KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Hos Jysk Rejsebureau har vi eventyrlyst, nysgerrighed og vovemod i vores DNA. Derfor var vi heller ikke sene til at sige nej, da eventyreren Nicolai Bangsgaard kom til os med idéen om en cykelekspedition fra Bali til Beijing. Ruten blev planlagt - mere end 10.000 kilometer fordelt på syv unikke etaper - og så var vi ligesom igang.

Du kan læse mere om de forskellige etaper her.

Alle med hang til eventyr og en forkærlighed for at cykle kunne købe sig en plads på én eller flere etaper. De syv forskellige etaper blev tilrettelagt således, at man mange steder ville køre ’off the beaten track’, hvor de smukke, skiftende landskaber, livet og lokalbefolkningerne var de primære seværdigheder, Der blev også mulighed for at besøge traditionelle attraktioner på ruten. Undervejs på hele turen kørte en erfaren turleder med på cykel samt en følgevogn med forsyninger, ligesom der undervejs også var indlagt hviledage.

Læs dagbogs-beretninger fra deltagerne her.

Den erfarne cykeleventyrer Nicolai Bangsgaard, som kom med idéen og har været en del af planlægningen, var turleder på hele ruten. Inden afgang sagde han om turen: “Man får et helt andet indtryk af landenes kultur, lokalbefolkning og natur fra cyklen.” Og han ved, hvad han taler om, da han tidligere på en fire år lang cykelrejse selv har cyklet mange af etaperne.

Se en video om cykelekspeditionen her.


Ekspeditionstur

Cykelekspeditionen er, som navnet indikerer, en rejse, hvor man ikke kan planlægge alt hjemmefra. Derfor skal ekspeditionens deltagere være indstillet på ændringer, der opstår ud af situationer, som vi ikke har indflydelse på. Cykelekspeditionen er et ægte eventyr, der tager deltagerne helt derud, hvor asfalten ender, og rejsen byder undervejs på både unikke oplevelser og uforudsete udfordringer.

Læs mere om de praktiske forhold på turen.


Om turleder Nicolai Bangsgaard

Den erfarne cykeleventyrer har selv været med til at planlægge ekspeditionen.

Nicolai Bangsgaard (f.1976 i Middelfart) er uddannet antropolog og arbejder desuden som foredragsholder, autodidakt fotograf og forfatter. Derudover er han en stor eventyrer - og så har han i tidernes morgen været rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau.

Han har sammenlagt rejst i mere end syv år af sit liv og været i +70 lande. Han er en passioneret fotograf, har undervejs arbejdet som skribent ved MetroXpress og har adskillige gange optrådt i TV, radio, magasiner, ugeblade og aviser i Danmark og i udlandet. Han er desuden forfatter til bogen: SOLO - 4 år jorden rundt på cykel.

I februar 2010 afsluttede han sin største cykelekspedition nogensinde: 1.413 dage non-stop jorden rundt på cykel. Det blev til 62.180 km gennem 53 lande på seks kontinenter.

Nicolai har siden sin hjemkomst i februar 2010 brugt meget af sin tid på at afholde populære foredrag og på at færdiggøre sin bog, der fortæller om de tanker og oplevelser, han fik på cykel alene jorden rundt fra 2006 til 2010.
På sin eventyrlige 4-årige jordomrejse cyklede Nicolai de fleste af de etaper, der også indgår i cykelekspeditionen med Jysk Rejsebureau fra Bali til Beijing, og han glæder sig til at genopleve de mange smukke strækninger.


Fakta om cykelekspeditionen

Startdato 1. etape: 1. nov. 2012
Slutdato 7. etape: 19. apr. 2013
Lande: Indonesien, Singapore, Malaysia, Thailand, Laos & Kina
Dage pr. etape: 23 - 27
Gns. km pr. etape: 1.500 km
Gruppestørrelse: Max 20
Sværhedsgrad: Moderat til udfordrende
Læs om Jysk Rejsebureaus cykelekspedition fra Bali til Beijing
Til top