Her på siden finder du praktisk information og fakta om Belize.

Praktisk info om at rejse i Belize

Visumforhold og indrejsekrav
Belize er visumfrit i op til 30 dage for danske statsborgere. Pas skal være gyldigt mindst tre måneder ud over opholdets varighed. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vær opmærksom på, at der ved afrejse fra Belize opkræves et gebyr, der betales direkte til migrationen. Dette beløb skal betales kontant.

Der kan forekomme indrejsekrav til Belize såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Belize.

Særlige indrejseregler i Belize i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Belize. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Månederne december til april er de bedste for en rejse til Belize. I denne periode kan man besøge alle dele af landet, men man skal være opmærksom på, at det kan være en fordel at reservere dele af rejsen hjemmefra, grundet det store antal rejsende der tager hertil. Man skal desuden forvente, at priserne stiger i denne absolutte højsæson.

Lavsæsonen/regntiden ligger fra og med juni til oktober, og det er også i denne periode, at landet typisk rammes af orkaner og oversvømmelser. Dette sker dog heldigvis stadig sjældent.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Belize er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Belize kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Belize her.

Penge
Der findes kontantautomater til Visa- og MasterCard i stort set alle byer. Vær opmærksom på, at der kan være grænser for, hvor store beløb du kan hæve om dagen.

Den beliziske møntenhed er den beliziske dollar (BZD). Det kan dog være en god idé at medbringe amerikanske dollars, som kan veksles I stort set hele landet.

Prisniveauet i Belize er noget højere end i nabolandende Mexico og Guatemala. De generelle priser på f.eks. overnatning varierer fra by til by og region til region. Forvent dog at priserne ligger i den højere ende på de populære øer, som f.eks. Caye Caulker og Ambergris Caye.

Transport
Fly:
Grundet landets størrelse, giver det umiddelbart ikke ret stor mening at flyve mellem de forskellige destinationer i Belize. Fra Belize City lufthavn kan man dog nemt komme rundt til andre lande i Central- og Sydamerika.

Bus:
Bustransport i Belize er billig og - som oftest - effektiv. Det meste af landet kan besøges med bus eller såkaldte collectivos. Det er desuden nemt at krydse landegrænserne til hhv. Mexico og Guatemala med bus.

Drikkepenge
I de fleste lande i Centralamerika er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land, du skal besøge. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Belmopan
Sprog: Engelsk, kreol, spansk
Klima: Tropisk
Valuta: Belizisk Dollar (BZD)
Religion: Romersk-katolske, protestantiske og Maya


Information om Belize

Belize er et lille land på små 23.000 km2, der ligger på den sydlige del af Yucatanhalvøen. Landet grænser op til Mexico og Guatemala, og blot en kort sejltur væk, rammer du Honduras' caribiske kyst. Belize er knap 300 km langt og ca. 100 km bredt, og udover fastlandet, så inkluderer landet også en hel række små øer ud for dets kyst, som f.eks. Caye Caulker og Ambergris Caye. Ved Belizes kyst ligger desuden verdens næststørste koralrev.

I det nordlige Belize består landet overvejende af sumpagtige kystområder, nogle steder overgået af lidt regnskov. I det sydlige finder du den lave bjergkæde Mayabjergene, samt nogle af landets mest populære kystbyer og strande.

Belize er hjemsted for et hav af dyrearter, hvoraf mange af dem er kategoriseret som udrydningstruede. Landet huser ét af verdens få jaguarreservater og Belizes regnskove udgør ét af Centralamerikas mest uberørte regnskovsområder.

Belize var oprindeligt en del af mayakulturens område, og i landet finder du en lang række levn fra den periode. Bl.a. huser Belize et af Centralamerikas største mayakomplekser, der ligger ved Caracol. Siden mayatiden, har Belize været beboet af europæere - hovedsageligt spaniere - men i 1638 bliver landet angrebet af britiske pirater, som slår sig ned i området, bygger kolonier og henter slaver hertil fra Afrika. Invasionen af piraterne medfører en lang række kampe mellem briter og spaniere i landet, men det lykkes aldrig at få drevet briterne væk igen, og i 1840 bliver Belize en britisk koloni, under navnet Britisk Honduras. Det er først i 1981 at Belize får totalt selvstyre.

Det officielle sprog i Belize er engelsk, på grund af landets fortid som britisk koloni, men i virkeligheden taler langt størstedelen af befolkningen spansk.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top