøge. Hop fra ø til ø og nyd friheden, sol, strand og vand med dette færge ø-pas, hvor al transport mellem øerne er inkluderet, samt en cykeltur og to overnatninger i Athen.
Læs mere
OP TIL 30 DAGE
MAJ - OKTOBER
fra 3.995,-
Glamping og badeferie i Grækkenland

Natur og badeferie på Halkidiki

Glæd dig til lokale oplevelser, når du skal bo et par nætter i en hyggelig hytte tæt på vandreområder og små lokale landsbyer. Herefter drager du videre til lejlighederne på Sithonia-halvøen. Du har lejebil inkluderet i din rejse, så du har frihed til at udforske den smukke natur i dit eget tempo.
Læs mere
7 dage
MAJ - SEPTEMBER
fra 10.995,-
14 dages ø hop Grækenland

14 dages øhop med familien

Vi har lavet en 14 dages ø-hop tur til dig og din familie. I kommer ud og oplever de knap så kendte, men helt fantastiske øer i Kykladerne: Sifnos, Paros og Naxos. I vil her opleve lækre strande, spise god græsk mad og møde en imødekommende lokalbefolkning. Nyd de små krogede gader og det klare hav akkompagneret af historiens vingesus.
Læs mere
14 dage
APRIL - OKTOBER
fra 13.995,-
fra 11.995,-
Grækenland kort og godt

Grækenland - kort og godt

Tag med på en tur til Grækenland, hvor du både får besøgt Athen, vandret i de smukke Parnitha-bjerge, besøgt den bilfri ø, Hydra, og slutter af i den charmerende tidligere hovedstad, Nafplio - altsammen på en uges ferie.
Læs mere
8 dage
HELE ÅRET
fra 10.995,-
Forlænget weekend i Athen

Forlænget weekend i Athen

Tag en forlænget weekend til Grækenlands hovedstad Athen, hvor du kan nyde Akropolis og de charmerende små gader i Plaka området. Vi har inkluderet en heldagstur til Delfi, en cykeltur i Athen og dagstur på havet, så dit weekendophold byder både på kulturelle højdepunkter og skøn natur.
Læs mere
5 dage
HELE ÅRET
fra 9.995,-
Kør selv i Peloponnese

Kør-selv i Peloponnes

Nyd friheden i at have egen bil, når du skal udforske den sydlige del af Grækenland - halvøen Peloponnes. Vi har lagt ruten og booket hotellerne, så du kan slappe af og nyde de højdepunkter, halvøen er fuld af. Hvis du har god tid kan vi anbefale at lægge lidt tid på egen hånd ind, så du impulsivt kan gøre stop på din rute.
Læs mere
11 dage
HELE ÅRET
fra 9.495,-
fra 6.495,-
Vandring ned fra Dragon Lake, Vikos-Aoos Nationalpark, Grækenland

Vandring i Vikos-Aoos Nationalpark

Nationalparken Vikos-Aoos ligger i det nordlige Grækenland tæt ved grænsen til Albanien – en ukendt perle og et af de mest uberørte områder i Grækenland. Du vil ikke møde mange andre turister her, og sammenholdt med en vild og uspoleret natur, er dette sted helt unikt.
Læs mere
7 dage
MAJ - OKTOBER
fra 12.995,-
Nyd det græske øhav

Det ultimative græske ø-hop

Tag på det ultimative ø-hop i Grækenland - 21 dage med feta, retzina og krystalklart vand i historiske og mytiske omgivelser på udvalgte øer, der stadig er uspolerede og autentiske.
Læs mere
21 dage
MAJ-OKTOBER
fra 21.995,-
Vikos Aoos, Grækenland

Kør-selv og vandreferie i Grækenland

På denne tur har du den fulde frihed til at udforske Athen og derefter køre selv til det smukke bjergområde Vikos. Her skal du bo to forskellige steder og kan vandre i de enestående omgivelser på egen hånd.
Læs mere
7 dage
MAJ - OKTOBER
fra 8.995,-
Vandretur på Kreta

Vandretur på Kreta

Tag med på en tur hvor alle dine sanser påvirkes. Du trekker gennem den smukke Samaria-kløft, De Hvide Bjerge og dele af den skønne sydkyst på Kreta. Undervejs besøger du landsbyer man kun kan komme til til fods eller med båd og du forkæles med dejlig hjemmelavet græsk mad.
Læs mere
7 dage
MAJ - OKTOBER
fra 9.995,-

Nyd efteråret i Grækenland

Forlæng sommeren og rejs til Grækenland, når sensommeren eller efteråret rammer Danmark. Her undgår du de største turistmasser, men du kan stadig nyde det dejlige vejr og de skønne omgivelser.
Læs mere
8 dage
APRIL - OKTOBER
fra 9.495,-
Dykning og ø-hop i Grækenland

Dykning og ø-hop i Grækenland

Tag på dykkereventyr i Grækenland. Rejsen starter i Athen, hvor du kan nyde de hyggelige små gader og tage forbi historiske Akropolis, inden du sejler videre til den charmerende og autentiske ø Amorgos, hvor du tager dykkercertifikat. Rejsen slutter med badeferie og smagfulde tavernaer på den smukke vulkanø Santorini.
Læs mere
10 dage
MAJ - OKTOBER
fra 15.995,-
Sejlereventyr i Grækenland

På sejlereventyr i Grækenland

Du har sikkert set de hvidmalede landsbyer og det azurblå græske hav en million gange på postkort, men selv de bedste billeder kan ikke måle sig med virkeligheden. Her får du endda også mulighed for at se det hele fra søsiden på en lækker båd, og mærke historiens og myternes vingesus.
Læs mere
14 dage
MAJ-OKTOBER
fra 17.995,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Grækenland

Få info og fakta om Grækenland lige her!
weather

Vejret i Grækenland

Det sydlige Grækenland og øerne har subtropisk middelhavsklima, som lover varme og tørre somre med bagende sol. Vinden fra havet gør varmen behagelig i kystområderne, men hvis du ikke er til for høje temperaturer og foretrækker lidt færre mennesker, så er de milde forårs- og efterårsmåneder at foretrække. Athen kan besøges året rundt, men kan bedst anbefales udenfor de varmeste sommermåneder.

travel

Bedste rejsetidspunkt

Vil du udforske bjergene på fastlandet eller ønsker du at tage på en aktiv rejse i Grækenland anbefaler vi, at du rejser i maj, juni eller september. Du vil her møde færre turister, have behagelige temperaturer og kunne rejse mere frit, uden at alt skal reserveres for at få plads. Er du mere til strandferie krydret med lidt ø-hop eller måske en sejltur på det fantastiske hav, er sommerperioden rigtig fin.

Rejs til det historiske og charmerende Grækenland

Grækenland er som en mytologisk rejse gennem tid, en hymne til natur, en hyldest til kultur og en sand fest for dine smagsløg. Med prægtige vidnesbyrder fra det antikke Grækenland, maleriske kystbyer, pulserende storbyer, betagende solnedgange, varieret natur og en perlerække af enestående græske øer er det svært ikke at blive helt forgabt i det græske vidunder. Opdag det ægte Grækenland i dit helt eget tempo med Jysk Rejsebureaus fortryllende rejser, der egner sig til enhver eventyrer.

Mykonos by, Mykonos, Grækenland

En historisk rejse til det antikke Grækenland

Rejs tilbage i historien og mærk fortidens vingesus fra den græske storhedstid, når du oplever antikke templer, amfiteatre og betagende arkæologiske komplekser. Blandt højdepunkterne finder du ikoniske Akropolis i Athen, der står som en stolt vagt over hovedstaden og er hjemsted for det storslåede Parthenon-tempel, dedikeret til gudinden Athena og opført over 400 år før Kristi fødsel.

Fornem også den olympiske ånd i Olympia, der er fødestedet for de antikke olympiske lege, afholdt til ære for Zeus. Du må heller ikke gå glip af Delphi, der var et af de mest hellige steder i antikkens Grækenland, og som grækerne udpegede til verdens centrum. Her hørte guddommelige orakler til, bl.a. præstinen Pythia, der angiveligt kunne forudsige fremtiden.
Akropolis i Athen, Grækenland

Tag på et uforglemmeligt øhop på de græske øer

Grækenland har mange flere øer, end du kan tælle på to hænder, og hver af de beboede øer byder på sin egen unikke charme med øer som Santorini, Mykonos og Naxos blandt favoritterne. På de græske øer kan du opleve hvide kalkstenshuse med blå kupler i lange baner, smalle hyggelige gader, farverig flora, vulkansk natur, billedskønne badestrande, hyggelige spisesteder og barer i overflod samt græsk romantik for alle pengene.

Det kan være svært at holde sig til blot én enkelt ø, og derfor er det helt oplagt at tage på et græsk øhop og opdage alle de lokale perler. Hos Jysk Rejsebureau bestemmer du helt selv, hvilke øer du vil opleve, og vi har selvfølgelig også altid mange gode anbefalinger.
Naxos, Grækenland

Storslået vandring gennem Grækenlands naturperler

Grækenland er også en oplagt destination for dig, der elsker storslåede natureventyr. Her kan du vandre gennem alt fra farverige blomstermarker og grønne skove til stejle klippesider, spejlblanke bjergsøer og isolerede klostre.

Vikos-Aoos Nationalpark i Zagori-regionen er et must for vandrelystne rejsende med sine bjergrige omgivelser og store områder med tætte nåleskove og løvtræer. Et af højdepunkterne her er verdens dybeste kløft, Vikos-kløften, hvor du fra toppen kan nyde en ekstraordinær udsigt. Gå heller ikke glip af en tur op ad den brostensbelagte Vradeto-trappe, der snor sig som en slange op ad den stejle skråning hele vejen til den isolerede landsby på toppen.
Vikos kløften, Grækenland

Forkæl dine smagsløg i det græske køkken

Det græske køkken er anerkendt og berømt internationalt og byder på en symfoni af smag og aromaer, der uden tvivl tryllebinder dine smagsløg. Enkelthed, friske råvarer, grøntsager, salater, fisk, skaldyr og olivenolie er nogle af hjørnestenene i den græske madkultur.

På din rejse til Grækenland har du rig mulighed for at smage på autentiske delikatesser såsom moussaka, souvlaki, gyros, tzatziki og baklava. Nyd også den traditionelle meze sammen, der er den græske pendant til tapas fyldt med forskellige smagsoplevelser, og skyl efter med den lokale ouzo eller raki som afslutning på et godt måltid.
Smag de græske specialiteter på din rejse til Grækenland
faq

Hvor ligger Grækenland?

Grækenland ligger i Sydeuropa og grænser op til landene Tyrkiet, Bulgarien, Makedonien og Albanien. Grækenland har også Europas længste kystlinje på ca. 15.000 km.

Hvad er Grækenland kendt for?

Blandt rejsende er Grækenland mest kendt for imponerende oldtidsbygninger, lange kyststrækninger med smukke strande og et smagfuldt køkken med klassikere som tzatziki, gyros og moussaka.

Hvor mange øer er der i Grækenland?

Det græske ø-hav består af mere end 2000 øer, men under 250 af øerne er beboede. En af de mest kendte græske ø-grupper er Kykladerne med omkring 220 øer, heriblandt Mykonos, Milos, Náxos og Santorini.

Er der gode strande i Grækenland?

Med Europas længste kystlinje er der massevis af smukke strande i Grækenland. På vulkanøen Santorini kan du endda opleve de unikke sorte strande, der er skabt af afkølet lava.

Hvor skal man tage på ø-hop i Grækenland?

Hos Jysk Rejsebureau kan vi hjælpe dig med at sammensætte det perfekte græske ø-hop. Du kan bl.a. se vores spændende rejseforslag med ø-hop, der lader dig opleve øerne Serifos, Sifnos, Kimolos, Folegandros og Milos.

Derudover kan vi anbefale øerne Mykonos og Santorini, hvor vi også skræddersyer rejser til.

Hvad er hovedstaden i Grækenland?

Hovedstaden i Grækenland hedder Athen, og det er samtidig landets største by. Byen er bl.a. kendt for Akropolis med templet Parthenon.

Hvad er klokken i Grækenland?

Tidszonen i Grækenland er Eastern European Time (UTC+2). Grækenland er derfor en time foran i forhold til dansk tid.

Hvor lang tid tager det at flyve til Grækenland?

Du kan flyve direkte mellem Danmark og Grækenland, og flyvetiden er cirka 3 timer.

Hvor er de bedste steder at rejse til i Grækenland?

Grækenland byder på en perlerække af skønne øer, lækre strande, charmerende kystbyer, fantastisk mad og kultur. Vi har derfor også mange gode anbefalinger til steder, du kan besøge på din rejse.

Hovedstaden Athen er selvfølgelig et oplagt rejsemål. Oldtidsbyen gemmer på et spændende miks af nutid og datid, hvor oldtidsbygninger blander sig med hippe restauranter og moderne butikker. Som stolt centrum i Athen findes Akropolis og det storslåede tempel Parthenon.

Du kan også tage til den kendte vulkanø Santorini, hvor du kan slentre mellem de ikoniske hvide huse med blå tage. Den afslappende stemning indbyder til hyggelige stunder på små lokale restauranter med græske specialiteter.

Vil du opleve en helt anden side af Grækenland, kan du tage til Vikos-Aoos Nationalpark i nord. Her er naturen vild og uspoleret med store floder og kløfter. Du kan vandre, sejle og overnatte i parken, og det får en stor anbefaling herfra.

Indret din rejse til Grækenland, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi sammensætter hellere end gerne den perfekte rejse, der passer til dine ønsker, behov og budget. Her hjælper vores Grækenland-eksperter, som selv har rejst landet tyndt, med at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i almindelige rejseguides.

Drøm stort, og book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi en eventyrlig rejse til Grækenland for dig.


Til top