KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Hvornår og hvor længe har du rejst i Japan? Og hvordan rejste du rundt?
Jeg besøgte første gang Japan for 7 år siden, og min første rejse dertil varede 3 uger. Siden har jeg været tilbage en del gange, og jeg har blandt andet boet i Tokyo i tre måneder og brugt tre måneder på at rejse fra Okinawa i syd til Sapporo i nord.

Rejsetip!
Jeg rejser altid med tog i Japan - det er en afslappende og behagelig måde at komme fra A til B, og den offentlige transport i Japan er den bedste jeg nogensinde har oplevet.


Hvad har været din største oplevelse i Japan?
Det er svært at vælge en enkeltstående oplevelse, for der har været så mange. På min forrige rejse til Japan besøgte jeg Takayama for første gang, og det står helt klart som et highlight for mig. Alt fra de smukke omgivelser med cykeludflugter gennem rismarkerne til små bjerglandsbyer og Takayamas hyggelige gamle bydel med stribevis af gode restauranter og lokale specialiteter som miso og sake.
Og så er der få ting her i verden, der slår følelsen af at stige ned i en rotenburo - en udendørs varm kilde - med udsigt over bjergene efter en lang dag på farten.

Hvordan synes du, Japan adskiller sig fra de øvrige asiatiske lande?
Japan er helt sin egen og minder ikke om resten af Asien. Kulturen ligger dybt forankret i befolkningen, både den unge og den gamle generation, og selv om Japan er et land, der på mange områder går forrest i forhold til teknologi og udvikling, har de formået at forene dette med gamle dyder og overbevisninger, hvilket jeg finder utroligt fascinerende. Japanerne er nogle af de venligste, mest imødekommende og hensynsfulde mennesker, hvilket gør landet rart at rejse i, og både deres smukke arkitektur, fantastiske køkken og sammenblandede religion adskiller sig markant fra resten af Asien.

Hvorfor skal man rejse til Japan, synes du?
1. Man skal rejse til Japan, hvis man vil opleve et land, hvor alt fungerer helt anderledes end man er vant til;
  • du bestiller din sushi på en iPad, hvorefter den frisklavet kommer ud fra køkkenet på samlebånd og stopper ud for din plads
  • Togene kører på sekundet, og dit toilet åbner automatisk og spiller musik, når du træder ind på badeværelset.
2. Man skal rejse til Japan, hvis man er til et fascinerende mix af nyt og gammelt, til æstetik og skønhed, som japanerne går højt op i, til subkulturer og de nyeste trends indenfor alt fra blå ramen og øjenlågstape til temacaféer med Mumitrolde.
3. Man skal tage til Japan, hvis man elsker at være ude i naturen. Her er:
  • fine traditionelle haver
  • smukke cykelruter langs kysten
  • vandreture, hvor man kan følge i pilgrimmenes fodspor
  • det ikoniske Fujisan, der tårner sig op over lavendelmarkerne
  • og varme kilder med udsigt over havet eller bjergene.
4. Og så skal man selvfølgelig besøge Japan for madens skyld, for det japanske køkken er langt mere end sushi og ramen - og det hele smager fantastisk.

Find masser af inspiration til dit rejseeventyr i Japan her.

Rejseinterview: Japan er helt sin egen!
Rejseinterview: Japan er helt sin egen!Rejseinterview: Japan er helt sin egen!Rejseinterview: Japan er helt sin egen!Rejseinterview: Japan er helt sin egen!Rejseinterview: Japan er helt sin egen!Rejseinterview: Japan er helt sin egen!
Til top