5 dage
Med tog
Fra 2.195,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne studierejse til Berlin foretages med tog fra Danmark. Turen tager 6-8 timer og I ankommer centralt til Berlins hovedbanegård. I overnatter på a&o Hostel, der er et af de få hostels i Tyskland, der er certificerede for deres bæredygtige initiativer. Vandrehjemmet har igangsat mange initiativer, der sikrer en mere bæredygtig drift. For eksempel finder I ingen engangsprodukter på værelserne og alle rengøringsprodukterne er nøje udvalgt for bedst muligt at skåne miljøet og sikre lang levetid for tekstiler. Det er oplagt at udforske Berlin med offentlig transport og byens U-bahn tager jer nemt mellem byens mange seværdigheder. Det er også muligt at leje cykler og opleve byen på to hjul, og ligeledes kan en guidet cykeltur være en god måde at stifte bekendtskab med Berlin.

Berlin er kendt for at være en grøn by, og rundt i byen findes over 2.500 parker og grønne områder. Det er derfor nemt at finde et område med plads til udendørs aktiviteter. Großer Tiergarten er Berlins største og ældste park, men i de mindre kendte parker findes ofte skæve oplevelser. For eksempel er Mauerpark hver søndag vært for et marked med genbrugsfund, og i naturparken Südgelände finder I et forladt industrikvarter fra før Anden Verdenskrig. Berlin har også flere urbane haver, hvor nogle af dem tilbyder rundture og madkurser med lokalt dyrkede grøntsager. Det kan også anbefales at ligge vejen forbi Tempelhofer Feld, hvor byens gamle lufthavn er blevet omlagt til en stor offentlig park. Her er der god plads til at boltre sig på de gamle landingsbaner og området huser ligeledes områder med økologiske haver.

I Berlin er det også oplagt at lære om social bæredygtighed. I dag er Berlin kendt for at være en by for alle. I Kreuzberg er der højt til loftet og plads til at være sig selv, i Neukölln oplever man virkelig byens mange kulturer, og i Schönenberg huser Berlin et mangfoldigt LGBT+miljø. Det har dog ikke altid været således, og i Berlin er det også oplagt at lære om de mørke sider af historien. Dette gøres fx med et besøg på det Jødiske Museum og mindesmærkerne for Anden Verdenskrig rundt i byen. Og det er ligeledes muligt at besøge Sachsenhausen-koncentrationslejren lidt uden for Berlin.

Muligt tilkøb – Guidet cykeltur med fokus på bæredygtighed - fra 339 kr./person
Jysk Rejsebureau anbefaler en guidet cykeltur som en perfekt introduktion til Berlin. På denne tur er der fokus på Berlins mål om at blive en CO2-neutral hovedstad. Undervejs på turen bliver I klogere på drivhusgasser, og hvad man som individ kan gøre for at sænke sit klimaaftryk. Turen besøger for eksempel urbane haver, bæredygtige butikker og unikke byrum. I besøger Holzmarkt, der er et slags hipt og bæredygtigt mini-samfund, og I kommer forbi Tempelhofer Feld, hvor den gamle lufthavn er blevet til en stor og spændende park. Turen viser jer mindre kendte områder af Berlin og er målrettet grupper med interesse for, hvordan storbyer kan drive bæredygtig udvikling.

Muligt tilkøb – Den grønne modeindustri
Modetøj er ofte med til at sætte store klimaaftryk. Det er de færreste, der kender til de problemer vores tøjforbrug kan føre med sig, og endnu færre der kender til de mere bæredygtige initiativer i modeindustrien. På denne guidede rundtur besøger i Berlins spændende bæredygtige modescene. I vil besøge 3 forskellige modekoncepter og lære om, hvordan tøj kan genbruges og upcycles gennem cirkulære principper. I vil møde spændende og engagerede designere, butiksejere og iværksættere, der alle er med til at drive en bedre fremtid for modeindustrien i Berlin.

Hvad kan vi hjælpe med?

Udover at vi selvfølgelig kan være behjælpelige med transport og overnatninger, kan vi også sørge for entrebilletter, arrangere firmabesøg, dagsture, lokal transport, guider og meget mere.

Prisen er inklusiv

  • Berlin, 5 dage/4 nætter
  • Tog Danmark - Berlin t/r
  • Overnatning på dorm-værelser på a&o hostel Berlin Mitte


Prisbemærkning

Frapris pr. pers. v/min. 10 pers.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gode tips

Brug de offentlige transportmidler. Det er nemt at komme rundt i byen med dens store netværk af undergrundsbaner, busser, tog og sporvogne.

Det med småt

Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Lasse Toftdahl Klejnstrup

Lasse Klejnstrup

Rejsekonsulent

lakl|jr.dk

Martin Harrig

Rejsekonsulent

maha|jr.dk
Jan Fischer Pedersen, rejsekonsulent

Jan Fischer Pedersen

Rejsekonsulent

jafi|jr.dk
Til top