15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
FRA 12.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Fordele ved oplevelsesrejser - fast pris og afrejsedato

Fast, skarp pris
Fly, overnatning, ture og transfers er forhåndsbooket i god tid inden afrejse – det betyder, at vi kan tilbyde en skarp pris på rejsen, også i destinationens højsæson.

Kvalitet og komfort
Vi har nøje udvalgt gode flyforbindelser, hoteller og resorts på destinationen, og vi har sørget for transport fra A til B på rejsen.

Oplevelser
Glæd dig til spændende ture på destinationen i mindre grupper, men også en masse frihed til oplevelser på egen hånd.

Rejsen starter med nogle hyggelige dage i strandbyen Negombo. Dernæst går turen nordpå mod Rock Temple i Dambulla. Her kan du opleve mere end 80 grotter og et væld af buddhistiske statuer og også nogle få hinduistiske statuer. Stedet er på UNESCOs Verdensarvsliste, og der venter dig en stemningsfyldt og spændende oplevelse.

Senere besøger du også Løveklippen, Sigiriya. Tag udfordringen op med de 1202 trin op til det flade plateu i 180 meters højde, hvor der venter den smukkeste udsigt over junglen og skoven. Derefter går turen mod den gamle hovedstad Kandy, som er smukt beliggende i højlandet. Kandy er bl.a. kendt for Buddhas tandtempel, som er et af de helligste steder for buddhister.
Fra hovedstaden går rejsen til Nuwara Eliya i hjertet af det naturskønne højland, hvor du får mulighed for at komme ud i de smukke grønne teplantager, og du besøger en lokal tefabrik.
I højlandet får du også store naturoplevelser i nationalparken Hortons Plains og på safari i Udawalawa, hvor du kan spotte de vilde srilankanske elefanter.

Efter dage med vilde naturoplevelser, kan du nyde at slutte rejsen af med afslapning ved den dejlige strand i Mirissa på Sri Lankas sydkyst.

På denne rejse kan du se frem til:
• Smuk og frodig natur i Sri Lankas højland
• Dyreliv i Udawalawe
• Dejlig strand og afslapning ved Negombo og Mirissa
• Lokal kultur, historie og religion
• En skøn og imødekommende lokalbefolkning

Bedste rejseperiode

Sri Lanka har nogle skønne strande, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle, antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
I dag er der afrejse fra Danmark mod Sri Lanka. Flyrejsen er på gode forbindelser med kun én mellemlanding.
2. dag: Ankomst til Negombo
Ved ankomst i lufthavnen bliver du hentet og kørt til dit hotel i byen Negombo, der er en af de større byer i Sri Lanka. Negombo ligger ved havet i den vestlige del af landet - ikke langt fra lufthavnen. Byen er kendt for sin fiskeindustri med travle fiskemarkeder og smukke strande. Området er også kendt for velsmagende seafood, som du kan spise på en af de mange restauranter i byen. Der er også rig mulighed for at gå på indkøb efter lokalt håndværk, batik og håndlavede smykker. Efter check-in på hotellet er dagen til fri disposition.
3. dag: Kanaler og fiskemarked i Negombo
Du tager din morgenmad med på farten, da der i dag venter en tidlig bådtur i de hollandske kanaler (Dutch Canals). Her kan du opleve solopgangen, mens du hører fuglenes morgensang og ser den smukke mangroveskov vågne fra natten. Nyd lagunens fred og ro mens du holder udkig efter de mange forskellige fuglearter, der lever i mangroven. Du får indblik i de lokale fiskeres liv, når du ser dem fiske med net fra deres både. Turen slutter ved fiskemarkedet, hvor du kan opleve den særlige stemning, der præger det travle marked. OBS: Sidder flyrejsen stadig i krop og hoved, så er det muligt at fravælge turen og sove længe på hotellet. Vælger du dette, spiser du morgenmad på hotellet. Efter turen bliver du kørt tilbage til dit hotel, og resten af dagen er til fri disposition. Du kan slappe af ved stranden eller hotellets pool. Du kan også gå på opdagelse i Negombo, der er en af Sri Lankas ældste feriebyer og ligger ca. 35 km nord for hovedstaden Colombo. Byen var engang en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det ikke længere handel, der lokker gæster hertil. Det er i stedet de skønne strande, som du også har tid til at nyde i dag. (M)
4. dag: Fra Negombo til Habarana med templer i Dambulla
Du spiser morgenmad på dit hotel i Negombo, og derefter går turen mod nord i privat transport til Habarana, hvor du skal overnatte. Selve transporten fra Negombo til Habarana tager ca. 3-4 timer eksklusiv pauser og besøg. Dagens højdepunkt er et besøg i huletemplerne i Dambulla. Området består af hele 80 forskellige huler, hvor hovedattraktionen er Rock Temple, der huser 153 meget forskellige og smukke Buddha-statuer, fire Hindu-monumenter samt tre statuer af srilankanske monarker. Efter besøget ved Rock Temple har du dagen til fri disposition i Habarana. Byen er ret lille og ligger i det nordlige Sri Lanka. Det bugner ikke af seværdigheder, men det er også tiltrængt med afslapning ved hotellets pool efter en dag med transport fra Negombo og en masse indtryk ved Rock Temple, der i øvrigt optræder på UNESCOs Verdensarvsliste. (M)
5. dag: Løveklippen Sigiriya og den gamle hovedstad Kandy
Dagen starter med morgenmad på dit hotel, hvorefter der venter endnu en oplevelse, der er på UNESCOs Verdensarvsliste; nemlig Sigiriya eller 'Løveklippen', som stedet også er kendt som. Sigiriya er navnet på resterne af en by og et palads, der har ligget på det flade tableau af den 180 meter høje klippe. Klippen er omgivet af jungle, og der en utrolig flot udsigt fra klippens top. Ved den sidste trappesats til toppen opdager man, hvorfor Sigiriya kaldes Løveklippen. Der er to gigantiske løvepoter på hver sin side af trappen, og oprindeligt var adgangen til toppen af klippen gennem munden på en gigantisk løve opført i sten. Efter besøget ved Sigiriya går turen videre mod byen Kandy. Transporten tager ca. 2-3 timer. Byen har en særlig betydning i Sri Lanka. Det var de singalesiske kongers sidste højsæde, og det var også herfra, at englænderne administrerede store teplantager i Sri Lankas højland. Ved ankomst til Kandy og efter check-in på dit hotel, har du resten af dagen til fri disposition i byen, hvor du i øvrigt også kan nyde afslapning ved hotellets pool, hvis du foretrækker dette fremfor at udforske Kandy. (M)
6. dag: Sri Lankas kulturelle hovedstad Kandy
Du har dagen til fri disposition og kan opleve Kandy i dit eget tempo. Tag på en eftermiddagstur i Kandys gader og oplev, hvordan det lokale liv udspiller sig. Du kan også besøge søen Kandy Lake, der blev anlagt af den sidste Sinhala-konge i 1798. Byen har også en spændende bazar, du kan gå på opdagelse i. (M) Det er muligt at tilkøbe en guidet tur til Temple of the Tooth og Kandy museum: Temple of the Tooth er det mest hellige tempel på Sri Lanka, da det huser et af Buddhas tænder. Hver dag besøges templet af hundredvis af buddhister, som giver gaver og beder på dette sted. En gåtur rundt i tempelkomplekset er en meget stor og mindeværdig oplevelse. Jysk Rejsebureau arrangerer transport og guide hen til templet, men indgangsbilletten er til egenbetaling på omkring 100 kr. pr. person. Denne købes lokalt. Har du lyst og overskud, arrangeres der en aftentur rundt i Kandy, hvor du har mulighed for at smage forskellige retter fra de lokale ’street food’ køkkener. Sæt tænderne i en kottu, hoppers og roti - alt sammen er lokale retter, som du helt sikkert vil synes om. Maden er til egenbetaling, men meget billig.
7. dag: Botanisk have og smuk togtransport til Nuwara Eliya
Efter morgenmaden er der et kort besøg i Kandys verdensberømte botaniske have. Gå mellem de gigantiske palmer og bliv fortryllet af sjældne orkideer, krydderier og urter. Nogle af arterne findes ikke andre steder end på Sri Lanka. Herefter transporteres du mod togstationen i Peradeniya, hvorfra toget afgår mod Nuwara Eliya. Togturen gennem Sri Lankas højland betragtes som en af de smukkeste togture i verden. Denne tur varer cirka 3 ½ time og tager dig gennem forbløffende landskaber med grønne og frodige teplantager og udsigt over bjergene. Ved togets ankomst henter din chauffør dig på stationen og kører dig hen til en lokal teplantage. Her besøger du en traditionel tefabrik, der forarbejder den berømte Ceylon Tea. Lad dig fascinere af processen fra plukning af teblade til det færdige produkt. Har du lyst, kan du være med til at plukke teblade ude i marken med den ikoniske te-taske hængende om halsen. Efter dette får du naturligvis mulighed for at nyde den fineste Ceylon-te i tesalonen. Senere køres du til dit hotel og har resten af dagen på egen hånd i Nuwara Eliya, som ligger helt inde i hjertet af højlandet. Historisk er byen kendt som briternes sommerresidens i det kølige højland, og bybilledet bærer præg af den victorianske stil i både husenes arkitektur og flotte haver. (M) OBS: Særlig omstændighed omkring pladssituation på tog i Sri Lanka: Da togbilletter i Sri Lanka først sættes til salg 30 dage før togturens afgang, kan vi ikke garantere billetter til toget. Derfor kan transporten mellem Peradeniya og Nuwara Eliya i sjældne tilfælde blive erstattet med transport i bus/minibus, som stadig er en utrolig flot og seværdig køretur.
8. dag: Hortons Plains og Udawalawa
Tidlig morgen fortsætter turen mod Horton Plains med en medbragt morgenmad. Parken opleves på et hike, hvor der vandres med lokal guide. Nationalparken Horton Plains er på UNESCOs Verdensarvsliste og beriger dig med et betagende landskab med smukke bølgende bakker, skove og enge. Der er adskillige attraktioner på Horton Plains såsom Baker's Fall, Chimmini Pool og den berømte Worlds End. Fra et plateau med et dybt fald får du en fantastisk udsigt over teplantager og højland - på klare morgener kan man se helt ned til den sydlige kystlinje. Efter denne unikke naturoplevelse kører du videre mod Udawalawa, hvor du får lov at hvile resten af dagen. Turen til Udawalawa tager ca. 4 - 4 ½ time. Du overnatter her i et klassisk safaritelt, som ligger i et naturskønt område. (M,A)
9. dag: Safari og videre til kystbyen Mirissa
I dag skal du tidligt op og på morgensafari. Udawalawa National Park er en af de ældste nationalparker i Sri Lanka og ét af de bedste steder at opleve vilde elefanter hele året rundt. Du skal ud på en jeepsafari rundt i den grønne park, hvor du kan opleve disse store og fascinerende dyr på tætteste hold. I parken findes også større kattearter som leoparder og junglekatte, der kan spottes på afstand, hvis du er heldig. Efter denne store dyreoplevelse vender du tilbage til campen, hvor du spiser brunch og nyder naturen, mens fuglene synger - måske hopper nysgerrige aber fra gren til gren i træerne over dig! Du fortsætter turen mod kystbyen Mirissa, hvor du de næste dage skal nyde resten af din rejse på de underskønne sandstrande ved Sri Lankas sydkyst. Undervejs til Mirissa gør du et kort stop ved Udawalawe National Parks elefantbørnehjem, der arbejder for at forberede forældreløse elefantunger til et liv i den frie natur. Turen til Mirissa tager ca. 2 timer eksklusiv pauser og besøg. (M,A)
10-13. dag: Strandferie ved Mirissa
De næste dage nydes ved vandet nær Mirissa. Det er tid til at fordøje de mange indtryk og oplevelser, du har fået på din tur rundt i Sri Lanka. Slap af ved hotellets pool eller på Weligama stranden, der ligger lige ud for hotellet. Der er også mulighed for at gå på opdagelse i byen Mirissa, der ligger ca. 2 km fra dit hotel. Vil du en tur på stranden for at bade, så skal du tage den korte tur på ca. 2 km til Mirissa stranden, hvor havet er noget roligere end ved Weligama stranden. Har du lyst til og mod på flere eventyr, kan det anbefales at besøge byen Galle, der huser et smukt og gammelt fort, eller du kan tage på hvalsafari. Ud for Mirissas kyst passerer flere forskellige slags hvaler - blandt andet den allerstørste, blåhvalen! Under dit ophold ved Mirissa overnatter du på Mandara Resort, der danner en skøn ramme for strandferien. Hotellet har en lækker pool, restaurant og ligger direkte ud til Weligama stranden i Mirissa bugten. Du har havudsigt fra dit værelse, hvor du kan nyde de smukke solnedgange om aftenen. (M,A)
14. dag: Afrejse fra Sri Lanka
Efter morgenmad på hotellet er der transfer til lufthavnen i Colombo, hvorfra turen atter går hjem til Danmark. Transporten til lufthavnen tager ca. 2-3 timer. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer til Danmark med skønne oplevelser og rejseminder fra Sri Lanka.

Overnatninger

2 overnatninger på Goldi Sands Hotel, Negombo – Standard værelse
1 overnatning på Tropical Life Resort, Dambulla – Standard værelse
2 overnatninger på Thilanka Hotel, Kandy – Deluxe værelse
1 overnatning på Black Pool Hotel, Nuwara Eliya - Deluxe værelse
1 overnatning på Big Game Tent Camp, Udawalawa - Safaritelt (uden aircondition)
5 overnatninger på Mandara Resort, Weligama/Mirissa - Superior Sea View værelse

Alle hoteller på rejsen er mellemklasse hoteller.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Transport og ture foregår i grupper på op til 20 personer, men der er indlagt masser af fritid undervejs til selv at udforske de forskellige byer og steder på egen hånd.

Pakkeliste

 • Solcreme
 • Badetøj
 • Vandresko
 • Gode sandaler
 • Tøj til både varme og kølige temperaturer
 • Kikkert
 • Dagsrygsæk

Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Tilmeldingsfrist Pris

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Colombo t/r inkl. check-in bagage og håndbagage
 • Overnatninger på hele rejsen på Sri Lanka
 • Morgenmad på hele rejsen på Sri Lanka
 • Aftensmad på dag 8, 9, 10, 11, 12 og 13
 • Transfer ved ankomst i Colombo lufthavn og til dit hotel i Negombo
 • Transfer ved hjemrejse fra Mirissa til Colombo lufthavn
 • Engelsktalende chauffør/guide på rundrejsen - Fra dag 4 til og med dag 9. Opholdet i Negombo og Mirissa er uden chauffør/guide.
 • Transport på rundrejsen med minibus / bus - Fra dag 4 til og med dag 9
 • Togbilletter Peradeniya - Nanu Oya (Kandy-Nuwara Eliya)
 • Bådtur i de hollandske kanaler i Negombo med engelsktalende guide
 • Entre til Rock Temple i Dambulla
 • Entre til Løveklippen (Sigiriya)
 • Entre til Botanisk have i Kandy
 • Hortons Plains National Park fee
 • Entre til teplantage i Nuwara Eliya
 • Udawalawe National Park fee
 • Morgensafari med jeep i Udawalawe National Park med engelsktalende guide
 • Tur på teplantage med rundvisning og mulighed for selv at plukke te i Nuwara Eliya
 • Tur til Hortons Plains National Park med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje en backpackerrygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Drikkepenge - i Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører efter endt tur
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Indgangsbillet til Temple of the Tooth i Kandy
 • Street Food og drikkevarer i Kandy
 • Tur til Galle
 • Hvalsafari i Mirissa
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Aarhus eller Aalborg for 1.495 kr. pr person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads.

Prisbemærkning

På denne rejse er prisen fast og garanteret.

Børneprisen gælder for børn i alderen 2-11 år.
Prisen varierer pr afgang: fra 12.995 kr.

Børnepris er baseret på, at man deler værelse med to voksne rejsende.

Spædbørnsprisen gælder for børn i alderen 0-2 år - Prisen på alle afgange er 2.995 kr.

Singleværelsesestillæg: Dkk 9.995.

Bemærk at der maksimalt kan være to voksne og to børn i alderen 0-11 år pr. værelse.

Bemærk at der maksimalt kan være tre voksne pr. værelse.

Bemærk at ved to voksne og to børn, der deler værelser, sover det ene barn i forældrernes seng.

Kontakt os hvis du ønsker at opgradere til andre værelsestyper, som eks. familieværelser eller familiesuiter.

Ønsker du at tilkøbe hvalsafri i Mirissa hjemmefra, kan det tilkøbes senest ved restbetaling af rejsen. Prisen er 595 kr. pr. person.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top