19 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 23.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag er for dig som søger adventure, natur og ikke mindst store trekkingoplevelser. På rejsen besøger du bl.a. små paradisøer, hvor du kan nyde sandstrandene, svømme, snorkle og opleve undervandslivet. Du overnatter på en malaysisk farm inden du skal udforske en af Borneos frodige dale på quad bike.
Rejsen tager dig med på toppen af et af Sydøstasiens største bjerge - Mount Kinabalu (4095 m.). I Crocker Range Nationalpark venter dig et nyt og uforglemmeligt trek via primitive stier og indfødte landsbyer. Du bor lokalt og ser naturområder de færeste oplever, inden denne eventyrlige rejse afsluttes ved en af Borneos azurblå strande.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Malaysia her

Bedste rejseperiode

Turen afgår hele året. Det bedste rejsetidspunkt fra marts til oktober.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejsetidspunktet fra Danmark afhænger af flyselskabet.
2. dag: Ankomst til Kota Kinabalu
Efter ankomst til Kota Kinabalu, bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd.
3. dag: Kota Kinabalu på egen hånd
Kota Kinabalu er opkaldt efter det mystiske Kinabalu-bjerg med de høje forrevne tinder i byens bagland. Det er en afslappet by med en herlig udsigt til øerne ud for kysten, især når solen går ned og danner det mest fortryllende farvespil. Jysk Rejsebureau kan varmt anbefale et besøg på en af de mange fiskerestauranter, der ligger i byen. Dagen kan bruges på egen hånd i byen. (M)
4. dag: Vandring gennem mangroveskov på Gaya Island - Koralrev, Mamutik Island
Når morgenmaden er spist, går turen med båd til øen Gaya - en af de smukke tropiske øer i bugten, ikke langt fra Kota Kinabalu. Sammen med guiden følger du naturstierne gennem mangroveskoven og får måske også et glimt af de vilde dyr på øen - mest mærkværdig er den skæggede gris. Gaya er også kendt for sin befolkning af ø-malajer, hvis landsbyer er bygget på pæle i vandet. I fortsætter til Mamutik Island, der er omgivet af et fantastisk koralrev, som du efter frokost får lejlighed til at udforske. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på dit hotel. (M,F)
5. dag: Kiulu Valley – farmstay
Dagen starter med en cirka 45 minutters køretur gennem det frodige landskab. Du gør et kort stop på et lokal marked og der vil være flere naturskønne udsigtspunkter undervejs til Kiulu Valley, som betyder dalen af tågen. Efter ankomst til landsbyen Kg. Mantob, vil du blive mødt af en af farmens ansatte, som vil vise dig rundt. Herefter nyder du en lokal frokost, inden du fortsætter på trekking i området. Sidst på eftermiddagen, kan du tage en svømmetur i Kiulu floden og eller bruge tiden på egen hånd inden din aftensmad. Hvis du er ivrig for mere eventyr, er der mange valgfrie aktiviteter på stedet såsom bøffelridning og kulturelle turer i området. Resten af dagen er på egen hånd. (M, F, A)
6. dag: Farmstay – Quad bike – Kota Kinabalu
Denne morgen vågner du ved solens første stråler i den ofte kølige og disede Kiulu Valley. Dalen venter på at bliver varmet op af solens stråler. Efter din morgenmad skal du ud og køre på Quad bike i området. Der vil være gennemgang af sikkerhed og kørsel, inden du kører afsted. Efter denne briefing, skal du igang med et adrenalinfyldt eventyr igennem fantastiske landskaber i denne naturskønne dal. På turen passerer du gennem rismarker, plantager, skove og små landsbyer. Du har frokost på turen, inden du vender tilbage til Kota Kinabalu og overnatter i byen. (M, F)
7. dag: Kota Kinabalu – Mount Kinabalu
Denne dag starter du roligt ud, så du kan være frisk til de næste 2-dages trekkingudfordring på et af Sydøstasiens højeste bjerge som måler 4095 m. Efter morgenmaden kører du op igennem små landsbyer og et utroligt flot bjerglandskab. Køreturen tager to til tre timer. Du har mulighed for at gøre stop ved Nabalu-markedet, hvor du kan smage de lokale frugter og se andre af Borneos specialiteter. Du har desuden mulighed for at besøge et uddannelsescenter og flot bjerghave, inden du ankommer til dit overnatningssted i Kundasang. Her overnatter du i fælles sovesal. Resten af dagen er på egen hånd i byen. Der kan være køligt om aftenen og i nattetimerne ved foden af Mount Kinabalu. (M, A)
8. dag: Mount Kinabalu – vandring fra 1828 meter til 3261 meter
I dag starter trekkingturen på Mount Kinabalu og turen til toppen er både udfordrende og på samme tid en meget fascinerende oplevelse. Fra startpunktet i bunden af Mt. Kinabalu park og til toppen af dette billedskønne bjerg, vil du opleve skiftende vegetation og ikke mindst enestående udsigter over store dele af Malaysisk Borneo. Området er på UNESCOs verdensarvsliste for, at være et af de vigtigste biologiske steder i verden pga. den specielle fauna og flora som findes i og omkring Mount Kinabalu. Der findes mange specielle plantearter langs vandreruten. Du starter ved Timpohon gaten i 1828 meter og efter 4-6 timers trekking ankommer du til Laban Rata i 3261 meters højde. Her skal du sove i fælles sovesal. Der findes en enkelt restaurant på stedet. Prisen er eksklusiv kamera gebyr, porter til at bærer din taske, samt engelsktalende guide. Jysk Rejsebureau anbefaler at du kun medbringer det mest nødvendige på din trekkingtur. (M, F, A)
9. dag: Topforsøg på Mount Kinabalu (4.095 m.)
Din opstigning mod toppen starter allerede kl. 03:00, så du har en god chance for at nå toppen i 4.095 m. før solopgang omkring 06:00. Her venter dig en stor oplevelse idet solen står op over Mount Kinabalu. Fra toppen vandre du ned af bjerget, hvor du ankommer ove rmiddag til bunden af Mount Kinabalu. Herfra kører du tilbage til Kota Kinabalu sidst på eftermiddagen. Du ankommer sent til Kota Kinabalu. (M,F)
10-11. dag: Kota Kinabalu på egen hånd
Dagene i Kota Kinabalu er til fri disposition. Du kan bl.a. opleve byen på egen hånd, nyde strandene vest for Kota Kinabalu eller bruge tiden på øerne ud fra Kota Kinabalu. Byens centrale marked er også en skøn oplevelse – markedet er mest livligt om morgenen, når fiskerne kommer med deres fangster, og kvinderne fra bjerglandsbyerne bringer frugt og grøntsager, der skal sælges på markedet. Det er også interessant at slentre rundt i pælelandsbyen Kampong Ayer på kanten af havet, og vil man have lidt viden om de lokale samfund, er statsmuseet og byens moske værd at besøge. Statsmuseet er bygget i beton, men i stil med traditionelle langhuse, og det rummer en fin samling af kulturskatte fra forskellige stammefolk på Borneo. (M)
12. dag: Kota Kinabalu - Trekking i Crocker Range National Park
Denne dag starter med en kort køretur, inden vi tager dig med på et meget udfordrende og ikke mindst meget eventyrlig trek i Crocker Range Nationalpark. Parken har siden 1984 været Borneos største nationalpark og er dækket af skov langs bjergkæden, som strækker sig i en sydvestlig retning fra Mount Kinabalu mod Sabah og til grænsen af staten Sarawak. Tidligere var der ingen veje fra Crocker Range til kystbyerne. De eneste veje var simple ridestier som forbandt de isolerede landsbyer med kysten. Disse primitive stier er siden blevet kendt som "Salt Trail" og det er netop disse stier, som du skal vandre på i de næste dage. Det er vigtig, at du er opmærksom på, at denne trekkingtur bestemt ikke er for alle og enhver, idet en stor del af turen går på simple og ofte ufremkommelige stier på selve bjergkæden Crocker Range. Belønningen skal du ikke vente længe på, da du her oplever indfødte landsbyer, uberørt skov og en stor forskellighed i landsbyernes landbrug. Du trekker ca. 7-8 timer denne dag i meget kuperet terræn (ca. 11-12 km). Du overnatter i et simpel landsbyhus (M,F,A)
13. dag: Trekking i Crocker Range National Park
I dag vandrer du videre i Nationalparken og oplever storslåede skov og bjergsider. Du vandrer ca. 6-7 timer denne dag (ca. 6 km). Du skal krydse brusende floder og ser flere indfødte landsbyer og flotte rismarker. Du overnatter i en ny landsby og i et simpel landsbyhus. (M,F, A)
14. dag: Trekking i Crocker Range Nationalpark
Vågn op til lydene fra landsbyens haner og høns og iagttag landsbyens daglige liv inden du fortsætter din trekkingtur langs flodbredden i parken. Her kan du tage en forfriskende dukkert i det kølige vand i floden. Du spiser frokost ved floden og tager herefter tilbage til landsbyen, hvor du overnattede dagen forinden. Du trekker ca. 6-7 timer denne dag (Ca. 12 km). Du overnatter i et simpel landsbyhus (M, F, A)
15. dag: Trekking i Crocker Range Nationalpark - Langkah Syabas Beach Resort
Efter morgenmaden, fortsætter du din sidste dag i den isolerede skov. I dag skal du trekke ca. 5 timer gennem en blanding af rismarker og tropisk regnskov. Turen går til udkanten af parken og herefter via Kota Kinabalu til Langkah Syabas Beach. Du overnatter på Langkah Syabas Beach Resort. (M, F)
16 - 17. dag: Langkah Syabas Beach Resort
Her venter dig nogle skønne og afslappende dage ved vandet efter nogle særdeles udfordrende dage på Mount Kinabalu og i Crocker Range National Park. Du overnatter på Langkah Syabas Beach Resort. (M)
18.dag: Langkah Syabas Beach Resort - Kota Kinabalu - Danmark
I dag bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu. (M)
19.dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark med rygsækken fuld af adventure oplevelser og skønne minder fra storslåede naturoplevelser og fra nogen Borneos mest eksotiske strande.

Overnatninger

Flybillet København - Kota Kinabalu t/r
(Der vil være 2 en mellemlanding på udrejsen og minimum 1 mellemlanding på hjemrejsen)
Overnatninger og måltider ifølge program.
Indgang til Crocker Range og engelsktalende guide
Indgang til Mt. Kinabalu og engelsktalende guide
Turer ifølge programmet

Bemærkninger

Denne rejse er fyldt med adventure og udfordrende trekkingoplevelser. Vi anbefaler turen til personer som er fit og til dig som er meget eventyrlysten. Rejsen er ikke for alle og det er vigtigt, at du sammen med din rejsekonsulent gennemgår rejsen og hårdheden på turen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen afgår hver dag, dog er det bedste rejsetidspunkt fra april til oktober.

Gruppestørrelse

Min. 2 personer

Juli - September

Pakkeliste

 • Solcreme
 • Hat
 • Toilettaske
 • Badetøj
 • Lommelygte
 • Insektmiddel
 • Vandflaske
 • Gode vandresko*
 • Vandrestave
 • Kamera
 • Kikkert
 • regntøj
 • varmt tøj
 • trekkingtøj

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Kota Kinabalu - København
 • (Det vil være minimum 2 mellemlandinger på udrejsen og på hjemrejsen)
 • Ture og transport ifølge program
 • Overnatninger og måltider ifølge program
 • Indgang til naturparkerne og engelsktalende guide.
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Måltider udover de nævnte
 • Forsikringer
 • Tillæg for kameratilladelser (Kinabalu Park World Heritage Site og Selingan Island)
 • Snorkeludstyr kan lejes mod ekstra tillæg
 • Drikkepenge til guider

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top