21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 21.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Udover fly har vi inkluderet alle transfers, færgebilletter og hoteller med hyggelig atmosfære.

Turen er sammensat, så du starter i Athen inden du hopper på færgen til skønne Serifos. Serifos er en autentisk ø med hyggelige tavernaer og uspolerede strande. Øen har en af Grækenlands smukkeste byer, Chora, og et dejligt havneområde ved byen Lavidi. Efter 2 nætter her, sejler du videre til Sifnos, der blandt andet har gode restauranter på stranden, lækre sandstrande og fine keramikværksteder. Du fortsætter til Paros, der byder på noget for enhver smag, Amorgos der er kendt som et godt dykkersted, Koufonissia der er et postkort værdigt, Schinoussa et afsidesliggende paradis, Iraklia en lille ø, der emmer af sommerferiestemning, Naxos fyldt med historie og du slutter på Santorini med de smukke hvide huse.

Få information og fakta om Grækenland her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Grækenland her.

Bedste rejseperiode

Det sydlige Grækenland og øerne har subtropisk middelhavsklima, som lover varme og tørre somre med bagende sol. Vinden fra havet gør varmen behagelig i kystområderne, men hvis du ikke er til for høje temperaturer og foretrækker lidt færre mennesker, så er de milde forårs- og efterårsmåneder at foretrække. Athen kan besøges året rundt, men kan bedst anbefales udenfor de varmeste sommermåneder.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Grækenland er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Athen
Velkommen til Athen, antikkens hovedstad. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvor du kan finde dig til rette. Ankommer du tidligt, kan du nå en eftermiddagstur til Akropolis og måske nyde solnedgangen herfra. Vi kan varmt anbefale et besøg på den gamle traditionsfyldte bar, Brettos, i Plaka - bydelen på bjergsiden af Akropolis med små, krogede, bilfri gader. Overnatning på centraltbeliggende 3* hotel i Athen
2. dag: Athen på egen hånd
Du kan nyde en gåtur langs den tre kilometer lange antikke promenade, der krydser gennem den gamle bydel. Nyd synet af de ældre mænd, der diskuterer verdenssituationen blandt søjlerester og falmede mosaikker, og slut af ved Thisio-området, hvor der er et stort udvalg af caféer og restauranter. Overnatning på centraltbeliggende 3* hotel i Athen. (M)
3. dag: Færgeafgang mod Serifos
Du sejler i dag mod den skønne ø, Serifos. Serifos er en endnu ”uopdaget” græsk ø, hvor nogle af de bedste oplevelser fåes i det uspolerede landskab, på de smukke strande og ikke mindst, når du indsnuser den autentiske Kyklade-ø-stemning. Serifos er en græsk feriedestination væk fra de mest gængse turistveje – helt perfekt til en afslappende ferie! Chora, øens hovedstad, er uden tvivl en af de smukkeste hovedstæder i Kykladerne. Byen er bygget som et amfiteater på en bakketop, og du kan besøge to kvarterer i byen; Pano (øvre) Chora og Kato (nedre) Chora. Disse to kvarterer er bundet fint sammen af en trappe. Her finder du et udvalg af barer, caféer og taverner gemt harmonisk i byens smalle gader. Overnatning på det hyggelige Astarti Homy Apartments.
4. dag: Serifos på egen hånd
Du bor tæt på den lille og hyggelige by, Livadi, hvor havnen også ligger. Den fantastiske strand, Psili Ammos, ligger i nærheden, og på en 15 minutters gåtur, kan du finde de smukke strande, Agios Sostis og Lia. Vi kan anbefale, at du også besøger klostrene i Taxiarhes. Overnatning på det hyggelige Astarti Homy Apartments.
5. dag: Færgeafgang mod Sifnos
Efter morgenmad er der afgang til Sifnos - en tæt på perfekt græsk ø, hvor der er en fin balance mellem de smukke strande, et roligt natteliv, hvide kykladiske landsbyer og få turister. Øen er omkranset af strande med fint sand, heriblandt stranden Chrysopigi på den sydøstlige del af øen. Her finder du også det storslåede hvide Chrysopigi-kloster. Den lange og lave strand, Vathi, gemmer sig i en beskyttet bugt i den sydvestlige del af øen. Sifnos er kendt for sin traditionelle keramik, og man finder på øen mange små og fine keramikværksteder. Især er byerne Vathi og Kamares kendt for deres keramik, hvor sidstnævnte også er øens mest benyttede havn, beliggende på det nordvestlige af øen. Apollonía, hovedstaden på Sifnos (også kaldet Hóra), er også bygget i samme form som et amfiteater over tre bjerge midt på øen. De smalle gader og Hóras hvidvaskede huse former en smuk og traditionel kykladisk by. Overnatning på Ammos Village.
6. dag: Sifnos på egen hånd
Nyd dagene og det svære valg af dagens strand. Vi kan f.eks. anbefale den rolige Seralia-strand, hvor der også er hyggelige tavernaer, eller hvis du vil dykke fra klipper i det blå hav, kan du følge stien bag Epta Martires kirken. Overnatning på Ammos Village.
7. dag: Færgeafgang mod Paros
Paros er øen, der byder på noget for enhver smag. Parikia er hovedbyen hvor shopping, madoplevelser, natteliv, strandliv og historien går hånd i hånd. De snævre små gader med de hvide husfacader gemmer på mange små hyggelige tavernaer og barer. I nord tiltrækker Naousas pulserende natteliv, hyggelige caféer og restauranter mange unge. I syd er Aliki velegenet til familier, da denne hyggelige lille fiskerlandsby har et mere roligt gemyt. Historien skrives i byen Lefkes, som også er øens gamle hovedstad. Dette er også én af de smukkeste og hyggeligste byer i kykladerne. Herfra er der rigeligt med vandremuligheder, og især den Byzantinske Vej er én af de største naturoplevelser på øen. På søsterøen Antiparos er den lille hyggelige hovedby af samme navn også et besøg værd. På øens østlige side er Piso Livadi et godt besøg for en hurtig snack, og det er også herfra at mange gode udflugter til søs starter. Snyd ikke dig selv for en tur til de små Kyklader bl.a. Koufonisia. Overnatning på dejligt hotel ved stranden. (M)
8-9. dag: Paros på egen hånd
Paros er stedet, hvor man kan finde noget seværdigt rundt om hvert et hjørne. Besøg bl.a. Kolympethres-stranden (hvor der også er fin snorkelmuligheder). Overnatter man i Naousa er Piperi-stranden den nærmeste og bedste, men også Agioi Anargyroi har sin helt egen charme. I Parikia er man næsten omkranset af stranden, og man er aldrig langt fra et lille dyp i bølgen blå. I Aliki er der to hyggelige strande lige ved byen. Vil man gerne have lidt gang i den, så er Punda Beach og Chrisi Akti stedet med masser af strandbarer og gang-i-den. Der er masser af muligheder for at få dagen til at gå. Paros er især kendt for windsurfing og kitesurfing, men også mange andre vandsportsaktiviter finder sted på alle øens strande. I kan tage på en dagstur til den arkæoligiske udgravning på øen Delos og I kan besøge de rige og berømtes legeplads: Mykonos. Er I mere til oplevelser på hesteryg, er dette også muligt og især turen ved Parosporos stranden er en uforglemmelig oplevelse. Den Byzantinske Vej er én af hovedattraktionerne på øen. Den starter fra Lefkes til Prodromos og tilbage igen. Den er cirka seks kilometer lang og tager to timer. Der er også gode turmuligheder ved sommerfugle-naturreservatet og ved de gamle marmorbrud. Husk vand – og man kan drikke det fra hanen. Vi anbefaler at bruge lidt tid i Naousa. Det er én af de herligste byer at bruge en helt dag både ved stranden og inde i de hyggelige snævre gader. Nede ved bådhavnen kommer der frisk fisk ind om aftenen og morgenen og dette nyder de nærliggende tavernaer godt af. Overnatning på dejligt hotel ved stranden. (M)
10. dag: Færgeafgang mod Amorgos
Næste stop på din tur er øen Amorgos. Øen er kendt fra filmen “The Big Blue” fra 1988, hvoraf den første del blev filmet på Amorgos. Amorgos byder på smukke strande og klart turkisblåt hav. Af eventyrlige strande på Amorgos kan nævnes Katapola og Aegialis, men der er mange andre små bugte at udforske, hvis du tager på opdagelse rundt på øen. Havet lokker til en tur med dykkermasken på. Overnatning på charmerende familiedrevet hotel. (M)
11.- 12. dag: Amorgos på egen hånd
Med et forbløffende naturlandskab, minimal kykladisk arkitektur, mystiske huler og fantastiske strande, er Amorgos-øen en af de skjulte perler på Kykladerne. Uberørt af masseturisme er Amorgos den perfekte feriedestination for dem, der søger privatliv og ro, såvel som for naturelskere. De vandrestier, der krydser øen, er perfekte til at udforske Amorgos natur, mens afsondrede Amorgos strande indbyder til afkølende dukkerter. Overnatning på charmerende familiedrevet hotel. (M)
13. dag: Færgeafgang mod Koufonisia
Næste stop på dit ø-hop-eventyr er Koufonisia. Koufonisia består af 2 øer: Ano Koufonissi og Kato Koufonissi. De ligger i hjertet af Det Ægæiske Hav, mellem Naxos og Amorgos og er det nærmeste paradis, du nogensinde kommer. De er også meget forskellige fra hinanden. Mens Ano Koufonissi er centrum for øernes aktivitet, hvor du finder hoteller, restauranter, barer og seværdigheder, er Kato Koufonisi ubeboet og kan kun nås med båd fra Ano Koufonissi. Har du nogensinde lagt mærke til, at nogle øer altid ser godt ud på billeder? Koufonisia-øerne falder ind under denne kategori. Overnatning i studiolejlighed.
14. dag: Færge mod Schinoussa
Ligesom resten af de små Kyklader er Schinoussa et afsidesliggende paradis, ideelt for dem, der ønsker at slappe af væk fra hverdagens stress og jag. Bemærk: Øen er et mødested for redere, så mega yachts og private helikoptere er et almindeligt syn. Chora (eller Panagia), hovedbyen og hovedstaden på øen, er hvor de fleste faciliteter, taverner, butikker og hoteller er placeret. Omkring Chora finder du et par små landsbyer, der har formået at bevare deres traditionelle karakter gennem årene. Hvidkalkede huse, kapeller med blå kupler og smalle gyder kombineret med de ekstraordinære naturlige omgivelser skaber en livlig men alligevel afslappende atmosfære. Øens strande har intet til fælles med deres overfyldte kykladiske kollegaer. De er uspolerede og kan prale af et råt naturlandskab og lokkende azurblå vand. De fleste af øens strande er let tilgængelige til fods fra Chora, mens andre er sværere at nå. Overnatning på hyggeligt hotel.
15. dag: Færge mod Iraklia
Iraklia-øen er en lillebitte ø som geografisk er placeret mellem Naxos og Ios, to af de mest populære græske øer - alligevel har Iraklia bevaret sin rolige og traditionelle stil. Her er ikke mange turistfaciliteter, men øens naturlige skønhed og rene atmosfære er meget attraktivt for besøgende. Kun få mennesker bor permanent i Iraklia, og øens antal af fastboende overstiger ikke 150, men om sommeren får øen flere indbyggere, der besøger deres sommerhuse. Iraklias hovedhavn er Agios (Saint) Georgios, en malerisk lille havn, hvis navn stammer fra et lille kapel, der ligger tæt på. Nogle huse og værelser til leje er blevet bygget omkring denne havn. Den anden landsby på Iraklia er Panagia, der ligger midt på øen med færre indbyggere. Om sommeren sejler små udflugtsbåde fra Agios Georgios og tager en tur rundt på øen med stop ved flere strande. Den mest berømte strand i Iraklia er Livadi, en imponerende sandstrand med krystalklart vand - der er dog også mange andre strande og små bugter i Iraklia, hvor du kan nyde privatlivets fred og ro. Overnatning på hyggeligt hotel.
16. dag: Færge mod Naxos
På trods af at være relativt undervurderet, sammenlignet med de nærliggende græske øer, er Naxos en af de mest interessante destinationer i Grækenland. Dens glorværdige gamle fortid og stærke påvirkninger fra venetianerne og frankerne sætter sit præg på overfloden af antikke steder. Naxos ånder historie. Udover sine imponerende monumenter kan Naxos også prale af et smukt naturlandskab, da det er Kykladernes grønneste ø. Imponerende bjerge, grønne dale, smukke strande og lokale landsbyer gør øen skøn at besøge. Overnatning på hyggeligt hotel. (M)
17. - 18 dag: Naxos på egen hånd
Øens rige historie afspejles i de mange arkæologiske steder overalt på øen. Den mest ikoniske af dem - og Naxos' varemærke: Portara, er den resterende port til et gammelt tempel dedikeret til den græske gud Apollo. Besøg også det arkæologiske museum i byen. Udforsk Naxos by og især den maleriske gamle bydel (Kastro) og nyd en lækker middag på en lokal restaurant. Naxos er velsignet med intet mindre end 17 km af nogle af bedste strande i Grækenland som f.eks. Agios Prokopios eller Plaka Beach. Prøv vandsport som windsurfing eller kitesurfing. Spis på én af de gode fiskerestauranter ved Agia Anna eller nyd en kold drink ved én af de hyggelige strandbarer. Naxos indbyder til afslapning ved stranden, og I kan nyde det krystalklare vand på øen. Det bedste snorkelsted er ved Alyko Beach. Naxos har et væld af gode vandrestier. Tag en vandretur i Naxos-bjergene. Zas-bjerget er en god mulighed. Dette er øens højeste punkt hvor man virkelig kan nyde den smukke natur og fantastisk panoramaudsigt. Du kan også vandre den smukke tur langs Eggares-floden, hvor skildpadder, fugle og andet vildt holder til. En anden udflugtsmulighed er til øen Delos tæt ved Mykonos – én af de bedste og mest spændende arkæologiske udgravninger i Grækenland. Naxos har mere end 30 små landsbyer rundt på øen. De hyggeligste og smukkeste er oppe i bjergene. Gå hyggelige ture i Chalkio, Apeiranthos og Filoti – tre af de smukkeste på øen. På vejen rundt skal man også huske at se det antikke marmorbrud, Demeters Tempel og selvfølgelig de mange Kouros (statuer der er blevet beskadiget under transporten fra bruddet til havnen). De ligger nu strøet ud over hele øen. Nogle af dem er helt op til 10 meter lange. Du kan også besøge de nærliggende Små Kyklader: Koufonisia, Iraklia og Schinoussa. Naxos har lidt af det hele: gode strande, historiske monumenter, charmerende byer, gode udflugtsmuligheder og ikke mindst god mad. Rundt om Naxos by, vil I opleve mange små gårde der brødføder den lokale befolkning (og mange af de nærliggende øer). Tag ud og oplev de lokale gårde, hvor der bliver fremstillet ost, olivenolie, vin og kød (bl.a. den lækre lokale landsbypølse). Der er også en stor produktion af græske specialiteter såsom Raki og Ouzo. Overnatning på hyggeligt hotel. (M)
19.dag: Færge til Santorini
I dag skal du til øen med de maleriske huse. Øens klima er perfekt til dyrkning af druer, og hvis du kan lide at besøge vingårde og gå til vinsmagning, vil du elske Santorini. Santorini er også ideel til udendørs aktiviteter. Magien ved at sejle i Calderaen med den mest storslåede udsigt eller den betagende udsigt under vandreturen fra Fira til Oia vil forblive uforglemmelige oplevelser. Overnatning på hyggeligt hotel. (M)
20.dag : Santorini på egen hånd
Du kan nyde din sidste dag med lidt shopping eller med at fortabe dig i gaderne langs de smukke hvide huse. Overnatning på hyggeligt hotel. (M)
21.dag: Afgang hjem mod Danmark
Efter dine sanser er blevet forkælet i tre uger er det i dag tid at flyve hjem fra Santorini til Danmark.

Overnatninger

2 overnatninger i Athen på Astor hotel eller lignende
2 overnatninger på Serifos på Astarti Homy Apartments eller lignende
2 overnatninger på Sifnos på Ammos Village eller lignende
3 overnatninger på Paros på Paros Bay Resort eller lignende
3 overnatninger på Amorgos på Lakki Viliage eller lignende
1 overnatning på Koufonisia i Margaritas studios eller lignende
1 overnatning på Schinoussa på Ailouros Summer Hotel eller lgnende
1 overnatning på Iraklia i Angelos Romms eller lignende
3 overnatninger på Naxos på Kavuras Village eller lignende
2 overnatninger på Santorini på Blue Sea Hotel eller lignende

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller på turen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

maj-oktober

Pakkeliste

 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. guidebog

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Athen, retur Santorini - Danmark (inkl. bagage)
 • 20 overnatninger ifølge program
 • Transfers og udflugter ifølge program
 • Alle færgebilletter
 • Tryghedsgaranti
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Hotelskat, der afregnes lokalt og ca. udgør 3 EUR/nat

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top