KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Rejser du til Cuba skal du ikke lade dig skræmme af en udfordring eller to – og du gør dig helt sikkert også klogt i at pakke en god portion af din tålmodighed. Du kender det måske... Tiden kan virke uendelig langsom, når vi står i kø om eftermiddagen nede i supermarkedet, men din tidsfornemmelse vil helt sikkert føles anderledes, når du lander i Cuba.

Velkommen til Cuba
At ankomme til Cuba er en helt speciel følelse. Alle sanserne får fri leg, når du mærker de nye dufte og lyde, og blander dem med en ny tidszone og ti deciliter jetlag. Kroppen er en anelse rundt på gulvet, men lige netop dén følelse er et tegn på, at eventyret er begyndt – og det er en følelse vi holder af!

De seks timers tidsforskel gør måske, at du vågner tidligt den første morgen, eller måske du bliver vækket af hanen som galer løs på naboens tag i færd med at vække hele kvarteret. Måske du slår dørene op til en balkon, hvor der akkurat lige er plads til dig og dagens første kop kaffe. Måske der på gaden overfor sidder en ældre cubansk kvinde med en farvestrålende nederdel, fine perlehalskæder og negle så nylarkerede, at de er umulige ikke at få øje på. Mens du drikker din morgenkaffe, ryger hun måske dagens første cigar og byen begynder så småt at vågne.

Når du senere går på opdagelse, møder du måske en cubansk fyr, der barfodet danser sig gennem gaderne til sin egen musik. Jetlaggen har formentlig ikke lagt sig endnu og dine nysgerrige, trætte øjne afslører derfor, at du netop er ankommet, så han byder dig velkommen til Cuba med et stort smil og fløjtesang.

Havana – en charmerende hovedstad
At slentre gennem de gamle gader fuld af historie, liv og kontraster er en magisk oplevelse. I Havana vil du bl.a. opleve de billedskønne, farverige facader mixet med fragile ydremurer, der med en klat farvestrålende maling på mystisk vis stadig står oprejst. Du vil også opleve de mange fine amerikanerbiler, der er pudset og poleret – og de halvrustne flyttekasser med fire hjul og kreativt interiør, som på sin helt egen måde skaber charme i bybilledet.

Bo hos de lokale på casas particulares
Verden er fuld af spændende kulturmøder og Cuba er selvfølgelig ingen undtagelse. Vi synes at enhver rejsende bør prøve at bo lokalt i Cuba, nemlig på casa particulares, som er en enestående mulighed for at komme tæt på en spændende kultur. Her bliver du inviteret ind i et cubansk hjem – det kan være et farverigt byhus eller en central lejlighed, hvor du bor i dit eget private værelse. De finurlige casas er ofte ret primitive og kommer i alverdens afskygninger. Nogle vil minde lidt om et Bed & Breakfast med god plads og dekorative detaljer, mens andre har et lille soveværelse med en dobbeltseng, og ej at forglemme det farvestrålende satinsengetøj. Måske der også er udgang til en lille stue, hvor der står et par gyngestole og en gulvvase med røde plastikroser. Herfra kan du også være heldig, at kunne slå dørene op til en balkon, som inviterer livet på gaden indenfor i den sparsommeligt møbleret stue.

Rejsetip! Det cubanske køkken er ikke kendt for at være super kulinarisk, men vi har erfaret, at det faktisk er på casas particulares, du får serveret noget af det bedste mad sammenlignet med hoteller.
På de fleste casas kan man tilkøbe måltider lokalt.


Husk lige tandbørsten.. solcreme, tampax, shampoo og alt andet!
Du kan roligt vinke farvel til den hektiske eftermiddagskø i Netto, den vil du ikke opleve her. Du skal faktisk lede længe efter et supermarked i Cuba, og når du endelig finder et, så kan du ikke være sikker på, at der er varer på alle hylderne. Det er hverken apokalypse eller en ny pandemi der har tømt hylderne for varer, men fordi det er vanskeligt for cubanerne at få importeret mange basale varer.

Når du rejser til Cuba, er det ingen skam at overpakke kufferten, tværtimod er det en fordel at pakke alt, hvad du kan forestille dig at få brug for af hygiejneprodukter, ellers risikerer du at bruge rigtig lang tid på at jagte en lille tube solcreme. Cubanerne tager iøvrigt glædeligt imod de ting, du tager med, eller som du ender med ikke at få brugt.

Rejsetip! Det er generelt en god idé, at tænke et skridt fremad når du rejser i Cuba. Køb f.eks. gerne en flaske vand inden du forlader dit casa particular i tilfælde af, at den næste butik er løbet tør for vand på hylderne.

Transport i Cuba
Om du kan flydende spansk, et par gloser fra skoletiden eller ej, så vil du blive mødt af en enorm gæstfrihed og service – ikke mindst på de forskellige casas. Her vil din værtsfamilie ofte være behjælpelig med, hvad end du må have af spørgsmål eller ønsker til din rejse.
Offentlig transport fungerer godt i Cuba, busserne er komfortable, men du skal være forberedt på, at det kan være en smule tidskrævende, da du skal møde op i meget god tid inden afgang. Derudover kan du rejse med Colectivos, som er en slags dele-taxa. Måske du bliver hentet i en nypoleret Cadillac, en gammel rusten Ford eller noget midt i mellem? Uanset hvad er det en unik oplevelse at bumle rundt fra den ene by til den anden, mens du passerer hestevogne, cykler og andre spændende køretøjer på motorvejen. Du kan også rejse med privattransfer, når du skal fra A til B. Det er en bekvemmelig rejseform, som også giver dig mulighed for at tilvælge en lokal guide undervejs. Har du planer om at booke alle dine overnatninger på forhånd, kan det være en fordel at have styr på transporten hjemmefra. På den måde undgår du, at din rejseplan skrider, da transport på Cuba ofte kræver god planlægning.

Visum og praktisk info
For at rejse til Cuba kræver det et visum. Ønsker du hjælp til at planlægge dit Cuba-eventyr, sørger vi også gerne for et visum til dig. For mere praktisk info anbefaler vi, at du tager en snak med en af vores dygtige rejsekonsulenter, da Cuba er en omskiftelig destination.

Rejsetip! Det er en god idé at have alle pengene med hjemmefra, da du får langt mere for dine penge end hvis du benytter hæveautomater på Cuba. Får du brug for at hæve undervejs, anbefaler vi at du gør det i banken - her skal du huske at medbringe dit pas.

Mærk kulturen og lad tiden gå i stå
Cuba summer af fascinerende historie – og selv hvis du har rejst i landet før, vil du højst sandsynligt opleve en interessant udvikling, som adskiller sig fra din forrige rejse. Når du lytter til de spanske salsarytmer, går langs de hvide sandstrande, ryger en cigar på verandaen, eller ridder på hesteryg i tobaksplantagerne, vil du forhåbentligt mærke hvordan Cuba gennemsyres af ’slow-living’.

Du kan se alle vores spændende rejseforslag til Cuba lige her.
Til top