Togrejser er måske ikke det første, der falder dig ind, når du tænker på Thailand. Men at rejse med tog gennem frodige landskaber og livlige byer er en vidunderlig og anderledes måde at opleve Thailand og alt, hvad landet har at byde på.

Derfor har Tourism of Thailand samlet 8 af de bedste togrejser i Thailand, der giver rum til både eventyrlyst og rejseglæde. Rejserne spænder bredt – fra klassiske til mere eksklusive tog og fra korte dagsekspeditioner til overnatningsrejser i nattog. Uanset hvilken rejsetype der appellerer til dig, finder du her inspiration til at opleve glæden ved togrejser i Thailand.

Tuuuut tuuuut – hop ombord, og ha´en rigtig god rejse!

1. Death Railway, Kanchanaburi
En af de mest mindeværdige togrejser i Thailand tager dig fra Bangkok til Kanchanaburi via den historiske Death Railway. Turens højdepunkt er strækket på broen over River Kwai til den bemærkelsesværdige Wang Po-viadukt – et historisk togstræk, der blev bygget af krigsfanger under Anden Verdenskrig.

Thailands statsjernbane har turistafgange i weekenden, men det er også nemt at arrangere ture selv på hverdage. Almindelige tog kører dagligt fra Bangkok Thonburi til enden af linjen ved Nam Tok i Kanchanaburi-provinsen. Selve togrejsen er en dagstur, men vi anbefaler at tilbringe mindst én nat i Kanchanaburi by for at udforske byens spændende krigshistorie.

2. Mae Klong Railway Market, Samut Songkhram
Den populære togrejse fra Bangkok til Mae Klong-markedet er helt unik. Markedet var allerede etableret og kendt, da de thailandske myndigheder i sin tid besluttede at bygge jernbane på selvsamme plads. Det har resulteret i, at når togene nærmer sig markedet, trækker sælgerne deres baldakiner og paraplyer op, indtil toget er kommet sikkert igennem. Det sker otte gange dagligt. Derfor har markedet siden fået kaldenavnet ’Talad Rom Hoop’, der betyder ’folde paraply marked’.

Rejsen foregår med lokale tog, der afgår fra Bangkok Wongwian Yai Station. Du har et togskift og en hurtig færgetur undervejs. Billetter skal købes personligt på stationen på rejsedagen.

3. Singapore til Bangkok med Eastern & Oriental Express
Den episke rejse mellem Singapore og Thailand med Eastern & Oriental Express er en enestående oplevelse fuld af forkælelse i eksklusive toge med god service og udsigt til spektakulær natur på hele rejsen.

Rejsen tager dig fra Singapore, gennem Malaysia og videre ind i det sydlige Thailand ad ruten mod vest til Kanchanaburi, hvor toget krydser den ikoniske bro over River Kwai, inden rejsen slutter i Bangkok.

4. Nattog fra Bangkok til Chiang Mai
Nattoget fra Bangkok til Chiang Mai er en af de mest populære togruter for både internationale og thailandske rejsende. Med afgang fra Bangkok tidligt på aftenen, vågner du op til udsigten over bjerglandskaber og tropisk jungle i det nordlige Thailand.

Er du ny ud i togrejser, er nattogsrejsen fra Bangkok til Chiang Mai den perfekte introduktion til glæden ved togrejser i magiske Thailand. Alt fra de mennesker, du møder om bord, til det landskab, du vågner op til, er med til at skabe en eventyrlig rejseoplevelse.

Du kan vælge mellem forskellige overnatningsmuligheder: Special Express No. 9 tilbyder nyere togvogne, som utvivlsomt er mere komfortable og bedre indrettet end de ældre togvogne, som derimod er mere autentiske og charmerende. Uanset hvilken vogn du vælger at rejse med, er denne rejse en meget mindeværdig oplevelse.

5. Fra Chiang Mai til Lampang
Vil du opleve naturskønne Nordthailand fra sin smukkeste side, er togrejsen fra Chiang Mai til Lampang en fantastisk tur. Med vinduerne nede mærker du en luftig brise, mens du bevæger dig gennem landskabet med udsigt til vidunderlig natur.

Toget passerer gennem hyggelige landsbyer og over Den Hvide Bro (Saphan Khao) ved Tha Chompu i Lamphun-provinsen, før det når til Doi Khuntan National Park. Her kører det under bjergene gennem Thailands længste togtunnel (over 1300 meter). Khun Tan togstationen, som ligger på ruten, er desuden Thailands højestplacerede station, 577 meter over havets overflade.

Rejsetip: Brug et par dage på at udforske Lampang. Derefter kan du rejse sydpå med tog til Phitsanulok og Sukhothai, eller du kan tage dit tog tilbage i modsatte retning og nyde den fantastiske natur endnu engang.

6. ‘Det flydende tog’: Pasak Chonlasit Dam, Lopburi
Vil du opleve en togrejse udover det sædvanlige, så er rejsen fra Bangkok til Pasak Chonlasit Dam i Lopburi-provinsen en fuldkommen magisk oplevelse. Omgivet af vand på begge sider kører toget ad en smal dæmning på tværs af viadukter. Det har givet denne rejse kaldenavnet ’Det flydende tog’.

Rejsen arrangeres i de kølige sæsonmåneder fra november til januar. Der er afgange i weekender og på udvalgte helligdage.

Det er Thailands Statsjernbane, der faciliterer denne togrejse. Billetter sættes til salg 30 dage i forvejen, og de bliver hurtigt udsolgt.

7. Damptog til Ayutthaya
Damptogsrejser i Thailand er meget populære, men af alle damptogsrejser er rejsen til Ayutthaya den mest fantastiske – og mest populære.

Toget til Ayutthaya afgår kun på udvalgte datoer:
  • 26. marts: årsdag for åbningen af den første offentlige togstrækning
  • 28. juli: i anledning af Kong Rama X’s fødselsdag
  • 23. oktober: årsag for tabet af Kong Rama V

Det er Thailands Statsjernbane, der faciliterer denne togrejse. Billetter sættes også her til salg 30 dage i forvejen, og de bliver hurtigt udsolgt.

8. Fra Hua Hin til Prachuap Khiri Khan
Er du vild med smukke udsigter, er den cirka 3 timer lange tur fra Hua Hin langs kysten til Prachuap Khiri Khan lige noget for dig. Her rejser du med et af de gode gamle, klassiske tog, hvor du kan åbne vinduet og nyde synet af den flotte kyst og lydene fra vandet.

Rejsetip: Vi kan anbefale at bruge et par dage på at udforske kystbyen Prachuap Khiri Khan, før du enten fortsætter din rejse med tog sydpå til Chumphon eller tager turen tilbage til badebyen Hua Hin.


Rejs nu og nyd den autentiske charme på din rejse
Det thailandske tognet står overfor en modernisering. Derfor anbefaler vi, at du tager på din eventyrlige togrejse nu, mens du stadig kan opleve de charmerende, gamle togstrækninger. I løbet af de kommende år vil højhastighedstog løbende erstatte de nuværende (og langt hyggeligere og mere charmerende) gamle toge.


Se vores mange spændende rejseforslag til Thailand.
Du kan også sende en online rejseforespørgsel. - så bliver du kontaktet af vores erfarne rejsekonsulenter.

Kilde: Tourism of Thailand – 8 of the best train trips in Thailand
Til top