KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.995,-
FRA 6.795,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Hele familien vil elske denne kør-selv rejse på Færøerne!

Turen starter med at I kører til Sandoy - også kaldet Saga-Øen. Her har I base i 3 nætter i et sommerhus. På øen skal I blandt andet se verdens største postkasse i bygden Skopun, og I lader jer fascinere af de spændende historier om hekse og trolde, som I får af en lokal guide.

Senere har I en dag på opdagelse i den charmerende hovedstad Torshavn, inden I drager til øen Eysturoy. Også på Eysturoy overnattes der i sommerhus, hvor fra I kan tage på dagsture og nyde de lange sommeraftner.

Under hele opholdet har I billeje, så I nemt kan udforske Færøernes rå natur og imødekommende befolkning. Landet har glimrende infrastruktur med fine veje og gode forbindelser mellem øerne, så familien har de perfekte forudsætninger for at tage på opdagelse.

Få information og fakta om Færøerne her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Færøerne her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at rejse til Færøerne året rundt, da hver sæson har hver sin charme. Trods sin isolerede beliggenhed i det nordlige Atlanterhav er klimaet relativt mildt på grund af Golfstrømmen.
Sommerperioden er kendetegnet ved at være meget lyse (næsten hele døgnet) med gennemsnitstemperaturer omkring 10-15 grader.
I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen omkring frysepunktet, men opleves overraskende mildt.

Vejret på Færøerne er meget omskifteligt, og man kan opleve det unikke at have alle fire sæsoner på én dag.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Færøerne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst Færøerne
I lander på Færøerne efter cirka to timers direkte flyvning fra Danmark, og afhenter jeres lejebil i lufthavnen. Her fra kører i via Torshavn og gennem bølgende dale og over høje fjelde til færgehavnen Gamlarætt, hvor I tager den 10,8 km lange undersøiske tunnel, netop åbnet i 2023, til øen Sandoy. Færgen sejler til bygden Skopun, og undervejs på sejlturen kan man få øje på øerne Hestur og Koltur. I Skopun finder I verdens største postkasse, som kan ses ved at køre en tur gennem bygden. Det er en sjov oplevelse for familien at tage et billede ved siden af denne blå kæmpe. Fortsæt til den lille bygd på øen, hvor I skal bo i et sommerhus de kommende 3 nætter.
2. dag: Røverhistorier på Sandoy
Øen Sandoy er cirka 100km2, og bliver kaldt Saga-Øen. Med en række charmerende kystbygder, græssende får på fjeldsiderne, spredte sorte sandstrande og krystalklare søer, er det uden tvivl nogen skønne dage, som I har foran jer på dette sted. Historisk siges det, at der boede hekse, trolde og vikinger på øen, så stedet emmer af spændende historier og sagn. Den historie, som I skal opleve sammen med en lokal guide, er historien om heksehullet - stadig i dag kan man se heksens fodspor! Derefter kan I eksempelvis køre videre mod stranden Søltuvík, hvor I kan nyde en medbragt frokost i det fri.
3. dag: På egen hånd på Sandoy
Dagen i dag er på egen hånd på øen. Er I glade for den aktive rejse, er vandreture en fremragende måde at opleve mere af øen. Fra Húsavík går der eksempelvis en række vandrestier, der fører gennem bjergene til Skálavík og Dalur. Hvis man ønsker en lokal kulturoplevelse, kan der tilkøbes et besøg hos lokal færøsk familie. Her får I en hyggelig stund, og oplever den færøske gæstfrihed. I bliver introduceret og fortalt om det lokale samfund og levevis, mens der serveres hjemmebag og saft/kaffe.
4. dag: Torshavn og Eysturoy
I dag kører I retur til hovedstaden Torshavn, hvor I kan nyde resten af dagen. Byen er verdens mindste hovedstad og utrolig charmerende. Her holdes traditionerne kært, og borgerne er stolte af deres kulturelle baggrund. Men samtidig følger de med på de internationale trends, hvilket gør byen 'levende'. Gå gerne på opdagelse i den gamle bydel Reyn med de små gyder og huse med græsbeklædte tag. Eller hvad med at opleve det sjove akvarium Sjósavnið, hvor saltvandsfisk fra havet omkring Færøerne præsenteres. Efter noget tid i Torshavn sætter I jer atter i bilen, og kører mod øen Eysturoy, hvor I indkvarterer jer i jeres sommerhus for de næste fire nætter.
5.-7. dag: På egen hånd i fantastiske Færøerne
I har nu nogle dage på egen hånd, hvor I kan tage ud og opleve landet med jeres lejede bil. Eysturoy er den næststørste på Færøerne. Øen har lange fjorde og mange små bygder, hvor man stadig kan fornemme de barske levevilkår, som færingerne levede under før i tiden. En oplagt tur er til Gjógv, som er den mest nordlige landsby på øen. Denne smukke, rolige og velbevarede landsby er idyllisk beliggende med bjerge til alle sider. Med færre end 50 indbyggere, der alle bor i gamle træhuse med græsdækket tag, har Gjógv en overflod af charme. Her er desuden gode vandrestier, der tilbyder spektakulære udsigter over Nordatlanten og de omkringliggende øer. Mulighederne for aktiviteter er utallige - der er grotteture, bådture - eller hvad med at tage ud og fiske hele familien? Der er naturligvis også masser af plads og tid til bare at slappe af i familiens skød i sommerhuset med en god bog eller et slag yatzy.
8. dag: Afrejse til Danmark
I kører tilbage til lufthavnen, hvor I afleverer bilen inden I hopper på flyet tilbage til Danmark

Overnatninger

3 overnatninger på Sandoy i sommerhus med slutrengøring
4 overnatninger på Eysturoy i sommerhus med slutrengøring

Sommerhusene har køkkenfaciliteter, eget toilet og bad samt soveværelser tilpasset familiestørrelsen.

Bemærkninger

Ønsker man at deltage på besøget hos den lokale familie på Sandoy skal dette bestilles hjemmefra inden afrejse.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen er udformet som en privat tur. Der kan dog være andre rejsende på dagsturen på Sandoy.

maj - august

Pakkeliste

 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Evt. vejkort
 • Evt. guidebog
 • Internationalt kørekort
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Færøerne t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Historiefortællingstur på Sandoy med lokal guide
 • 8 dages billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Transport mellem øerne (færger og undersøiske tunneler)
 • Drikkevarer
 • Tilkøbsture
 • Entré til attraktioner/nationalparker
 • Parkeringsafgifter

Prisbemærkning

Børnepriser gælder for børn op til 12 år.

Ønskes der børnesæder til den billejen skal dette enten medbringes eller forhåndsreserveres ved bestilling af rejsen.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top