Det er ikke kun de unge, der tager på dannelsesrejser. Hos Jysk Rejsebureau oplever vi også en stigende interesse fra familier og seniorer; heriblandt 80-årige Svend Aage Nielsen, der i september 2019 rejste alene på jordomrejse til Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand, Påskeøen, Chile, Peru og Brasilien.

"Også familierne rejser i stigende grad ud i verden i en længere periode, for at komme væk fra hverdagen og få nogle fælles oplevelser og minder sammen som familie. Samtidig laver vi også jordomrejser for seniorer, og dét tror jeg, vi kommer til at se mere og mere af. Seniorerne har typisk andre præferencer til komfort og bor på andre hoteller end de unge; men deres nysgerrighed og lyst til at opleve verden er den samme som de unge backpackeres," fortæller Niels Amstrup, direktør her i Jysk Rejsebureau.

80-årige kan også rejse jorden rundt
En af dem, der i en sen alder har besluttet sig for en jordomrejse, er 80-årige Svend Aage Nielsen, der i september 2019 rejste ud i verden og over to måneder besøgte både Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand, Påskeøen, Chile, Peru og Brasilien. Ruten skræddersyede Svend Aage selv med hjælp fra en af vores rejseeksperter.

"Jeg har altid været glad for at rejse. Min hustru og jeg har rejst over hele verden - både sammen og hver for sig - i de 52 år, vi havde sammen, indtil jeg mistede hende for to år siden. Jeg glæder mig til at gense gamle venner og til at opleve Andesbjergene i Chile og Peru samt besøge Påskeøen for første gang," fortæller Svend Aage, der har besøgt 70 lande i alt og gerne deler et par gode råd til andre, der drømmer om at udforske verden i en sen alder:

"Man skal på forhånd gøre sig klart, hvad man vil have ud af rejsen, og være afklaret omkring, hvilken standard man ønsker - f.eks. ift. transport og overnatningssteder. Samtidig skal man være realistisk ift., hvad man kan overkomme. Man behøver jo ikke rejse videre til et nyt sted hver dag. Og hvis man er bange for at føle sig ensom på rejsen, skal man bare sætte sig på en gaderestaurant og spørge: "hvad kan I byde på her?"," siger han muntert.

Læg alle drømmene på bordet
Drømmer man om at udforske verden på en længere rejse, er det vigtigste ifølge Niels Amstrup, at man tør sige sine ønsker højt.

"Vi siger altid, at man skal lægge alle drømmene på bordet; det kan være små detaljer som f.eks. en bestemt type overnatningssted, man gerne vil opleve, eller store drømme som at bestige et bjerg eller tage dykkercertifikat. Få det hele ud, for intet er i princippet umuligt. Når man så sammenholder drømmene med sit budget, kan man kigge på, hvor man bedst muligt kan opfylde sine drømme for det tilgængelige rejsebudget. Måske skal man tage dykkercertifikatet et andet (og billigere) sted end først planlagt, eller måske skal man udleve sine vilde adventure-drømme i Nepal, hvor mange ting er billigere end i eksempelvis New Zealand?"

Se alle vores rejseforslag til jordomrejser her.

Til top