KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Line

Kort om dig: Hvem er du?
Mit navn er Line Schmidt. Jeg kommer fra Odense og har en kæmpe passion for at rejse og tage billeder af de ting, jeg ser og oplever henad vejen!

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?
Jeg har i alt besøgt 27 lande, hvor Canada, USA, Kina, Vietnam, Island, Ukraine og Peru er i blandt.

Oftest er det meget spontant, at jeg vælger at tage afsted, og det medfører, at det derfor også er på egen hånd. Det giver en helt enorm frihed at tage afsted på egen hånd, og selv stå for alt.
Jeg har to gange været væk i tre måneder, og ellers har jeg været afsted en hel masse gange i 2-4 uger af gangen.

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
Lige nu sidder jeg i Indonesien, og jeg glæder mig meget til at kunne dele nogle af mine erfaringer med jer, og forhåbentligt inspirere nogle af jer til at tage det store spring og opleve verden.

Se alle vores rejseforslag til Indonesien her.

Det er nu tre år siden, jeg blev student fra Odense katedralskole, og planen var at tage et sabbatår eller to. Men jeg blev så fanget og optaget af at rejse, at hele min tidsplan blev ændret. Jeg sidder nu tre år senere uden nogen start på en uddannelse, og det er okay, for jeg har fået hele verden som min arbejdsplads, min horisont er blevet udvidet, og min forståelse af verden er blevet bedre.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Jeg har altid godt kunne lide at rejse. Jeg har rejst meget med min familie, da jeg var barn, og min far rejser meget i forbindelse med sit arbejde, så for mig var det meget naturligt at skulle ud og opleve verden. Især når jeg talte med andre unge, der havde været ude og backpacke, fik jeg øjnene op for at rejse rundt med en rygsæk.

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Trods mit store gå-på-mod til at skulle opleve verden var det bare ikke helt sådan, jeg reagerede, da jeg stod i det for første gang. For jeg kan sagtens huske min første backpacker-tur. Hold nu op, hvor var jeg nervøs! Jeg havde bestilt en flybillet til Canada efterfulgt af USA, inden jeg tre måneder senere igen ville ramme Danmark. Jeg var grædefærdig, da jeg steg på flyet og ville allerhelst bare bakke ud af det hele. Men med fantastisk støtte fra min familie og en masse opbakning fra venner tog jeg afsted. Og jeg kan kun anbefale at tage den enestående chance, det er at tage afsted.

Står du i samme situation, som jeg gjorde for et par år siden, og føler, at det er uoverskueligt at skulle afsted? Så træk vejret, tag et kig på verdenskortet og tænk, at det faktisk slet ikke er så langt væk, og at du altid kan tage et fly hjem, hvis du virkelig får brug for det. Men tro mig, du får ikke brug for at tage det fly hjem. For du vil finde en løsning på de problematikker, der opstår, og du vil med garanti finde ud af, hvor helt igennem fantastisk det er at opleve verden!
Med et smil og et åbent sind kommer du langt.

Hvis det, der holder dig tilbage, er, at du ikke kan finde en at rejse med, kan jeg kun anbefale at rejser alene. Selvom det lyder skræmmende og farligt, er det altså noget af det mest fantastiske og udfordrende, jeg har gjort. At stå på totalt egen hånd har helt sikkert gjort mig langt mere selvsikker og selvstændig, end hvis jeg havde rejst med en gruppe eller en veninde. For mig er det at rejse alene guld værd, og jeg håber, at du til tage dig modet til at prøve det. Der er så mange solo-backpackere, at du aldrig vil komme til at rejse rundt på komplet egen hånd. Og ved at være alene afsted, kommer du til at være åben på en anden måde, end hvis du er sammen med en anden hjemmefra.

Leder du efter en rejsepartner, så klik her.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Åh hvor er jeg dog dårlig til at forberede mig inden en rejse! Jeg er mere til at være spontan og tage hen, hvor det nu lige passer mig. Det betyder også, at jeg har en enorm frihed, som kan være på godt og ondt. Det gode er, at jeg bare kan gøre, hvad der passer mig, for jeg har intet planlagt. Det knap så gode er, at jeg til tider kan misse nogle helt fantastiske steder, som er i det område, jeg befinder mig i, men som jeg ikke kendte til.

Men jeg vil nu generelt sige, at det meste af tiden er det friheden og de lokales anbefalinger, der vinder. For jeg oplever anderledes ting, end dem der har undersøgt alt på forhånd.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Hver gang hverdagen bliver lidt for stille, ensformig eller kedelig, tyr jeg gerne til min backpack. Bare det at kigge på min backpack kan få mig til at smile. Det kan måske lyde underligt, men den taske har været med mig i tykt og tyndt. Åh hvis den dog bare kunne snakke, ville den helt sikkert kunne fortælle om mine bommerter, som jeg gerne vil glemme, og hvordan jeg gik i chok, da der pludseligt stod en bjørn foran mig. Ja... den taske kan virkelig få mig til at smile.

Det smil er i sig selv inspiration nok til at tage afsted igen. For mig kan jeg ikke finde en bedre måde at opleve verden på. Det er sådan, man møder de mest fantastiske mennesker, oplever verden på et budget, der er overskueligt og en anderledes måde at udfordre sig selv på.

Læs mere om backpacking her.

Hvordan finder du tid og penge til at realisere drømmen?
Da jeg gik i 2.g vidste jeg, at jeg ville rejse, når jeg var færdig. Så allerede der begyndte jeg at være sparsom med mine penge. Jeg havde to jobs i 2. og 3.g, og selvom det var meget presset, følte jeg, at det var det rigtige at gøre, så jeg kunne komme ud og rejse, så snart jeg var blevet student. Og rigtig nok... Samme måned som jeg fik hue på, var jeg på vej til Sydamerika.

Se alle vores rejseforslag til Sydamerika her.

Det efterfølgende år vidste jeg, at jeg ville bruge på at arbejde og rejse, ligesom så mange andre. Men et år blev til to, og to blev til tre. Mange rundt om mig har haft travlt på mine vegne, "Skal du ikke også snart i gang med en uddannelse?", "Hvordan ser det ud på karrierefronten, hvad vil du i fremtiden?". Sandheden var, at jeg ikke vidste det, at jeg har haft brug for at komme på afstand af skole og fremtidsplaner. Jeg tror på, at jeg er blevet et langt mere dannet menneske af at rejse, end hvis jeg kun havde taget en uddannelse. For jo! Jeg vil gerne tage en uddannelse, og jeg har også søgt ind på en i år. Men jeg kan kun anbefale at tage sig den tid man har brug for, inden man begynder.

Find masser af inspiration til sabbatår i udlandet her.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Da jeg rejste til Canada, var mit højeste ønske at se en vild bjørn. Jeg havde hørt, at jeg med sikkerhed ville se en, "for de er overalt!". Men efter ti dage, hvor jeg stadig ikke havde set en bjørn, begyndte jeg at opgive håbet om at se en. Jeg tog på en tur op til nationalparken Jasper, og her skal jeg lige love for, at jeg var kommet langt væk hjemmefra. På mit hostel var der ingen elektricitet, intet ordentligt toilet, og maden skulle laves over bål. I sig selv var det noget af en oplevelse. Men det skulle vise sig at være det mindste.

Fra vores hytter til bålstedet var der omkring 200 meter, som blev forbundet via en lille sti igennem skoven. Og da jeg en aften, på egen hånd, var på vej ned til bålstedet, stod der rundt om hjørnet noget, jeg ikke havde forventet at se. Mindre end 10 meter fra mig stod der nemlig en fuldvoksen bjørn og kiggede på mig.

Aftenen forinden havde vi snakket om, at hvis man mødte en bjørn, skulle man gøre sig stor og sige høje lyde, ikke råbe og løbe væk!

Det eneste jeg kunne tænke var RÅB OG LØB, RÅB OG LØB! Og det gjorde jeg så! Med angst for at bjørnen ville løbe efter mig, kiggede jeg mig over skulderen for at se, om den fulgte efter mig. Det resulterede i, at jeg ikke så det træ, jeg med fuld fart løb ind i. Med adrenalinen pumpende, rejste jeg mig og løb videre, imens jeg råbte, at der var en bjørn, men uden respons - lige indtil ejeren af stedet kom løbende med en økse i hånden direkte imod bjørnen.

Bjørnen forsvandt ind i skoven, men kom efterfølgende tilbage en håndfuld gange i løbet af den aften og nat.

Så jeg fik i sandhed et ægte møde med en bjørn!

Find inspiration til dit rejseeventyr i Canada her.

Hvad er dit bedst pakketip og hvad rejser du aldrig uden?
Jeg rejser aldrig uden min tålmodighed. For nej... Ikke alt går som håbet hele tiden. Og man er bare nødt til at acceptere, at det ikke hjælper at blive irriteret. Så virkelig! Pak al den tålmodighed du har.

Jeg elsker at pakke i små rejseposer. Altså små tasker, som så kommer ned i backpacken. En til trøjer og kjoler, en til under- og badetøj og en til shorts og bukser. På den måde kan jeg let finde mine ting og holde en hvis orden i min taske.

Jeg er stor fan af lydbøger, når jeg rejser, så jeg sørger altid for at have en masse bøger hentet ned på min mobil igennem appen Mofibo.

Find vores backpacker pakkeliste her.

Hvilke lande er på din bucket list, og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Jeg vil utrolig gerne til Alaska eller Grønland. Jeg er så fascineret af, at det er muligt at få et liv til at fungere under primitive forhold, i en kulde som jeg ikke engang kan forstille mig. Jeg har altid haft en stor forkærlighed for naturen og dens forskelligheder rundt om i verden, så det er helt sikkert en faktorer, der spiller ind, når jeg vælger mine destinationer.

Find alle vores rejseforslag til Alaska her.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Når du begynder at rejse, vil du hurtigt finde ud af, hvor meget du har til fælles med mennesker, du aldrig troede, du ville snakke med. Du finder ud af, at du kan så meget mere, end du gik og troede. Men bedst af alt: Du vil få et langt større perspektiv på livet, og hvordan det kan leves.

Jeg møder alt for tit mennesker, der siger "ej hvor ville jeg ønske, jeg bare kunne rejse" - og det sjove er, at det kan de. Hvis de vil. Men det er skræmmende at tage ud og rejse, trygheden og det kendte derhjemme holder alleroftest, dem jeg snakker med, tilbage. Og det er ærgerligt! For når man kommer hjem fra en rejse, som ikke bare indeholder strand og drinks, vil ens forståelse af mange ting være ændret.

Tak til Line for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her.

Line, Interview
Line, InterviewLine, InterviewLine, InterviewLine, InterviewLine, InterviewLine, InterviewLine, InterviewLine, InterviewLine, Interview
Til top