KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Bhutan.


Praktisk info om at rejse i Bhutan

Visumforhold og indrejsekrav

Bhutans kongelige regering forsøger at begrænse antallet af turister med det formål at bevare og beskytte landets unikke kultur. Du kan derfor kun få visum til Bhutan, når du rejser på en fuldt planlagt rejse. En tur til Bhutan kræver desuden, at der betales et dagligt gebyr for bæredygtig turisme. Jysk Rejsebureau kan håndtere alt der praktiske for en rejse til Bhutan, og vi skræddersyr rejser til hele landet. Du bestemmer selv om du vil have en privat tur eller en gruppetur – vi har begge dele.


Særlige indrejseregler i Bhutan i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Bhutan i forbindelse med Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Bedste rejse- og trekkingtidspunkt i Bhutan er fra slutningen af september til slutningen af november, hvor luften er klar og bjergudsigterne flottest. Den næstbedste sæson er foråret fra marts til maj, hvor alting blomstrer, men der er flere skyer og regn end om efteråret. Regntiden er fra juni til og med august.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Bhutan er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Bhutan kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Bhutan her.

Penge
Møntfoden i Bhutan hedder ngultrum (BTN). Du kan bruge både ngultrum og indiske rupees (INR) overalt i Bhutan. Vi anbefaler at medbringe lidt USD i kontanter, der kan veksles i bankerne i de større byer. Der findes ATM hæveautomater i alle større byer i Bhutan, samt du kan bruge dit kreditkort i de større forretninger i Thimphu og Paro. NB! Når du køber en pakketur til Bhutan med Jysk Rejsebureau er overnatninger, mad, transport, guide og bærere altid inklusiv i prisen.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til foe eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find for eksempel information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.kingdomofbhutan.com – Bhutan Turistråds officielle website, der indeholder mange gode oplysninger om historie, kultur, festivaler og rejseforhold.


Fakta

Hovedstad: Thimphu
Sprog: Dzongkha og min. 10 lokale sprog
Klima: Subtropisk til alpint
Valuta: Ngultrum
Religion: Buddhister og hinduer


Information om Bhutan

Druk-yul -Tordendragens land
Gemt bag Himalayas sneklædte tinder, ligger landet, der også kaldes tordendragens land: Bhutan - det sidste buddhistiske kongedømme i Himalaya. Landet er omgivet af en vis mystik, ikke kun på grund af dets isolerede beliggenhed og det begrænsede antal turister, men også på grund af den dybtfølte spirituelle stemning, som hersker.

Bhutans levende og oprindelige kultur
For den rejsende rummer Bhutan et uforglemmeligt møde med en meget vital og levende kultur. Naturen er usædvanlig frodig, og befolkningen er yderst venlig og gæstfri. Bhutanernes traditionelle levevis er i harmoni med den moderne livsførelse. I hovedstaden Thimphu er det for eksempel ikke unormalt at se en kronraget munk gå rundt med en bærbar computer eller en forretningsmand i traditionel klædedragt, der skriver sms'er på sin mobiltelefon

Bhutanernes nationale glæde
Bhutan er også landet, hvor lyskryds anses for at være for upersonlige, hvor en opgørelse af nationens glæde (Brutto National Glæde) er vigtigere end opgørelsen over landets BNP. Det er landet, hvor salg af cigaretter er ulovligt, det nationale flyselskab hedder Druk Air, risene er røde og chilien ikke er et krydderi, men en madret for sig. Besøg Bhutan og få en rejseoplevelse, du ikke finder andre steder.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top