KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Essensen af alt, hvad der er godt ved Brasilien, oplever man allerede ved første tur på stranden Copacabana i Rio de Janeiro: Livet nydes i de mest storslåede byomgivelser, lækker mad indtages, der spiller fodbold og solen dyrkes, mens samba-rytmerne gør tilnærmelser fra beachbarens højtalere.

Rios strande
”Obrigado” siger den unge fyr med et smil, da bolden sparkes tilbage til ham over Copacabanas sand. Han modtager den med et kækt hælspark, hvorefter han sender den i retning af rundkredsen af ligesindede fodboldfanatikere, der ubetinget kaster sig efter bolden, som var den et Fabergé-æg.

Det er en hel normal rutine på Rios strande, at man som solbader må forvente, at en slidt læderbold med jævne mellemrum besøger håndklædet. Og det indkapsler meget godt alt det, som Rio de Janeiro er – samspil mellem mennesker, fodbold, strand og solskin. I det hele taget smager livet bare lidt sødere i Rio, og mange besøgende finder hurtigt sig selv dansende til sambaens dunkende trommer og efter en caipirina eller to rent faktisk føle, at de endelig har fanget rytmen, der starter i mellemgulvet.

Det er ikke til at undgå at lade sig rive med af brasilianernes passion for fest, dans, musik og fodbold. Og det skal man heller ikke.

Meget mere end strandferie
Men nu er Brasilien jo meget mere end blot Rio de Janeiros strandpromenader ved Copacabana og Ipanema, hvis udsigt er en enorm Jesus-figur på toppen af det 700 meter høje Corcovado-bjerg.

For Brasilien er enormt stort – på størrelse med USA – og der er en stor variation både i landskabet og befolkningen. Og netop folket er noget af det, som Dennis, der er rejsekonsulent i vores butik i Herning, holder så meget af ved landet: ”Jeg elsker, at brasilianerne kører deres helt egen stil med alt fra bademode og fodbold-stil til skønhedsidealer,” forklarer han med slet skjult begejstring og fortsætter; ”Det er et af mine yndlingslande. Det emmer af stemning der, og det er altid muligt at finde en sambafest, surfstrand, et capoeira-studio eller en god caipirinha.”

Vil man have naturoplevelser, er det klart, at Amazonas dybe regnskov i det nordlige Brasilien er et must. Stilheden kan være ret så overvældende, når man flyder gennem junglens frodige natur på mørke floder i simple kanoer.

Et andet højdepunkt ved et besøg i Brasilien er det enorme vandfald Foz do Iguacu, der grænser op til Argentina og Paraguay. Det er ikke alene bredere, men også 20 meter højere end Niagara Falls. Det består af 275 mindre vandfald og er en storslået oplevelse, der allerede begynder, når man går mod den brusende lyd på en hævet sti. Den ligger oven på den mere rolige del af vandfaldet, og det vrimler med flakkende sommerfugle med de mest fantastiske mønstre, der bare gør hele oplevelsen endnu mere surrealistisk.

Paradis-strande og steaks for alle pengene
Men man behøver faktisk ikke rejse til den anden ende af det enorme land for at få naturoplevelser. 150 km ud for Rios kyst ligger paradis-øen Ilha Grande, der byder på smaragdgrønne bugter og kridhvidt sand, som både er postkort og piratfilm værdige. Husk at tage en dukkert på Lopez Mendez-stranden, der har fået det lidt slidte prædikat, som én af de smukkeste strande i verden – men som nok alligevel ikke vil skuffe dig med sine palmeskygger og silkebløde sand.

Måske kommer du ikke kun til at tage minder og misundelsesværdige fotos med hjem. Måske kommer der nogle ekstra kilo med. På badevægten. Brasilien har eminent mad og disker op med herligheder i stride strømme på deres churrasquerias, som er en slags steakhouses, hvor du med en grøn eller rød seddel på dit bord markerer, om du kan spise mere af al det friskgrillede kød, der laves på spyd og passeres forbi dit bord i en lind strøm. Præcis som med samba-dansen, så stopper festen først, når du selv siger fra.

Find alle vores rejseforslag til Brasilien her.
Fodbold i Brasilien
Favela, Rio de JanieroBrasilienAmazonasFoz do Iguazu, Brasilien Ilha Grande, Brasilien
Til top