15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Toscana er bakkede landskaber, gamle oliventræer, uendelige vinmarker og historiske middelalderbyer. Alt dette, kombineret med noget af støvlelandets bedste mad, gør regionen oplagt til en rejse for livsnydere. Måske har du været i Toscana før – måske er det første gang, du stifter bekendtskab med denne skønne destination. Under alle omstændigheder er Toscana altid et besøg værd, og på denne rejse kommer du godt rundt i regionens kroge med særligt udvalgte overnatninger i charmerende småbyer.

Rejsen starter i Firenze, hvor du bor i byen Fiesole. Med sin placering i bakkerne udenfor Firenze har du frisk luft, dejlige spisesteder og en udsigt ned over byen, der kommer til at tage pusten fra dig. Din rejse går herefter forbi Pisatårnet og mod den charmerende by Lucca, hvor gamle bymure omkranser den historiske bymidte. Herefter kører du mod syd, hvor historiske byer dukker frem i det smukke landskab. Du skal for eksempel opleve middelalderbyen Volterra og de snørklede gader i Pitigliano.

Rejsen går herefter mod Toscanas vinland. I Montepulciano bor du i en af de smukke gamle bygninger, og du har masser af muligheder for at køre på vinsmagning i dalene i rundt om byen. Rejsen slutter af med manér med et ophold på et økologisk agriturismo lige uden for den lille landsby Panzano in Chianti. Her bliver du modtaget som familie hos Roberto, Jussara, Yara og Sara, der driver det lille landsted og pensionat midt i Chianti-områdets storslåede landskab.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Klimaet i Toscana er generelt mildt, men med visse forskelle afhængigt af geografi og topografi. Kyst og dale har tendens til at have varmere somre end bakker og bjerge, selvom kysten drager fordel af brisen fra havet. Hovedbyen Firenze oplever generelt godt vejr med relativt milde vintre og varme, solrige somre.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Toscana er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Toscana kan være omskifteligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Firenze, hvor der er ankomst senere samme dag. Ved ankomst til Firenze afhenter du din lejebil og kører den korte tur til Fiesole
2.-3. dag: På egen hånd i Fiesole og Firenze
Den romantiske landsby, Fiesole, ligger i bakkerne nord for Firenze. Byens høje placering giver en eventyrlig udsigt over Firenze. Nede i dalen ses byens gamle huse og domkirkens kuppel, der troner over renæssancebyen. Kunstnere og forfattere har i hundredvis af år været draget af Fiesoles charme. I dag er det en populær destination for både turister og lokale. Særligt byens spisesteder og fantastiske udsigter er et trækplaster. Du bor på en historisk herregård lige uden for Fiesole. Her kan du også nyde en god middag lavet med lokale råvarer – alt sammen serveret med udsigt over Firenze. Inde i Fiesole kan du opleve byens gamle romerske teater, og nyde fantastisk mad på landsbyens hyggelige restauranter. Det kan også anbefales at tage forbi Casa del Popolo, folkets hus, og nyde en eftermiddags-aperitivo med de lokale. Nedenfor Fiesole lokker Firenze med masser af spændende oplevelser. Hele Firenzes centrum er UNESCO-bevaret, så en tur til fods gennem Firenzes smalle gader føles som en rejse tilbage i tiden. Overalt er der smukke, historiske bygninger, små spisesteder og spændende markeder. Byens vartegn er Santa Maria del Fiore-Katedralen, hvis majestætiske kuppel rager op over de historiske tage som et sandt symbol på renæssancen. Firenze byder også på nogle af verdens mest kendte museer. Du må for eksempel ikke snyde dig selv for et besøg på Uffizi-gallerierne, der huser nogle af verdens mest kendte kunstværker (husk at få din rejsekonsulent til at booke billetter på forhånd). Byen er også Toscanas kulinariske centrum, og en tur rundt i Firenze bør centrere omkring byens fantastiske madoplevelser. Tag forbi Mercato Centrale, hvor du vil blive imponeret over de mange friske madvarer. Til frokost kan du følge de lokale til Via dei Neri, hvor der hele dagen langes lækre panini spækket med tørret skinke over disken fra byen mest kendte prosciutteria’er. Hvis du kan spise mere, så ligger byens bedste gelateria belejligt i samme gade.
4. dag: Fra Fiesole til Lucca
Efter nogle spændende dage i Fiesole og Firenze kører du nu mod vest. Turen til Lucca tager en times tid. Her bliver du indkvarteret på et lille lokalt Bed & Breakfast, hvor du finder dig til rette. Luccas mange små gader, gemte lokale restauranter og sjove butikker gør det oplagt at opleve byen til fods, så resten af dagen har du til at snuse indtryk til dig på egen hånd.
5. dag: Bag bymurene i Lucca og tur til marmorbjergene
Den lille charmerende by, Lucca, ligger gemt bag tykke bymure. Byen er særligt kendt for den smukke Piazza dell’Anfiteatro. Her ligger restauranter side om side på den elipseformede plads, og de lokker alle med kolde aperitivi og romantisk opdækkede borde. Lucca har stor historisk betydning helt tilbage fra romertiden og frem til i dag, og en rundtur i byen vil give indblik i dette. Skulle du have tid til overs, kan du køre på dagstur til de hvide marmorbjerge ved Carrara. Ved disse majestætiske bjerge har man udvundet marmor siden før vores tidsregning. Selveste Michelangelo siges at have brugt marmor fra Carrara. I dag er der stadig cirka 100 aktive marmorbrud, der producerer noget af verdens fineste marmor. Du kan med fordel tage en lokal guidet tur, så du slipper for selv at køre imellem bjergene. (M)
6. dag: Fra Lucca via Pisa til Volterra
Fra Lucca fortsætter rejsen sydpå. Du kan med fordel køre via Pisa for at besøge den imponerende katedral og det ikoniske skæve Pisatårn. Hele køreturen til Volterra tager halvanden time, så der er god tid til frokost på vejen. Du skal bo inden for middelalderbyens gamle bymure, hvor der er en helt særlig stemning, når eftermiddagen og aftenen melder sin ankomst. Nyd en slentretur mellem håndværksbutikkerne i de gamle gader og byens gode spisesteder. Har du set Twilight-filmene, kan Volterra synes bekendt. Byens dramatiske bygninger danner nemlig ramme om de populære film (M)
7. dag: Fra Volterra via de varme kilder i Saturnia til Pitigliano
Fra Volterra fortsætter dit italienseventyr mod det mindre kendte Sydtoscana. Læg gerne vejen forbi den lille by Saturnia, der er kendt for sine termiske bade. Her finder du Terme di Saturnia, hvor du kan købe dig adgang til en afslappende dag i de varme, svovlholdige bade og tilhørende spa. Du overnatter på et lille bed & breakfast i den lille by Pitigliano. (M)
8. dag: Pitigliano
Det sydlige Toscana gemmer på nogle oldgamle byer, som er langt mindre besøgt end Toscanas klassiske destinationer. Pitigliano balancerer på et snævert klippeplateau, hvor de gamle bygninger nærmest er bygget ind i bjerget. Det siges, at området har været beboet helt tilbage fra 2000 år før vores tidsregning, og på byens museer kommer historien helt tæt på. Pas på, at du ikke farer vild, når du bevæger dig gennem byens mange smalle, brostensbelagte gader og rundt om hjørner af små, snoede trappetrin. Har du mere tid til rådighed kan du også køre til den nærtliggende by, Sorano, der ligeledes gemmer på oldgammel historie og toscansk charme. (M)
9. dag: Fra Pitigliano til Montepulciano
Fra Pitigliano kører du gennem det smukke landskab mod byen Montepulciano. De fleste forbinder Montepulciano med skøn rødvin, og området er da netop kendt for sine mange vingårde. (M)
10. dag: Montepulciano
I Montepulciano bor du i et ægte gammelt palazzo midt i byens historiske centrum. Bygningens historie kan dateres helt tilbage til 1500-tallen, men er sidenhen blevet renoveret og ombygget til et charmerende hotel, hvor ejerne, Caroti-familien, vil tage venligt imod jer. Brug dagen på at køre på eventyr i de omkringliggende dale, Val di Chiana og Val d’Orcia. Her ligger vingårdene spredt i de smukke omgivelser, og lader dig smage områdets fantastiske Vino Nobile di Montepulciano. Er du ikke vintørstig, kan du tage turen til den nærliggende sø, Lago Trasimento og den charmerende landsby Castiglione del Lago. (M)
11. dag: Fra Montepulciano til Chianti
Efter et par dejlige dage i Montepulciano går turen nu igen mod nord. Dagens mål er Panzano in Chianti, men undervejs kan du gøre stop i Siena. Her er hele den centrale bydel en labyrint af smalle, brostensbelagte gader, der snor sig mellem oldgammel arkitektur – meget af den i en gotisk stil. Siena er nok mest kendt for Piazza del Campo og byens rådhus. Det siges, at Københavns Rådhusplads er inspireret af netop denne smukke plads. Det sidste overnatningssted på rejsen bliver helt sikkert ét af højdepunkterne. Tre kilometer nede ad en smal grusvej fra landsbyen, Panzano, finder du det økologiske agriturismo, som skal være dit hjem de næste dage. Et agriturismo er et landsted, der er omdannet til at kunne huse besøgende, og hos Roberto, Jussara og deres to døtre vil du føle dig som en del af familien. Landstedet ligger mellem skønne vinmarker og plantager af gamle oliventræer. Den tilhørende pool ligger fantastisk og indbydende – men du kan være sikker på, at dine værter også er ivrige efter at fortælle om områdets mange turmuligheder.(M)
12.-14. dag: Panzano in Chianti
Fra dit agriturismo kan du tage turen over til naboen, der driver økologisk vinproduktion. Han vil helt sikkert gerne fortælle dig om produktionen, og du kan smage på de dejlige Chianti-vine. Brug gerne en dag eller to i Panzano, som er en af Chiantis mest charmerende byer. På toppen af byen troner den lokale kirke med flotte udsigter over landskabet. Nede på byens lille plads kan du nyde en espresso og lemonade med de lokale. Byens mest karismatiske beboer er den finurlige slagter, Dario Cecchini. Han er kendt over hele Italien for sin udadvendte personlighed og kærlighed for store florentinske bøffer. Deler du denne kærlighed, må du ikke snyde dig selv for et besøg på hans restaurant. Om lørdagen er der stort marked i nabobyen, Greve. Ved madboderne er der solmoden frugt, lokale skinker og spændende oste. Er du heldig, bliver der skåret for af den store porchetta – den italienske flæskesteg. Nede på byens charmerende piazza finder du tøjboder og små isenkræmmere, der for eksempel kan sælge dig kaffekander, lokal keramik eller en lille souvenir. I bakkerne over Greve findes middelalderbyen Montefioralle. Byens smalle gader og gamle huse gør den lille landsby til en af Italiens smukkeste. Og placeringen på bjergtoppen giver dig en flot udsigt over hele området. Ønsker du at komme helt tæt på den frodige, grønne natur i Toscana, så findes der et væld af forskellige vandreruter indenfor køreafstand, hvor du kan tage ud på velmarkerede stier og få en rigtig god naturoplevelse. Dine værter har naturligvis stor indsigt i lokalområdet, og kan være behjælpelige med at finde løsninger, som passer til dig. (M)
15. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til familien Del Mastio og Chianti-regionen. I kører til lufthavnen i Firenze, hvor du afleverer lejebilen og flyver hjem til Danmark. (M)

Overnatninger

3 overnatninger på dobbeltværelse på Pensione Bencistá i Fiesole ved Firenze
2 overnatninger på dobbeltværelse på turistklassehotel i Lucca
1 overnatning på dobbeltværelse på Hotel Volterra In i Volterra
2 overnatninger på dobbeltværelse på lokalt bed & breakfast i Pitigliano
2 overnatninger på dobbeltværelse på Meublé Il Riccio i Montepulciano
4 overnatninger i dobbeltsuite på agriturismo Podere Felceto i Panzano in Chianti

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til luksushoteller eller lokalophold undervejs på turen. Agriturismo Podere Felceto er dog unikt. Skulle dette agriturismo ikke være ledigt, findes der dog fine alternative i området.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen er individuel.

Maj - september

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Evt. vejkort
 • Italiensk parlør
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Firenze t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 15 dages billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Told & vejskatter
 • Parkeringsafgifter
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Lokal turistskat undervejs - varierer meget i pris. Forhør dig nærmere hos din rejsekonsulent

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top