Af Ken og Marianne

Efter en begivenhedsrig togtur fra Ulan Bator ankom vi fredag den 14. juni til Beijing. Højdepunktet for denne todages togrejse var klart at overvære, hvordan selve hjulstellet på togvognene bliver skiftet ved den mongolsk-kinesiske grænse for at tilpasse sig de lidt smallere, kinesiske jernbaneskinner. En meget underlig, men på samme tid fascinerende, ting at opleve.

Friturestegte søheste, skorpioner og edderkopper
Ved ankomst til Kinas hovedstad blev vi, sammen med vores to nye rejsemakkere, Diana og Kasper, hentet på banegården og kørt ind til vores hostel, som ligger vanvittigt godt i det centrale Beijing, kun en fin, diskret spytklat fra Den Forbudte By, Den Himmelske Fredsplads og Wangfujing Street, som er en slags gågade, støvsuget for biler.

Første aften gik med en kort tur rundt i lokalområdet med vores guide, Harry, og aftenen sluttede med en sviptur gennem Ghost Street, som bestemt ikke er for sarte maver og følsomme brækreflekser. Kunne det f.eks. friste med en omgang friturestegte søheste? Skorpioner? Store edderkopper? Nej…? Didn’t think so… Ifølge vores guide er det vist heller ikke en kost, som de lokale ynder at indtage – det skulle mest være for turisternes skyld. Vi takker mange gange…

Den kinesiske mur
Vi havde en hel uge at tilbringe i Beijing, og det synes måske længe for nogen, men der er virkeligt meget at give sig til når man lige får nærstuderet de mange muligheder. På andendagen tog vi på en cykeltur rundt i byen og kom bl.a. forbi Tiananmen Square (aka ‘Den Himmelske Fredsplads’), Lama Temple og Jingshan Park, hvor der er voldsomt god udsigt udover en stor del af Beijing samt Den Forbudte By.

Vi fik desuden stiftet bekendtskab med morgengymnastik og andre aktiviteter i velbesøgte Beihai Park, og en tur ud til muren er vel nærmest uundgåelig, når man er i Kinas hovedstad. Det tager ikke mere end små to timer at komme derud og selvom vi havde ret høje forventninger til muren, blev vi på intet tidspunkt skuffede. Den er jo intet mindre end imponerende!

Se alle vores rejseforslag til Kina her.

Beijing
BeijingBeijingBeijingBeijingBeijingBeijingBeijingBeijing
Til top