Drømmer du om et roadtrip i USA, så deler vores rejseeksperter her 5 tips til oplevelser og steder, du kan overveje at inkludere på din rute.

- Vi sender hvert år tusindvis af danskere til USA. USA er populært, fordi det har noget for alle aldre og til alle interesser, fortæller Niels Amstrup, som er direktør her i Jysk Rejsebureau og jævnligt sender sine medarbejdere på inspirationsture til USA for at opstøve nye, fede og skæve oplevelser, vi kan præsentere for netop dig.

Her deler vores rejseeksperter derfor 5 tips til oplevelser og steder, man ikke må misse, hvis årets sommerferie skal afholdes på roadtrip i Guds eget land.

1. Amerikansk mini-Tjernobyl
Rejser man rundt i det nordvestlige USA, kan køreturen fra Yellowstone til Seattle godt være lang, fordi der ikke er så mange seværdigheder på den rute. Men ikke så langt fra Craters of the Moon kan man i Idaho besøge byen Atomic City, der er en slags amerikansk miniudgave af Tjernobyl. Byen var et af de første steder, hvor amerikanerne testede atomkraft. I 1961 skete der en reaktor-nedsmeltning, og byen blev næsten helt forladt. I dag bor der kun et par håndfulde mennesker i byen og bortset fra den lokale bar, hvor man kan få en bid mad, er byen stadig på mange måder en spøgelsesby.

2. Ukendt alternativ til populær seværdighed
Igennem de sidste 10 år er naturområdet Horseshoe Bend i Arizona blevet et must-see, f.eks. på vej til Grand Canyon. Ikke så langt derfra ligger der dog et langt mindre turistet sted ved navn Gooseneck State Park, der er mindst lige så flot, men stadig ret uopdaget. Vil man tilbringe en nat i naturen, kan man også campere her i parken under den smukke og kulsorte stjernehimmel. Parken ligger desuden relativt tæt på Monument Valley, hvor man kan møde Navajo-folket. Og vil man opleve naturen til fods, kan man vælge en seks timers vandretur rundt i parken sammen med en lokal.

3. Guide-app til roadtrip på Hawaii
Besøger du Hawaii, anbefaler vi normalt, at du lejer en bil, fordi det giver bedre mulighed for at udforske øerne. Og med app'en Shaka, som en af vores rejsekonsulenter fik anbefalet af en lokal, får man både fordelene ved at begive sig rundt på egen hånd og ved at have en guide med i bilen. App'en har nemlig ruter til de fire mest kendte Hawaii-øer, og ved hjælp af GPS'en viser den både vej og fortæller om Hawaiis historie og de steder, man kommer forbi undervejs. Samtidig gør den undervejs opmærksom på steder, det er værd at holde ind til siden for, som et flot udsigtspunkt, en hemmelig restaurant eller en god vandrerute.

Download Shaka i App Store her.

Eller via Google Play her.

4. Ny cykel- og vandresti tværs gennem San Francisco
I San Francisco er der netop åbnet en ny 27 km lang cykel- og vandresti, som gør det muligt at kombinere storby- og aktiv ferie. Den såkaldte "Crosstown Trail" går tværs gennem byen og forbi både seværdigheder, bydele og parker - så man oplever en god blanding af natur, kultur og byliv undervejs. Ruten er delt op i fem delruter, som man kan tage enkeltvist, hvis man ikke har mod på at tilbagelægge alle 27 km.

5. Restaurantbesøg med mening
Hos Emma's Torch i Brooklyn i New York City kan man nyde smagsoplevelser fra hele verden, mens man er med til at hjælpe lokale immigranter. Om dagen fungerer restauranten nemlig som et undervisningssted, hvor immigranter fra hele verden gratis undervises i, hvordan man arbejder i et restaurantkøkken. Og om aftenen står eleverne så selv bag komfuret for at fremtrylle mad fra deres hjemegn til restaurantens gæster. Hele overskuddet fra restauranten går til at drive undervisningsstedet.

Find alle vores rejseforslag til USA her.
Til top