KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
20 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Toget er det perfekte transportmiddel til at komme rundt i Italien. Landet er forbundet med både lokaltog og de lynhurtige FrecciaRossa-toge, der forbinder landets store byer med en hastighed på op til 300 km/h. Togstationerne er centralt placeret i de gamle byer, og du slipper for at manøvrere en bil gennem den italienske trafik og små snørklede gader i gamle bydele.

Rejsen starter i det nordlige Italien fra stilfulde Milano til romantiske Venedig. Herfra går turen mod Toscana og historiske Firenze, der byder på både fantastiske museer og kulinariske oplevelser. Næste stop er Italiens hovedstad, Rom. Byen er kendt som Den Evige Stad, og de historiske attraktioner står i kø for at blive udforsket. Husk at gøre stop mellem alle seværdighederne til en kop god kaffe med byens lokale. Længere mod syd møder du et helt andet Italien, når toget ankommer til Napoli. Her opleves byens gamle centrum som en charmerende labyrint af osende scootere, travle pizzeriaer og lokale napolitanere, der nyder byens kaos med en forfriskende aperitivo. Fra Napoli tager du toget til Sorrento, der ligger ved den sceniske Amalfi-kyst. Her får du en autentisk italiensk oplevelse, når du overnatter på en lokal citronfarm. Rejsen går videre mod syd med aftentog mod Sicilien. Du overnatter på toget og ankommer veludhvilet til Palermo. Rejsen slutter med nogle dage på skønne Sicilien i den travle og mangfoldige Palermo.

Mulighederne er mange, når man rejser med tog i Italien, da jernbanenettet er stort, så dette forslag er bare et muligt bud på, hvordan din rejse kan sammensættes. Hvis du ønsker en anden rute, skræddersyes denne personligt i samarbejde med din rejsekonsulent.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Syditalien og Sicilien har subtropisk middelhavsklima, som byder på varme, tørre og solrige somre. Hvis du ikke er glad for bagende sol, kan du nyde Syditaliens kystbyer i foråret eller efteråret eller søge mod det tempererede klima i Norditaliens vinmarksprydede Veneto- eller Romagnasletter. Italiens charmerende hovedstad, Rom, tager sig godt ud på alle tider af året, men med en gennemsnitstemperatur på næsten 29 grader i juli og august, vil nogle foretrække en sommerferieby ved vandet.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Italien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Milano
Du flyver fra Danmark til Milano i Norditalien, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Milano tager du lufthavnstoget eller en taxa til dit centralt beliggende hostel. Her har du base de næste par dage, mens du har tid på egen hånd til at udforske byen.
2. dag: På opdagelse i Milano
Milano er måske Italiens mest moderne metropol. Byen er kendt for sit forretningsliv, hvor særligt mode- og designbrancherne er kendt uden for landets grænser. Dele af byen har et mere moderne og industrielt udseende, men samtidig er centrum af byen fyldt med smukke historiske bygningsværker. Særlig kendt er selvfølgelig byens domkirke med de mange karakteristiske spir og statuer. I Milano er det vigtigt at ”fare la bella figura”, som er italiensk for at tage sig god ud. Dette gør sig særligt gældende, når man om aftenen begiver sig ud på nogle af byens mange gode spisesteder eller i det pulserende natteliv. (M)
3. dag: Tog fra Milano til Venedig
I dag siger du farvel til Milano for at tage toget cirka 2,5 timer mod øst til Venedig. Du sørger selv for transport til togstationen, hvorfra du har et direkte tog. Venedig er en bilfri by, og det er både praktisk og en helt særlig oplevelse at ankomme til byen med tog. Toget kører over broen, Ponte della Libertà, og ankommer centralt til Santa Lucia-togstationen i Venedig. (M)
4. dag: På egen hånd i eventyrlige Venedig
Byen Venedig er bygget på mere end 100 små øer i den venetianske bugt. De 150 kanaler og cirka 400 broer giver byen en helt særlig atmosfære, og Venedig er måske Italiens mest imponerende by. De største seværdigheder tæller den smukke Rialtobro over Grand Canal samt Markuspladsen, der huser både Dogepaladset og den smukke Markuskirken. Uanset hvor du går, er byen spækket med smukke bygningsværker, små hyggelige pladser og charmerende spisesteder. Særligt i de lidt mindre travle gader, kan du være heldig at finde unikke kulinariske oplevelser. Men pas på; det er nemt at fare vild i byens små gader og kanalsystem. Har du tid tilovers, kan du overveje en halvdagstur til den nærtliggende ø, Burano. Øen er særligt kendt for sine farverige huse og afslappede restauranter, der serverer de lækreste friskfangede fisk. Herudover er øen mindre kendt, og i højsæsonen oplever byen langt færre besøgende end Venedig.
5. dag: Tog fra Venedig til Firenze
I dag siger du farvel til Venedig og tager toget videre til Firenze. Togstrækket tilbagelægges på lige godt 2 timer på et af de italienske hurtigtog. Du ankommer til Santa Maria Novella-Stationen centralt i Firenze. Stationen er bygget i marmor og står i sin karakteristiske modernistiske form i skarp kontrast til Firenzes ellers klassiske renæssancestil.
6.-7. dag: På opdagelse i Firenze og Toscana
Historiske Firenze er næste stop på turen. Denne renæssanceby er et sandt overflødighedshorn af kultur, arkitektur og gastronomi. Byen er bygget op omkring floden Arno, og huser utallige smukke, gamle bygninger. Når du bevæger dig rundt i Firenze, vil det føles som om, at du har taget et skridt tilbage i tiden. Faktisk er hele byens centrum UNESCO-bevaret. Santa Maria del Fiore-Katedralen er byens varetegn. Kirkens smukke kuppel var engang verdens største. I dag rager den stadig op over byens gamle tage, og kan genkendes fra lang afstand. Derudover kan du også opleve Uffici-gallerierne, der huser nogle af verdens mest kendte kunstværker (husk at få din rejsekonsulent til at booke billetter på forhånd) eller den smukke Ponte Vecchio, hvor små butikker ligger side om side og balancerer faretruende på broen. Firenze er også et gastronomisk centrum for Italien, hvilket du hurtigt oplever med en tur på madmarkedet på Mercato Centrale eller på en af byens små spisesteder. Du kan også følge Italienerne til gaden Via dei Neri. Her finder du ved frokosttid de mest fantastiske panini med tørret skinke, men forvent at stå i kø – italienerne venter gerne længe på god kvalitet. Fra Firenze er er der mange muligheder for spændende dagsture. Tag for eksempel op til Fiesole en aften for at nyde god mad og en romantisk udsigt over Firenze, der kan ses nede i dalen. Regionaltog tager dig også nemt til Pisa og Pisatårnet eller til flotte Siena, der er særligt kendt for sit rådhus og rådhusplads, der siges at have været inspiration for Københavns Rådhus. Jysk Rejsebureau kan også være behjælpelig med at booke vinture til den kendte Chianti-region, der ligger i køreafstand fra Firenze.
8. dag: Tog fra Firenze til Rom
Det bliver hårdt at tage afsked med Firenze, men rejsen går i dag videre mod Rom. Der er forskellige togtyper, som kan benyttes til denne rejse. Lad landskabet flyde langsomt forbi med et regionaltog eller tag et hurtigtog, og du står i Italiens hovedstad på under 2 timer.
9.–10. dag: Historie og sightseeing i Rom
De næste dage har du til at opleve Den Evige Stad, Rom. Her venter mere end 3000 års historie på at blive udforsket. I Roms centrum finder du bl.a. Colosseum, hvor gladiatorerne i gamle dage kæmpede for deres liv. Ved siden af ligger Forum Romanum, hvis ruiner vidner om Romerrigets storhedstid – og fald. Du kan heller ikke besøge Rom uden at skulle forbi den Spanske Trappe eller kaste en mønt i Trevi-fontænen. Et ekstra land kan også tjekkes af din ”bucketliste”, når du besøger Vatikanstaten. Her rejser Peterskirken sig storslået over byens tage, og den er ikke mindre imponerende, når du bevæger dig indenfor. Rom er dog også meget mere end historie og seværdigheder. Rundt i byen ligger små hyggelige pladser med skønne spisesteder og kaffebarer. Rom har også nogle fantastiske markeder. For eksempel Mercato Trionfale, hvor næsten 300 stande sælger alt fra friske grøntsager til lækre oste og lokale vine. Som landets hovedstad er Rom også fuld af aftenliv med både gode cocktailbarer og restauranter. Tag gerne over Tiberen til bydelen Travestere, der med sin afslappede atmosfære byder på både innovative og klassiske trattorie.
11. dag: Tog fra Rom til Napoli
Efter nogle spændende dage i Rom går toget videre syd mod Napoli. Strækket tager lidt under 1,5 timer, og du får mulighed for at snuse lidt rundt i byen på egen hånd efter at have indkvarteret dig på dit hostel.
12. dag: Oplevelser og pizza i Napoli
I Napoli kan du for alvor mærke, at du er kommet til det sydlige Italien. Napolis gamle bydel er ganske karakteristisk for byen med små snoede veje, masser af små spisespiser og charmerende kaos. Det siges, at pizza stammer fra Napoli. Man er i hvert fald ikke i tvivl om, at byen serverer verdens bedste pizza. Via Tribunali er særligt kendt for sine historiske pizzeriaer, og her kan du godt risikere at vente længe på et bord. Men fortvivl ej; ventetiden fordrives nemt sammen med de lokale over en Aperol. Det er oplagt at tage en tur op på Posilipohøjen. Napoli ligger smukt placeret, og fra Posilipo har du fantastisk udsigt over bugten, øerne, Vesuv-vulkanen og Monte Faito-bjergene. Har du mere tid, er en dagstur til Vesuv-vulkanen og Pompei en oplagt mulighed fra Napoli. Pompei er Europas mest fascinerende arkæologiske plads. Da Vesuv gik i udbrud for næsten 2.000 år siden blev det meste af Pompei begravet. Resultatet er, at du i dag kan bruge timevis på at gå på opdagelse i de velbevarede ruiner.
13. dag: Med lokaltoget fra Napoli til Sorrento
Fra Napoli tager du lokaltoget til hyggelige Sorrento, der ligger på Sorrentohalvøen. Der er ikke noget at sige til, at denne by er en populær turistdestination. Byen er relativt lille, så det er nemt at gå rundt mellem lokale butikker og restauranter, og ved kysten serveres flotte panoramaudsigter over bugten
14.-15. dag: Gårdophold ved Amalfikysten
De næste dage kommer du tæt på italienerne, når du overnatter på en lokal citronplantage ved Sorrento – et såkaldt agriturismo. Her møder du Giuseppe, Ida og deres to børn, Luigi og Valentina. Blandt venner, går Giuseppe faktisk under navnet Peppino. Og under opholdet på gården vil det netop føles som at være hos venner. Familien sørger for en skøn morgenmad med råvarer fra deres eget landbrug ,og dagene kan herefter bruges til at opleve området eller bare at nyde den rolige atmosfære blandt de aromatiske citrontræer. Fra Sorrento er der masser af gode muligheder for dagsaktiviteter. Du kan blandt andet besøge de charmerende byer, der ligger langs den smukke Amafikyst. Mest kendt er Positano, hvor byens gamle huse er bygget op ad de stejle bjergsider. Det kan også anbefales at besøge mindre turistede byer, som Ravello, der har bevaret sit lokalliv i stor udstrækning. Er du til aktive oplevelser, byder området på noget af Italiens bedste trekking. Tag for eksempel trekket ”Sentiero degli Dei” fra Bomerano til Nocelle. Navnet betyder ”Gudernes Sti”, og det er nemt at forestille sig, hvor navnet kommer fra, når man oplever den dramatiske udsigt langs de små stier, der snor sig højt over Amalfikysten. Trekket slutter belejligt ved Positano, hvor fra du kan tage en offentlig båd den flotte vej tilbage til Sorrento. (M)
16.-17. dag: Nattog til Sicilien
Fra Sorrento tager du toget tilbage til Napoli. Her skifter du til nattoget mod syd, der skal tage dig til Sicilien. Du overnatter ombord på toget. Toget tager dig hele vejen til Villa San Giovanni på fastlandets sydspids. Her kører toget ombord på en togfærge, så rejsen kan fortsætte til Sicilien. Om morgenen ankommer du veludhvilet til Palermo. (M)
18.-19. dag: Oplevelser i Palermo
Velkommen til skønne Sicilien og travle Palermo. Byen er et virvar af kultur, historie og siciliansk solskin. Med sin placering som en af de sydligste byer i Europa er Palermo en spændende og mangfoldig by, hvor man rundt i byen kan se indflydelse fra mange forskellige civilisationer. Det er en yderst levende by med masser af liv på byens spisesteder, cafeer og markeder. Af arkitektur byder byen på fine oplevelser, hvor særligt Palermos domkirke og teater er noget helt specielt. Teatret; Teatro Massimo er særlig kendt fra den sidste af Godfather-filmene. Du får nemt dagene brugt med sightseeing, shopping og måske bare en god flakse siciliansk vin på en af byens barer. Generelt er Sicilien et helt fantastiske turistmål. Naturen er storslået og afvekslende med appelsinlunde, vingårde og blomstrende bougainvillea, når man mindst venter det. Det er også på Sicilien, hvor du finder Europas største aktive vulkan, Etna. Har du ekstra tid, kan rejsen nemt forlænges med nogle dage til at opleve mere af Sicilien.
20. dag: Afrejse fra Palermo og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Italien for denne omgang og bevæge sig mod lufthavnen i Palermo. Hvornår du ankommer i Danmark, afhænger af flyselskabet og dets flytider.

Overnatninger

2 overnatninger på Quo Hostel i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Milano
2 overnatninger på Generator Hostel Venice i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Venedig
3 overnatninger på Hostel Plus Firenze i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Firenze
3 overnatninger på Hostel Generator Rome i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Rom
2 overnatninger på Bed&Breakfast B&B Medea i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Napoli
3 overnatninger på lokal farmstay i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Sorrento
1 overnatning på nattog mellem Napoli og Palermo.
3 overnatninger på A Casa di Amici Boutique Hostel i dobbeltværelse med eget bad og toilet i Palermo

Rejseforslaget er baseret på ovenstående overnatningsstandard, men Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Bemærkninger

Børn under 11 år rejser gratis på togene, når de følges med en voksen, der har gyldigt togpas. Dette gør også rejseformen ideel for familier.

Der er ikke inkluderet sovekupé på togrejsen mellem Napoli og Palermo. Dette kan bookes mod merbetaling. Der er ikke inkluderet pladsbilletter på togene. Dette kan bookes mod merbetaling.
Lokaltoget mellem Napoli og Sorrento er ikke inkluderet, da det kun kan bookes lokalt. Pladsbillet behøves ikke.

Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas i Italien af forskellig varighed, som gør det økonomisk fordelagtigt, når du rejser med tog i landet. Ydermere kan vi tilbyde Interrail-togpas, hvis du ønsker at rejse med tog gennem flere lande.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

april - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Evt. vejkort
 • Italiensk parlør
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. snorkeludstyr
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Milano // Palermo - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Togpas rundt i Italien som beskrevet ifølge program på 2. klasse
 • Farmstayoplevelse i Sorrento inkl. overnatninger
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Italien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Togbilletter til lokaltoget mellem Napoli og Sorrento (kan kun bookes lokalt)
 • Pladsbilletter på togstræk
 • Sovekupé på nattoget mellem Napoli og Palermo (kan bestilles på forhånd)
 • Citytax undervejs på overnatningerne - prisniveau er i gennemsnit 40,- kroner per værelse per overnatning

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top