8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Få steder i Italien forstår de at leve det søde liv – la dolce vita – som på Sorrento-halvøen syd for Napoli. Langs de dramatiske kystlinjer ligger idylliske italienske landsbyer bygget på klippeskranter og med havudsigt over det azurblå hav. Byerne er små og gennem de snørklede små veje støder du på hyggelige spisesteder, gamle kirker og små torve, hvor de lokale får dagens espresso. Luften dufter af pinjetræer og friske blomster, og overalt finder du citrustræer, der bærer de citroner og appelsiner, som området er kendt for.

Både ved Sorrento, langs Amalfikysten og på de nærtliggende øer, Ischia og Capri, findes der et væld af imponerende vandreruter. Det er en perfekt kombination at opleve naturen på aktive dagstrek og nyde dagens pauser med udsøgt italiensk mad på lokale spisesteder, du møder på din vej. Gastronomisk er området særligt kendt for pasta med friskfangede muslinger, citronsorbet og frisk limoncello-likør – og du kan helt sikkert også finde en perfekt napolitansk pizza efter dagens strabadser.

Lad Jysk Rejsebureau stå for det praktiske med vandrekort og billetter til lokalbusser og -færger. Du skal blot sørge for at huske vandreskoene – så kommer la dolce vita helt af sig selv.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Italien her

Bedste rejseperiode

Sorrentohalvøen har klassisk middelhavsklima. Sommeren er oftest varm og tør, mens der i foråret og efteråret vil være mere milde temperature. Om vinteren falder der mere nedbør og temperaturene er lavere - men selv vintermånederne byder ofte på temperaturer over 10 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Sorrentohalvøen kan være omskifteligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Sorrento
Du flyver fra Danmark til Napoli, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Napoli bliver du mødt i lufthavnen og kørt til dit hotel, der ligger smukt ved Sorrentos kyst. Den historiske villa, der vil være din base de næste 8 dage, var engang hjemsted for den amerikanske forfatter, Francis Marion Crawford. I 2023 blev villaen fuldt renoveret og står i dag som en vidunderlig base for at opleve Sorrento og Amalfikysten.
2. dag: Sirenernes Sti ved Sorrento
Godmorgen! Dagens morgenkaffe og morgenmad serveres med skøn udsigt over havet ved Sorrento. Du kan tage dig god tid til nyde morgenen og udsigten, da dagens vandretur er af moderat længde og med start tæt ved Sorrento. Sirenernes Sti – eller Il Sentiero delle Sirenuse – er et 8 kilometer langt trek, der fører dig til smukke udsigter til Li Galli-øerne. De tre øer siges at være hjemsted for de sirener, der forsøgte at lokke Odysseus i den græske mytologi. Trekket tager dig gennem flotte olivenlunde og gennem små landsbyer og op til et udsigtspunkt, hvor du kan se både Amalfikysten Faraglioni-klipperne på Capri og selvfølgelig Li Galli-øerne. Særligt om foråret er vandreturen kendt for at være omgivet af de fineste blomster. Ruten fører dig i en sløjfe retur til startpunktet og undervejs kan det anbefales at gøre stop til en lækker italiensk bondefrokost. (M)
3. dag: Ø-hop til vidunderlige Ischia
Dagen starter tidligt med morgenmad. Fra havnen i Sorrento stiger du på hurtigfærgen, der i dag vil tage dig på en spændende dagstur til den dejlige ø, Ischia. Ischia byder på mange smukke vandreruter, men med en enkelt dag til at opleve øen, foreslår vi en let gåtur til slottet, Castello Aragonese og en fin lille sandstrand, der byder på en kølig dukkert efter gåturen. Du starter turen fra havnen i Ischia Porto, og går først gennem Ischia Portos gamle bydel med fin arkitektur fra det 19. århundrede. Bag tunge porte bygget af kastanjetræ vil du kunne skimte små fine gårdhaver pryder med farverige blomster. Castello Aragonese ligger på en lille klippe ud for selve Ischia, og du når slottet via en slags stenbro. Vær opmærksom på, at der skal betales indgangsbillet for at besøge slottet. Når du er indenfor, kan du frit slentre rundt og udforske den gamle bygning. Særligt udsigten fra slottet er et højdepunkt med panoramaudsigter ind over Ischia Porte til den ene side og Napolibugten og Vesuv-vulkanen til den anden. Efter besøger på slottet, kan du fortsætte vandringen til stranden i Cartaromana. Nyd gåturen mellem gamle huse og haver og ned ad store stentrin mod den stille og afsidesliggende strand. Turen er en af de bedste vandrestier i Ischia, og der er ca. 45 minutter mellem slottet og Cartaromana. Husk at medbringe badetøj og et håndklæde, for du har helt sikkert lyst til en dukkert efter turen. (M)
4. dag: Afslapning i Sorrento
Nyd en dag uden de helt store planer – og giv dine vandreben et velfortjent hvil. Du kan med fordel gå på opdagelse i Sorrento, der heldigvis ikke byder på alt for mange specifikke seværdigheder. Den største oplevelse i Sorrento er netop byens stemning i sig selv. Langs byens hovedgade, Corso Italia, gælder det om se og blive set – at ’fare la bella figura’. Små spisesteder, ismejerier og barer vil gøre det svært at vælge, hvor du skal gøre stop. Byen bærer naturligvis præg af at være besøgt af mange turister, men Sorrento er også en lokal by, som små 20.000 indbyggere kalder deres hjem. Andre byer langs selve Amalfikysten kan om sommeren blive så fulde af store turistgrupper, at man nærmest ikke kan komme frem – Sorrento er langt mere rolig, og kommer du i foråret eller efteråret, vil byen fremstå endnu mere lokal og afslappet. (M)
5. dag: Den begravede by, Pompeji
I dag tager du en pause fra vandreskoene for i stedet at gå på opdagelse i fortiden med et besøg i Pompeji. For omkring 2000 år siden blev byen levende begravet, da vulkanen Vesuv gik i voldsomt udbrud, og ruinerne bærer vidnesbyrd om barske skæbner. At lava og sten fra vulkanudbruddet begravede byen, har dog resulteret i et arkæologisk mirakel, og Pompeji giver os i dag et unikt indblik i livet i en romersk by omkring år 0. Ja, faktisk finder arkæologer stadig den dag i dag nye sandheder i det fortsatte arbejde med udgravning. Det kan anbefales at hyre en lokal guide eller en audio-guide til at fortælle om ruinerne - begge dele kan arrangeres ved indgangen. Tilbage i Sorrento, er der god chance for, at du ankommer lige til lokal aperitivo-tid. Italienerne har mange traditioner, når det kommer tid mad. En af disse er den obligatoriske drink inden aftensmaden som fx en frisk Aperol Spritz eller den klassiske cocktail, Negroni. De lokale barer forsøger ofte at overgå hinanden med små snacks, der følger drinken, så pas på at du ikke mister appetitten til aftensmaden. (M)
6. dag: Trekking på øen Capri
Nogen påstår, at Capri er verdens smukkeste ø. I dag får du lov til at undersøge, om du er enig. Fra havnen i Sorrento sejler hurtigfærgen dig de ca. 5 kilometer mod den lille ø, og undervejs kan du nyde de flotte udsigter. Capri er kendt for at have været sommerresidens for Roms kejsere, og er i dag et ferieparadis for både italienere og internationale jet-settere. Capri By er kendetegnet af sine smarte butikker og livlige natteliv, men du oplever et meget mere roligt Capri i byen Anacapri, der ligger på øens højeste punkt. Her finder du hyggelige spisesteder, rodede butikker med lokalt håndværk og bare generelt en dejlig afslappet atmosfære. Ved ankomst til Capris havn kan du tage en lokal ape (Italiens svar på en tuktuk), der kører dig af de snørklede veje i fuld fart – eller du kan gå de små 1000 trappetrin, Scala Fenicada. Fra den centrale piazza i Anacapri går et smukt trek til toppen af Monte Solaro, hvor du undervejs vil blive fulgt af de mest fantastiske udsiger til himmel og hav. Vandreturen ender på toppen af bjerget med et udsigtspunkt over Capri og Napolibugten, der vil tage pusten fra de fleste. Tag en madpakke med til turen eller nyd en sen frokost på Capri, inden båden tager dig retur til Sorrento. (M)
7. dag: Gudernes Sti til Positano
Gudernes Sti – eller Sentiero degli Dei – er nok den mest perfekte afslutning på ferien, du kan forestille dig. Dette verdenskendte trek starter i den lille bjergby, Bomerano, og snor sig højt og dramatisk over Amalfikysten. Den smukkeste strækning er stykket ved Convento di San Domenico og ned mod Nocelle, hvor trekket ender. Ved Nocelle kan du være heldig, at en lille stand sælger forfriskende lemonade lavet på citroner fra Amalfikysten, hvilket er tiltrængt efter gåturen. Herefter kan du vælge at fortsætte ad de hele 1.792 trappetrin til den lille by, Positano. Mens du går ad trapperne, vil Positano forføre blikket med sine farverige huse, der balancerer på den stejle klippeskrant ned mod det krystalklare vand. Grønne oliventræer, lyserøde bougainvillea-buske og det blå hav vil farve udsigten i de smukkeste farver, og det vil føles lidt som at vandre direkte ind i et postkort. Efter trekket kan du med fordel bruge nogle timer i Positano, spise noget god mad og tage en dukkert i havet. Eller måske endnu bedre – finde et glad prosecco og skåle for en flot vandretur og en dejlig ferie. (M)
8. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Sorrento. Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Napoli, hvorfra du flyver hjem til Danmark. Tidspunktet afhænger af flyselskabet. (M)

Overnatninger

7 overnatninger i delt dobbeltværelse på Villa Crawford i Sorrento.

Det er muligt at opgradere værelse på hotellet til andre værelsestyper og til værelser med udsigt. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Bemærk, at aktiviteter, som vandring og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag

Gruppestørrelse

Rejsen er individuel

April - oktober

Pakkeliste

 • Italiensk parlør eller oversættelsesapp på din telefon
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Dagsrygsæk
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Drikkeflaske
 • Badetøj
 • Badehåndklæde
 • Evt. vandrestave
 • Evt. søsygepiller

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Napoli t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Privat transfer Napoli Lufthavn - Sorrento t/r
 • Vandrekort
 • 6 dagsbilletter til lokalbus
 • Bådbillet Sorrento - Ischia t/r
 • Togbillet Sorrento - Pompeii t/r
 • Bådbillet Sorrento - Capri t/r
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eventuelle drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Entrebilletter til Pompeji og Castello Aragonese
 • Lokal turistskat undervejs - varierer meget i pris. Forhør dig nærmere hos din rejsekonsulent

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top