11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Sicilien er et skønt sammensurium af lokal kultur, historie og spektakulær natur. På denne kør-selv rejse på Sicilien har vi kombineret det bedste af øens herligheder.

Rejsen tager sit udgangspunkt i hovedbyen Palermo, hvor du blandt andet oplever byen fra sædet af en Ape (lille tuktuk).
Du fortsætter mod middelalderbyen Cefalú, som byder på historiske seværdigheder, men som også er kendt for sine mange delikatesser. Ydermere tilbyder Cefalú nogle skønne strandområder, hvor du kan tage en dukkert i det lune vand.
Senere besøges byen Agrigento, hvor du blandt andet finder det imponerende Valle dei Templi, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.
Omkring Siracusa bor du på et agriturismo (et landsted omdannet til at huse gæster), hvor der er indlagt en kulinarisk oplevelse i form af en cooking class. Her er du selv ude på markerne, i drivhuse og på marked for at finde råvarerne, inden du får insiderviden til at lave dine egne lækre italienske retter ud af ingredienserne.
Du slutter rejsen omkring Taormina, hvor du både kan slappe af ved stranden, men hvor der også er indlagt en spændende tur op ad vulkanen Etna i Jeep. Oplev spændingen ved at være på en aktiv vulkan og lad oplevelsen synke ind med den efterfølgende frokost som nydes ved en smuk bjerg chalet.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Sicilien har middelhavsklima med lange, varme somre samt korte, milde vintre og er derfor velegnet til en solferie. Det bedste rejsetidspunkt til øen er fra maj til oktober, hvor temperaturen er varm og behagelig, og der falder næsten ingen til minimalt nedbør. Hvis rejsen til Sicilien ikke er ment som en badeferie, kan det anbefales at rejse dertil i forårsmånederne fra marts til maj samt efterårsmånederne september til oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Sicilien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Sicilien kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Palermo
Du rejser i dag fra Danmark og ankommer senere samme dag til Palermo lufthavn. Du tager selv en taxa ind til byen, hvor du har de næste to overnatninger arrangeret på et lille Bed and Breakfast. Resten af dagen er på egen hånd til at nyde Palermo. Siciliens hovedby er en sand sammensmeltning af historie, kultur og gastronomi. Byen er hektisk og afslappende på samme tid. Trafikken overdøver de lokale sicilianere, som over en espresso klarer dagens situation. Fascinerende antikke palæer ligger side om side med de private bolighuse, hvor det farverige vasketøj bryder bybilledet. Ingen tvivl om at man er i hjertet af en syditaliensk storby! Byen byder på ikonisk arkitektur og bygningsværker, hvor særligt Palermos domkirke og teater er noget helt specielt. Vil du opleve en anden side af byen, så tag på opdagelse i det underjordiske Palermo. Her vil du finde de gamle gader og kirker, som i dag ligger under det nuværende gadeniveau. En anderledes oplevelse, du kan få, er at tage til Cappuciner-katakomberne. Sicilien havde tidligere en tradition for at balsamere de døde, og der findes kældre med disse udstillede mumier flere steder på Sicilien, men langt den største findes i Palermo, i cappucinerklostret i byens vestlige udkant. Siciliens hovedstad er uden tvivl en utrolig by, og et besøg her er uforglemmeligt.
2. dag: Oplev Palermos historiske centrum fra en Ape.
Til at opleve byens særlige blandingslyd af de lokales summen og trafikken fra biler og motorcykler, må du bevæge dig ud i morgentrafikken. Senere i dag får du også mulighed for at opleve Palermo fra en Ape-scooter på den inkluderede tur rundt i Palermos gader. Ape-scooteren er en lille trehjulet varebil med knallertmotor, som siden 1948 har været en fast del af det italienske gadebillede. På dennne 1-times lange tur kommer du til at opleve Palermos historiske centrum og får dermed et godt overblik over byens vigtigste monumenter. Du vil blandt andet køre omkring Piazza Politeama, Teatro Massimo (kendt fra den sidste af Godfather-filmene), Museo del Carrettino Siciliano (de historiske sicilianske vogne), Palermos katedral og Vucciria markedet. Netop byens markeder er en oplevelse for sig selv. Her møder du alt fra husmoderen, der gør sine daglige indkøb, til forretningsfolk, som tager en pause fra dagens arbejde. Slå også gerne et smut forbi Ballaró markedet, der er det ældste madmarked i Palermo, hvor du kan prøve nogle af de lokale specialiteter, som de lokale er meget stolte af. Specialiteter, som du absolut skal prøve, er arancini siciliani (friturestegte riskugler med fyld) og de berømte Cannoli Siciliani til den søde tand. (M)
3. dag: Med egen bil fra Palermo til Cefalú
Du begynder dagen med morgenmad på hotellet, og herefter siges der farvel til Palermo. Rejsen fortsætter mod middelalderbyen Cefalú. Køreturen er på cirka 1 time - altså medmindre du tager ét eller flere små stop undervejs på turen langs kysten. Cefalú er kendt for sin charme, autentiske sicilianske stemning, skønne historiske bydele samt strandidyl. Bymidten kan dateres tilbage til middelalderen, og i de smalle hyggelige stræder sælges alt fra smykker til keramik. Bliv også forført af delikatessebutikkernes udvalg af lokale vine, lagrede oste, olivenolie og pasta. Vil du se Cefalú fra en anden vinkel, skal du besøge udsigtspunktet på Rocca-klippen, hvor der er en betagende flot udsigt over byen. Har fra kan man blandt andet kan se Cefalús berømte katedral og byens bakkede landskab. Ønsker du at opleve Cefalú og kysten fra vandsiden, kan du tage på bådtur, hvor der vil være mulighed for at sole sig på dækket og tage en snorkeltur i det klare vand. Stranden i Cefalú er en af de bedste sandstrande på Sicilien, og du må endelig ikke snyde dig selv for at opleve den ved solnedgang. Her er udsigten fænomenal, da solen kaster sin røde farve hen over det blå hav og op på byen. (M)
4. dag: Fra Cefalú i nord til Agrigento på sydkysten
Efter morgenmaden kan du med fordel bruge formiddagen til flere oplevelser i Cefalús bycentrum, hvor de forskellige bygninger og små detaljer fortæller Siciliens historie med indflydelse fra både Arabien, Spanien og Italien. Du kan også vælge blot at slappe af med en god bog i hænderne og sand mellem tæerne ved den gamle bydel i Cefalú. Her er nemlig direkte adgang til lækre sandstrande og mulighed for at bade i det Tyrrhenske hav. Herefter begiver du dig ud på den cirka 2,5 timers lange køretur mod Agrigento. Undervejs kan der gøres stop i de mindre byer, der ligger på vejen – hvert sted har en historie at fortælle.(M)
5. dag: Agrigento på egen hånd
Agrigento kan på overfladen virke lidt anonym, men du vil have rig mulighed for at fordybe dig i byens interessante fortid, der går tilbage til slutningen af det 5. århundrede f.Kr. Det er også i Agrigento, du finder et af de bedst bevarede græske monumenter fra oldtiden; Valle dei Templi. Det er en imponerende tempeldal, der siden 1997 har været optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I området ligger ruiner af syv templer i dorisk stil, som bare venter på at blive beundret. Trænger du til en dukkert efter besøget i Templenes dal, kan du passende tage til den nærliggende strand; San Leone, der er en af de mest berømte strande i Agrigento. Et forslag på en udflugt i særklasse er at besøge den kridhvide klippestrand; Scala dei Turchi. Klippen består af mergel, som er blødt, kalkagtigt, leret og kridhvidt. Den naturskabte klippe har form som en trappe og hæver sig 50 meter op fra stranden. Tag en dukkert og nyd den enestående beliggenhed, som du aldrig vil glemme. Tilbage i Agrigento må du ikke snyde dig selv for en gåtur i den gamle bydel, hvor også den vigtigste forretningsgade; Via Atenea, ligger. Her kan du både shoppe, møde de lokale og gøre dine daglige indkøb. (M)
6. dag: Fra Agrigento til Siracusa
I dag kører du videre mod øst - lidt uden for Siracusa. Du har cirka 3 timers kørsel foran dig, hvis du kører langs kysten. Undervejs må du ikke snyde dig selv for et stop i byen Modica. Det er "de et hundrede kirkers by", og byen byder blandt andet på den berømte bro, som er blandt de højeste i Europa (300m). Her har du udsigt over hele byen fra broen, som forbinder det nye og det gamle Modica. Men Modica er ikke kun berømt for sine mesterværker fra det 18. århundredes arkitektur, men også for sin gamle chokoladetraditioner. Besøg Siciliens ældste chokoladefabrik og smag Modicas berømte chokolade, som er krydret med kanel, vanilje, appelsinskal eller chili. Traditionen er en arv fra byens spanske herremænd, der har importerede kakao fra deres sydamerikanske kolonier. Du kan også med fordel svinge forbi Siracusa, som er Siciliens fjerdestørste by og historisk kendt for at have været den største græske by uden for Grækenland. Bevæg sig ud i byen og mærk historiens vingesus i form af græske tempelbygninger - eller resterne heraf. Selv byens domkirke er lavet på resterne af et gammelt græsk tempel, hvilket skaber en interessant blanding af forskellige bygningsmetoder og arkitekturer. Er du fascineret af historie og historiske monumenter, skal du besøge den store arkæologisk park; Parco Archeologico Neapolis. Parken ligger midt i Siracusa, hvor byens lange og begivenhedsrige historie for alvor kan opleves. Her finder du blandt andet ruinerne af et græsk- og et romersk teater samt Dionysos´ øre. I Siracusa kan du også opleve et kalkstenbrud, som tidligere fungerede som en gravplads, og som i dag er med på UNESCO’s kulturarvsliste. I den ældste bydel på øen Ortigia, kan du gå rundt i de smalle stræder, drikke espresso på strandpromenaden og købe ost eller olivenolie i de duftende delikatessebutikker. Efter en lang køredag med mange indtryk lander du på dit hyggelige familieejede agriturismo. Her har du to overnatninger i landligt idyl hos de meget imødekommende værter. (M)
7. dag: Madlavningskursus med værtsafmilie
Denne formiddag skal du på et gastronomisk madeventyr, når du guides gennem de forskellige retter i en typisk italiensk frokost. Det er familien selv, som du har madkurset med, og viser hvordan man laver gode lokale retter med det bedste fra markerne omkring gården - typisk med sæsonprodukter og afgrøder af egen produktion. Kurset, der varer omkring 3 timer, inkluderer forberedelse af en komplet menu og slutter med en hyggelig middag for at smage de retter, der er tilberedt sammen. Resten af dagen er på egen hånd til at slappe af eller udforske området yderligere. (M,F)
8. dag: Farvel til dit agriturismo og goddag til Taormina
Rejsen fortsætter mod Taormina, hvor du bor den resterende del af turen. Undervejs på turen er det oplagt at lægge et besøg ind i Catania. Catania er den største by på den østlige del af Sicilien, som ligger i et frugtbart område med citrontræer ned til havet og med den mægtige vulkan Etna i baggrunden. Byens centrum er i barokstil fra det 17. århundrede, og de mest interessante seværdigheder er Ursino-slottet med bymuseet og katedralen dedikeret til byens skytshelgen St. Agatha. Catania var oprindeligt en græsk koloni, indtil den blev erobret af romerne i 263 f.Kr., og ruinerne af det romerske teater findes stadig. Byens hovedgade er Via Etnea, som har et væld af butikker og trattoriaer langs sidegaderne. Den mest berømte lokale ret er Pasta alla Norma - opkaldt efter Bellinis opera Norma. Saucen består af auberginer, tomater og ost - et must at prøve når Catania besøges. Catania har desuden det største og mest berømte fiskemarked på Sicilien. For mange mennesker er dette farverige marked den vigtigste grund til at besøge Catania. Hen over pladser og gader kan man høre sælgere skrige deres fangst af dagen: blæksprutte, ål, skaldyr eller andre arter af fisk fra Middelhavet - alt er til salg. For dem der kan lide fiskeretter, kan man få alt fra rå muslinger til søpindsvin lige på stedet! Senere ankommer du til Taormina, som er Siciliens mest kendte destination. Allerede tilbage i romer-tiden blev Taormina opdaget som ferieby. Byen ligger 200-300 m over havet på en klippe på bjerget Monte Tauro mellem Messina og Catania på Siciliens østkyst. Beliggenheden er betagende med en fantastisk udsigt over vulkanen Etna og det Ioniske hav. Blomsterpragten er farvestrålende i byens snoede og maleriske gyder, og trods turisterne finder man i Taormina-området en ganske lokal fornemmelse og stemning i byen. (M)
9. dag: Udflugt til vulkanen Etna i jeep
Etna er Europas største vulkan og er stadig voksende på grund af dens udbrud. Højden er cirka 3300 meter over havets overflade. I dag skal du netop besøge vulkanen på en spændende halvdagstur. Med Jeep køres du på almindelig asfalteret vej op til omkring 1900 meters højde, og vejen herop er gennem fascinerende natur. Vulkanens sider er dækket med vulkansk jord, og på de lange bakker dyrkes citrusfrugter, figner, mandler, druer og oliven. Længere oppe står store egetræer, pistacetræer, paraplypinje og eucalyptustræer. Nær toppen er jorden ufrugtbar af aske og forstenet lava, og ligner nærmest et månelandskab. Du forlader herefter den asfalterede vej og her begynder eventyret for alvor, mens du kommer gennem askelandskabet på denne ”ekspedition”. Herfra vil det være muligt at tage en mindre vandretur på ca. 45 min, hvor du vil opleve det imponerende landskab af ny og gamlmel lava. Jeepen fortsætter herefter ad en 'off-road'-vej gennem lavalandskab og pinjetræer. Sammen med gruppen, vil du også komme helt ind i en af de fascinerende lava-grotter formet af flydende lava gennem tusindvis af år. Herefter køres du tilbage til hotellet, hvor turen slutter tidligt på eftermiddagen. Ønsker du at forlænge turen til en heldagstur inklusiv frokost, er dette også muligt - tal med din rejsekonsulent om mulighederne. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
10. dag: På egen hånd i Taormina
Èn af Taorminas helt store skatte er det gamle græske teater, som romerne ombyggede i røde sten og brugte til blodige gladiatorkampe med siddepladser udhugget direkte i klippen. Teatret er et fantastisk eksempel på grækernes talent for at placere deres templer og teatre på de mest fortryllende steder i landskabet – med Taorminas som det allersmukkeste. Teatret er det næststørste på Sicilien og helt klart et besøg værd. Er det mere stranden og tanken om at slappe af og nyde varmen, kan du tage til stranden; Lido Mazzaró, hvor du også finder en yndig bugt med den bedårende ø Isola Bella. Smid skoene og gå i bare tæer over på øen, der er en lille tropisk perle, hvorfra du kan snorkle, bade i det klare vand eller gå på opdagelse i de mange små grotter, der findes her. Trænger du til at føle byens sus, skal du tage på strøgtur på Corso Umberto og slutte shoppingen af med drinks på en udendørs bar. Er vejret ikke til stranden, kan det foreslåes at tage på udflugt til bjergbyen Castelmola eller borgen Rocca i 398 meters højde. Alternativt tag ud til Alcantara slugten for et lille hiking-eventyr i floden langs Etna's skråning (M)
11. dag: Afrejse fra Sicilien og hjem til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Taormina og Sicilien for denne gang. Du kører mod Catanias lufthavn, hvor lejebilen afleveres inden flyet tager dig tilbage til Danmark. (M)

Overnatninger

2 overnatninger i Palermo i dobbeltværelse på et Bed and Breakfast
1 overnatning i Cefalú i dobbeltværelse på et 4-stjernet hotel
2 overnatninger i Agrigento i dobbeltværlse på et Bed and Breakfast
2 overnatninger nær Siracusa i dobbeltværelse på et agriturismo
3 overnatninger i Giardini Naxos (Taormina) i dobbeltværelse på et Bed and Breakfast

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandarder, men kan tilrettes efter ønsker. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til luksus- og boutiquehoteller på denne tur.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

Marts - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Evt. vejkort
 • Italiensk parlør
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. snorkeludstyr
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Palermo // Catania - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Tour i Ape Calessino i Palermo med engelsktalende guide
 • Madlavningskursus i Siracura inkl. frokost
 • Udflugt til vulkanen Etna i jeep med engelsktalende guide
 • 9 dages billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Citytax i Sicilien - 2-3 EUR per person per nat, som betales direkte til hotellet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top