Af Jonas Kern (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Hvad er det, efter din mening, der gør Costa Rica unikt?
Costa Rica er et af de mest dyrerige og naturskønne lande i verden. Der er mulighed for Amazonlignende oplevelser i Tortuguero National Park med bådsejlads i junglen, du kan se skildpaddeæg klække på stranden ved den Caribiske kyst, og bo på små, virkelig autentiske ecolodges, hvor der er restriktioner på antal besøgende for at passe på naturen. Du kan desuden se masser af vulkaner, hvoraf mange stadig er aktive, der er mange fede hikes på vulkaner og i jungle, du kan komme på bådture og i visse perioder se pukkelhvaler migrere mod nord eller syd.
Derudover er der mulighed for at bo på hoteller, der er bygget som ranches, og dermed få en fed ranchoplevelse med på rejsen.

Costa Rica er også super familievenligt og oplagt til kør-selv ferie. Der er også verdensklasse surfing og masser af adventureoplevelser. Og sidst men ikke mindst, så er der et meget varieret klima pga. landets hele 12 klimazoner, hvilket giver en stor kontrast i natur og dyreliv – og afstandene i landet er små, så du på 3 timer kan komme fra stillehavsstrand til tågeregnskov.

Hvad er din bedste rejseoplevelse i Costa Rica?
Uh, der er mange! Jeg har svært ved at vælge, så du får lige alle mine highlights:

  • Kajak- og mountainbiking ved Arenal-søen.
  • Vandring i Rincon de la Vieja (vulkansk landskab med geysere, mudpools og vandfald)
  • Tortuguero, hvor jeg så de små skildpadder komme ud af deres æg og løbe mod vandkanten
  • Dykning og snorkling ved øen Isla del Cano (her er der gode chancer for at se pukkelhvaler i hvalsæsonen)
  • Bo på ranchhotel lidt udenfor Rincon de la Vieja
  • Vandre på hængebroerne i Monte Verde tågeregnskoven (13 broer)
  • Sejltur til Isla Tortuga
  • Jungle- og strandoplevelser i nationalparken Manuel Antonio
  • Caribisk mad og jamaicansk stemning i Puerto Viejo


Hvordan er Costa Rica anderledes?
Costa Rica har en meget venlig og imødekommende befolkning, der lever efter slogannet "Pura Vida", der betyder at man lever ”rent”; uden stress, man passer på naturen og sig selv. Landet har fravalgt militær, men beskyttes af USA, og landet bruger i stedet pengene på skoler og naturbeskyttende tiltag.

Har du nogle gode tips til Costa Rica?
Mit bedste tip er at være i god tid med booking, da der er få hoteller pga. landets naturbeskyttelse, så book gerne minimum 7-8 måneder i forvejen, hvis du vil rejse mellem december-marts.

Billeje giver en fantastisk frihed og vejene er fine. På den måde har du mulighed for at lægge ruten som du vil og besøge isolerede strande uden hoteller mv. Besøg Corcovardo National Park, som er en af verdens mest dyrerige jungler, hvor du kan komme ud og trekke, se masser af spændende dyr og bo på rangerstationer. Der er også nogle rigtig fede muligheder for glamping i Costa Rica, f.eks. i Corcovardo.

Der er desuden kommet en ny flyrute med direkte fly mellem Amsterdam og San José med KLM, så det er nemmere end nogensinde før at rejse til Costa Rica. Hør nærmere hos din rejsekonsulent.
Costa Rica
Isla del Cano i Costa RicaOplev de sødeste egernaber i Costa RicaDykning ved Isla del Cano i Costa RicaMonteverde i Costa RicaCosta RicaOplev den eksotiske Scarlet Mascaws i Costa RicaOplev adventure og river rafting i Costa RicaOplev surfing i Costa RicaOplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Til top