Af Jeppe Dehn

Tidspunkt for rejse

2015
Cambodja er et fantastisk rejseland, som har rigtig meget at byde på, og de lokale er både søde og imødekommende. Her var jeg på en 17 dages-rejse gennem landet, hvor jeg oplevede nogle af Cambodjas højdepunkter og fik mange lokale rejseoplevelser.

Jeg startede med at bo et par dage i Phnom Penh, men faktisk synes jeg ikke, at denne by er den mest spændende, du kan vælge, når du rejser i Cambodja. Dog er et besøg til Killing Fields og S21-fængslet i Phnom Penh et must. Her får du indblik i den voldsomme historie, som Cambodja har været igennem de seneste årtier. Specielt årene med diktatoren Pol Pot, der begik folkemord på tre millioner mennesker. Et besøg her er rigtig spændende, men samtidig også en oplevelse, der giver en underlig følelse i kroppen, som bliver hos dig i dagene efter.

Fra Phnom Penh tog jeg en bus ned til Sihanoukville, der er en strandby i det sydlige Cambodja. Her kan du sagtens tage flere overnatninger og nyde nogle dage med afslapning ved stranden. Jeg besøgte også Koh Rong Island, der kun er 45 minutters sejltur fra fastlandet.

Koh Rong er en backpacker-ø, som er meget basic, men samtidig rigtig fed. Øen er fyldt med hostels, og derudover finder du enkelte butikker og restauranter. Jeg havde nogle rigtig fede dage her, og det kan du også få, hvis du er klar på, at det er meget basic forhold.

Det sidste sted, som jeg besøgte, var Siem Reap, som jeg synes er en hyggelig by, hvor der er mulighed for en masse dagsture. Et must see i Cambodja er tempelområdet Angkor Wat, der ligger lidt uden for Siem Reap. Det er utrolig imponerende og et gigantisk område, og skal du se det hele, kan du enten komme rundt på cykel eller ved at leje en tuktuk med chauffør (knallert taxi).

Cambodja får mine varmeste anbefalinger. Der er mange fantastiske oplevelser, og det er bestemt ikke et farvel fra mig, men snarere et på gensyn.
Rejseberetning om Cambodja
Rejseberetning om CambodjaRejseberetning om CambodjaRejseberetning om CambodjaRejseberetning om CambodjaRejseberetning om CambodjaRejseberetning om CambodjaCambodjaCambodja
Til top