KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
9 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 10.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter i storbyen Milano, hvor der er lagt op til madoplevelser og sightseeing. I Milano gør man god figur – fare la bella figura – og det er ikke uden grund Italiens centrum for både mode og design. Fra Milano går turen med tog op til bjergene, hvor et ægte vandreeventyr venter forude. Brenta er et af de mest ikoniske områder af de italienske Dolomitter, og de hæsblæsende klippeformationer har sågar sikret området en plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Dolomitterne kaldes også for ’De Blege Bjerge’ grundet deres lyse og grålige farver. Ved solopgang og solnedgang tager klipperne dog mere varme og rødlige toner, og de stejle klippebjerge tårner sig imponerende mod himlen. Det er ikke kun klippernes imponerende farver og former, der gør Brenta til et optimalt sted at opleve Dolomitterne. Det er nemlig også i Brenta-dolomitterne, at du finder Via delle Bocchette, der er kendt som et af Alpernes mest avancerede systemer af ’Via Ferrate’. Disse beskyttede og dramatiske klatreruter tager dig ad smalle bjergskråninger og under majestætiske tinder i nogle af de mest betagende alpine omgivelser. Rejsen inkluderer en dag med en professionel vandreguide, der fører dig sikkert gennem Bocchette Centrale, som uden tvivl vil være et højdepunkt på rejsen.

Få information og fakta om Italien her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her.

Bedste rejseperiode

Det bedste tidspunkt at vandre i Dolomitterne er mellem juni og september, da det her er mest sandsynligt at være fri for sne, og dermed er både stier og passager mere farbare.

Dolomitterne oplever milde somre, hvor gennemsnitstemperaturen i juli og august sjældent overgår 25 grader. I juni og september er gennemsnitstemperaturen omkring 20 grader i dagtimerne.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Dolomitterne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Milano
Du rejser i dag fra Danmark og ankommer senere samme dag til Milano. Ved ankomst finder du selv vej til dit hotel og har resten af dagen til at udforske byen.
2. dag: På egen hånd i Milano
Milano er Italiens andenstørste by og her er altid fart over feltet. Det er en industriby, der er særligt kendt for produktion, design og mode. Selvom det kan virke som en travl storby, så har milaneserne også fokus på det gode liv – i Milano gør man god figur (la bella figura), og tøjet, håret og solbrillerne sidder rigtigt. I løbet af en travl dag er der altid tid til en kop espresso, en god frokost og en aperitivo inden aftensmaden. Det er intet tilfælde, at Campari-drikken stammer fra Milano, og uanset om du drikker en iskold negroni på en hip bar i Niviglio-området eller på Camparis egen cocktailbar i byens centrum, vil den klassiske cocktail stå perfekt til de stilede omgivelser. Milano er også et perfekt sted at udforske det italienske køkken. Milanos mest kendte retter er ossobucco og risotto alla milanese (en risotto lavet med safran), men den moderne by gemmer på restauranter med mad fra alle egne i Italien og selv ikke-italienske restauranter! Milano er ikke kun mad og drikke, og din tid i byen får hurtigt ben at gå på. Du skal selvfølgelig opleve de største kendetegn som domkirken med de mange spir og Galleria Vittorio Emanuelle II, som er Italiens ældste shopping-galleri. For kunstinteresserede er et besøg i den moderne kunstsamling, Fondazione Prada, en stor oplevelse – og af mere klassisk kunst, så huser Milano selve ’Den sidste nadver’ af Leonardo Da Vinci (men sørg for at booke billet på forhånd!).
3. dag: Milano - Madonna di Campiglio
I dag begynder du din rejse mod de italienske alper og Dolomitterne. Den første del af rejsen foregår med tog til byen, Trento. Undervejs vil du skulle skifte i Verona. Fra Trento kører et lokaltog dig videre mod bjergene, og undervejs bytter du toget ud med en bjergbus, der kører dig ad de snoede veje og gennem smukke landskaber til landsbyen, Madonna di Campiglio. Billetterne til Trento har vi inkluderet i rejsen – på lokaltransporterne køber du selv billetten undervejs. Ved ankomst til Madonna di Campiglio checker du ind på dit hotel, hvor du får en god nats søvn inden morgendagens vandreoplevelser. (A)
4. dag: Vallesinella-vandfaldene og mødet med dolomit-klipperne
I dag er det blevet tid til dit vandreeventyr i Dolomitterne. Start dagen med en solid morgenmad og en kop cappuccino, inden du tager lokalbussen et par stop til endestationen, der også er udgangspunkter for dit trek. Dagens vandring går gennem tæt nåletræsskov og langs den fredfyldte Sarca di Vallesinella-flod. Efter et stykke tid når du også Vallesinella-vandfaldene, der løber smukt mellem skovens træer og klippeformationer. Du bevæger dig op langs vandfaldene ad små træbroer og smalle stier. Ruten går herefter stødt opad gennem skoven, indtil du når en lille åbning, hvor der ligger en bjerghytte. Her kan du gøre stop til en god italiensk frokost. Dolomitternes køkken er en skøn blanding af solid alpemad og de italienske køkkentraditioner. Glæd dig til røgede skinker, alpeoste, pasta og god italiensk vin – frokosten kan med fordel sluttes af med en espresso, inden næste del af dagens vandrerute. Senere på dagen når du til enden af skoven i ca. 2000 højdemeter. Her skifter landskabet dramatisk, og du vil pludselig finde dig omgivet af de typisk lysegrå og golde nuancer af dolomit-klipperne. Midt i de dramatiske omgivelser finder du aftenens ’rifugio’, hvor du får serveret aftensmad og får en god nats søvn inden morgendagens nye udfordringer. (M,A) Trekkingtid: Cirka 3 timer
5. dag: Bjergtagende landskaber for foden af Crozzon di Brenta
Du begynder dagen med morgenmad i bjerghytten, inden vandreskoene igen snøres. Dagens rute starter med en lille nedstigning fra hytten mellem klippesten og nålebuske. Den lille sti er forbundet til den panoramiske hovedsti, der følger bjergsiderne, mens det går op og ned i det stenede landskab. Du kommer til et mere grønt område, hvor en lille alpehytte ligger med udsigt til det imponerende bjerg, Crozzon di Brenta. Her har du mulighed for at spise frokost i de vidunderlige omgivelser. Senere går stien igen opad mod aftenens overnatningssted, der ligger midt i et naturligt amfiteater af dramatiske og vertikale klippevægge. Nyd en god aftensmad og gør dig klar til morgendagens eventyr på ’Via Ferrata’. (M,A) Trekkingtid: Cirka 3 timer
6. dag: Via Ferrata-vandring på Bocchette Centrali.
Efter dagens morgenmad er det blevet tid til at prøve kræfter med de italienske Via Ferrata-ruter. Du møder din guide ved bjerghytten og sammen begiver I jer først på en let vandring hen over et stykke gletscher. Her møder I starten på Via Ferrata’en og bliver briefet omkring sikkerheden på ruten. Bocchette Centrali er en af de mest velbyggede og dramatiske af Dolomitternes Via Ferrata’er, og du kan glæde dig til nogle bjergtagende og hæsblæsende timer langs stejle klippeskranter og lodrette klippevægge. Undervejs vil du kunne nyde den smukke udsigt over Molveno-søen og en spektakulær passage under bjergtoppen, Campanile Basso. Ved rutens slutning er der ikke langt til aftenens hytte, hvor velfortjent aftensmad og hygge venter. (M,A) Trekkingtid: Cirka 5,5 timer (heraf 3,5 time på Via Ferrata)
7. dag: Retur til Madonna di Campiglio
Efter morgenkaffen og noget at spise, er det i dag blevet tid til, at du igen bevæger dig ned mod dalene. Fra dit ’refugio’ går dagens rute ad komfortable og velafmærkede stier, der fører dig ud af det stenede dolomit-landskab og tilbage til de mere frodige skovområder. Dagens mål er udkanten af Madonna di Campiglio, hvor du kan bruge resten af dagen til at besøge landsbyens små butikker – eller til bare at slappe af efter nogle fantastiske dages vandring. (M,A) Trekkingtid: Cirka 3 timer
8. dag: Madonna di Campiglio - Bergamo
Du forlader i dag Dolomitterne og Madonna di Campiglio. Med bus og tog går rejsen til Bergamo, hvor du har en enkelt overnatning inden din flyvning retur til Danmark. Bergamo har en charmerende historisk bymidte, som kaldes ’Città Alta’ – den høje del af byen. Brug eventuelt din aften på at tage kabelbanen op til den gamle bydel, hvor du finder masser af gode spisesteder gemt i de historiske gader. (M)
9. dag: Afrejse fra Italien og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at rejse hjem efter nogle spændende dage i Italien. Hvis du ønsker det, kan opholdet i Bergamo forlænges – eller vi kan hjælpe dig med at fortsætte eventyret rundt i støvlelandet. Tal med din rejsekonsulent om mulighederne.

Overnatninger

2 overnatninger i Milano på et 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
2 overnatninger i Madonna di Campiglio på et 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
3 overnatninger i bjerghytter (refugio) undervejs på vandreturen
1 overnatning i Bergamo på et 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse

I Dolomitterne findes de særprægede refugio-hytter. Her er ingen veje, så hytterne benyttes udelukkende af vandrere. De er simple indkvarteringssteder, som ligger smukt og isoleret i bjergene. Her spiser gæsterne i det store fællesrum, og overnatter i værelser af forskellige størrelser med fælles toiletfaciliteter. Mange af hytterne har ikke private værelser, men fler-sengsværelser og sovesale fra 6 personer og opefter. Man skal derfor være komfortabel med dette såfremt man ønsker at trekke i Dolomitterne.

Der kan ikke gives garanti for bestemte værelsesforhold undervejs på denne trekkingtur.

Bemærkninger

For at få den bedste oplevelse, skal du være komfortabel med at vandre i gennemsnit 4 timer og med op til 800 m i total stigning. Vandreturen vil hovedsageligt være på velholdte stier med retningsskilte, men nogle vil også være på udsatte- eller stejle skråninger. Rejsen kræver god fysisk form, og du bør ikke lide af højdeskræk - særligt går klatringen på Via Ferrata ad stejle bjergsider med dramatiske udsigter.

Det er et krav at man medbringer egen lagenpose til bjerghytterne i Dolomitterne, denne skal medbringes hjemmefra. Husk, at Jysk Rejsebureau tilbyder rabat på køb af rejseudstyr, når du booker en rejse hos os.

Denne vandretur kan også foretages af familier med (større) børn. Via Ferrata-klatringen kræver en minimumshøjde på 1,50 meter, og vi anbefaler, at børnene er minimum 12 år gamle.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle vandreture, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (for yderligere information henvises til Statens Serum Institut).

Turen kan både starte og stoppe i henholdsvis Milano og Bergamo, da begge byer har gode togforbindelser til Dolomitterne.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

juni - september

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller og solcreme
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Egen sovepose
 • Vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer
 • Guidebog
 • Italiensk parlør
 • Bøger
 • Evt. lagenpose

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Milano // Bergamo - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 1 dag med professionel engelsktalende vandreguide
 • Udstyrsleje til klatring på Via Ferrata - udleveres på hotellet i Madonna di Campiglio
 • Togbilletter fra Milano til Trento og Trento til Bergamo
 • Landkort over området og informationsmateriale omkring trekkingturen
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Italien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Billetter til lokaltoget (cirka 10 Euro per billet)
 • Billetter til lokalbusser (cirka 3 Euro per billet)
 • Pladsbilletter på togstræk
 • Citytax i Milano, Madonna di Campiglio og Bergamo
 • Lagenpose (obligatorisk at medbringe til bjerghytterne)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top