KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Italien.

Praktisk info om at rejse i Italien

Visumforhold og indrejsekrav
Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Italien i op til 90 dage. Dit pas skal som minimum være gyldigt under dit ophold i landet. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Italien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Italien.

Særlige indrejseregler i Italien i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Italien. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Syditalien samt øerne Sardinien og Sicilien har subtropisk middelhavsklima, som byder på varme, tørre og solrige somre. Hvis du ikke er glad for bagende sol, kan du nyde Syditaliens kystbyer i foråret eller efteråret eller søge mod det tempererede klima i Norditaliens vinmarksprydede Veneto- eller Romagnasletter. Italiens charmerende hovedstad, Rom, tager sig godt ud på alle tider af året, men med en gennemsnitstemperatur på næsten 29 grader i juli og august, vil nogle foretrække en sommerferieby ved vandet.

Se klimatabeller over vejret i Italien her.

Penge
I Italien er møntenheden euro (EUR). Især i det sydlige Italien bør du have kontanter på dig, da både restauranter og især taxachauffører samt små cafeer og kiosker ikke værdsætter kreditkort. Men som alle andre steder i verden vænner italienerne sig i stigende grad til betaling med kreditkort, og det er naturligvis også muligt at finde en hæveautomat i de store byer, men de ligger ikke på hvert et gadehjørne og opkræver desuden ofte gebyrer. Priserne i Italien er generelt lavere end i Danmark, og især lave på beklædning, alkohol og tobak. Tjek den aktuelle euro-kurs på: www.xe.com.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Italien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Italien.

Transport
Tog:
Tag toget rundt i Italien! Jernbanenettet når vidt omkring i landet, og der er mange afgange. Det nationale jernbaneselskab, Trenitalia, anbefaler at man venter med at købe togbilletter til man står på det lokale billetkontor i Italien. Nogle ruter er kendt for den skønne udsigt gennem vinduet, hvor blandt andet togturen langs vandet gennem de fem byer i idylliske Cinque Terre er en oplevelse for sig.

Til vands:
Italien er et stort land omringet af hav, så der er talrige muligheder for smukke sejlture. Du kan tage en færge fra fastlandet til Sardinien og videre til Sicilien eller opleve Amalfikysten og øen Capri fra en rolig sejlbåd i det turkisblå vand. Ej at forglemme er en romantisk tur i gondol i Venedigs brede kanaler.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Rom
Sprog: Italiensk
Klima: Tempereret i nord, subtropisk middelhavsklima i syd
Valuta: Euro
Religion: Katolicisme (med den katolske kirkes højsæde i Vatikanstaten, lige i midten af Rom)


Information om Italien

Den famøse støvle
Italien er et stort solskinsland, som har noget for enhver smag. Fra badeferier på de store øer Sicilien eller Sardinien til skitur i Norditaliens spidse Alper. Et verdenskendt køkken, smuk natur, populære fodboldhold og lækre strande er i vente, når du kommer til Italien.

Romantiske vingårde
Du cykler på en bred landevej. Til begge sider tårner vinstokke med grønne blade sig op og folder deres ranker ud på snorlige rækker. Ikke langt forude ligger et stort hus i brune mursten. I haven står et opdækket langbord i skyggen af nogle stedsegrønne cypres-træer. Huset er en toscansk vingård, og ligesom mange andre vingårde over hele Italien åbner den dørene for overnatning, lækre måltider og ikke mindst vinsmagninger. En ferie i Italiens vindistrikter byder både på skøn natur og et særligt indblik i den italienske kultur.

Amalfikysten
Få timers kørsel fra vulkanen Vesuv og de kendte byer Napoli og Pompeji ligger en funklende perle. Nærmere bestemt en perlekæde. Kæden kaldes Amalfikysten og består af smukke byer med pastelfarvede huse bygget på naturskønne klippeskrænter. Gå på opdagelse i den bjergtagende natur eller i byernes smalle, stejle gader og romantiske restauranter. Kyststrækningen er et fortryllende syn, især fra søsiden hvor du ser byerne i deres fulde pragt.

Italiens kendte køkken
Italiens mad kan du finde over hele verden. Men ingen andre steder smager den lige så godt som på en norditaliensk vingård eller på en lille, familieejet ’ristorante’ i en romantisk sidegade i Rom. Stærk morgenkaffe, sprøde tomater, lokalproduceret vin, gelato, parmaskinke, parmesan, pizza, pasta og rigeligt med hvidløg. Du behøver bestemt ikke tage sulten hjem fra Italien.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Kasper Toft, Rejsekonsulent

Kasper Toft

Rejsekonsulent

kato|jr.dk

Emil Lindhard Madsen

Rejsekonsulent

emli|jr.dk

Sofie Madsen

Rejsekonsulent

soma|jr.dk
Til top