KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
22 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 34.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
JULI-KAMPAGNE: Book din rejse til Indonesien senest 31. juli 2024 og spar 10% på rejsen i 2025. Læs mere og se betingelser her.

Efter et kort besøg i landets hovedstad, Jakarta, går rejsen til Sulawesi og til Tana Toraja-området. Her kan du nulstille din opfattelse af livet og af livet efter døden, for dine sanser skal nu være åbne for nye impulser, og få en forståelse for en helt anderledes kultur. Torajafolket er verdenskendt for sine mange ceremonier i forbindelse med begravelser og for sine imponerende traditionelle huse. Området ved Tana Toraja består af høje bjerge, dybe dale, frodig natur, spændende lokalmarkeder og flotte risterrasser. Bemærkelsesværdigt for Tana Toraja er de mange menneskelignende figurer (de såkaldte Tau Tau figurer), som står på små balkoner foran gravene på klippesiderne. Men det er ikke kun begravelserne, der er interessante. Det er hele optakten, og folks indlevelse i at sende den afdøde af sted fra denne verden på bedst mulige måde, der er så fascinerende. NB. Der er flest begravelser og cemonier i juli og august.
Dernæst går rejsen via Sengkang til kysten ved Tanjung Bira, som stadig for mange er et ukendt område. Her finder du en særlig stemning, og der venter her 3 overnatninger i en dykkercamp. Fra juli til oktober kan du være heldig at spotte grårevhajer, rævehajer, hammerhajer og klumpfisken mola mola på dine dyk. Du rejser fra Tanjung Bira tilbage til Makassar, og flyver derfra til Manado på den nordlige del af Sulawesi. Efter ankomst tager du til højlandet, Minahasa, hvor der venter flere spændende og aktive oplevelser. Tag på en sjov riverraftingtur ned ad Nimanga-floden og glæd dog til trekking til krateret Lokon-Empung og på Mahawu-vulkanen.

Rejsen afsluttes med 4 overnatninger i skønne eksotiske omgivelser og med flere fantastiske dyk fra øen. Bunaken er en Indonesiens bedste dykkerdestinationer med et unikt koralrev og flere flotte koralvægge i nærheden af øen.

Få information og fakta om Indonesien her Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indonesien her

Bedste rejseperiode

Turen kan gennemføres hele året, der gøres dog opmærksom på regntiden som er fra oktober - april.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Jakarta, Indonesiens hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet vil der være minimum to mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst til Jakarta på øen Java
Ved ankomst til Indonesiens landets hovedstad kan du på egen hånd tage en taxa til dit hotel. Transferen til hotellet er ikke inkluderet. Resten af dagen er til fri disposition i byen.
3. dag: Jakarta på egen hånd
Jakarta er Indonesiens hovedstad med sine 12 mio. indbyggere med stor afstand landets største by og en af Asiens mest befolkningsrige byer. Her finder du Indonesiens politiske elite, den gamle havn ved navn Sunda Kelapa Harbor og der er rig mulighed for at opleve spændende mad. Byen kombinerer det moderne med det historiske og du kan bruge dagen på at udforske byen på egen hånd eller til afslapning på hotellet. Dagen er til fri disposition. (M)
4. dag: Jakarta - Makassar på øen Sulawesi – Fort Rotterdom
Denne morgen skal du selv tage en taxa til lufthavnen i Jakarta. Dette kan arrangeres via receptionen på dit hotel. Morgenmad kan købes i lufthavnen efter tjek-ind. Ved ankomst til Makassar bliver du hentet i lufthavnen af din chauffør og herfra kører du til det hollandske kolonifort Rotterdam. Efter et kig her kører du til dit hotel i Makassar. Resten af dagen er til fri disposition i byen.
5. dag: Makassar - Tana Toraja (ca. 9-10 timers transport)
Efter en tidlig morgenmad venter dig en lang transportdag fra Makassar på Sulawesi til Tana Toraja, en køretur på ca. 9 timer. Køreturen går blandt andet igennem Bugisland, hvor du får mulighed for at besøge et af de traditionelle hus, der er bygget på pæle. Der er desuden pause ved det lokale tørfisk-marked, og der er rig mulighed for fotostops i den afvekslende natur. Efterhånden ændrer landskabet sig fra fladt landbrugsland til et mere bjergrigt område. De smukke kalkstensbjerge giver en flot kontrast til de grønne rismarker. Sidst på eftermiddagen når du frem til hovedporten til Tana Toraja, hvor der tjekkes-ind på hotellet, der er dit hjem de næste par dage. (F,A)
6-7. dag: Tana Toraja
Glæd dig til 2 dage i Tana Toraja området, der byder på store kulturelle oplevelser. Din guide finder ud af, hvilke ceremonier, som foregår, mens du er her og hjælper dig med at planlægge dagene, så du får mest muligt ud af opholdet. Da det altid er lokal planlagte ceremonier, kan vi ikke love at der altid er en ceremoni på netop dine datoer. I perioden fra juli til og med august er der flest ceremonier. Den største ceremoni, som du kan være heldig at opleve, er dagen, hvor slagtningen af vandbøflerne finder sted. Det er af meget stor betydning for den afdødes status, hvor mange bøfler, der bliver slagtet. Desuden kan du være heldig at opleve en af de mange andre fester, der hører til de forskellige ceremonier. Foruden de aktuelle begivenheder er der de bestandige seværdigheder; bl.a. de mange imponerende gravsteder. Der er de gamle stengrave i Suaya, babygravene i Kambira og De Hængende Grave, der ligger bag den smukke landsby Ke’te Kesu’. I denne landsby ser du de flotte Tongkonan huse, som er traditionelle torajahuse. Alle er flot smykkede med forskellige mønstre, som alle har en bestemt betydning. Tagene er formet som både, og uden for husene er indgangen flot smykket med bøffelhorn, som er symbol på familiens status. Der bliver også mulighed for at møde den lokale befolkning, når du færdes rundt i de to store byer Makale og Rantepao – og ikke mindst på de lokale markeder, hvor der er stor nysgerrighed over for fremmede - et smil bliver altid besvaret med et smil. (M,F,A)
8. dag: Toraja – Sengkang – Lake Tempe - Sengkang
Efter morgenmaden kører du ca. 4 timer til silkebyen Sengkang. På vejen stopper du ved Bambapuang for en forfriskning og med udsigt til bjerget Buntu Kabobong igen. Over middag ankommer du til dit hotel, hvor du spiser din frokost. Herefter venter dig en smuk bådtur på lake tempe og her ser du blandt andet flere lokale landsbyer langs søbredden. Du vender retur til dit dit hotel sidst på eftermiddagen og resten af aftenen er til fri disposition. (M,F,A)
9. dag: Sengkang – Tanjung Bira
Du spiser morgenmad på hotellet og rejser videre imod kyststrækningen der grænser op til øen Bira. På vejen til kysten møder du traditionelle bugis-makassar landsbyer, inden du sejler videre til øen Bira. Du ankommer til øens paradisagtigt-sandstrande med et beskedent antal overnatningssteder giver øen en særlig stemning. De næste dage står på strand og dykning. Resten af dagen er fri disposition. (M)
10-11. dag: Dykning og Bira´s strande
Bira er berømt for sine hvide strande og flotte marineliv. Det ligger ca. 20 km sydøst for Makassar (Ujung pandang), hovedstaden på Sulawesi. Vi er overbeviste om, at Bira vil blive et større turistmål i fremtiden, indtil da kan de besøgende nyde roen og den smukke kulisse på øen. Der er planlagt 4 dyk på øens smukke og farverige koralrev. Dagene er til fri disposition. (M)
12. dag: Tanjung Bira - Makassar
I dag vender du retur til Makassar og der venter dig en længere transportdag ca. 6 timer. På vejen ser du et Tana Beru bådbygningscenter for at se bådførerne bygge store traditionelle Pinisi-både på traditionel måde. Efter frokost fortsætter du til Makassar by og med ankomst til Sulawesis hovedstad sidst på eftermiddagen. Efter tjek-ind kan du få et bad og slappe af på hotellet. Ved spisetid henter vi dig og kører dig ud til en berømt Seafood restaurant i Makassar by. Efter en dejlig middag kører du tilbage til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
13. dag: Makassar – Manado – Minahasa højlandet
Denne morgen kører du til lufthavnen i Makassar og herfra flyver du til Manado i det nordlige Sulawesi. Ved ankomst venter din chauffør på at køre dig til området Tomohon, som er en del af Minahasa højlandet. Vejen dertil går fra lavland til det noget mere frodige bjerglandskab. Der venter dig en smuk køretur. Efter ankomst er resten af dagen til fri Disposition. (M)
14. dag: River rafting ned af Nimanga-floden
Efter morgenmad kører du til rafting-basen, som er omkranset af skøn og frodig natur og et smukt landskab. Her vil der være en god briefing, inden at der er afgang ned af Nimanga floden, som er kendt for sine forkellige kategorier. Det stykke som du tilbagelægger denne dag er på 9 km og er registreret normalt som en kategori 3+. Der er som regel gang i floderne her. Alle får udleveret redningsvest, paddel og hjelm. Der er en professionel rafting-guide med, som fører dig sikkert ned flodens rapids og gennem dette smukke område. Der er mulighed for at se store øgler langs med floden, vilde aber, mange forskellige fuglearter. Efterfølgende kører du retur til dit hotel, hvor der er tid til at slappe af og nyde resten af dagen på egen hånd. (M)
15. dag: Trek til krateret Mount Lokon-Empung og på Mahawu vulkanen
Efter en tidlig morgenmad er det tid til at du skal ud og opleve Minahasas smukke vulkanske landskab. Indonesien er i det bælte der kaldes ”Ring of Fire” grundet sine mange fantastiske vulkaner og flere af dem er ofte i udbrud. Vi skal trekke op til Mount Lokon-Empung krateret i 1,595 m for at se se ned det imponerende krater på nært hold. Herefter spiser du frokost inden trekket går videre til Mahawu vulkanen i 1.311 m, hvor du kan nyde den smukke udsigt over højlandet. Der er mulighed for at observerer mange forskellige fuglearter samt pitcher planter (kødædende plante). Du besøger desuden en af de store hellige grotter, hvor der stadig foregår forskellige ceremonier. Du tager efterfølgende tilbage til dit hotel og her venter en behagelig 45 minutters massage på hotellet som en skøn afslutning på en oplevelsesrig dag. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F)
16. dag: Udforsk Tangkoko Naturreservat med en ranger
Denne morgen kører du til det smukke Tangkoko Naturreservat, som er ca. 8,700 hektar og er hjemsted for mange endemiske dyrearter. Du kører ca. 2 timer for at nå naturreservatet og spiser frokost på vejen dertil. Efter ankomst skal du sammen med en ranger gå på opdagelse for at se den smukke sorte Maques-abe. Der er desuden mulighed for at se verdens mindste abeart – Tarsier, næsehornsfugle, isfugle og endda slanger hvis du er heldig. En skøn dag i naturen og med oplevelser af en anderledes kaliber. Herefter kører du retur til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd på hotellet. (M,F)
17. dag: Tomohon – Manado - Bunaken
Efter morgenmad er der tid til at køre mod Manado-området igen og sejle til dykkerparadiset Bunaken Island, der er blandt de aller bedste dykkerdestinationer i Indonesien. Øen er 808 hektar og ligger i Bunaken Marinepark og her findes mere end 300 typer af koralarter og der lever mere end 3000 farverige fiskearter i denne smukke og uspoleret økosystem. Efter ankomst til øen er resten af dagen til fri disposition. (M)
18-20. dag: Dykning og oplevelser på egen hand øen Bunaken
Der er planlagt 6 dyk i løbet af dit ophold og ellers er dagene på den smukke ø på egen hånd. Der findes ca. 25 dykkersteder i denne naturrige marinepark og flere imponerende farverige koralvægge i det mørkeblå hav. Og cirka 30 min. i båd fra øen finder du vulkanøen Manado-Tua som bidrager til en flot kulisse i havet omkring Bunaken Island. Det er muligt at arrangerer en dagstur og trek på Manado Tua vulkanen via dit hotellet. Dog går du med de tanker, så er det en god ide at forlænge opholdet med 2 ekstra overnatninger. Er du derimod til mere dykning er det muligt at forlænge rejsen med et ophold på øen Lembeh, der er verdenskendt for for sine mange gode muck- og makro dykkkersites. Dagene er til fri disposition. (M)
21. dag: Bunaken - Manado - Danmark
I dag er det blevet tid til at sige farvel til Sulawesi og kontrasternes ø efter næsten tre uger med fantastiske oplevelser. Du sejler tilbage til Manado og kører derfra til lufthavnen, hvor rejsen i Indonesien afsluttes. Det er vigtigt at du husker på at der gerne skal være ca. 24 timer fra dit sidste dyk og dit hjemrejse fly. Planlæg din hjemrejse i samarbejde med din rejsekonsulent. (M)
22. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

2 overnatninger på 2-stjernet hotel i Jakarta.
2 overnatninger på 2-stjernet hotel i Makassar.
3 overnatninger på 2-stjernet hotel ved Tana Toraja.
1 overnatning på 1-2-stjernet hotel ved Sengkang
3 overnatninger på 1-2-stjernet dykkeresort ved Tanjung Bira
3 overnatninger på 2-stjernet hotel ved Tomohon
4 overnatninger på 2-stjernet dykkerresort på Bunaken Island

Bemærkninger

Vi anbefaler at du er advanced dykker i forvejen, da flere af dykkene kan være på 30 meters dybde.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet gennemføres hver dag, hele året.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Gode sko
 • Gode sandaler
 • Tøj til både varme og kolde temperaturer
 • Regnslag kan evt. købes lokalt

Prisen er inklusiv

 • Danmark - Jakarta - Makassar - Manado - Danmark (inkl. baggage)
 • Transfer ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Måltider ifølge program
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Oplev Fort Rotterdom
 • 2 dage i Tana Toraja området, der byder på store kulturelle oplevelser
 • Oplev silkebyen Sengkang
 • Oplev Minahasa højlandet
 • River rafting ned af Nimanga-floden
 • Trek til krateret Mount Lokon-Empung og på Mahawu vulkanen
 • Oplev Tangkoko Naturreservat med en ranger
 • 4 dyk fra øen Tanjung Bira
 • 6 dyk fra øen Bunaken
 • 2 overnatninger på 2-stjernet hotel i Jakarta.
 • 2 overnatninger på 2-stjernet hotel i Makassar.
 • 3 overnatninger på 2-stjernet hotel ved Tana Toraja.
 • 1 overnatning på 1-2-stjernet hotel ved Sengkang
 • 3 overnatninger på 1-2-stjernet dykkeresort ved Tanjung Bira
 • 3 overnatninger på 2-stjernet hotel ved Tomohon
 • 4 overnatninger på 2-stjernet dykkerresort på Bunaken Island
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Taxa til og fra Jakarta lufthavn
 • Dyk der overstiger antallet i programmet og dyk der ikke er nævnt i programmet
 • Entreer undervejs på de forskellige ture
 • Andre måltider end de nævnte
 • Drikkepenge til guiderne. I Indonesien er det god skik at give drikkepenge efter endt tur
 • Dagsturer og oplevelser som ikke er inkluderet hjemmefra
 • Drikkevarer
 • Turistskat for Bali (cirka 150.000 IDR pr. person)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Indonesien

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Indonesien

Indonesien

På servicecentret har du mulighed for at få indgående vejledning og information om Bali, f. eks. om transportmuligheder, nye trekkingruter og lokale festivaler.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top