15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 34.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Det er ikke ofte, at man får mulighed for at vandre ad en historisk sti, der i årtusinder blev brugt af kongelige, munke og handlende til at krydse Bhutan. Indtil midt i 1960’erne, var ’Trans Bhutan Trail’ den eneste måde at krydse Bhutans bjergrige, inden landet fik bygget veje. I dag er stien blevet genetableret i samarbejde med de lokalsamfund, der ligger langs ruten. På denne tur mødes du i Bhutan med en international rejsegruppe, og sammen vil I vandre på nogle af de smukkeste dele af den 403 kilometer lange trekkingrute. I kommer til at opleve forskelligartede landskaber og tidløse landsbyer, der ligner, at de er fra en svunden tid. Undervejs får I et unikt indblik i det lokal liv og den buddhistiske religion, når I overnatter på landsbyers campingpladser og på privat homestay.

Bhutan er en storslået oplevelse, og en destination der ikke er lig andre. Det lille kongedømme, der ligger klemt inde mellem Indien og Tibet, har et helt særligt syn på livet. Landet er det eneste i verden, der måler ’bruttonational-lykke’ og moderne forandringer bliver ikke altid modtaget lige vel. F.eks. måtte landets regering pille kongerigets eneste trafiklys ned til fordel for de traditionelle færdselsbetjente – de lokale anså simpelthen et lyskryds for værende alt for upersonligt.

Det er ikke muligt at flyve direkte fra Europa til Bhutan. Derfor indeholder rejsen et spændende stop i Nepal på både ud- og hjemrejsen.

Få information og fakta om Bhutan.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Bhutan.

Bedste rejseperiode

Bedste rejsetidspunkt i Bhutan er fra slutningen af september til slutningen af november, hvor luften er klar og bjergudsigterne flottest. Den næstbedste sæson er foråret fra marts til maj, hvor rhododendron-skovene blomster, men der kan være lidt flere skyer og regn end i efteråret. Regntiden er fra juni til og med august.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Bhutan er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i disse lande kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kathmandu, Nepals hovedstad, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst Kathmandu
Ved ankomst til Kathmandu vil du blive hentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen er til fri disposition i Kathmandu.
3. dag: Kathmandu
Du har hele dagen til at opleve Kathmandu på egen hånd. Du kan nemt hyre en lokal chauffør til at tage dig på sightseeing i byen – du er også velkommen til at besøge Jysk Rejsebureaus servicekontor, der kan hjælpe med det meste. Kathmandu er både en charmerende og kaotisk storby. Bare dét at gå rundt bydelen Thamels snørklede gader er en stor oplevelse, og du vil støde på f.eks. kryddeributikker, tæppehandlere og små charmerende spisesteder. Byen er også proppet med flotte templer og spændende seværdigheder, du kan f.eks. besøge: Den buddhistiske stupa, Boudhanath: Her blafrer farverige bedeflag i vinden, og tibetanske buddhister går deres rutinemæssige gang rundt om stupaen, mens de messer deres bønner. Hindutemplet Pashupatinath: Templet er en både stærk og rørende oplevelse, og du vil komme til at overvære ligbrændingerne, der foretages langs flodbredden. Swayambhunath (abetemplet): Templet har fået sit navn efter de mange aber, du uden tvivl kommer til at møde. Det ligger på en høj med fantastisk udsigt over Kathmandu.
4. dag: Afrejse fra Nepal og ankomst til Bhutan
Denne morgen køres du til lufthavnen, hvorfra du flyver til Bhutan. Husk at spørge ved check ind, om du kan får plads i venstre side af flyet, da flyvningen mod Bhutan kan byde på vidunderlige udsigter over Himalaya-bjergene. På en klar dag kan du være så heldig at spotte selveste Mount Everest. Ved ankomst til Paro i Bhutan bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i Thimphu. Her møder du guiden samt de andre rejsende i den gruppe, du skal på eventyr med i Bhutan. Hvis tiden tillader det, tager I om eftermiddagen til Buddha Point, hjemsted for Thimphus imponerende vartegn, Buddha Dordenma. Herefter besøger I Memorial Chorten, der er et af Thimphus mest imponerende religiøse steder. Om aftenen lærer gruppen hinanden bedre at kende, når I spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant. (F,A)
5. dag: Thimphu og trek til Chendebi
I dag er første trekkingdag på den vandrerute, der kaldes ’Trans Bhutan Trail’. I køres mod øst til Pelele, hvor vandreturen stater i 3.407 meters højde. Hold godt øje med bjergsiderne omkring Pelela, hvor man kan være heldig at spotte de karakteristiske yakokser og deres hyrder. I spiser frokost ved en bondegård i landsbyen, Rukubji, inden i besøger det lokale tempel, der er kendt som Kuenzang Choling. Rukubji er også berømt for sit unikke lokale sprog, og I vil få chancen for at lære nogle ord af landsbyboerne over en kop varm te. Efter frokost fortsætter I vandreturen, der tager jer op og ud af dalen, gennem tæt skov og ned i en ny dal til landsbyen, Chendebi. Her slår I lejr for natten. Tæt ved lejren kan I besøge en lille lokalt Chorten, der menes at være bygget på et sted, hvor tre højdedrag møder tre kanter af himlen. Om aftenen får I serveret et lækkert måltid mad baseret på lokale råvarer. (M,F,A)
6. dag: Trek Chendebi - Tsangkha
I spiser morgenmad i lejren, inden I fortsætter vandreturen. I følger en lille sti, der går langs Bhutans gamle hovedvej, og bevæger jer derefter tilbage i naturlandskabet til den lille landsby, Tangsibji. I spiser en lækker frokost på en lokal gård, inden I fortsætter vandringen. Ad den videre sti vil I opleve en lang række vandkraftværker. Disse rene, vedvarende energiprojekter er en af de måder, hvorpå Bhutan har opnået sin status som det eneste CO2-negative land i verden. Om eftermiddagen besøger I templet, Trashi Choeling Lhakhang, i Trashiling. Dagens endemål er landsbyen Tsangkha, hvor I besøger Tshangkha Lhakhang-templet og herefter slår lejr for natten. (M,F,A)
7. dag: Trek Tsangkha - Trongsa
Efter dagens morgenmad fortsætter vandringen ad en kort, men stejl, stigning på vej ud af Tsangkha-dalen. I vandrer forbi Ugyen Choling og Tsangkha Sheydra, hvorefter stien igen går nedad og krydser den nationale hovedvej. Her finder I udsigtspunkter, Trongsa, som anses for at være Bhutans geografiske midtpunkt. I fortsætter nedad bakken, krydser en gammel bro over Mangde-floden og kommer forbi fæstningen, Trongsa Dzong. I overnatter på et lokalt hotel, og resten af dagen har I til at slappe af eller udforske lokalområdet på egen hånd. (M,F,A)
8. dag: Trongsa
Denne dag står på sightseeing i Trongsa. I bliver fulgt på en rundvisning i Trongsa Dzong, der først blev bygget som et lille meditiationsrum helt tilbage i 1541. En ’dzong’ er en slags fæstning, der huser både religiøse og administrative funktioner. Herefter besøger I nogle af dzong’ens hele 23 templer samt det lokale vagttårn, Trongsa Ta, der i dag huser det interessante Royal Heritage Museum. Resten af dagen har I til at udforske Trongsa på egen hånd. (M,F,A)
9. dag: Trek Trongsa - Gyetsa
I vinker farvel til Trongsa og fortsætter jeres vandring ad ’Trans Bhutan Trail’. Dagens stræk mellem Trongsa og Gyetsa begynder med en gradvis opstigning mod Kewathang. I trekker gennem et stræk med tæt skov og fortsætter til Yotongla, hvor I stopper for at spise en medbragt picnic. Efter frokost krydser I en række åbne enge og mere skov, inden stien når floden, Gyetsa. Her slår I lejr for natten, hvor det også vil være muligt at få et varm brusebad. (M,F,A)
10. dag: Trek Gyetsa - Bumthang
På dagens vandrestræk vil I virkelig mærke historiens vingesus. Det var nemlig dette stræk, Bhutans kongefamilie brugte til at transportere sig mellem deres vinter- og sommerresidenser. I vandrer gennem Kikila-passet og når herefter Bumthang-dalen. Undervejs gør I stop for at nyde en medbragt frokost i skønne omgivelser. Ved ankomst til Bumthang, kan I besøge den majestætiske Jakar Dzong, der også er kendt som ’Den Hvide Fugls Slot’. I Bumthang overnatter I hos en lokal familie, hvilket giver jer et unikt indblik i de lokales liv. (M,F,A)
11. dag: Bumthang – Punakha
I starter dagen med morgenmad hos jeres værtsfamilie, inden I køres fra Bumthang til den gamle hovedstad, Punakha. Undervejs gør I stop til frokost, hvorefter I krydser floden ad en lang hængebro til Punakha Dzong. Her venter der jer en spændende rundvisning af fæstningen. Om aftenen overnatter I på endnu et homestay hos en lokal familie i Punakha-dalen. (M,F,A)
12. dag: Punakha - Paro
Efter en solid morgenmad med jeres værter i Punakha, forsætter rejsen med bil til Paro. Her tjekker I ind på et lokalt hotel. Efter frokost er det tid til at besøge nogle af Paros mest populære attraktioner. I besøg det gamle vagttårn, Ta Dzong, der huser Bhutans nationalmuseum. Herefter fortsætter I til den imponerende Paro Rinpung-Dzong, der måske er en af de smukkeste i landet. Dagen rundes af med en god middag på en af Paros lokale restauranter. (M,F,A)
13. dag: Paro og Tiger’s Nest
I dag skal I opleve et af Bhutans absolutte højdepunkter. I køres et lille stykke uden for Paro, hvorfra I starter vandreturen op ad bjergsiden til det ikoniske Taktshang Goemba, der også kendes som ’Tiger’s Nest’. Klostret ligger imponerende og faretruende på en klippeside, 900 meter over Paro-dalen, og er nok Bhutans mest berømte bygning. Turen op ad bjerget byder på spektakulære udsigter, og når I når klostret, vil det også være muligt at at besøge et lille mini-kloster, hvor Guru Rinpoche (eller Guru Padmasambhava) mediterede. Det siges, at guruen kom til bjergsiden på ryggen af en flyvende tiger, hvoraf klostret har fået sit tilnavn. Resten af eftermiddagen har I til at udforske mere af Paro på egen hånd, inden I om aftenen mødes til den sidste middag med rejsegruppen. (M,F,A)
14. dag: Paro - Kathmandu
I dag køres du til lufthavnen i Bhutan, hvorfra du flyver retur til Nepal. Da det ikke er muligt at flyve hele vejen mellem Bhutan og Danmark, har du en enkelt overnatning i Kathmandu, inden du fortsætter hjemrejsen. I Kathmandu bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. (M)
15. dag: Afrejse fra Kathmandu og Ankomst til Danmark
I dag bliver du kørt til lufthavnen for at starte din hjemrejse. Ankomst til Danmark samme dag.

Overnatninger

3 overnatning på guesthouse i Kathmandu
1 overnatning på simpelt hotel i Thimphu
3 overnatninger i telt i Bhutan
2 overnatning på simpelt hotel i Trongsa
2 overnatning på simpelt hotel i Paro

Overnatningerne er baseret på simple overnatninger, lokale homestays og overnatninger i telt. I Kathmandu er det muligt at ændre på overnatningen.

Prisen er baseret på overnatning i delt dobbeltværelse. Rejser du alene kan du i Bhutan vælge at dele værelse med en medrejsende eller at opgradere til eget enkeltværelse mod merpris.

Bemærkninger

Der er en lokal engelsktalende guide med under hele Bhutan-delen af turen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen i Bhutan er en grupperejse, og rejsen skal derfor arrangeres efter specifikke afgangsdatoer. Hør din rejsekonsulent for nærmere info om afgangsdatoer. Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse til Bhutan præcis som du ønsker den. Denne tur er én af vores egne personlige favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde dine drømme.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Nepal. Turen i Bhutan er på maksimum 15 personer.

Marts - april og september - oktober

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingsko
 • Solcreme
 • Lommelygte/pandelygte
 • Genanvendelig vandflaske
 • Kamera

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu / Kathmandu - Paro / Paro - Kathmandu / Kathmandu - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Oplevelser og entrébilletter ifølge program
 • Lufthavnstransfer ved ankomst til og afrejse fra Kathmandu og Paro
 • Engelsktalende turleder og lokalguide i Bhutan
 • Visumgebyr og SDF-gebyr under opholdet i Bhutan
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Bhutan er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum til Nepal
 • Entré til seværdigheder i Nepal

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top