KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 20.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Færøerne tilbyder uspoleret natur, en spændende historie og en imødekommende lokalbefolkning.

En stor oplevelse venter allerede på andendagen af din rejse, hvor du tager på en heldagstur til Mykines - fugleøen. Sejlturen går langs dramatiske bjergvægge, men dagens højdepunkt mødet med én Mykines beboere; den ikoniske søpapegøje.

Senere tager du med færgen til Suðuroy, hvor du både kan vandre langs naturskønne vandreruter og opleve mange historiske bygninger og seværdigheder.

Næste stop er hovedstaden Torshavn, som har formået at kombinere sine rige traditioner med det moderne. Her er gode caféer, et livligt musikliv og shoppingmuligheder.

Du fortsætter til Nordøerne, hvor du finder mulighed for at vandre i de dramatiske og fjeldfyldte landskaber. I området er også inkluderet sejlture til blandt andet Vestmannabjergene, hvor der sejles mellem klipper og ind i grotter.

Rejsen slutter på Eysturoy, hvor en af højdepunkterne er den idylliske bygd Gjógv. Et meget lille sted med ikke mere end 50 indbyggere, men beliggende i et smørhul mellem bjergene, og er kendt for sine flotte udsigter og særprægede naturhavn.

Du har en lejet bil undervejs på hele rejsen. At køre på Færøerne er en sand fornøjelse grundet det velfungerende vejnet, og øerne er nemt forbundet med færger, broer og tunneller. På din kør-selv tur er der masser af sceniske stop og mulighed for korte og længere vandreture.

Få information og fakta om Færøerne her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Færøerne her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at rejse til Færøerne året rundt, da hver sæson har hver sin charme. Trods sin isolerede beliggenhed i det nordlige Atlanterhav er klimaet relativt mildt på grund af Golfstrømmen.
Sommerperioden er kendetegnet ved at være meget lyse (næsten hele døgnet) med gennemsnitstemperaturer omkring 10-15 grader.
I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen omkring frysepunktet, men opleves overraskende mildt.

Vejret på Færøerne er meget omskifteligt, og man kan opleve det unikke at have alle fire sæsoner på én dag.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Færøerne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst Færøerne
Du lander på Færøerne efter cirka to timers direkte flyvning fra Danmark, og afhenter din lejebil i lufthavnen. Du fortsætter mod bygden Gásadalur på øen Vágar, som var den sidste af de færøske bosættelser, der fik vejforbindelse. Et ganske isoleret sted, hvor føles som som, at tiden har stået stille i et århundrede. Gásadalur fremviser det klassiske færøske landskab. Bag bygden rejser fjeldene sig, og foran finder du det ikoniske ensomme vandfald, hvor vandet falder ud over klipperne og direkte ned i havet. Her kan du nyde stilheden og en storslået udsigt over Tindhólm. Du kører til dit Bed & Breakfast, hvor du indkvarterer dig for natten på øen Vágar
2. dag: Søpapegøjer på Mykines
I dag tager du på en heldagstur til Mykines. Øen er Færøernes vestligste punkt, og et sandt paradis for de fuglearter, som lever der. Mykines er helt bilfri, og der bor kun en lille snes mennesker fast her. Turen starter med en bådtur langs de storslåede bjergvægge, inden du ankommer til øen. Du kan nyde en kop kaffe i den lille café, inden der drages ud for at opleve dyrelivet. Vandreturen fra den gamle Mykines-landsby til øens fyrtårn ved Mykineshólmur er virkelig særlig - her får man virkelig følelsen af at være ved verdens udkant. Stedet er i særdeleshed kendt for sine store kolonier af lunder - søpapegøjen. Kendetegnet ved sit farverige næb sidder de i hundredvis langs klipperne og i huler på Mykines. Derudover finder du også den imponerende fugl sulen her. Turen er guidet rundt på øen, og inkluderer frokost i form af en madpakke. Efter en spændende dag sejler du tilbage til Vágar, hvor der overnattes. (M,F)
3. dag: Vandreture på Suðuroy
Efter en kort køretur til Tórshavn sejles der med færgen til øen Suðuroy. Øen, som udgør Færøernes sydligste punkt, er kendetegnet ved mange gode vandremuligheder. Du kan eksempelvis udfordre dig selv med trekking i Hvannhagi-området, som er en fantastisk flot vandretur på et par timer. Du kommer gennem inspirerende landskaber. Eksempelvis oldgamle klippeformationer formet af vind og vejr samt grønne sletter, hvor fårene græsser. Pludselig ankommer du til Hvannhagi - den smukke, runde sø omkranset af stejle bjergsider, som er hovemålet for trekkingturen. På turistkontoret i bygden Tvøroyri kan du få mere information om alternative vandreture, og her kan du få hjælp til at finde det rette vandretur ud fra dine interesser og fysiske form. Du overnatter i en hyggelig Bed & Breakfast på øen. (M)
4. dag: Sightseeing på Suðuroy med lokal guide
I dag bliver du vist rundt på øen af en lokal guide. Du bliver afhentet på overnatningsstedet, hvorefter guiden viser dig de forskellige højdepunkter af Suðuroy, som er meget rig på historier og flotte udsigtspunkter. Turen inkluderer frokost undervejs. I Tvøroyri kan du også opleve historiske bygninger, som fortæller om forholdet mellem Danmark og Færøerne, og du kan nyde en kop kaffe på en af de hyggelige caféer i byen. (M,F)
5. dag: Oplevelser i verdens mindste hovedstad
Du hopper på færgen tilbage til Tórshavn. Her har du dagen til at gå på opdagelse. En must-see oplevelse er at slentre rundt i den gamle bydel, som ikke blot er unik for Færøerne, men i hele verden. Her er et virvar af smalle stræder, gyder, trapper og små sorttjærede huse med grønne græs­tage. Det føles næsten som om, at man er trådt direkte ind i fortiden, men faktum er, at der stadig bor og lever mennesker her. Torshavn er verdens mindste hovedstad og utrolig charmerende. Her holdes traditionerne kært, og borgerne er stolte af deres kulturelle baggrund. Men samtidig følger de med på de internationale trends, hvilket gør byen 'levende'. (M)
6. dag: Øen Nólsoy og historien om Ro-Ove
Fra Tórshavn sejler du med færgen til øen Nósloy. Livet på øen er stille - ikke mindst fordi der nærmest ingen biler er her. Du mødes med din lokale guide, som vil vise dig rundt på øen, og fortælle om dens historie. Undervejs besøges blandt andet huset Brunn, som er bygget af drivtømmer fra 1600-tallet. Oplev også en speciel seværdighed, som kun kan opleves på Nólsoy - Ro-Ove ´s båd. I 1986 roede Ove helt alene til Langelinie i København for at kysse Den Lille Havfrue. På egen hånd får du mulighed for at vandre op på toppen af Nólsoy, hvor du får en smuk panoramaudsigt over Tórshavn og de nærliggende øer. Du tager tilbage til Torshavn, hvor du måske har lyst til prøve en af de mange restauranter og cafeer, hvor du kan prøve de fremragende fiske- eller kødretter, som du finder her. (M)
7. dag: Sejltur til Vestmannabjergene
Denne dag byder på en oplevelse i særklasse. Fra bygden Vestmanna sejler du til Vestmannabjergene. Sejladsen er mellem klipper og lodrette kløfter - og endda i nogle af grotterne i området. Over hovedet flyver havfuglene fra området, og du fortælles om, hvordan fuglefangst har været en vigtig del af livet for de lokale her i århundreder. Senere på dagen kører du mod Nordøerne, som er en meget flot tur med dramatiske landskaber. En sjov køreoplevelse er turen gennem den undersøiske tunnel fra Leirvík til byen Klaksvík på. Tunnellen er dekoreret med lyskunst af den kendte færøske kunstner Tróndur Patursson. Har du mod på mere, så er Viðareiði, Færøernes nordligste bygd, bestemt er et besøg værd. Du overnatter på et Bed & Breakfast på Nordøerne. (M)
8. dag: Kalsoy og Sælkvinden
I dag tager du ud til Kalsoy. En 12 kilometer lang vej går gennem øens fire tunneller, og forbinder de fire bygder på øen. På grund af denne udformning kaldes øen populært Blokfløjten. Der gøres et stop i bygden Mikladalur, som er kendt for sine kunstnere og sagaer. Her finder ud også 'Sælkvinden', som står ved havet - en flot skulptur, som henviser til det kendte sagn om hende. Du kan også besøge bygden Trøllanes længst mod nord. Her fra kan man gå ud til fyret Kallin, som har en fantastisk beliggenhed. Husk at medbringe en madpakke og drikkevarer. (M)
9. dag: Naturskønne Gjógv
Med bilen returnerer du mod øen Eysturoy, hvor du kører til den nordlige ende. Her nyder du dagen i den idylliske bygde Gjógv. Denne smukke, rolige og velbevarede landsby er idyllisk beliggende med bjerge til alle sider. Her har du flotte udsigter til Kalsoy. Med færre end 50 indbyggere, der alle bor i gamle træhuse med græsdækket tag, har Gjógv en overflod af charme. Er du heldig, kan du få øje på søpapegøjer på en gåtur langs kanten af kløften. Her kommer de frem fra deres huler, og flyver ud på havet efter føde til deres unger. For enden af kløften, ud mod det åbne hav, er det muligt at nyde udsigten fra Kronprinsesse Mary´s bænk. Du overnatter i en Bed & Breakfast på Eysturoy. (M)
10. dag: Fjorde, bygder og færøerske sweatre
I dag kan du tage på egen opdagelse. Vi foreslår, at du kører til den sydlige del af Eysturoy. Tag eksempelvis ud til bygden Oyndarfjørður, hvor du kan se Rinkusteinar - to vældige klipper, der ifølge sagnet er to fortryllede sørøverskibe, der blidt ligger og vugger frem og tilbage. Du kan også tage til Runavík, hvor du kan se den charmerende præstegård i bygden Nes. Garnforretningen Navia ligger i bygden Toftir, og har et stort udvalg af færøske trøjer og garn (M)
11. dag: Afrejse til Danmark
Efter et fantastisk eventyr rundt på Færøerne kører du tilbage til lufthavnen, hvor først bilen afleveres, inden du stiger på flyet tilbage til Danmark. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på Vágar i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger på Suðuroy i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger i Tórshavn i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger på Nordøerne i B&B inkl. morgenmad
2 overnatninger på Eysturoy i B&B inkl. morgenmad

Overnatningerne er baseret på Bed & Breakfast, men kan opgraderes til hoteller mod merpris. På Bed & Breakfast er toilet- og badfaciliteter delte.

Bemærkninger

Vandreturen til fyret Kallin på rejseplanens dag 8 skal gøres med lokal guide og skal forudbestilles.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejsen som beskrevet her er med startdato søndage. Dette skyldes bestemte færge- og turdatoer. Ønskes der afrejse på andre ugedage er dette på forespørgsel og genstand for ændringer i rejseplanens rækkefølge.

Gruppestørrelse

Rejsen er udformet som en privat tur. Der kan dog være andre rejsende på dagsturene.

maj - august

Pakkeliste

 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Evt. vejkort
 • Evt. guidebog
 • Internationalt kørekort
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Færøerne t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Dagstur til Mykines inkl. transport t/r med færge, lokal guide og frokost
 • Færgeoverfart til og fra Suðuroy
 • Sightseeing med driverguide og frokost på Suðuroy
 • Dagstur til Nólsoy inkl. transport t/r med færge og lokal guide
 • Sejltur til Vestmannabjergene
 • Færgeoverfart til og fra Kalsoy
 • 11 dages billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Tilkøbsture

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top