11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
I den nordligste del af Italien finder du bjergområdet Dolomitterne. Et smukt naturområde, som nærmest beder om at blive vandret af eventyrlystne trekkere.
Turen starter i Bergamo, som ligger syd for bjergene, men som kan nås på direkte flyvninger fra Danmark. Her fra går turen med tog og bus op til bjergene, hvor et seks dages langt trekkingeventyr venter forude.

Vandreturen er præget af et meget varierende landskab, hvor du både oplever frodige enge, krystalblå gletchersøer, vilde vandfald og golde stenområder – du vandrer også over gletchere, som ofte er dækket af sne.

Stierne er velmarkerede og godt skiltede, så det er nemt at vandre på egen hånd i området.
Du overnatter undervejs på refugios, som er de særprægede bjerghytter, området er kendt for. Her bliver du budt velkommen til en hyggelig atmosfære, hvor du kan nyde selskabet af andre vandrere i fællesområdet, som også anvendes til servering af de inkluderede morgen- og aftensmåltider. Værelserne er simple, men hvad gør det, når udsigten er fantastisk og lungerne fyldt med frisk bjergluft.

Efter din vandretur slutter turen af i Venedig, hvor du kan nyde et par dage med gondolsejlads, shopping og ægte italiensk mad på de lokale restauranter og caféer.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Det bedste tidspunkt at vandre i Dolomitterne er mellem juni og september, da det her er mest sandsynligt at være fri for sne, og dermed er både stier og passager mere farbare.

Dolomitterne oplever milde somre, hvor gennemsnitstemperaturer i juli og august sjældent overgår 25 grader. I juni, september og oktober er gennemsnitstemperaturen omkring 20 grader i dagstimerne. Alle bjergregioner får en del regn om sommeren, og Dolomitterne er ikke undtaget - juni og september er de tørreste måneder i sommerhalvåret.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Dolomitterne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Bergamo
Du rejser i dag fra Danmark og ankommer senere samme dag til Bergamo. Ved ankomst finder du selv vej til dit hotel i Bergamo, og resten af dagen har du på egen hånd til at udforske området. Det kan anbefales, at du tager bjergbanen op til det historiske centrum, som står velbevaret fra middelalderen. Hyggelige små stræder fyldt med forretninger, restauranter og atmosfærefyldte caféer. Nyd herfra den pragtfulde udsigt over resten af Bergamo.
2. dag: Med tog og bus fra Bergamo til Val di Sole
I dag er det tid til at rejse ind i bjerglandskaberne til Dolomitterne. Den første del af strækningen foregår med tog fra Bergamos historiske togstation. Togbilletten fra Bergamo til Mezzocorona er inkluderet, og turen tager cirka 4 timer igennem varierende landskaber og forskellige italienske byer. Når du ankommer til Mezzocorona med toget, skal du herfra videre med lokalbus til Terzolas, hvor billetten betales direkte på bussen. Undervejs oplever du at landskabet til stadighed bliver mere bakket og naturen mere dramatisk – en stor vandreoplevelse venter dig forude! Ved ankomst til Terzolas i Val di Sole, finder du vej til dit hotel. Du vil her få udlevet et topografisk kort over turen og de velmarkerede stier. Der er også inkluderet en 24-timers nødtelefon service, som varetages af vores alpinguider, såfremt du skulle få behov for det. Sørg for at få en god nats søvn, så du er klar til at vandre dagen efter. (A)
3. dag: Fra Rabbi til toppen af Quarira bjerget
Så er dagen kommet, hvor dit vandreeventyr starter. Find dine vandrestøvler frem, pak din rygsæk og gør dig klar til at en unik naturoplevelse. Du køber billet i bussen, der vil tage dig til Rabbi, som er en smuk dal med karakteristiske bjælkehytter, grønne enge og høje bjerge, der omkredser dalen. Dagens planlagte rute, tager dig gennem lærke- og granskov, hvor du undervejs også ser lokale mejerier, hvor landmændene i sommersæsonen beskæftiger sig med mælkeforarbejdning. Vandreturen ændrer sig herefter til at foregå i brede bjerggræsarealer, hvor målet er toppen af bjerget Quaira. Vejen derop foregår stødt op ad bakke, men anstrengelser er det hele værd, når du ankommer til hytten i 2432 meters højde, hvor du skal overnatte. Her vil kunne trække vejret dybt ned i maven, hvile benene og blot nyde udsigten over de omkringliggende bjergkæder, mens du fordøjer den første dag. Senere får du serveret aftensmad, hvorefter det er tid til at lukke øjnene og forberede dig på endnu en dag i vandrestøvlerne. (M,A) Trekkingtid: Cirka 5 timer
4. dag: Vandring langs gletsjersøer, i alpin natur og langs Collecchios kyst.
Du begynder dagen med morgenmaden til at få fyldt energidepoterne op, og fortsætter herefter vandreturen, som i dag vil foregå i uspoleret natur, der blandt andet byder på enestående gletsjersøer. Nyd de krystalblå søer på stigningen til toppen af bjerget Collecchio, hvor du vil befinde dig i 2957 meters højde. Bjerget ligger på grænsen mellem Val Montechiesa (Sydtyrol) og Val Saent (Trentino), og her vil du med egne øjne se den smukke alpine natur, der findes på disse kanter. Ruten fortsætter herefter langs bjergryggen i et lettere terræn og med nedstigninger, indtil du når Val Saent. Her skal du overnatte i en hyggelig bjerghytte i 2436 meters højde. Hvis du har lyst og overskud til at udforske området yderligere, er der mulighed for at fortsætte på en charmerende vandretur, der vil foregå af stier, hvor du får indblik i den alsidige natur, der er at opleve i dette område. Ruten inkluderer stop ved Lago Sternai, hvor du vil kunne se de omkringliggende bjergtoppe spejlet i det klare blå vand. Du vil også kunne støde på gemsen, som er et udpræget bjergdyr, der vil gemme sig blandt stenene og i klipperne – så hold øjnene åbne. Derudover vil du blive forført af enge, der vil imponere med blomster i alle regnbuens farver. Alt i alt en naturskøn vandretur, hvor du ender tilbage ved hytten, som du allerede kender. (M,A) Trekkingtid: Cirka 4 timer Trekkingtid for turen til Lago Sternai: Cirka 2-2,5 timer
5. dag: Oplev Saent Pass og derfra videre til Sydtyrol.
I dag vil vandreruten foregå i et mere stenet landskab - indtil du når Saent Pass (2965 meter), der adskiller Val di Rabbi fra Val Martello. Efter et ophold på toppen, hvor du endnu engang kan nyde udsigten over det fascinerende område, begynder nedstigningen til Sydtyrol og græsarealerne i Paradiso al Cevedale på den modsatte side af Rio Plimbach. Hytten, du i nat skal overnatte i, ligger i en malerisk dal i Sydtyrol-regionen (2403 meter). Her kan du nyde en varm kop kaffe, tage et spil kort med de andre vandrere samt snakke dagens oplevelser igennem over aftensmaden, inden dit hoved rammer puden. (M,A) Trekkingtid: Cirka 6 timer
6. dag: Krydsning af Forcola-gletsjeren
Efter du har spist morgenmad, hopper du endnu engang i vandrestøvlerne, og fortsætter din vandretur med at krydse Forcola-gletsjeren. Bemærk særligt på den sidste stejle strækning lige før Forcola Pass (3032m) tegnene på gletsjerens tilbagetrækning. Det er også her en storslået panoramaudsigt vil åbne sig for dig, og du vil kunne nyde udsigten over de kendte bjergtoppe i Ortler Cevedale. Nedstigningen vil foregå på den modsatte side, og vil bringe dig tilbage til Trentino regionen, hvor du kan opleve bjergtoppene; Cevedale, Zufall, Palon de la Mare og Vioz. Aftensmaden serveres i hytten, hvor du overnatter – denne ligger i 2.607 meters højde. (M,A) Trekkingtid: Cirka 4,5 timer
7. dag: Vandre gennem istidslanskab og nyd udsigten fra Careser Glacier
I dag vandrer du gennem et stort og øde område i over 3000 meters højde. Du vil her opleve en kort stigning efterfulgt af et mere fladt terræn, der tager dig forbi betagende alpine søer. Opstigningen til Careser Glacier foregår i et morænelandskab, og er noget helt specielt. Kryds gletsjeren og følg sporet, der bevæger sig gennem klipper, sne og is. Når du befinder dig i denne højde, vil du opleve at have en helt fantastisk udsigt over bjergtoppene i de omkringliggende bjergkæder samt til Brenta-dolomitterne. Når du har trukket vejret dybt ned i maven og nydt udsigten til fulde, er det til tid til at begynde den stejle nedstigningen til hytten (2436 meters højde), hvor du kan samle kræfter til den sidste dags vandring. (M,A) Trekkingtid: Cirka 5,5 timer
8. dag: Sidste vandredag via Val Saent og retur til Val di Sole
Du begiver dig ud på den sidste vandredag, som fører dig gennem grønne enge fyldt med rododendroner og legende vandløb; her huserer også murmeldyr, så hold øje med disse nysgerrige væsner. Efter Pra di Saent fortsætter stierne over åer og vandløb, og undervejs oplever du de kraftfulde vandfald ved Cascate di Saent. Efter lette nedstigninger gennem skovområder befinder du dig tilbage ved vandreturens startpunkt. Her kan du med fordel spise din frokost i et af de lokale alpine mejerier, inden du hopper på bussen tilbage til Val di Sole. (M,A) Trekkingtid: Cirka 3,5 timer
9. dag: Med tog og bus fra Val di Sole til Venedig
Fra Val di Sole tager du først bussen tilbage til Mezzocorona og derfra videre med toget til Venedig. En flot køretur, som også er et farvel til Italiens bjerglandskaber for denne gang. Venedig er en bilfri by, og det er både praktisk og en helt særlig oplevelse at ankomme til byen med tog. Toget kører over broen, Ponte della Libertà, og ankommer centralt til Santa Lucia-togstationen, hvorfra du kan gå hen til dit overnatningshotel. De næste par dage har du på egen hånd til at opleve denne spændende, og meget anderledes, by på den italienske østkyst. (M)
10. dag: På opdagelse i Venedig
Byen Venedig er bygget på mere end 100 små øer i den venetianske bugt. De 150 kanaler og cirka 400 broer giver byen en helt særlig atmosfære, og Venedig er måske Italiens mest imponerende by. De største seværdigheder tæller den smukke Rialtobro over Grand Canal samt Markuspladsen, der huser både Dogepaladset og den smukke Markuskirken. Uanset hvor du går, er byen spækket med smukke bygningsværker, små hyggelige pladser og charmerende spisesteder. Særligt i de lidt mindre travle gader, kan du være heldig at finde unikke kulinariske oplevelser. Men pas på; det er nemt at fare vild i byens små gader og kanalsystem. Har du tid tilovers, kan du overveje en halvdagstur til den nærtliggende ø, Burano. Øen er særligt kendt for sine farverige huse og afslappede restauranter, der serverer de lækreste friskfangede fisk. Herudover er øen mindre kendt, og i højsæsonen oplever byen langt færre besøgende end Venedig. (M)
11. dag: Afrejse fra Venedig og hjem til Danmark
Idag er det tid til at rejse hjem efter et spændende trekkingeventyr. Hvis du ønsker det, kan vi naturligvis hjælpe dig videre på din færd i Italien. Mulighederne spænder lige fra trekking og cykling langs kyster og mellem vinmarker til kør-selv oplevelser, badeferie eller farmstay. (M)

Overnatninger

1 overnatning i Bergamo på et 3-stjenet hotel i et delt dobbeltværelse
2 overnatninger i Val di Sole på et 3-stjenet hotel i et delt dobbeltværelse
5 overnatninger i bjerghytter (refugio) undervejs på vandreturen
2 overnatninger i Venedig på et 3-stjenet hotel i et delt dobbeltværelse

I Dolomitterne findes de særprægede refugio-hytter. Her er ingen veje, så hytterne benyttes udelukkende af vandrere. De er simple indkvarteringssteder, som ligger smukt og isoleret i disse bjergegne. Her spiser gæsterne i det store fællesrum, og overnatteri værelser af forskellige størrelser med fælles toiletfaciliteter. Mange af hytterne har ikke private værelser, men fler-sengsværelser og sovesale fra 6 personer opefter. Man skal derfor være komfortabel med dette såfremt man ønsker at trekke i Dolomitterne.
Der kan ikke gives garanti for bestemte værelsesforhold undervejs på denne trekkingtur.

Bemærkninger

For at få den bedste oplevelse, skal du skal være komfortabel med at vandre i gennemsnit 6 timer og mellem 10 - 15 km om dagen med op til 1000 m i total stigning.
Vandreturen vil hovedsageligt være på velholdte stier med retningsskilte, men nogle vil også være på udsatte- eller stejle skråninger. Vandreturen langs gletsjeren kræver ikke teknisk udstyr eller særlige færdigheder med vandring i højder. Dog kræver det en god fysisk form og gerne tidligere erfaring i bjergmiljøer mellem 2500-3000m.

Det er et krav at man medbringer egen sovepose til bjerghytterne i Dolomitterne, så denne skal medbringes hjemmefra.

Denne vandretur anbefales ikke til personer under 14 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle vandreture, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).

Turen kan både starte og stoppe i henholdsvis Bergamo og Venedig, da begge byer har gode togforbindelser op til Dolomitterne.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

juni - september

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller og solcreme
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Egen sovepose
 • Evt. lagenpose
 • Vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer
 • Guidebog
 • Italiensk parlør
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Bergamo // Venedig - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Togbilletter fra Bergamo til Mezzocorona og Mezzocorona til Venedig
 • Landkort over området og informationsmateriale omkring trekkingturen
 • 24-timers nødtelefonsservice til alpine guider

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Italien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Busbilletter til lokalbusser (cirka 3 Euro per billet)
 • Pladsbilletter på togstræk
 • Citytax i Bergamo og Venedig
 • Sovepose (obligatorisk at medbringe til bjerghytterne)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top