Her på siden finder du praktisk information og fakta om Grækenland


Praktisk info om at rejse i Grækenland

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Grækenland såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Grækenland.

Klima og bedste rejsetidspunkt
De fleste rejser går til det sydlige Grækenland og øerne, hvor det subtropiske middelhavsklima lover varme og tørre somre med bagende sol. Vinden fra havet gør varmen behagelig i kystområderne, men hvis ikke du er til for høje temperaturer er de milde forårs- og efterårsmåneder at foretrække.

Se klimatabel over vejret i Grækenland her.

Penge
Der er mange butikker og restauranter, som ikke tager kort. Der er til gengæld ofte mange hæveautomater i alle byer, men de pålægger et gebyr, så hæv valuta hjemmefra.

Du vil blive glædeligt overrasket over den billige regning på restauranter og hoteller i Grækenland, da disse er langt lavere end både de danske priser og de europæiske gennemsnitspriser. Møntenheden er euro (EUR). Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com

Transport
Færge:
Græsk ø-hop er en rejseform, som er en oplevelse i sig selv. Sydøst for Athen ligger et hav af idylliske ferieøer. Med afgang fra den kaotiske havn Piræus i Athen, kan du stige ombord på et utal af færger med forskelligt komfortniveau, billetpriser og destinationer. Som var det en regionalbus læsser de af og på i mange forskellige havne, så der er nok øer at vælge imellem – og resten får du set fra din vinduesplads. Der er stor forskel på rejseoplevelsen i den tætpakkede havn Fira på den populære ferieø Santorini og den lille ø Folegandros, hvor billetkontorets eneste medarbejder har god tid til at nyde udsigten over den rolige havn. Du kan bestille billetterne på øens billetkontor, men i højsæsonen er det en god idé at bestille hjemmefra. Som alt andet i Grækenland kan færgerne godt være forsinkede, så prøv at nyde ventetiden og følg din færges færden med app’en MyShipTracking.
Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi to forskellige ø-hop færge pas af en måneds varighed, hvor du enten kan rejse 5 gange med færge indenrigs i Grækenland eller 6 gange, hvor 2 af gangene er til Italien.

Bus:
Hvis du vil rejse Grækenland tyndt med bus, kommer du til at stifte bekendtskab med busselskabet KTEL, som står for alle langdistanceruter. KTEL har 62 underafdelinger i Grækenlands forskellige byer, områder og øer. I storbyerne skal du være opmærksom på, at der kan være flere store busterminaler, hvorimod ”busterminalen” i en lille by blot kan være et stoppested foran en café, som ligeledes agerer billetkontor. Kom altid i god tid inden afgang med al offentlig transport i Grækenland, da tidstabellerne ikke nødvendigvis overholdes.

Tog:
Togene i Grækenland er hverken moderne eller specielt hurtige, men til gengæld er flere af ruterne kendt for det smukke landskab, de kører igennem. De drives af TrainOSE og de fleste langdistanceruter går fra hovedstaden, Athen.
Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas i Grækenland af forskellig varighed, som gør det økonomisk fordelagtigt, når du rejser med tog i landet. Ydermere kan vi tilbyde Interrail togpas, hvis du ønsker at rejse med tog gennem flere lande.

Bil:
Du kan sagtens leje en bil og have den fulde frihed til at opleve landet. Især fastlands Grækenland egner sig til kør selv ferie og rejser du udenfor højsæsonen kan du sagtens rejse uden forhåndsbookinger.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Athen
Sprog: Græsk
Klima: Tempereret i nord, subtropisk i syd
Valuta: Euro
Religion: Græsk-ortodoks (en gren af kristendom)


Information om Grækenland

Sænk skuldrene og tag den med ro
De græske øer har nogle helt fantastiske, hvide sandstrande. Vandet er azurblåt, klart og roligt. Vinden hiver forsigtigt i palmetoppene, som sender en tynd skygge over dit håndklæde. Tempoet er helt i bund. Det er denne mentalitet, du skal tage med dig på din ferie i Grækenland. Grækerne er venligt og velkommende folk, som helst ikke gør tingene hurtigere, end de behøver. Så gem det danske hastværk og effektivisering hjemme i skrivebordsskuffen, og tag de sænkede skuldre med på ferie.

Et fantastisk køkken
Frisk feta, saftige kalamata oliven, grillede auberginer og sprøde tomater. Lokal olivenolie i stride strømme på den græske salat eller den cremede tzatziki. Duften af det fantastiske, græske køkken taler til din appetit, så tag endelig en pause fra solen på en af de hyggelige tavernaer, som er Middelhavets svar på en lille restauration. Måske møder du de lokale familier, når gademusikanterne spiller op til zorba-dans. Næsten alle tavernaer serverer de lækre souvlaki, som er kød på grillspyd i græsk marinade. Derudover er du nødt til at smage de overraskende billige gyros, som er velsmagende fladbrød med kød, tzatziki og pommes frites eller grønt.

Det afhængighedsskabende øliv
Rhodos, Kreta, Kos, Korfu og øgruppen Kykladerne tiltrækker ikke uden grund mange turister. De græske ferieøer på alle sider af landet er det rene ferieparadis. Solen bager på de skønne strande, hvorfra du kan se en lille båd danse roligt på de turkisblå bølger. En mørkere nuance af den blå farve går igen på tage, rækværk og stolene på de hyggelige tavernaer som en kontrast til alt det hvide i de smukke kystbyer og landsbyer. Priserne på øerne afspejler deres popularitet og er altså dyrere end på fastlandet, men stadig ikke i nærheden af danske priser.

Civilisationens vugge
Grækenlands hovedstad kaldes for civilisationens vugge. Athen er dog hverken ren, rolig eller spædbarns-venlig som andre vugger. Dermed ikke sagt, at man skal undgå Athen. Byen er meget spændende, fordi den er hektisk og autentisk med sine farverige butikker, larmende markeder og hidsige trafikanter. Her får du utroligt meget eventyr for pengene. Og så er der jo altså noget om, at det var her civilisationen (eller det vestlige demokrati som vi kender det i dag) opstod i oldtiden, og denne meget relevante del af historien står stadig levende i Athen. Mest populært er det at besøge byens vartegn Akropolis, hvor det dog er værd at planlægge dit besøg, så du ikke kommer på den varmeste og travleste del af dagen. Athens havn Piræus giver adgang til mange af landets skønne øer, men tag dig endelig tid til en nat eller to i den spændende hovedstad, hvis du rejser herfra.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Cecilie Danielsen, rejsekonsulent

Cecilie Danielsen

Rejsekonsulent

ceda|jr.dk
Kamilla Lade Sørensen, rejsekonsulent

Kamilla Lade Sørensen

Rejsekonsulent

ksor|jr.dk
Brian Friis Jensen, rejsekonsulent

Brian Friis Jensen

Rejsekonsulent

brfr|jr.dk
Til top