Af Betina

Hvilke lande, hvor længe, hvornår og hvem rejste du med?
Jeg startede mit eventyr i 2016 med 14 dage alene på Galapagos-øerne. Verdensklasse dykning, imponerende natur og dyreliv; fantastisk sted at ø-hoppe eller tage på et cruise.

Herefter mødtes jeg med min kæreste i Quito, som er hovedstaden i Ecuador. Vi rejste rundt i ca. otte dage, hvor vi hikede ved smaragdgrønne vulkansøer og smukke vandfald, chillede i varme kilder, og spiste dejlig lokal mad i hovedstadens charmerende gamle bydel. Vi fløj til den nedre del af amazonasjunglen og tilbragte fire dage omringet af aber, fugle, caymans og dovendyr. Vi cruisede på floderne, badede i søerne og var ét med den imponerende regnskov.

Se alle vores rejseforslag til Ecuador og Galapagos her.

Colombia var næste stop. Vi rejste rundt i den nordlige del ved den caribiske kyst i tre uger. Dykkede og vandrede i Tayrona Nationalpark, badede i vandfald, og drak god kaffe i Minca-området. Vi var kulturelle i den smukke by Cartagena, og sluttede med tre dage på Playa Blanca i en bungalow på stranden.

Se alle vores rejseforslag til Colombia her.

Vi fløj fra Cartagena til Guatamala City – en måned senere skulle vi flyve hjem fra Cancun i Mexico, så vi tog dagene én ad gangen. 14 dage igennem Guatamala med dets skønne befolkning, hyggelige byer, smukke natur og mayaruinerne. Vi besteg vulkaner, kajakkede i vulkansøer, kom tilbage i tiden i Tikal og shoppede farverige tekstiler på de mange markeder.
I Belize slappede vi af i fem dage med sand mellem tæerne, verdensklasse dykning bl.a. The Blue Hole, hvorefter vi brugte de sidste 10 dage på Yucatan i Mexico med kridhvide sandstrande, dykning i Cenoterne og snorkling med hvalhajerne på Isla Mujeres.

Se alle vores rejseforslag til Guatemala her.

Og alle vores rejseforslag til Mexico her og Belize her.

Hvis du tænker tilbage på din rejse, hvad står så som de mest tydelige minder?
Jeg synes, vores rejse var en perfekt blanding af det hele, men Galapagos har altid været på min bucketlist og at dykke med hammerhajer er stort. Den rå natur og tanken om, hvor mange dyrearter der kun findes på disse øer er helt speciel.

Guatemala overraskede mig – kærlighed ved første blik! En utrolig charme i de små brostensbelagte byer med farverige huse og mennesker; specielt Antigua, der er omkranset af imponerende vulkaner, der giver masser af mulighed for at hike. Nogle af dem er stadig aktive, så man kan se lava sprøjte i den mørke nat. Lake Atitlan bød på stilhed, dykning og kajaking på den store vulkansø, der også var omkranset af vulkaner. At gå rundt imellem de store maya-ruiner i Tikal Nationalpark til lyden af brøleaber og fugleskrig, var også en stor oplevelse.

Cenoterne i Mexico er den vildeste oplevelse; om man dykker eller snorkler, så er det fantastisk. Det er det eneste sted i verden, der findes disse cenoter midt i regnskoven, hvor man kan bade i det klareste vand med op til 100 meters sigtbarhed i det blå vand.

Og sidst men ikke mindst var mødet med verdens største fisk – hvalhajen – noget af det største, man kan prøve. De kan blive op til 18 meter lange, og så spiser de kun plankton. Så i sæsonen, som er juni til september, kan man opleve at svømme med disse kæmper i området ved Isla Mujeres og Isla Holbox udfor Cancun. Vi så op mod 100 hvalhajer på vores dagstur derud.

Er det risikabelt at rejse i f.eks. Guatemala, og hvilke forholdsregler bør man tage?
Vi følte os sikre på hele vores rejse. Vi valgte at tage en shuttlebus fra lufthavnen i Guatemala City direkte til byen Antigua, hvor vi fandt et dejligt værelse på et hyggeligt hostel.

Rejsetip!
Man skal altid bruge sin sunde fornuft, hvor man end rejser hen. Det er altid en god idé at snakke med folk, de steder man bor, om der er områder eller noget andet, man skal være opmærksom på, og nogle steder er det fornuftigt at følges med andre efter mørkets frembrud.


Hvis du skulle tilbage til Latinamerika, hvilke lande ville du så besøge igen og hvorfor?
Jeg vil tilbage til alle landene; dette var kun en smagsprøve – alle landene byder på SÅ meget mere! Men selvfølgelig handler det også om budget, da det er billigere at rejse rundt i Guatemala, Belize og Mexico i forhold til Ecuador, Galapagos og Colombia.

Har du nogle gode tips og råd, hvis man overvejer Latinamerika som rejsemål?
Lad være med at ville alt; skær noget fra og vælg de lande, der passer til den rejsetid og budget du har. Det er så synd at misse nogle highlights, fordi man hurtigt skal videre; vi kunne f.eks. godt have brugt en måned i Guatemala, og brugt flere dage nogle af stederne, og så møder man også altid nogle spændende mennesker på sin vej, så det er dejligt at have fleksible planer.

Vi kunne ikke tale spansk, men havde vi tiden til det, så ville vi have brugt et par uger på privat spanskundervisning, da man kan komme tættere på de lokale og forstå de røverhistorier, de fortæller.

Find alle vores rejseforslag til Latinamerika her.
Betina, Guatemala
Oplev det unikke dyreliv på Galapagos-øerneEcuador, BESHEcuador, BESHColombia, BESHColombia, BESHGuatemala, BESHGuatemala, BESHMexico, BESH
Til top