KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
10 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
I den nordligste del af Italien finder du de italienske alper og Dolomitterne. Det er et smukt naturområde, der egner sig godt til eventyrlystne trekkere.

Turen starter i Bergamo, som ligger syd for bjergene, men som kan nås på direkte flyvninger fra Danmark. Herfra går turen med tog op til bjergene, hvor et fem dages trekkingeventyr venter forude.

Vandreturen er præget af et meget varieret landskab, hvor du både oplever de uturistede grønne dale i Stelvio National Park og de stenede og dramatiske klippesider i Brenta-dolomitterne. Glæd dig til vandring i verdensklasse mellem frodige enge, azurblå gletchersøer, vilde vandfald og golde klippeområder.

Stierne er velmarkerede og godt skiltede, så det er nemt at vandre på egen hånd i området.
Du overnatter undervejs på refugio, som er de særprægede bjerghytter, området er kendt for. Her bliver du budt velkommen til en hyggelig atmosfære, hvor du kan nyde selskabet af andre vandrere i fællesområdet, som også anvendes til servering af de inkluderede morgen- og aftensmåltider. Værelserne er simple, men hvad gør det, når udsigten er fantastisk og lungerne fyldt med frisk bjergluft.

Efter din vandretur slutter turen af i Venedig, hvor du kan nyde et par dage med gondolsejlads, shopping og ægte italiensk mad på de lokale restauranter og caféer.

Få information og fakta om Italien her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her.

Bedste rejseperiode

Det bedste tidspunkt at vandre i Alperne og Dolomitterne er mellem juni og september, da det her er mest sandsynligt at være fri for sne, og dermed er både stier og passager mere farbare.

Dolomitterne oplever milde somre, hvor gennemsnitstemperaturen i juli og august sjældent overgår 25 grader. I juni og september er gennemsnitstemperaturen omkring 20 grader i dagtimerne.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Alperne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Bergamo
Du rejser i dag fra Danmark og ankommer senere samme dag til Bergamo. Ved ankomst finder du selv vej til dit hotel i Bergamo, og resten af dagen har du på egen hånd til at udforske området. Det kan anbefales, at du tager bjergbanen op til det historiske centrum, som står velbevaret fra middelalderen. Her finder du hyggelige små stræder fyldt med forretninger, restauranter og atmosfærefyldte caféer. Nyd herfra den pragtfulde udsigt over resten af Bergamo.
2. dag: Med tog fra Bergamo til Val di Sole
I dag er det tid til at rejse ind i de italienske Alper og bjerglandskaberne i Ortler Cevedale-regionen. Den første del af strækningen foregår med tog fra Bergamos historiske togstation. Togbilletten fra Bergamo til Trento er inkluderet, og turen tager cirka 4 timer igennem varierende landskaber og forskellige italienske byer. Når du ankommer til Trento med toget, skal du herfra videre med et lille lokaltog til Terzolas, hvor billetten skal købes lokalt. Undervejs oplever du at landskabet til stadighed bliver mere bakket og naturen mere dramatisk – en stor vandreoplevelse venter dig forude! Ved ankomst til Terzolas i Val di Sole, bliver du hentet og kørt til dit hotel. Du vil her få udlevet et topografisk kort over turen og de velmarkerede stier. Der er også inkluderet en 24-timers nødtelefon-service, som varetages af vores alpinguider, såfremt du skulle få behov for det. Sørg for at få en god nats søvn, så du er klar til at vandre dagen efter. (A)
3. dag: Fra Rabbi til toppen af Quarira-bjerget
Så er dagen kommet, hvor dit vandreeventyr starter. Find dine vandrestøvler frem, pak din rygsæk og gør dig klar til at en unik naturoplevelse. Du køber billet i bussen, der vil tage dig til Rabbi, som er en smuk dal med karakteristiske bjælkehytter, grønne enge og høje bjerge, der omkredser dalen. Dagens planlagte rute, tager dig gennem lærke- og granskov, hvor du undervejs også ser lokale mejerier, hvor landmændene i sommersæsonen beskæftiger sig med mælkeforarbejdning. Vandreturen ændrer sig herefter til at foregå i brede bjerggræsarealer, hvor målet er toppen af bjerget Quaira. Vejen derop foregår stødt op ad bakke, men anstrengelser er det hele værd, når du ankommer til hytten i 2.432 meters højde, hvor du skal overnatte. Her vil du kunne trække vejret dybt ned i maven, hvile benene og blot nyde udsigten over de omkringliggende bjergtinder, mens du fordøjer den første dag. Senere får du serveret aftensmad, hvorefter det er tid til at lukke øjnene og forberede dig på endnu en dag i vandrestøvlerne. (M,A) Trekkingtid: Cirka 5 timer
4. dag: Vandring langs gletsjersøer, i alpin natur og langs Collecchios kyst.
Du begynder dagen med morgenmaden til at få fyldt energidepoterne op, og fortsætter herefter vandreturen, som i dag vil foregå i uspoleret natur, der blandt andet byder på enestående gletsjersøer. Nyd de azurblå søer på stigningen til toppen af bjerget Collecchio, hvor du vil befinde dig i 2.957 meters højde. Bjerget ligger på grænsen mellem Val Montechiesa (Sydtyrol) og Val Saent (Trentino), og her vil du med egne øjne se den smukke alpine natur, der findes på disse kanter. Ruten fortsætter herefter langs bjergryggen i et lettere terræn og med nedstigninger, indtil du når Val Saent. Her skal du overnatte i en hyggelig bjerghytte i 2.436 meters højde. Hvis du har lyst og overskud til at udforske området yderligere, er der mulighed for at fortsætte på en charmerende vandretur, der vil foregå af stier, hvor du får indblik i den alsidige natur, der er at opleve i dette område. Ruten inkluderer stop ved Lago Sternai, hvor du vil kunne se de omkringliggende bjergtoppe spejlet i det klare blå vand. Du vil også kunne støde på gemsen, som er et udpræget bjergdyr, der vil gemme sig blandt stenene og i klipperne – så hold øjnene åbne. Derudover vil du blive forført af enge, der vil imponere med blomster i alle regnbuens farver. Alt i alt en naturskøn vandretur, hvor du ender tilbage ved hytten, som du allerede kender. (M,A) Trekkingtid: Cirka 4 timer Trekkingtid for turen til Lago Sternai: Cirka 2-2,5 timer
5. dag: Saent-vandfaldene og videre til Brenta-dolomitterne.
Start dagen med en solid morgenmad på dit refugio, inden du i dag begiver dig ud på en panoramisk nedstigning mod dalen. Undervejs vil du kunne være heldig at spotte områdets små murmeldyr, der kigger nysgerrigt fra deres huller. Stien vil føre dig over små broer, forbi de bjergtagende Saent-vandfald og tilbage til den skønne dal, Val di Sole. I dalen tager du et hvil ved en lille bjerghytte, og det vil også være muligt at spise frokost. Herefter kører en chauffør dig til en kabelbane, der fører dig op i de imponerende klippeformationer i Brenta-dolomitterne. Efter en kort vandring i det smukke landskab, finder du aftenens rigugio, hvor der er sørget for middag og overnatning i bjergene. (M,A) Trekkingtid: Cirka 6 timer
6. dag: Val Brenta
Efter du har spist morgenmad, hopper du endnu engang i vandrestøvlerne. Der venter dig en dag med vandring mellem de imponerende og vertikale kalkstensvægge, der står i både grå, orange og hvide farver. Dagens mål er et udkigspunkt, der beskrives som et amfiteater med udsigt over de mægtige Brenta-dolomitter. Her vil du bl.a. kunne se klippegiganten, Crozzon di Brenta, der tårner sig mere end 800 meter mod himlen. Det er også i dette område, at den kendte Via Ferrata (klatrerute), Bocchette Centrali, snor sig mellem de stejle klipper. Se vores rejseforslag med klatring på Via Ferrata-vandring her. Du spiser aftensmad og overnatter i en bjerghytte i 2.552 meters højde. (M,A) Trekkingtid: Cirka 3 timer
7. dag: Vallesinella-vandfaldene og retur til Val di Sole
Denne morgen vågner du omringet af de majestætiske Brenta-dolomitter. Når du har trukket vejret dybt ned i maven og nydt både morgenmaden og udsigten til fulde, er det til tid til at begynde dagens nedstigning. Med det stenede landskab bag dig, bevæger du dig tilbage mod vegetationen og de mere frodige områder af bjergene. Omgivet af tæt skov, tager dagens vandretur dig forbi de smukke Vallesinella-vandfald, der løber billedskønt mellem bjergryggene og under de små træbroer på stien. Det sidste stykke til Val di Sole klares med offentlig transport. (M,A) Trekkingtid: Cirka 4 timer
8. dag: Med tog fra Val di Sole til Venedig
Fra Val di Sole tager du først lokaltoget tilbage til Trento og derfra videre mod Venedig. En flot togtur, som også er et farvel til Italiens bjerglandskaber for denne gang. Venedig er en bilfri by, og det er både praktisk og en helt særlig oplevelse at ankomme til byen med tog. Toget kører over broen, Ponte della Libertà, og ankommer centralt til Santa Lucia-togstationen, hvorfra du kan gå hen til dit hotel. De næste par dage har du på egen hånd til at opleve denne spændende, og meget anderledes, by på den italienske østkyst. (M)
9. dag: På opdagelse i Venedig
Byen Venedig er bygget på mere end 100 små øer i den venetianske bugt. De 150 kanaler og cirka 400 broer giver byen en helt særlig atmosfære, og Venedig er måske Italiens mest imponerende by. De største seværdigheder tæller den smukke Rialtobro over Grand Canal samt Markuspladsen, der huser både Dogepaladset og den smukke Markuskirken. Uanset hvor du går, er byen spækket med smukke bygningsværker, små hyggelige pladser og charmerende spisesteder. Særligt i de lidt mindre travle gader, kan du være heldig at finde unikke kulinariske oplevelser. Men pas på; det er nemt at fare vild i byens små gader og kanalsystem. Har du tid tilovers, kan du overveje en halvdagstur til den nærtliggende ø, Burano. Øen er særligt kendt for sine farverige huse og afslappede restauranter, der serverer de lækreste friskfangede fisk. Herudover er øen mindre kendt, og i højsæsonen oplever byen langt færre besøgende end Venedig. (M)
10. dag: Afrejse fra Venedig og hjem til Danmark
I dag er det tid til at rejse hjem efter et spændende trekkingeventyr. Hvis du ønsker det, kan vi naturligvis hjælpe dig videre på din færd i Italien. (M)

Overnatninger

1 overnatning i Bergamo på et 3-stjernet hotel i et delt dobbeltværelse
2 overnatninger i Val di Sole på et 3-stjernet hotel i et delt dobbeltværelse
4 overnatninger i bjerghytter (refugio) undervejs på vandreturen
2 overnatninger i Venedig på et 3-stjernet hotel i et delt dobbeltværelse

I Dolomitterne findes de særprægede refugio-hytter. Her er ingen veje, så hytterne benyttes udelukkende af vandrere. De er simple indkvarteringssteder, som ligger smukt og isoleret i bjergene. Her spiser gæsterne i det store fællesrum, og overnatter i værelser af forskellige størrelser med fælles toiletfaciliteter. Mange af hytterne har ikke private værelser, men fler-sengsværelser og sovesale fra 6 personer opefter. Man skal derfor være komfortabel med dette såfremt man ønsker at trekke i Dolomitterne.

Der kan ikke gives garanti for bestemte værelsesforhold undervejs på denne trekkingtur.

Bemærkninger

For at få den bedste oplevelse, skal du være komfortabel med at vandre i gennemsnit 6 timer og mellem 8-13 km om dagen med mellem 500 og 600 m i total højdestigning. Vandreturen vil hovedsageligt være på velholdte stier med retningsskilte, men nogle vil også være på udsatte- eller stejle skråninger. Trekket kræver generel god fysisk form.

Det er et krav at man medbringer egen lagenpose til bjerghytterne i Dolomitterne, så denne skal medbringes hjemmefra. Husk, at Jysk Rejsebureau tilbyder rabat på køb af udstyr, når du booker en rejse hos os.

Denne vandretur anbefales ikke til personer under 14 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle vandreture, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (for yderligere information henvises til Statens Serum Institut).

Turen kan både starte og stoppe i henholdsvis Bergamo og Venedig, da begge byer har gode togforbindelser op til Dolomitterne.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

juni - september

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller og solcreme
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Egen sovepose
 • Vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer
 • Guidebog
 • Italiensk parlør
 • Bøger
 • Evt. lagenpose

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Bergamo // Venedig - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Togbilletter fra Bergamo til Mezzocorona og Mezzocorona til Venedig
 • Landkort over området og informationsmateriale omkring trekkingturen
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Italien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Togbilletter til lokaltog (ca. 10 Euro per billet)
 • Busbilletter til lokalbusser (ca. 3 Euro per billet)
 • Citytax i Bergamo, Terzolas og Venedig
 • Lagenpose (obligatorisk at medbringe til bjerghytterne)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top