Af Rikke Holm

Australien er ikke kun en stor ø; det er faktisk et helt kontinent i sig selv. Dette gør, at det er helt umuligt at opleve alle Australiens seværdigheder på én rejse. På min rejse nåede jeg at besøge Queensland – Sunshine Coast og New South Wales – Sydney.

Sunshine Coast, hvor solen altid skinner
Vi starter vores tur på fantastiske Sunshine Coast, hvor solen altid skinner. Vi flyver fra Danmark til Brisbane og har bestilt en transfer fra Brisbane lufthavn til vores hotel på Sunshine Coast. Der er afgang hver hele time fra Brisbane lufthavn. Der er 'dør til dør'-service, som jo er yderst bekvemt, når man rejser den lange vej fra Danmark. Så nu er det bare at læne sig tilbage og nyde Australiens storslåede natur. En anden mulighed er at flyve direkte fra Sydney og Melbourne til Sunshine Coast.

Det kan godt anbefales at tage til Australien i deres efterårsperiode, da klimaet så er matchende det danske varme forår; i hvert fald hvis man besøger staterne Queensland og New South Wales.

Australia Zoo
Mulighederne er mange på Sunshine Coast. Her kan man bl.a. besøge Australia Zoo, som tidligere blev drevet af den nu afdøde Crockodile Hunter; Steve Irwin. Dette er ikke en zoologisk have, som vi kender dem fra Danmark. Her er alle mulige bemærkelsesværdige dyr, og det bedste er, at de har ufatteligt gode forhold.

Der er mulighed for at håndfodre kænguruer og klappe en koalabjørn, hvilket jo er en attraktion i sig selv. Endvidere holdes der i Australia Zoo såkaldte Wildlife Shows, som basalt set går ud på at uddanne børn og voksne til ikke at være bange for bl.a. krokodiller og slanger. Desuden bliver man her også præsenteret for et hav af usædvanlige fugle, som frit flyver rundt blandt publikum. Alt i alt en stor oplevelse – også for voksne.

Underwater World i Moolooba
Er man til store akvarier, underlige fisk og andre havdyr er Underwater World i Moolooba også et besøg værd. Her er mulighed for at se sæler præsenteret i et show, hvor der efterfølgende er mulighed for at kysse dem. Der er endvidere mulighed for at opleve en 80 meter lang akvarietunnel med 2.5 millioner liter vand, hvor man simpelthen går og kigger op på alle mulige fisk, hajer, sæler osv. i alverdens farver.

Noosa
Er man på Sunshine Coast, så er Noosa klart et besøg værd. Noosa er en skøn lille ferieby, der summer af liv. Her finder man både surfere, backpackere og de rige gamle pensionister. Der er noget for alle. Her er en masse små hyggelige cafeer og en del gode butikker, hvis man skulle få lyst til at shoppe. Stranden er helt i top. Her er en hyggelig stemning, og man kan tage sig en power walk på beach walken, som er etableret i træ.

Eumundi Market
Et andet sight, som også er et besøg værd, er Eumundi Market, som blev etableret i 1979. Denne ellers stille by forvandles til et sandt shopping-mekka med over 500 stande. Her er en utrolig hyggelig atmosfære og mulighederne er mange for at få noget originalt handmade australsk gods med hjem.

Markedets slogan er ”make it, bake it, design it, sew it or grow it.” Med dette slogan for øje skal man ikke være bange for at komme til at købe masseproducerede varer. Man kan blandt de mange udstillere finde håndlavet tøj af lokale aussies, diverse livsstilsprodukter, tasker, keramik og lokalt brygget ingefærøl etc.

Hvis man trænger til en pause fra at shoppe, er der rig mulighed for at opleve de lokale talenter udfolde sig musikalsk på didgeridoo, mens man nyder et måltid mad på én af de mange cafeer, hvor der er mulighed for en fantastisk kulinarisk oplevelse.

Sydney
Efter nogle afslappende dage tager vi turen til Sydney; en moderne storby med uendeligt mange muligheder. Staten New South Wales har spændende seværdigheder at byde på lige fra storslået natur ved Blue Mountains og Hunter Valley til lækre strande. Sydney har alt, hvad du kan ønske dig af en storbyferie; et godt kulturliv, spændende shopping og et fantastisk café- og restaurantmiljø ved Darling Harbour.

Jørns Utzons operahus er uundgåeligt for øjet, og imponerende hvidt står det som et stort sejl. Sydney Harbour Bridge er et af Sydneys andre varetegn - nu med mulighed for at foretage en vandretur op ad broen. Udsigten skulle efter sigende være helt fantastisk. Hvis ikke man har mod på at bestige broen, så kan man ”nøjes” med udsigten fra Sydney Tower, hvor der er fantasisk udsyn over byen.

Det kan anbefales at bo centralt omkring York Street, så man er i gåafstand til de fleste sights. Områderne The Rocks og Darling Harbour er klart et besøg værd både om dagen og om aftenen. The Rocks er den ældre del af Sydney, hvor der er mulighed for at opleve det kolonistiske islæt, som byen har. Hver søndag er der et hyggeligt marked i The Rocks, med en super hyggelig stemning.

Manly Beach
Circular Quay er byens havnecentrum – her er bl.a. mulighed for at tage færgen til Manly Beach. Færgen tager en halv time, og her får man også set Sydney fra havnefronten – og sikke en oplevelse det er. Manly Beach byder på et rigtigt afslappet ferieparadis med dejlige stande og et hyggeligt strøg i engelsk kolonistil. Her kan man hurtigt komme væk fra storbyen, Sydneys hektiske liv og falde helt til ro.

Blue Mountains
En storslået naturoplevelse finder man i Blue Mountains. Bjergkæden er bevokset med eukalyptustræer, som gør, at bjergene får et blåligt og smukt skær. Blue Mountains National Park er beliggende ca. 110 km fra Sydney. Man kan enten købe sig til en guidet bustur eller hoppe på et tog og selv finde rundt. Begge dele kan anbefales. Ved Echo Point kan man se de berømte klippeformationer; De 3 Søstre. I dette område er der flere afmærkede vandrestier i alle kategorier, der byder på vandreture i den meget smukke nationalpark.

Et andet besøg man kan gøre i Blue Mountains National Park er Scenic World, der består af tre forskellige type baner; en skyway, en cableway og en railway. Skyway tager dig over dalen og her kan man bl.a. se Katoomba-vandfaldet. Railway, en rutschebanelignende togbane transporterer dig ned igen. Dette er verdens stejleste jernbane. Cableway trækker dig op til toppen af dalen igen, hvor man slutteligt kan nyde udsigten til De 3 Søstre.

Hunter Valley
Hunter Valley er det vinproducerende område i New South Wales, som ligger ca. 150 km nord for Sydney. Her er mulighederne mange for at besøge en af de mange vingårde i de storslåede naturomgivelser. Vingårdene ligger side om side og er forskellig af udseende. Her findes både gamle rustikke og de mere moderne minimalistiske. Her tilbydes der hver dag rundvisning samt vinsmagning. Der arrangeres ture af diverse selskaber – alle med direkte forbindelse mellem Sydney og Hunter Valley.

Find alle vores rejseforslag til Australien her.
Australien
Til top