Af Lasse Klejnstrup (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Hvad synes du der gør Australien og New Zealand til unikke rejsedestinationer?
New Zealand er fantastisk smukt. Landet har smukke strande, regnskove, vulkaner, gletchere, bjerge…og man kan opleve alt dette på 3-4 uger (længere tid er selvfølgelig bedre:-)). Australien er bare kæmpe stort, og dyrelivet er vildt og unikt. Og så kan jeg rigtig godt lide mentaliteten dernede - de er meget ligefremme på sådan en underspillet måde. Man er meget udenfor i Australien og New Zealand, og det kan jeg rigtig godt lide. F.eks. har de fleste parker i Australien gratis gasgrill og borde/bænke til rådighed, så det er nemt at hygge sig udenfor.

Hvem passer Australien- og New Zealand-rejser til, synes du?
Australien og New Zealand har noget for alle aldre. Der er masser af adventureoplevelser for dem med hang til adrenalinsus, der er smuk natur og spændende dyreliv, som både passer til familier, par og unge. New Zealand synes jeg er perfekt til en familierejse i camper, da det er så nemt at komme rundt i landet. Og i en camper har man det hele med sig. Der er både korte og længere vandreruter, vilde raftingture, men også rolig familie-rafting.

Hvad er dine fedeste rejseoplevelser i hhv. Australien og New Zealand?
Min bedste rejseoplevelse i New Zealand må være Kepler Track – en 4-dages vandretur fra Te Anau. Super smuk vandretur, hvor vi overnattede i hytter undervejs og mødte en del lokale som var på forlænget weekend. I Australien var det en 3-dages tur i Kakadu og Litchfield National Park. Her så jeg en masse dyreliv og badede i de smukke vandfald og havde fantastiske australske guider, der vidste en masse om området og dyrelivet.

Har du nogle gode tips til Australien-/New Zealand-rejsen, du vil dele?
Mit bedste tip er nok at have god tid. Tro ikke at du kan nå at se dele hele af Australien, så hellere bruge mere tid de enkelte steder og så tag afsted igen. Og book din rejse i god tid – især hvis du rejser i højsæsonen.

Hvad vil du gerne opleve på din næste rejse down under?
Næste gang bliver i en camper og så skal børnene også opleve New Zealand!
Rejsekonsulent Lasse Toftdahl Klejnstrup
Udsigt over Abel Tasman, New ZealandKænguru, AustralienGreat Ocean Road, Austalien
Til top