21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 20.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Udover fly har vi inkluderet alle transfers, færgebilletter og hoteller med hyggelig atmosfære.

Turen er sammensat, så du starter i Athen inden du hopper på færgen til skønne Serifos. Serifos er en autentisk ø med hyggelige tavernaer og uspolerede strande. Øen har en af Grækenlands smukkeste byer, Chora, og et dejligt havneområde ved byen Lavidi. Efter 4 nætter her, sejler du videre til Sifnos, der blandt andet har gode restauranter på stranden, lækre sandstrande og fine keramikværksteder. Du fortsætter til Kimolos med den hyggelige by, Chorio, inden du tager til øen Folegandros - her finder de færreste turister hen, og du kan nyde de mange vandremuligheder, de lokale tavernaer og den smukke arkitektur. Turen slutter på Milos, som er en af de mest eksotiske øer i området, med en fantastisk tilbagelænet atmosfære, små hyggelige fiskelandsbyer og indigoblåt hav.

Bedste rejseperiode

Det sydlige Grækenland og øerne har subtropisk middelhavsklima, som lover varme og tørre somre med bagende sol. Vinden fra havet gør varmen behagelig i kystområderne, men hvis du ikke er til for høje temperaturer og foretrækker lidt færre mennesker, er de milde forårs- og efterårsmåneder at foretrække. Athen kan besøges året rundt, men kan bedst anbefales udenfor de varmeste sommermåneder.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Grækenland er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Athen
Velkommen til Athen, antikkens hovedstad. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvor du kan finde dig til rette. Ankommer du tidligt, kan du nå en eftermiddagstur til Akropolis og måske nyde solnedgangen herfra. Vi kan varmt anbefale et besøg på den gamle traditionsfyldte bar, Brettos, i Plaka - bydelen på bjergsiden af Akropolis med små, krogede, bilfri gader. Overnatning på centraltbeliggende 3* hotel i Athen(M)
2. dag: Færgeafgang mod Serifos
Du sejler i dag mod den skønne ø, Serifos. Serifos er en endnu ”uopdaget” græsk ø, hvor nogle af de bedste oplevelser fåes i det uspolerede landskab, på de smukke strande og ikke mindst, når du indsnuser den autentiske Kyklade-ø-stemning. Serifos er en græsk feriedestination væk fra de mest gængse turistveje – helt perfekt for en afslappende ferie! Chora, øens hovedstad, er uden tvivl en af de smukkeste hovedstæder i Kykladerne. Byen er bygget som et amfiteater på en bakketop, og du kan besøge to kvarterer i byen; Pano (øvre) Chora og Kato (nedre) Chora. Disse to kvarterer er bundet fint sammen af en trappe. Her finder du et udvalg af barer, caféer og taverner gemt harmonisk i byens smalle gader. Overnatning på det hyggelige hotel Studios Amfitriti (M)
3.-5. dag: Serifos på egen hånd
Du bor tæt på den lille og hyggelige by, Livadi, hvor også havnen ligger. Dit værelse har balkon/terrasse med udsigt over havet, hvor du kan slappe af og nyde livet. Den fantastiske strand, Psili Ammos, ligger i nærheden, og på en 15 minutters gåtur, kan du finde de smukke strande, Agios Sostis og Lia. Vi kan anbefale, at du også besøger klostrene i Taxiarhes. Overnatning på det hyggelige hotel Studios Amfitriti (M)
6. dag: Færgeafgang mod Sifnos
Efter morgenmad er der afgang til Sifnos - en tæt på perfekt græsk ø, hvor der er fin balance mellem de smukke strande, et roligt natteliv, hvide kykladiske landsbyer og få turister. Øen er omkranset af strande med fint sand, heriblandt stranden Chrysopigi på den sydøstlige del af øen. Her finder du også det storslåede hvide Chrysopigi-kloster. Den lange og lave strand, Vathi, gemmer sig i en beskyttet bugt i den sydvestlige del af øen. Sifnos er kendt for sin traditionelle keramik, og man finder på øen mange små og fine keramikværksteder. Især er byerne Vathi og Kamares kendt for deres keramik, hvor sidstnævnte også er øens mest benuttede havn, beliggende på det nordvestlige af øen. Apollonía, hovedstaden på Sifnos (også kaldet Hóra), er også bygget i samme form som et amfiteater over tre bjerge midt på øen. De smalle gader og Hóras hvidvaskede huse former en smuk og traditionel kykladisk by. Overnatning i hyggelig lejlighed på Aegean Eye
7.-8. dag: Sifnos på egen hånd
Nyd dagene og det svære valg af dagens strand. Vi kan f.eks. anbefale den rolige Seralia-strand, hvor der også er hyggelige tavernaer, eller hvis du vil dykke fra klipper i det blå hav, kan du følge stien bag Epta Martires kirken. Overnatning i hyggelig lejlighed på Aegean Eye
9. dag: Færgeafgang mod Kimolos:
Din rejse fortsætter til den fine ø, Kimolos - øens navn betyder egentlig hvide sten. Øen er kendt for sine fantastiske hvide strande, krystalklare vand og mange kirker. Overnatning i hyggelig lejlighed på Alikaki Studios
10.-11. dag: Kimolos på egen hånd
Centrum for øens aktiviter er den charmerende havneby, Chorio, men den største attraktion, øen har at byde på, er strandene. Prassa, Aliki, Agios Georgios og Kalamitsi er de bedste strande på øen, og vil du have et dyp tæt på byen, er Psathi en perfekt mulighed. Overnatning i hyggelig lejlighed på Alikaki Studios
12. dag: Færgeafgang mod Folegandros
Næste stop på din tur er øen Folegandros. Folegandros fik navn efter Kong Minos’ søn. Øen er ikke et af de mest gængse steder at besøge, men når du først er ankommet, bliver du hurtigt forelsket i dens uberørte smukke strande, det klare blå havvand og dens uforfalskede, smukke arkitektur. Den største by, Hora, ligger på kanten af et højt bjerg, og her findes mange små pladser, som alle er omgivet af typiske og meget smukke kykladiske kirkefacader og gammeldags caféer med udsigt over det Ægæiske Hav. Om aftenen bliver caféernes borde løbende fyldte, og man føler sig hurtigt meget velkommen blandt de lokale i byen. Honningraki flyder, musikken spiller, alle caféens gæster synger med, og kan nemt skabe nye venskaber. Dagen efter møder man de samme mennesker igen på strandene. Det bjergrige terræn med skrånende marker med udsigt mod havet, det grønne landskab med små kirker og gamle ruiner, og de utallige strande, der bare venter på at blive udforsket – nogle af dem kan kun nås efter en anstrengende gåtur, gør Folegandros til en yndet destination for vandrere. Øen er knap 12 km lang og 4 km bred, og både den lille havn i Karavostasis på østkysten og landsbyen Ano Meria er nemme at gå til fra Hora. Overnatning på hyggelige Vardia Bay Studios (M)
13.- 15. dag: Folegandros på egen hånd
Indsnus den græske stemning, få smagt de retter, du stadig har tilgode, og få lagret synet af det blå hav på nethinden. Du bor på Vardia Bay Studios, der igger i badebyen Karavostasis, som er lige ved havnen på Folegandros. Vardia Bay Studios ligger knap 3 km fra hovedstaden Chora, og kun 20 meter fra stranden ved Vardia. Hotellet er bygget i den traditionelle stil, kendetegnet over hele øen, og da det er beliggende på toppen af den lille ø, finder man her en fin udsigt over byen og havet. Overnatning på hyggelige Vardia Bay Studios (M)
16. dag: Færgeafgang mod Milos
Sidste stop på dit ø-hop-eventyr er Milos. Milos er den perfekte ferie-ø med en charmerende, afslappet atmosfære. Overnatning på En Milo i lejlighed eller værelse (M)
17.- 19. dag: Milos på egen hånd
De tre vigtigste byer på Milos er havnebyen Adamas, hovedbyen Plaka og badebyen Pollonia. Derudover er der flere små fiskerlejer med bådhuse hugget ind i klipperne. Alle byerne på Milos ligger på den nordlige del af øen, mens den sydlige og især den sydvestlige del er helt ubeboet. Vi anbefaler, at du tager rundt og oplever øen, da mange af de mest interessante steder ligger uden for byerne, f.eks.bopladsen Filakopi, hvor der har boet mennesker så tidligt som 3000 f.kr. Tæt på Tripiti ligger ruinerne af et romersk teater på en skråning med fantastisk udsigt over havet. Vi anbefaler, at du spiser på de lokale tavernaer langs strandene eller i Plaka. Overnatning på En Milo i lejlighed eller værelse (M)
20. dag: Færgeafgang mod Athen
Dit ø-hop-eventyr lakker mod enden, og du vender i dag tilbage til Athen, hvor du kan nyde et dejligt måltid og fordøje de sidste ugers dejlige oplevelser. Overnatning på centraltbeliggende 3* hotel i Athen (M)
21. dag: Hjemrejse
Du bliver hentet og kørt i lufthavnen og skal hjem igen efter et par dejlige ferieuger

Overnatninger

2 overnatninger i Athen på Acropolis Stay hotel eller lignende
4 overnatninger på Serifos på Studios Amfitriti eller lignende
3 overnatninger på Sifnos på Aegean Eye eller lignende
3 overnatninger på Kimolos på Alikaki Studios eller lignende
4 overnatninger på Folegandros på Vardia Bay Studios eller lignende
4 overnatninger på Milos på En Milo eller lignende

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller på turen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

maj-oktober

Pakkeliste

 • Evt. guidebog
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Athen t/r (inkl. bagage)
 • 20 overnatninger ifølge program
 • Transfers og udflugter ifølge program
 • Alle færgebilletter
 • Tryghedsgaranti

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Hotelskat, der afregnes lokalt og ca. udgør 3 EUR/nat

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top