Her på siden finder du praktisk information og fakta om Færøerne.


Praktisk info om at rejse på Færøerne

Visumforhold og indrejsekrav
Som en del af Rigsfællesskabet er Færøerne visumfrit for danske statsborgere. Det anbefales dog til enhver tid at medbringe pas som billede-identifikation. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Færøerne såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Færøerne.

Særlige indrejseregler i Færøerne i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Færøerne. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug - det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Det er muligt at rejse til Færøerne året rundt, da hver sæson har hver sin charme. Trods sin isolerede beliggenhed i det nordlige Atlanterhav er klimaet relativt mildt på grund af Golfstrømmen.
Sommerperioden er kendetegnet ved at være meget lyse (næsten hele døgnet) med gennemsnitstemperaturer omkring 10-15 grader.
I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen omkring frysepunktet, men opleves overraskende mildt.
Vejret på Færøerne er meget omskifteligt, og man kan opleve det unikke at have alle fire sæsoner på én dag.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Færøerne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Se klimatabel over vejret på færøerne her.

Transport
Bus:
Der er et godt busnetværk på Færøerne, som kører mellem de forskellige øer, der er brolagte, forbundet med færger eller tunneller. At køre bus I landet er en billig og nem måde at transportere sig på.

Taxa:
Der er taxafirmaer, som primært opererer i og omkring Torshavn. Taxa kan eksempelvis let benyttes som transport til og fra lufthavnen.

Billeje:
Vejnettet på Færøerne er meget veludviklet, hvor størstedelen af vejnettet er asfalteret og to-sporet. Derfor velegner landet sig til at tage på kør-selv-ferie. Udlejningsfirmaerne er enten lokaliseret i lufthavnen og/eller i Torshavn. Billejen giver dig en fleksibel transportform, hvor du kan opleve landet i dit eget tempo. Nogle veje på Færøerne fordrer bil med firehjulstræk (4wd), som også er mulig at leje. Det skal dog bemærkes at det ikke er lovligt at køre ’off road’ i landet.

Helikopter:
Hvis en helikoptertur er et stort ønske, er Færøerne en god destination til dette. At opleve bølgernes slag mod de øernes dramatiske, grønne klippesider er en stor oplevelse.
Da helikoptertransport, som en form for offentlig transport til de mest afsidesliggende øer, er statsstøttet, er det en relativt billig oplevelse. Dog forventes det, at turister kun vil drage fordel af dette til en envejsrejse og oplevelse (og rejser dermed den anden vej med en færge).

Drikkepenge
Det forventes ikke, at du giver drikkepenge på Færøerne.


Fakta

Hovedstad: Torshavn
Sprog: Færøsk og dansk
Klima: Oceanisk
Valuta: Krona og Oyra (svarende til de danske kroner og øre)
Religion: Kristne


Information om Færøerne

Med en beliggenhed i Nordatlanten, kun to timers flyvetid fra det europæiske fastland, ligger det fredfyldte og naturskønne Færøerne. Landet består af 18 øer med en samlet kystlinje på 1.289 km.

Færøerne byder på storslået og kontrastfyldt natur samt en mangfoldig og stærk kultur. Oplev stejle fjeldsider med ynglende fugle, frodige bakker med græssende får og små charmerende bygder.

Hovedstaden, Tórshavn, er ikke blot en af verdens mindste - den er også en af de mest charmerende. De lokale holder traditioner kært, og er stolte over deres kulturelle baggrund samtidig med, at de er med på de nyeste internationale trends.

Kombinationen af fantastisk natur, mangfoldigt dyreliv, historie og kultur, charmerende Tórshavn, idylliske bygder gør Færøerne den ideelle destination for eventyrlystne i alle aldre. Her er rig mulighed for vandre-, sejl- og rideture. Med en billeje kommer du nemt rundt til landets mange øer, som er forbundet med enten tunneller eller færger.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top