Langt de fleste kender Bali, men flere og flere får øjnene op for resten af det sydøstasiatiske ørige, der samlet set består af 18.108 øer, hvoraf 6.000 stadig er ubeboede.

Hvad er det, der er så fedt ved Indonesien?
Det er et super spændende land for rejsende i alle aldre – med eventyr for øje. Der er over 18.000 øer, som er meget forskellige fra hinanden, og det giver derfor mulighed for at opleve store kontraster på en rejse til Indonesien. Du får vulkaner, jungle, kulturrige byer og strande i verdensklasse.

Fantastisk i den danske sommerferie
Det er svært at finde en bedre sommerferie-destination i Asien, for vejret er som udgangspunkt godt fra maj til oktober i kraft af tørketiden. Derudover er vejret oftest mest stabilt i juli og august, og det gør Indonesien til en oplagt destination for danskere, der ønsker at rejse i deres sommerferie. Indonesien tilbyder desuden dykkeroplevelser i verdensklasse, og generelt byder landet på mange aktive oplevelser.

Hvad kan de mange forskellige øer tilbyde?
Sumatra – verdens sjettestørste ø. Hovedattraktionen på øen er helt klart junglen med orangutanger. Du kan også dykke, og så er det et af de steder i Asien, hvor man får backpacking for billige penge.

Java – den aktive vulkan Mount Bromo byder på et helt vildt flot månelandskab, som man kører rundt i. I byen Yogyakarta er der kultur for alle pengene med smukke templer.

Komodo Islands – det eneste sted i verden, du kan se verdens største firben, komodovaranen, i den frie natur. Du finder også verdensklassedykning og god vandring på øerne Rinca og Komodo.

Sulawesi – du får spændende kultur, og især mødet med torajafolket er en stor oplevelse. De bor i langhuse og tror på, at de døde sover eller har ondt i hovedet, efter døden indtræffer, hvorfor torajafolket beholder de døde i husene over længere tid. Der foregår mange fascinerende begravelsesceremonier på øen, som giver denne del af Indonesien sit helt eget særpræg.

Bali – tilbyder mange forskelligartede oplevelser, hvor der ikke er mere end 4,5 timers kørsel fra nord til syd og det samme på tværs, hvilket ofte er attraktivt for familier med børn. I de centrale rismarker kan du gå på opdagelse på egen hånd og trekke på to vulkaner, Batur og Agung på over 3.000 meter. Balinesernes rolige væsen og imødekommenhed får dig til at føle dig velkommen og godt tilpas. Derudover er der super god surfing sydpå. Byen Ubud er turistet, men stadig en meget hyggelig by omgivet af en utrolig flot natur og smukke vandreruter lige uden for byskiltet.

Gili Island – tag hertil fra Bali, hvis du gerne vil have dejlige strande. Trawangan er den store, travle hovedø med masser af restauranter og natteliv. På Gili Air og Gili Meno kan du stadig opleve en helt specielt eksotisk ø-atmosfære. Derudover får du 30 dykkersites indenfor 10 minutter med en motorbåd, hvilket også gør området unikt.

Lombok – minder lidt om, hvad Bali var for 30 år siden. Gå nogle af de smukkeste vandreture som findes i hele Fjernøsten, kom ned i vulkankrateret Rinjani og oplev helt isolerede strande på sydkysten.

Papua (Irian Jaya) – mødet med lokale stammer på trekking i junglen, vil give dig en helt usædvanlig oplevelse. Det er vandring, når det er allermest autentisk.

Fem ting, man ikke må snyde sig selv for at opleve i Indonesien?
  1. Komodovaranerne ved Komodo Islands
  2. Kulturen og hverdagslivet i Sulawesi
  3. Rinjani-trekket ved Lombok
  4. Gili Air & Gili Meno ud for Lomboks nordvest kyst
  5. Rejs med husbåd gennem junglen på Kalimantan (Indonesisk Borneo).

Find alle vores rejseforslag til Indonesien her.

Til top