Tryghedsgaranti ved køb af din rejse Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Belgien.


Praktisk info om at rejse i Belgien

Klima og bedste rejsetidspunkt
Belgien har tempereret kystklima ligesom Danmark, hvilket betyder, at du kan forvente nedbør på alle tider af året, men temperaturerne bliver sjældent ubehageligt lave eller høje. Derfor kan Belgien besøges året rundt, hvis blot du er indstillet på omskifteligt vejr og husker solbrillerne i sommeren, regnjakken i efteråret og de lune vanter i vintermånederne.

Se klimatabel over vejret i Belgien her.

Penge
I Belgien er møntenheden euro (EUR). Brugen af kreditkort er udbredt og du kan finde hæveautomater overalt. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Belgien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Belgien.

Transport
Bus/tog:
Priser på busser og toge holdes nede af offentligt tilskud i Belgien. Disse er fine transportalternativer både til din vej ind i Belgien og din færden indenrigs.

Sporvogne:
Flere belgiske byer har hyggelige, gamle sporvogne, som gør transporten til en oplevelse i sig selv. Prøv disse i bl.a. Bruxelles, Antwerpen og Gent.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.Fakta

Hovedstad: Bruxelles
Sprog: Fransk, flamsk (nederlandsk) og tysk
Klima: Tempereret kystklima
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten er katolikker


Information om Belgien

Et lille land med en stor historie
Vest for Tyskland ligger Belgien. Landet har næsten dobbelt så mange indbyggere som i Danmark, men arealet er en del mindre. På trods af sin lille størrelse bærer Belgien på en stor nationalhistorie. Efter en revolution i 1830 løsrev Belgien sig fra Nederlandene, hvilket gør, at du i dag vil møde både nederlandsk-, fransk- og i få tilfælde tysktalende belgiere, alt efter hvor i landet du rejser. Ikke nok med det har Belgien også spillet en betydelig rolle i verdenshistorien. Landet fik efter sin løsrivelse titlen som ’Europas slagmark’ blandt andet på grund af verdenskrigene. I dag er Belgien nærmere blevet Europas konferencerum, da det er i hovedstaden Bruxelles, at både EU og NATO har hovedkvarter. Især EU's hovedkvarter åbner glædeligt dørene for rejsende i Bruxelles.

Det belgiske køkken
Du behøver bestemt ikke tage sulten hjem fra din ferie i Belgien. Det belgiske køkken er fantastisk velsmagende, og det er kokken bag verdensklassikeren pommes frites (her er dog en kontrovers omkring, hvorvidt de kommer fra Frankrig) og udvidelsen med blåmuslinger; moules-frites. Tilmed er delikatesserne belgisk øl og belgisk chokolade kendt over hele Europa for sin høje kvalitet.

Bruxelles
EU's hovedkvarter er blot ét af mange steder, du bør besøge i Belgiens spændende hovedstad, Bruxelles. Nyd en kop kaffe på den kæmpestore, historiske plads Grote Markt (som er på UNESCO’s Verdensarvsliste), besøg den smukke St. Michaels Katedral, eller slap af i de dejlige, grønne Parc de Bruxelles eller Jubelparken. Bruxelles byder på storbyferie for alle.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Rejsekonsulent Jette Brinch Vestergaard

Jette Brinch Vestergaard

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Rejsekonsulent Carsten Banke

Carsten B. Hansen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Til top