Af Rikke

Kort om jer - hvem er I?
Vi er en familie på fire, som i skrivende stund backpacker rundt i Sydøstasien.
Jeg hedder Rikke og er uddannet pædagog og min mand Alex er gastronomisk konsulent. Vores børn er Nikolai, som blev student, inden vi tog afsted og Laura, som lige havde færdiggjort 10. klasse på efterskole.

Èn af vores store fælles interesser er at rejse og opleve verden. Vi elsker at møde nye mennesker, få fantastiske naturoplevelser og spise os vej igennem lækkert, autentisk mad.

Hvilke lande har I besøgt?
Foreløbig har vi alle fire været i Thailand, Malaysia, USA, Indonesien, Japan, Singapore, Indien og mange af de almindelige feriesteder i Europa.

Hvor længe er I typisk væk og hvor ofte rejser I?
Vi vil helst være væk i længere tid, da vi oplever, at det er der, vi kommer ind under huden på stederne, hvor vi er. Vi har dog også været på ferier, der har varet 14 dage.

Hvad inspirerede jer til at rejse ud med rygsækken?
Første gang vi tog afsted med rygsæk, før vi fik børn, var i 1993/94, og der købte vi billetterne ud til Katmandu og hjem fra Bali hos Jysk Rejsebureau. Vi var i Katmandu i tre måneder, da Alex arbejdede på Den Danske Ambassade der. Derefter tog vi til Bangkok og rejste ned gennem Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesien. På denne tur mødte vi andre unge backpacker, som vi rejste lidt sammen med.

Siden da har vi altid haft lyst til bare at rejse og opleve verden. Vi faldt for Asien, og det er der, vi er vendt tilbage til mange gange siden. Vi har været afsted med vores børn flere gange. Første gang med dem, da de var 5 og 2 år. Og vi elsker at vær sammen på denne måde som familie og har nu fået muligheden for at rejse i lang tid.

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Vær åben overfor nyt og lyt til dit hjerte. Alle har noget at sige til dig, når du skal afsted, men det er kun dig selv, der kan mærke, hvad der er rigtigt for dig. Er du til at rejse alene eller med andre? Til de trygge steder eller vil du udfordres?

Hvilke forberedelser gør I normalt inden en rejse?
Vi læser en del om de lande, som vi skal til. Og mentalt skal man lige igennem det, at der faktisk er meget, som man godt kan undvære. Hold gerne rygsækken under 15 kg.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Fordi du er fri til at komme nemt omkring, og så bliver du nødt til at pakke praktisk. For der er kun dig selv til at bære det.

Hvordan fandt I tid og penge til at realisere drømmen?
Denne gang skulle vores tur være en lang tur, så vi solgte vores hus, sagde vores jobs op og er taget afsted. Et stort skridt, men også en enorm følelse af frihed. Vi har så længe snakket om, at det vil være dejligt bare at trække stikket og rejse. Så nu skulle det være!

Hvad er dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Da vi som familie første gang var i Thailand, på Koh Phangan, mødte vi en gartner, der ikke kunne et ord engelsk. Laura på 2 år faldt dog hurtigt i “snak” med ham. Så han kom hver morgen og hentede Laura ved vores bungalow, og de gik rundt sammen og ordnede haverne. Vi var oppe og besøge hans familie og har sidenhen holdt kontakten til dem. Så hver gang vi har været der siden, har vi også besøgt dem. Nu har han så fået en lille restaurant sammen med sin kone og datter. Og han har fået et barnebarn. Igen på denne tur har vi besøgt dem og nu var det Laura, der tog sig af barnebarnet og legede med hende. En helt fantastisk familie, der har taget os til sig som ekstra familie. Der hænger et billede af Laura i restauranten, fra et af vores tidligere besøg.

Hvad er dit bedst pakketip og hvad rejser du aldrig uden?
Vi er meget glade for vores hovedpuder (oppustelige) og vores sovelagner. Du ved aldrig, hvad du kommer ud til.

Hvilke lande er på din bucket list, og hvad lægger du vægt på, når du vælger en
destination?

Vi har Laos, Cambodja og Vietnam på listen, som vi skal besøge på denne tur. Og så vil vi gerne se Sydamerika, Australien og New Zealand på et andet tidspunkt. Når vi vælger lande, går vi ud fra et ønske om, at det er kulinarisk og naturmæssigt anderledes, end det vi har set. Og så må det gerne være billigt at rejse rundt.

Er der andet, du gerne vil dele fra livet som backpacker?
Vær altid åben for de ting, du kommer ud til. Du ved aldrig, hvad der er lige rundt om det næste hjørne. Men vær selvfølgelig også forsigtig med at stole på alt og alle. Mange sælgere starter med at virke interesserede i dig som person, men husk, at det tit er et trick for at få dig til at stole på dem. Og hvis noget lyder for godt til at være sandt, ja så er det det mange gange også.

Hvorfor tror du, der er flere, som vælger at tage på backpackerrejse med børnene?
Fordi det er blevet mere populært at rejse langt væk, også selv om man har børn. Og det er blevet meget nemmere, end det har været tidligere.

Hvad får børnene ud af det, og hvad får man som familie ud af det?
Vores børn har fået et fantastisk sammenhold, da de ofte i perioder kun har haft hinanden på disse ture. Vi som familie får lov til at opleve hinanden på godt og ondt, da vi er så meget sammen i så lang tid. Og det styrker vores bånd endnu mere som familie. Alle de sjove og mindre sjove ting vi oplever sammen, og som vi kan snakke om, når vi er hjemme i Danmark. Og så giver vi selvfølgelig vores børn noget helt uvurderligt med i deres “rygsække” på livets rejse, set ud fra vores synspunkt. At opleve så mange forskellige mennesker og deres hverdag er godt at have med sig resten af livet. Det sætter også vores egen lille verden i et nyt
perspektiv.

Hvad er det vigtigste at overveje, når man planlægger at tage på backpackerrejse
med børn?

Man skal være enige om, hvilken rejseform man ønsker. Skal vi altid være sammen 24/7, eller er der også plads til egentid.

Hvad er den væsentligste forskel på at rejse med hhv. små og store børn?
Ens rolle som forældre ændrer sig meget, alt efter hvor gamle ens børn er. Da vi startede med at rejse, havde de meget brug for os. Det er med tiden taget langsomt af, og nu på denne tur er det jo to unge mennesker, vi rejser med. De har brug for også bare at være sig selv og ikke have forældre til at være der hele tiden. Derfor bor vi på denne tur heller ikke sammen hvert sted. Nogle steder bor de på et hostel for unge, og vi bor et andet sted. Så skriver vi sammen
og mødes over noget mad, en tur eller andre oplevelser. Det er super fedt at opleve, at det man har forsøgt at lære sine børn på tidligere rejser, nu viser sig at fungere. Og selvfølgelig er det da også svært at give slip på forældrerollen her ude i Asien, men en super god øvelse.

Tak til Rikke for at dele familiens rejseglæde med andre!

Se alle vores backpackerrejser her

Og find alle vores rejseforslag til Asien her

Rikke, Interview
Rikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, InterviewRikke, Interview
Til top