Af Lene Bach Larsen

Gå ikke glip af et besøg i den fantastiske hovedstad Buenos Aires, som emmer af argentinsk kultur med sambarytmer, dans, og gademusikanter. I Buenos Aires kan du opleve gamle og smukke bygninger eller nyde et argentinsk måltid mad på en af de hyggelige lokale restauranter, hvorfra du kan iagttage bylivet. Du kan også tage på cykeltur i Buenos Aires. Er du dyreinteresseret kan du få inspiration til, hvor du kan besøge en pingvinkoloni, se søelefanter eller tage på delfin- eller hvalsafari.

Buenos Aires
Argentinas og tangoens hovedstad samt en bid af Europa, ofte sammenlignet med Paris. Alle elsker Buenos Aires og med rette. Sæt rigeligt tid af til byen, der består af mange bydele, som kan tages i bidder.

I centrum ligger gågaden, Florida, med alle sine smarte butikker. Om aftenen breder gadehandlere deres varer ud på tæpper, og gademusikanter underholder.

Oplev også det moderniserede havneområde Puerto Madero, hvor renoverede pakhuse nu huser fasionable restauranter.

San Telmos smalle brolagte gader er især interessante om søndagen, når antikmarkedet nærmest overtager hele bydelen, og der danses tango og spilles musik.

La Boca er en enormt populær blandt rejsende med sine meget kulørte huse malet med rester fra skibenes bundmaling. Det er også her, at det berømte fodboldstadium La Bombonera huser Diego Maradonas gamle klub, Boca Juniors, og indbyder til stemningsfyldte fodboldkampe. Tjek turneringsplanen og tag med på en tur; sydamerikansk fodbold er en kæmpe oplevelse.

Retiro og Recoleta er mere fasionable kvarterer med smukke huse. Her ligger også den enorme kirkegård, hvor Evita ligger begravet.

… Og vi kunne blive ved med interessante kvarterer og seværdigheder.

En cykeltur rundt i Buenos Aires er en god måde at opleve byen på, og man kan tilbagelægge hurtigere og længere stræk end til fods, men dog stadig i et adstadigt tempo. Enten kan man leje en cykel og køre selv eller køre med på en arrangeret tur, hvor en engageret guide fortæller om byen og seværdighederne.

Danseinteresseret eller ej. Tango-undervisning og de professionelle shows er et must, når man er i Buenos Aires.

Buenos Aires kan også være udgangspunkt for endagsture til Colonia i Uruguay og til floddeltaet ved Tigre.

Overnatning
Køb en ankomstpakke, som kommer dit rejseeventyr godt fra start. Bare spørg din rejsekonsulent for yderligere info.

Transport
Fra Buenos Aires til Peninsula Valdes (Puerto Madryn/Trelew).
Fly fra Buenos Aires til Trelew er den hurtige og nemme løsning, men ikke den billigste.

Bus fra Buenos Aires til Puerto Madryn er den billige, men tidskrævende løsning. Her får du dog oplevelsen af Argentinas imponerende busservice med sæder i stil med business class på et fly med servering og film undervejs. Der er mulighed for stop i diverse byer undervejs, hvis du køber billetter til delstrækninger.

Trelew
Rejser du med fly til Peninsula Valdes, er dette byen, du ankommer til. Trelew ligger en lille times kørsel syd for Puerto Madryn.

I den tidligere togstation findes et lille lokal-historisk museum. Bag museet findes et gammelt damplokomotiv. Lige et stenkast derfra ligger et dinosaur-museum. På hjørnet af Avenida Fontana og Avenida Gales findes et busdepot. Murene omkring busdepotet er udsmykket med flotte vægmalerier og er et kig værd. I centrum findes den sædvanlige Plaza med grønne træer, pavilloner og bænke.

Rawson og Playa Union
Fra september til april kan man tage på delfinture i store gummibåde. Tonina overa er en kun 1,5 meter lang sort og hvid delfin, som kan minde om en lille spækhugger. Den svømmer meget hurtigt, så det er om at være klar med kameraet, hvis man skal have andet end vand på sine billeder. På turen er der også chance for at se sæler, søløver og adskillige havfugle.

Punta Tombo
Punta Tombo er en halvø godt 100 km syd for Trelew i Chubut-provinsen. Her findes Sydamerikas største koloni af Magellan-pingviner. Fra september til april kommer her mellem en halv og en hel million pingviner for at udruge deres æg og opdrætte deres afkom. Pingvinerne er sjove at betragte, når de vralter afsted i deres ”kjole og hvidt”. Man kommer helt tæt på, så se efter, hvor du træder.

Gaiman
Gaiman er Argentinas eneste walisiske koloni. Ty Gwyn serverer te med kager på rigtig walisisk maner.

Man kan købe heldagsudflugter, der inkluderer transport og guideservice til både Playa Union, Punta Tombo og Gaiman. Turene starter i Puerto Madryn, men man kan blive samlet op i Trelew undervejs og slutte turen i Puerto Madryn. Husk at tage en frokostpakke og drikkevarer med, ellers må du måske nøjes med en kedelig sandwich fra en tankstation.

Puerto Madryn
Turismen her i byen er primært bygget op omkring hvalsafarier, som finder sted i perioden juni – december samt udflugter til Peninsula Valdes og pingvinkolonien Punta Tombo. Ind imellem anløbes havnen også af krydstogtskibe. Turisme betyder også masser af gode restauranter og barer. Her er desuden en lang strand, men kvaliteten er ikke så god som længere nordpå.

Punta Lomo
Ca. 17 km sydøst for Puerto Madryn findes ved Punta Lomo en søløvekoloni. Søløverne findes kun på stranden ved lavvande, så tjek med de lokale, inden du cykler den lange vej derud fra Puerto Madryn.
Følg kystvejen mod syd ud af byen. Det kan være en hård tur i den patagonske blæst, så tjek lige vejr- og vejforholdene. Beregn 1-2 timer hver vej.
Hvis du ikke vil cykle, så spørg på dit hostel eller hotel. Der laves ofte udflugter derud. En tredje mulighed er at sejle og dykke med søløverne.

El Doradillo
El Doradillo ligger ca. 16 km nord for Puerto Madryn. I hvalsæsonen fra juni til december er det fra El Doradillo muligt at se hvalerne, der kommer meget tæt på stranden.

Peninsula Valdes
Det er svært at vælge et bestemt tidspunkt, det er bedst at besøge området, da de forskellige dyrs parrings- og ynglesæsoner varierer. Vil man se hvaler, er det perioden fra juni til december. Spækhuggere kommer fra midten af februar til april og oktober til november. Søelefanter holder til her året rundt, men der er flest i august og marts. Pingvinerne yngler her mellem september og april. På land ser man også guanacoer, nanduer og får. Halvøen er beskyttet af Unesco.

Puerto Pyramides
Puerto Pyramides er en lille landsby og det eneste sted på Peninsula Valdes, hvorfra man kan sejle ud på hvalsafari. Bortset fra forskellige ranches rundt på halvøen er denne lille landsby også det eneste sted at overnatte på Peninsula Valdes.

Punta Cantor
Her findes en stor koloni af søelefanter. Hannerne kan blive op til fem meter lange og komme til at veje 2,5 tons. Her kommer også både søløver og pingviner.

Punta Norte
Her holder både søløver og søelefanter til. Er man super heldig, kan man i marts og april se spækhuggerne jage sæler og søløver op på stranden ved Punta Norte.

Find alle vores rejseforslag til Argentina her.
Til top