12 dage
Ekskl. fly
Fra 13.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Ved Shipwreck Coast tårner de spektakulære klippeformationer ”The Twelve Apostles” sig op fra havet, og i området ved Loch Ard Gorge kan du fordybe dig i historien om et skibsforlis, mens du bevæger dig rundt i storslået natur. Sov under jorden i opal-minebyen Coober Pedy, der ved første øjekast ligner en spøgelsesby, men summer af liv under jorden. Kør igennem den australske outback, hvor turen ender i det røde center, hvor du kan nyde en uforglemmelig solop- og nedgang ved Uluru (Ayers Rock) og se de majestætiske Kata Tjuta (The Olgas).

Få information og fakta om Australien her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Australien her.

Bedste rejseperiode

Årstiderne i Australien er omvendte i forhold til de danske. Når det er vinter i Danmark, er det sommer i Australien. Men Australien breder sig over så mange klimazoner, at der både kan være sne og hedebølge på samme tid forskellige steder i landet. Det betyder også, at man kan besøge Australien året rundt alt afhængigt af, hvor man skal hen. Tal med din rejsekonsulent og få den bedste vejledning til, hvornår netop din rejse kan finde sted.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Melbourne til Great Ocean Road
Fra Melbourne går turen langs den verdensberømte Great Ocean Road, vel nok én af de smukkeste køreture der findes. Her kommer du forbi dramatiske kyststrækninger og betagende udsigter. Dele af Great Ocean Road er udhugget af hjemvendte soldater fra første verdenskrig, og deres arbejde og arv har skabt en af de mest opsigtsvækkende kystveje, du nogensinde vil opleve. Hold godt øje med vilde koalaer undervejs, inden I gør frokoststop i den hyggelige kystby Apollo Bay med en efterfølgende vandretur Great Otway National Parks regnskov. Udover den spektakulære natur er dagens højdepunkter Loch Arc Gorge og de vilde klippeformationer The Twelve Apostles. Du overnatter på et hostel i Warrnambool. (A)
2. dag: Grampians National Park
I dag bevæger I jer væk fra kysten og ind i landet til Grampians National Park. På vejen har du muligheden for at besøge Tower Hill Conservation Wildlife Reserve. Tower Hill er kendetegnet ved at være et uddød vulkankrater og hjemsted for store bestande af indfødte fugle og dyr såsom emuer og kænguruer. Om eftermiddagen skal du på en vandretur op til det ikoniske Pinnacle-udkigspunkt, der byder på en panoramisk udsigt over Grampians National Park. Dagen afsluttes med en ægte australsk barbecue. Du overnatter på et hostel i hjertet af Grampians National Park. (M,A)
3. dag: Grampians til Adelaide
Dagen starter tidligt med en vandretur til foden af MacKenzie Falls, hvor du kan nyde udsigten fra The Balconies. Efter frokost går turen mod vest og mod Adelaide. På vejen passerer du Dimboola Pink Lake og den lille by Nhill, før du krydser grænsen til South Australia. Du ankommer til Adelaide først på aftenen, hvor du overnatter på et hostel. (M)
4. dag: Barossa Valley
Denne dag står i vinens tegn, når du skal besøge Barossa Valley, der med sine bølgede dale og behagelige middelhavsklima er kendt verden over for sin vinproduktion. Dagen byder på 3 vinsmagnings-oplevelser, hvor du kommer forbi Chateau Yaldara, Saltrams og Rosenvale Winery. Forkæl din gane, mens eksperterne deler ud af deres foretrukne dråber og fortæller om vinfremstilling. (F)
5. dag: Adelaide til Flinders Ranges
Efter morgenmaden går turen videre mod Flinders Ranges. Efter en kaffepause i kystbyen Port Wakefield, ankommer du til det sydlige Flinders Ranges til en morgenvandretur i Alligator Gorge. Efter frokost, tag en hurtig spadseretur rundt i Quorn, som er berømt for Pichi Richi Railway. Du får din første lille smagsprøve på det imponerende landskab man finder i Flinders Ranges, når du om eftermiddagen skal vandre til Arkaroo Rock, en betydningsfuld lokalitet for de indfødte Adnyamathanha-folk på grund af dens hulemalerier. De næste par dage skal du bo på Skytrek Willow Springs Station, som er en ægte australsk fårefarm. Det tilbyder en afsidesliggende bush-camp, et væld af outback-aktiviteter og ligger i nærheden af Flinders Ranges, hvilket gør det til den perfekte base. Nyd en lækker middag, og forbered dig på en spektakulær nattehimmel, området her er nemlig berømt for at have en af de klareste på den sydlige halvkugle. (F,A)
6. Dag: Flinders Ranges
Dagen i dag skal bruges på at udforske Flinders Ranges, så snør vandrestøvlerne og gør dig klar på at opleve noget mere af Australiens outback. Efter en god dag i naturen, kan tørsten slukkes med en drink på en af de lokale pubber, før du vender tilbage til campen til aftensmad. (M,F,A)
7. dag: Flinders Rages til William Creek via Oodnadatta
Glæd dig til en mindeværdig køretur til William Creek via den ikoniske outback-vej Oodnadatta. Kør igennem det klassiske øde ørkenlandskab, med højdepunkter som Mutonia Sculpture Park og lake Eyre. Du kører også igennem Anna Creek Station, som er verdens største kvægstation, der har et areal på størrelse med Belgien. Sidst på eftermiddagen ankommer du til den lille, afsidesliggende by William Creek, som faktisk ligger i midten af ingenting. Bemærk vejens beskaffenhed afhænger meget af vejrforholdene, der kan derfor være en risiko for at vejen er lukket, hvilket vil kræve en alternativ rute. (M,A)
8. dag: William Creek til Coober Pedy
Dagen starter tidligt, og målet er Coober Pedy – byen, der leverer størstedelen af verdens smukke opaler. Det føles næsten som om, du er landet på Mars, så goldt er landskabet. Du kommer nu på en rundtur i opal-minerne, og der vil være tid til at se de underjordiske seværdigheder, som byen gemmer. Bagefter har du mulighed for at besøge Josephine's Gallery & Kangaroo Orphanage. Stedet blev grundlagt i 2008 for at tage sig af forældreløse kænguruer, men huser i dag også vombatter, fugle og øgler. Selve galleriet har et omfattende udvalg af aboriginal artefakter og betydningsfulde værker, som er lavet af mange af Australiens mest kendte indfødte kunstnere. Resten af dagen er til fri disposition. Du overnatter i Umoona Opal Mine, som er en unik underjordisk sovesal. (M)
9. dag: Coober Pedy til Watarrka/Kings Canyon
Missionen for i dag er at nå til Watarrka National Park, hvor I finder storslåede Kings Canyon. Du har en lang køretur foran dig, men med en masse pitstops undervejs. Du ankommer til campingpladsen nær Kings Creek Station sidst på eftermiddagen, hvor du skal overnatte i telt. (M)
10. dag: Watarrka/Kings Canyon til Uluru
I dag er det tidligt op for at udforske Kings Canyon. Landskabet kommer til at feje benene væk under dig, med de kæmpemæssige vægge af sandsten og dybe kløfter. Du får mulighed for at vandre Canyon Rim Walk (3-4 timers vandretur) hvor du kan opleve den smukke Garden of Eden og lære mere om aboriginal kultur. Efter frokost begiver du dig med resten af gruppen videre ind i Australiens røde hjerte. Og intet kan forberede dig på synet der møder dig, af den imponerende Uluru, også kendt som Ayers Rock. Efter opsætning af nattens lejr kan du nyde den første af hele to solnedgange ude ved Ayers Rock. (M,F,A)
11. dag: Uluru
Endnu en tidlig dag venter, for du skal ud og opleve solopgangens skiftende farver i Ulurus klippeformationer. En 10 km lang vandretur omkring den enorme røde sten venter, og er den perfekte måde at lære om stedet og dets historie. Er du ikke til den helt lange tur, er der også kortere vandreture tilgængelig. Efter frokost besøger du kulturcenteret, hvor du vil få en dybere forståelse for nationalparken og det indfødte folk, Anangu-folket, der lever her. Du har muligheden for at deltage i en sjov og inspirerende workshop, hvor du vil lære om Anangu-folkets gamle symboler, og få en kort introduktion i deres lokale sprog, Pitjantjatjara. Om eftermiddag vender du tilbage til lejren hvor du enten kan slappe af ved poolen eller tage på nogle af de mange andre aktiviteter der er omkring Ayers Rock. (M,F,A)
12. dag: Kata Tjuta til Yulara
En tidlig start på dagen belønnes med en fortryllende solopgang over Kata Tjuta og en efterfølgende fire timers vandretur rundt om de mange klipper, som også er kendt som ”The Olgas”. Kata Tjuta betyder på pitjantjatjara ”mange hoveder”, og er betydningsfuldt og helligt sted for Anangu-folket. Dit outback-eventyr ender sidst på eftermiddagen, når I ankommer til Yulara. Herfra kan du enten tage til Uluru lufthavn og flye videre eller tage med en bus til Alice Springs. Er du ikke klar til at forlade det røde center, kan du nemt udvide rejsen med et par ekstra dage her. Tal med din rejsekonsulent herom. (M)

Overnatninger

1 overnatning på hostel ved Warrnambool
1 overnatning på hostel i Grampians Nationalpark
2 overnatninger på hostel i Adelaide
2 overnatninger i telt på Skytrek Willow Springs Station
1 overnatning i telt/swag i William Creek
1 overnatning på underjordisk hostel i Coober Pedy
1 overnatninger i telt/swag ved Kings Creek
2 overnatninger i telt/swag ved Ayers Rock

Bemærkninger

Opgradering af overnatning på Ayers Rock Resort afhænger af tilgængelighed. Rejser du alene, bor du med en anden rejsende af samme køn de steder I camperer. Denne pakke er en kombination af to ture, hvorfor det kan forekommer at guiden og gruppen ændrer sig undervejs.

Maximum 15 kg bagage samt en mindre rygsæk til dagsture må medbringes på turen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen afgår på faste datoer - kontakt din rejsekonsulent for at høre nærmere.

Gruppestørrelse

Maks. 20 personer

Hele året

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Insektspray
 • Solcreme
 • Lille vandrerygsæk
 • Evt. tabletter mod transportsyge

Prisen er inklusiv

 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Ture og oplevelser ifølge program
 • Engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

 • Flybilletter Danmark - Australien t/r
 • Visum til Australien
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Lommepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top