KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
FRA 12.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Fordele ved oplevelsesrejser - fast pris og afrejsedato

Fast, skarp pris
Fly, overnatning, ture og transfers er forhåndsbooket i god tid inden afrejse – det betyder, at vi kan tilbyde en skarp pris på rejsen, også i destinationens højsæson.

Kvalitet og komfort
Vi har nøje udvalgt gode flyforbindelser, hoteller og resorts på destinationen, og vi har sørget for transport fra A til B på din rejse.

Oplevelser
Glæd dig til en spændende rundrejse med oplevelsesrige udflugter i mindre grupper, men også en masse frihed til at opleve Sri Lanka på egen hånd.

Rejsen starter med nogle hyggelige dage i strandbyen Negombo. Dernæst går turen mod Løveklippen, Sigiriya. Her kan du tage udfordringen op med de 1202 trin op til det flade plateu i 180 meters højde, hvor der venter dig den smukkeste udsigt over junglen og skoven. Opholdet i Dambulla indeholder også en morgensafari i Minneriya National Park, hvor der er god mulighed for at spotte elefantflokke. Dernæst går turen mod Dambulla Cave Temple. Her kan du opleve mere end 80 grotter og et væld af buddhistiske statuer samt nogle få hinduistiske statuer. Stedet er på UNESCOs Verdensarvsliste, og her venter dig en stemningsfyldt kulturel oplevelse.

Derefter går turen mod den gamle hovedstad Kandy, som er smukt beliggende i Sri Lankas højland. Kandy er blandt andet kendt for the Temple of the Sacred Tooth (Tandens Tempel), som er et af de helligste steder for buddhister.
Fra Kandy rejser du videre med tog mod den hyggelige bjergby Ella. Læn dig tilbage og indånd naturen på denne sceniske togtur, som tager dig gennem hjertet af Sri Lankas frodige højland. I Ella får du blandt andet mulighed for at komme ud og opleve de smukke grønne teplantager.

Se frem til endnu en storslået naturoplevelse på safari i Yala National Park, hvor du kan se de vilde srilankanske elefanter. Her kan du også være heldig blandt andet at spotte leoparder, læbebjørne, dovendyr, vildsvin og krokodiller.

Efter nogle vilde naturoplevelser, fortsætter rejsen til Sri Lankas skønne sydkyst, hvor du kan nyde den sidste rejsetid og slappe af på de smukke palmestrande.

På denne rejse kan du se frem til at opleve:
• Smuk og frodig natur i Sri Lankas højland
• Lokalliv, kultur, historie og religion
• Dyreliv i Minneriya- og Yala National Park
• Dejlige sandstrande og afslapning ved Mirissa
• En skøn og imødekommende lokalbefolkning

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er en helårsdestination som kan besøges året rundt. De mange skønne sandstrande ligger også fordelt således, at når monsunregnen rammer den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas sydkyst, vestkyst og højlandet er fra december til april, hvor Oplevelsesrejserne alle er placeret.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og vores anbefalinger om rejsetidspunkt er derfor kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
På din første rejsedag flyver du fra København mod Sri Lanka. Flyrejsen er med gode flyforbindelser således, at du kun har en mellemlanding.
2. dag: Ankomst til Negombo
Ved ankomsten bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit første hotel i byen Negombo, som er en af landets største byer. Negombo ligger placeret ved havet i den vestlige del af landet - ikke ret langt fra lufthavnen. Byen er blandt andet kendt for sin fiskeindustri med travle fiskemarkeder og smukke strande. Området er også kendt for velsmagende seafood, som du kan smage på en af byens mange restauranter. I Negombo er der også rig mulighed for at gå på jagt efter det lokale håndværk, batik og håndlavede smykker. Efter check-in på hotellet er det helt op til dig hvad dagen skal stå på. Overnatning på Goldi Sands – Standardværelse.
3. dag: Dambulla
Nyd din morgenmad på hotellet inden der afgang mod Dambulla - køreturen her varer cirka tre timer. Efter indtjekning på hotellet er der tid til at udforske området på egen hånd. Sidder flyrejsen stadig i kroppen, har du også mulighed for at lade batterierne op igen. Overnatning på Tropical Life Resort – Standardværelse. (M)
4. dag: Løveklippen Sigiriya
Du spiser morgenmad på dit hotel i Dambulla, hvorefter der venter dig en stor oplevelse, nemlig Sigiriya Rock (Løveklippen), som rangerer på UNESCOs Verdensarvsliste. Sigiriya er navnet på resterne af en historisk by og et gammelt palads, der har ligget på den flade top af den 180 meter høje lodrette klippe. Løveklippen er omkranset af jungle, og har derfor en utrolig flot udsigt fra sit flade plateau. Ved den sidste trappesats til toppen opdager du, hvorfor Sigiriya Rock kaldes løveklippen - her er der nemlig to store løvepoter på hver sin side af trappen. Den oprindelige indgang til toppen var gennem munden på en gigantisk løve opført i sten. Efter en spændende udflugt er eftermiddaggen til fri disposition. Overnatning på Tropical Life Resort – Standardværelse. (M)
5. dag: Safari i Minneriya National Park
Efter morgenmaden står dagen på jeepsafari i Minneriya National Park. Alt afhængigt af elefanternes bevægelser, kan safarien foregå i Minneriya / Kaudulla eller Eco Park. Minneriya National Park er den perfekte park for naturelskere, især hvis du ønsker at opleve de storslåede og vilde elefantflokke. Ud over verdens største pattedyr, elefanten, huser Minneriya også de to slags endemiske aber, som altså kun findes på Sri Lanka, samt hjortearter, en masse fuglearter og krybdyr. Efter safari vender du tilbage til hotellet sen eftermiddag. Overnatning på Tropical Life Resort – Standardværelse. (M)
6. dag: Templer i Dambulla og videre til Kandy
Du spiser morgenmad på dit hotel i Dambulla. Dagens højdepunkt er et besøg ved huletemplerne i Dambulla. Templet består af hele 80 forskellige huler, hvor hovedattraktionen er Rock Temple, som i øvrigt er på UNESCOs verdensarvsliste. Her finder du også 153 meget forskellige og smukke Buddha statuer, 4 Hindu monumenter samt 3 statuer af srilankanse monarker. Efter besøget ved Rock Temple bliver du transporteret til Kandy, og denne køretur tager cirka to timer. Efter indtjekning på hotellet kan du slappe af ved hotellets pool eller udforske lidt af Kandy, som har en helt særlig status på Sri Lanka. Byen var nemlig sidste højsæde for de singalesiske konger, og det var herfra at englænderne administrerede de store teplantager i Sri Lankas højland. Overnatning på Hotel Thilanka - Deluxe-værelse. (M)
7. dag: Sri Lankas kulturelle hovedstad Kandy
I dag kan du frit udforske Kandy, og opleve området i dit eget tempo. Gå rundt i Kandys fine gader og se, hvordan det lokale liv udspiller sig. Oplev også søen Kandy Lake, der blev anlagt af den sidste Sinhala konge i 1798. Der er også en spændende bazar, du kan gå på opdagelse i. Du har også valgmuligheden mellem to forskellige aktiviteter. Temple of the Tooth og street food Temple of the Tooth er det mest hellige tempel på Sri Lanka, da det menes at indeholde en tand fra selveste Buddha. Templet besøges hver dag af hundredvis af buddhister, som giver gaver og beder på dette hellige sted. En gåtur rundt i tempelkomplekset er en stor oplevelse. Har du lyst, arrangeres der også en aftentur rundt i Kandy, hvor du får mulighed for at smage forskellige lokalt street food. Sæt tænderne i en Kottu, Hoppers og Roti. Alt sammen lokale retter, som du helt sikkert vil synes om. Maden er ikke inkluderet, men kan tilkøbes for ganske lidt. Tilkøb: Vandretur i Knuckles Mountain Range Der er også mulighed for at tilkøbe en vandretur i Knuckles Mountain Range med morgenafgang. Overnatning på Hotel Thilanka - Deluxe-værelse. (M)
8. dag: Med tog til Ella
Efter morgenmaden skal du med tog fra Kandy videre til Ella - en helt unik og betagende togtur som varer cirka syv timer. Under togturen vil Sri Lankas smukke landskab udfolde sig lige for øjene af dig. Her kan du også tage de ikoniske billeder ud gennem togvinduet eller i døråbningen, som inviterer alle naturens dufte og lyde ind i togkupeen. Du vil blive afhentet på togstationen i Ella og kørt til dit næste hotel. Ella er en hyggelig lille by i Badulla-distriktet i Uva-provinsen, Sri Lanka. Byen ligger 1.041 meter over havets overflade cirka 200 kilometer øst for Colombo. Området har en rig biodiversitet, med talrige sorter af flora og fauna. Ella er omgivet af bakker, der har skydækkede skove og teplantager. Bjergbyen har grundet sin høje placering et køligere klima end de omkringliggende lavlande. OBS: Særlig omstændighed omkring pladssituation på tog i Sri Lanka.
Da togbilletter på Sri Lanka først sættes til salg 30 dage inden afgang, kan vi ikke garantere billetter til toget. Alternativt vil transporten mellem Kandy og Ella blive erstattet med transport i bus/minibus, som stadig er en utrolig flot og seværdig køretur.
Overnatning på Hotel Onrock - Superior-værelse. (M)
9. dag: Spændende oplevelser i Ella
Efter morgenmaden, kan du frit vælge mellem de tre nedenstående aktiviteter eller vælge at tage på opdagelse på egen hånd i Ella. Besøg en te-fabrik i området. Sri Lanka er en af verdens største te eksportører, med en te produktion der særligt er dominerende i det centrale højland. Oplev og hør om den lange og spændende proces der skal til for at producere te. Et besøg på en te fabrik er for mange et must do, på deres besøg til Sri Lanka. Besøg Ravana Falls. Oplev Ravana vandfald, et naturskønt vidunder i Sri Lanka. Det er Sri Lankas bredeste vandfald, Ravana Falls, der er cirka 25 meter højt. Her kan du tage en forfriskende svømmetur eller udforske de omkringliggende klipper for at nyde fantastiske udsigter over vandfaldet og Ellas betagende landskab. Dette vandfald er en populær attraktion og er navngivet efter den legendariske dæmonkonge Ravana. Vandretur til Ella Rock. Vandreture er af gode grunde populære omkring Ella. Oplev det klipperige landskab med høje toppe og naturskønne broer, der krydser det frodige bakkeland. Ella Rock er en fremragende vandretur i Ella med fantastisk udsigt over de smukke bevoksede bjergsider. Skoven er tæt, og landskabet er fantastisk. Toppen af klippen har en vild panoramaudsigt ud over de smukke bakkeskråninger. Vær opmærksom på at Ella Rock er en af de mere udfordrende vandreture i området. Overnatning på Hotel Onrock - Superior-værelse. (M)
10. dag: 9 Arch Bridge & Little Adam's Peak
Efter morgenmaden går turen til 9 Arch Bridge & Little Adam's Peak. 9 Arch Bridge er en bro bygget i den britiske kolonitid, som er cirka 30 meter høj beliggende næsten 1.000 meter over havets overflade. Når man står under broen og ser op, er der et smukt syn af 'ni himler' gennem de ni buer. Den ikonske bro er bygget udelukkende af massive sten, mursten og cement uden brug af et enkelt stykke stål. Broen blev taget i brug i 1921. Little Adam's Peak er blevet en attraktion for både lokale og udenlandske turister. Mange mennesker besøger dette sted for at beundre dets naturskønne område. Little Adam's Peak ligger ca. to km fra Ella og det tager cirka en lille times tid at nå til toppen. Fra toppen kan du se Kataragama og Hambantota strandene, som ligger hundredvis af kilometer væk. Overnatning på Hotel Onrock - Superior-værelse. (M)
11. dag: Ella til Yala
Efter morgenmaden har du en transfer til Yala National Park på cirka 1,5 time. Her overnatter du i et klassisk safaritelt, som ligger indhegnet i den naturskønne nationalpark. Efter indtjekningen står den på afslapning i campen. Overnatning på Big Game Camp – Telt (uden aircondition). (M,A)
12. dag: Safari i Yala og videre til stranden
Du skal tidligt op denne morgen, og får derfor en pakket morgenmad med på jeepsafari, som du kan nyde i de unikke omgivelser i Yala National Park. Yala er dækket af søer, tætte lommer af jungle og store vandhuller. Landets næststørste nationalpark er hjemsted for leoparder, elefanter, læbebjørne, plettede hjorte, dovendyr, vildsvin, krokodiller, slanger og meget mere. Derudover har nationalparken også et rigt fugleliv. Når safarien er ved vejs ende, går turen videre mod strandbyen Mirissa, som ligger på Sri Lankas sydkyst. Her findes også en fiskerihavn, som er et af landets vigtigste steder for hval- og delfinobservationer. På de tropiske sandstrande vil du også kunne opleve de bedste og mest fantastiske solnedgange og solopgange. Mirissa er et velbesøgt område grundet de dejlige strande og det summende byliv. Efter en dejlig dag i naturen tjekker du ind på dit hotel i Mirissa, og kan nyde resten af dagen i eget tempo. Overnatning på Mandara Resort - Superior Sea View. (M,A)
13-16. dag: Strandferie ved Mirissa
De næste dage nydes i tropiske omgivelser ved Mirissa. Brug tiden på at fordøje de mange indtryk og oplevelser, du har fået på din rundrejse i Sri Lanka. Slap af ved hotellets pool eller på de skønne sandstrande. Der er selvfølgelig også mulighed for at udforske byen og området omkring Mirissa. Har du lyst og mod på endnu flere oplevelser, anbefaler vi at hoppe på en tuktuk og besøge byen Galle med sit smukke gamle fort, hyggelige gader og fine markeder. Det er også muligt at tage på hvalsafari i Mirissa, hvor flere forskellige hvalerater passerer ud for kysten - blandt andet den allerstørste, blåhvalen! Dine overnatninger i Mirissa er på Mandara Resort, som giver dig en skøn ramme for strand- og badeferie. Hotellet har en lækker pool og en rigtig god restaurant – og så ligger det direkte ud til de hvide sandstrande ved det Indiske Ocean. Overnatning på Mandara Resort - Superior Sea View. (M,A)
17. dag: Afrejse fra Sri Lanka og ankomst Danmark
I dag skal du med transfer fra hotellet til lufthavnen i Colombo, hvorfra turen atter går hjem til Danmark. Skal du afsted tidligt om morgenen, så sørg eventuelt for at pakke en morgenmad. Du ankommer til Danmark samme dag med masser af skønne oplevelser og evige rejseminder fra Sri Lanka. (M)

Overnatninger

1 overnatning på Goldi Sands Hotel, Negombo – Standard værelse
3 overnatninger på Tropical Life Resort, Dambulla – Standard værelse
2 overnatninger på Thilanka Hotel, Kandy – Deluxe værelse
3 overnatninger på Hotel Onrock, Ella – Superior værelse
1 overnatning på Big Game Tent Camp, Yala – Safaritelt (uden aircondition)
5 overnatninger på Mandara Resort, Mirissa – Superior Sea View værelse

Alle hoteller på rejsen er mellemklasse hoteller.

Bemærkninger

Bemærk at du på afgangene d. 20. december & 31. januar først ankommer til Danmark tidlig formiddag dagen efter afrejse, altså på den 18. rejsedag.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Transport og ture foregår i grupper på op til 20 personer, men der er indlagt masser af fritid undervejs til selv at udforske de forskellige byer og steder på egen hånd.

Næste: 20-12-2024
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Solcreme
 • Badetøj
 • Vandresko
 • Gode sandaler
 • Tøj til både varme og kølige temperaturer
 • Kikkert
 • Dagsrygsæk

Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Afrejselufthavn 1 voksen 2/3 voksne Barn (2-11) Spædbarn (0-2)
Ledige pladser Afrejsedato20.12.24 - 06.01.25 UdrejseKøbenhavn

Info

20. dec.: København - Istanbul: 10:50 - 16:10 20. dec.: Istanbul - Colombo: 19:30 - 05:55 (21. dec.) 5. jan.: Colombo - Istanbul: 21:55 - 04:35 (6. jan.) 6. jan.: Istanbul - København: 08:25 - 09:55 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

1 voksen35.990,- 2/31 voksen25.995,- Barn (2-11)16.995,- Spædbarn (0-2)2.995,- Reserver
Ledige pladser Afrejsedato29.12.24 - 14.01.25 UdrejseKøbenhavn

Info

29. dec.: København - Istanbul: 10:45-16:00 29. dec.: Istanbul - Colombo: 19:25-06:10 (30. dec.) 14. jan.: Colombo - Istanbul: 07:40-14:15 14. jan.: Istanbul - København: 15:40-17:05

1 voksen32.990,- 2/31 voksen22.995,- Barn (2-11)13.995,- Spædbarn (0-2)2.995,- Reserver
Ledige pladser Afrejsedato04.01.25 - 20.01.25 UdrejseKøbenhavn

Info

4. jan.: København - Istanbul: 18:05 - 23:20 5. jan.: Istanbul - Colombo: 02:50 - 13:15 20. jan.: Colombo - Istanbul: 07:40 - 14:15 20. jan.: Istanbul - København: 15:40 - 17:05 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

1 voksen29.990,- 2/31 voksen19.995,- Barn (2-11)12.495,- Spædbarn (0-2)2.995,- Reserver
Ledige pladser Afrejsedato31.01.25 - 17.02.25 UdrejseKøbenhavn

Info

31. jan.: København - Istanbul: 10:50 - 16:10 31. jan.: Istanbul - Colombo: 19:30 - 05:55 (1. feb.) 16. feb.: Colombo - Istanbul: 21:55 - 04:35 (17. feb) 17. feb.: Istanbul - København: 08:25 - 09:55 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

1 voksen30.990,- 2/31 voksen20.995,- Barn (2-11)12.995,- Spædbarn (0-2)2.995,- Reserver
Ledige pladser Afrejsedato06.02.25 - 22.02.25 UdrejseKøbenhavn

Info

6. feb.: København - Istanbul: 14:20 - 23:45 7. feb.: Istanbul - Colombo: 02:40 - 08:25 22. feb.: Colombo - Istanbul: 02:55 - 05:55 22. feb.: Istanbul - København: 08:30 - 12:30 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

1 voksen33.490,- 2/31 voksen23.495,- Barn (2-11)13.995,- Spædbarn (0-2)2.995,- Reserver
Ledige pladser Afrejsedato04.04.25 - 20.04.25 UdrejseKøbenhavn

Info

4. apr.: København - Doha: 16:05 - 23:20 5. apr.: Doha - Colombo: 01:25 - 09:00 20. apr.: Colombo - Doha: 03:35 - 06:05 20. apr.: Doha - København: 08:05 - 13:50 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

1 voksen31.490,- 2/31 voksen21.495,- Barn (2-11)13.495,- Spædbarn (0-2)2.995,- Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Colombo t/r inkl. check-in bagage og håndbagage
 • Overnatninger på hele rejsen på Sri Lanka
 • Morgenmad på hele rejsen på Sri Lanka
 • Aftensmad på dag 11, 12, 13, 14, 15 og 16
 • Rejser du mellem jul og nytår er der også aftensmad inkluderet disse to dage
 • Transfer ved ankomst i Colombo lufthavn og til dit hotel i Negombo
 • Transfer ved hjemrejse fra Mirissa til Colombo lufthavn
 • Engelsktalende chauffør/guide, med minibus / bus, på rundrejsen - Fra dag 2 til og med dag 12. Opholdet i Mirissa er uden guide.
 • Togbilletter fra Kandy til Ella (hvis der ikke er ledighed, bliver togbilletter erstattet med transport i bus/minibus)
 • Entré til Sigiriya
 • Entré til Dambulla Cave Temple
 • Entré til Temple of the Tooth relic
 • Morgensafari med jeep i Minneriya National Park med engelsktalende guide
 • Morgensafari med jeep i Yala National Park med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje en backpackerrygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Afrejsegaranti
 • Ekspeditionsgebyr
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Drikkepenge - i Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører efter endt tur
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Street food og drikkevarer i Kandy
 • Vandretur i Knuckles Mountain Range
 • Udflugt til Galle
 • Hvalsafari i Mirissa
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Aarhus eller Aalborg for 1.495 kr. pr person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads.

Prisbemærkning

På denne rejse er prisen fast og garanteret.

Børneprisen gælder for børn i alderen 2-11 år.
Prisen varierer pr afgang: fra 12.495 kr.

Spædbørnsprisen gælder for børn i alderen 0-2 år - Prisen på alle afgange er 2.995 kr.

Enkeltværelsesestillæg: 9.995 kr.

Bemærk at der maksimalt kan være to voksne og to børn i alderen 0-11 år pr. værelse.

Bemærk at der maksimalt kan være tre voksne pr. værelse.

Bemærk at ved to voksne og to børn, der deler værelser, sover det ene barn i forældrenes seng.

Bemærk at familieværelser / værelser med plads til 4 eller 5 rejsende kun kan bookes på nogle af overnatningsstederne, og det afhænger af pladsituationen.

Ønsker du at tilkøbe hvalsafari i Mirissa hjemmefra er prisen 595 kr. pr. person. Dette kan senest tilkøbes ved restbetaling af rejsen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top